Zlín – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 4:3 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (kon.) | K. Vary – Pardubice 4:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
4:3 (1:0, 0:0, 2:3 - 1:0)
HC Sparta Praha
Úterý 12.01.2021, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Brněnská Kometa si v prodloužení připisuje bonusový bod a vrací Pražanům vysokou podzimní porážku. Dá se říci, že dělba bodů byla dnes pro oba celky spravedlivá. Spolehlivým výkonem se prezentovali oba brankáři, jen škoda, že tomuto utkání nemohli přihlížet diváci. To je dnes z Brna vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (20:37:42)
     
    Konec zápasu.
    60:49 Peter MUELLER - 4:3
     
    60:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Utkání končí vítězstvím brněnské Komety! Elitní trojice brněnských útočníků vyrazila vstříc Salákovi, Holík přenechal puk PETERU MUELLEROVI, ten si dokázal obchvatem najet do ideální střelecké pozice a zavěsil pod horní tyč. Asistence: Petr Holík.
     
    60:09
    Na startu prodloužení je puk na hokejkách domácích hráčů.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba je minulostí. Třetí třetina nabídla celkem pět branek. Kometě se dvakrát povedlo Spartě odskočit na rozdíl dvou branek, ale Pražané taktéž dvakrát rychle dokázali odpovědět a držet s domácími krok. Kýženého vyrovnání se Sparťané dočkali v čase 57:48, když přesilovou hru využil kapitán Michal Řepík. O vítězi dnešní dohrávky tak bude muset rozhodnout pětiminutové prodloužení případně samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Jurčina střílel od mantinelu na Vejmelku, kterému clonila skrumáž hráčů, brněnský brankář však dokázal puk zpacifikovat ve své lapačce.
     
    59:32
    Zdálo se, že Kometa už bude kontrolovat závěr třetí třetiny, ale znovu zahrála puk na zakázané uvolnění a Sparta získává další vhazování před Vejmelkou.
     
    58:53
    Stejným prohřeškem se nyní prezentoval také brněnský tým, hra se stěhuje před Vejmelku.
     
    58:23
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:48
    Hlavní rozhodčí ukazuje na střed, po prozkoumání videozáznamu nebylo zjištěno, že by mělo dojít k porušení pravidel. Kometa tak přichází o možnost využít oddechového času.
     
    57:48
    Kometa si bere trenérskou výzvu, domácí budou reklamovat postavení útočícího hráče v brankovišti.
    57:48 Michal ŘEPÍK - 3:3
     
    57:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Sparta využívá přesilovou hru. Horák nasměroval puk do brankoviště, kde se dostatečným důrazem prezentoval MICHAL ŘEPÍK. Asistence: Roman Horák, David Němeček.
     
    57:17
    Sparta musí vyklidit útočné pásmo pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    56:46
    Sparta se vlastní vinnou připravila o útočné pásmo.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 20. Klepiš (Zaťovič, Mueller), 45. P. Holík (Zámorský, Mueller), 49. Klepiš (O. Němec, F. Král), 61. Mueller (P. Holík) – 46. Dvořáček (Sukeľ, Piskáček), 50. Košťálek (Pech, Buchtele), 58. Řepík (Horák, Němeček)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Mlčák, O. Němec (A), Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, Vincour – Plášek ml., V. Němec, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal – Kusko.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Piskáček (A), Košťálek, Poizl, Němeček, Jurčina, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Šmerha – Dvořáček.

    Rozhodčí: Hodek, Lacina – Špůr, Klouček
    thejrc.org