Spezia – Sampdoria 2:1 (kon.)
konec
Spezia Calcio
2:1 (1:1)
UC Sampdoria
Pondělí 11.01.2021, 20:45 • Stadio Alberto Picco • Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Spezie, která svého soupeře porazila výsledkem 2:1. Druhý poločas se rozhodně nepodobal tomu prvnímu, tentokráte jsme sledovali spíše bojovnou podívanou, která nabízela celou řadu osobních soubojů. Hezkých fotbalových momentů jsem tak moc neviděli, přesto jsme se dočkali rozhodující branky, o kterou se z pokutového kopu postaral domácí Nzola. Sampdoria měla poté poměrně dost času na případné vyrovnání, za celou dobu se dostala pouze do jedné šance. (22:48:25)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:13.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Domácím se poměrně daří kouskovat hru, nyní to za celou žluté karty předvedl Agudelo.
     
    90+5
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času. Domácí hráči se i nadále nacházejí daleko od své branky, Sampdoria zřejmě nebude bodovat.
     
    90+4
    Taktický faul od Marchizzy, který vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+4
    Na druhé straně odvedl kus práce domácí Gyasi, který si navíc vymodlil nedovolený zákrok. Spezia tak bude rozehrávat kousek od středového kruhu.
     
    90+3
    Před malým momentem měl na hlavě vyrovnávací branku hostující Jošida, který si dokázal naskočit na centr, po kterém hlavičkoval kousek vedle tyče.
     
    90+2
    Další žlutá karta, domácí Gyasi totiž nesportovně zakopl míč do zámezí.
     
    90+1
    Na útočné polovině se dokázal dobře zorientovat domácí Maggiore, který poté nahrával za sebe na Piccoliho, jenž odkopával směrem kupředu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Tommaso Pobega, přichází Martin Erlić.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, se Sampdorií to nevypadá moc optimisticky. Ještě ale musíme počítat s nastavením.
     
    87
    Domácí hráči nyní měli možnost vhazovat od levé autové lajny, přičemž se jim povedlo nasbírat další cenné vteřinky. Navíc se bude pokračovat dalším autem.
     
    86
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Keita Baldé, přichází Gastón Ramírez.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází Mehdi Léris.
     
    85
    Do protiútoku se poté dostala domácí trojice, přičemž si střílenou nabídku přichystal střídající Piccoli, který ovšem na hranici malého vápna trefil brankáře do nohy.
     
    84
    Ven z branky se poté vydal domácí brankář Provedel, kterému se povedlo zachytit nepovedený pas z kopačky Jošidy. Rozehrávka pochopitelně potrvá.
     
    83
    Audero rutinním výhozem oslovil vedle stojícího Jošidu, který na druhé straně hrací plochy zkoušel najít střídajícího Verreho, jenž byl zastaven na hraně faulu.
     
    82
    Agoumé to zkoušel nahrávkou mezi hostující obránce, kam si zkoušel seběhnout Gyasi. V rychlostním souboji ovšem uspěl Colley, který dokázal rozehrát.

    David Suchý

    Branky: 20. Terzi (Chabot), 61. N'Zola (pen.) – 24. Candreva (Jankto)

    Karty:   37. Farias (SPZ), 90+2. E. Gyasi (SPZ), 90+4. Marchizza (SPZ), 90+5. Agudelo (SPZ) – 34. Jošida (SMD), 56. Bereszyński (SMD), 71. Jankto (SMD)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:13.
    Spezia Calcio: Provedel – Vignali (80. Ferrer), Chabot, Terzi (C), Marchizza – Estevez (80. Maggiore), Agoumé, Pobega (90. Erlić) – E. Gyasi, N'Zola (80. Piccoli), Farias (65. Agudelo).
    Náhradníci: Krapikas – Agudelo, Deiola, Dell'Orco, Sena, Erlić, Ferrer, Galabinov, D. Verde, Ramos, Piccoli, Maggiore.

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Jošida, Colley, Augello – Candreva (86. Léris), Thorsby, Ekdal (C), Jankto (79. Verre), Damsgaard (79. Quagliarella) – K. Baldé (86. G. Ramírez).
    Náhradníci: Letica, N. Ravaglia – Askildsen, La Gumina, Léris, Verre, Tonelli, Adrien Silva, Rocha, Regini, Quagliarella, G. Ramírez.

    Rozhodčí: Piccinini – Raspollini – Perrotti
    thejrc.org