Zlín – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 4:3 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (kon.) | K. Vary – Pardubice 4:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
4:3 (1:0, 0:0, 2:3 - 1:0)
HC Sparta Praha
Úterý 12.01.2021, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:49 Peter MUELLER - 4:3
     
    60:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Utkání končí vítězstvím brněnské Komety! Elitní trojice brněnských útočníků vyrazila vstříc Salákovi, Holík přenechal puk PETERU MUELLEROVI, ten si dokázal obchvatem najet do ideální střelecké pozice a zavěsil pod horní tyč. Asistence: Petr Holík.
     
    57:48
    Hlavní rozhodčí ukazuje na střed, po prozkoumání videozáznamu nebylo zjištěno, že by mělo dojít k porušení pravidel. Kometa tak přichází o možnost využít oddechového času.
     
    57:48
    Kometa si bere trenérskou výzvu, domácí budou reklamovat postavení útočícího hráče v brankovišti.
    57:48 Michal ŘEPÍK - 3:3
     
    57:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Sparta využívá přesilovou hru. Horák nasměroval puk do brankoviště, kde se dostatečným důrazem prezentoval MICHAL ŘEPÍK. Asistence: Roman Horák, David Němeček.
     
    56:43
    Sparta bude mít nyní slibnou příležitost ke srovnání, Ondřej Němec potrestán menším trestem za držení.
    49:05 Jan KOŠŤÁLEK - 3:2
     
    49:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta znovu bleskově odpovídá a opět ztenčuje brněnský náskok na rozdíl jediné branky! Pech zpoza branky našel na vrcholku kruhu JANA KOŠŤÁLKA a ten z jedničky trefil levý růžek Vejmelkovy svatyně. Asistence: Lukáš Pech, Jan Buchtele.
    48:32 Jakub KLEPIŠ - 3:1
     
    48:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa znovu odskakuje Spartě na rozdíl dvou branek! Ze středního pásma se vstříc brance Sparty rozjel JAKUB KLEPIŠ. a svou individuální akci zakončil přesnou střelou z levého kruhu. Asistence: Ondřej Němec, Filip Král.
    45:04 David DVOŘÁČEK - 2:1
     
    45:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ovšem rychle odpovídají a dostávají se na kontakt! Brněnská obrana nechala před brankou nepokrytého DAVIDA DVOŘÁČKA, jenž přijal přihrávku od Matúš Sukeľa a nedal tentokrát Vejmelkovi šanci. Asistence: Matúš Sukeľ, Jan Piskáček.
    44:34 Petr HOLÍK - 2:0
     
    44:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa podruhé v utkání využívá přesilovou hru a odskakuje soupeři na rozdíl dvou branek! Zámorský od modré čáry nabil na kruh PETRU HOLÍKOVI, jenž nabídkou svého spoluhráče nepohrdl a z první trefil odkrytý prostor v brance Sparty. Asistence. Petr Zámorský, Peter Mueller.
     
    43:43
    David Dvořáček to nyní přehnal se snahou vybojovat kotouč proti brněnskému obránci Mlčákovi a fasuje dvě minuty za držení.
     
    38:58
    Fair play gesto v podání Lukáše Pecha, jenž nyní odvolal plánované vyloučení brněnského útočníka Jakuba Valského.
     
    35:16
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Němeček – 2 min., hrubost).
     
    31:36
    Kometu podruhé v utkání zachránila tyč, tentokrát brankovou konstrukci trefil z mezikruží David Dvořáček!
     
    29:59
    Buchtele nyní našel před branou ideálně postavené Pecha, jenž zakončoval podobně jako Klepši v první třetině z hranice brankoviště, na Vejmelku si však nepřišel!
     
    27:45
    Přesilovka Sparty končí, dvě minuty za podrážení tentokrát obdržel kapitán Sparty Michal Řepík.
     
    27:18
    Na startu pražské přesilovky trefuje Řepík tyč Vejmelkovy brány!
     
    27:08
    Jakoby se opakoval scénář z první třetiny, po trestném střílení si Sparta zahraje přesilovou hru. Brněnský kapitán Martin Zaťovič fasuje 2+10 za vražení na hrazení.
     
    26:44
    Za Spartu se proti Vejmelkovi rozjel Tomáše, chtěl zamířit mezi betony brněnského brankáře, ten však stejně jako Salák v první třetině kryje a Brno stále drží jednobrankový náskok.
     
    26:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., podrážení).
     
    26:44
    Rousek nyní vystihl nepřesnou rozehrávku Brna a postupoval zcela osamocen na Vejmelku, byl však faulován a pojede se trestné střílení, už podruhé v dnešním utkání.
     
    19:57
    Horák s Řepíkem ještě ve vlastním oslabení vyrazili do přečíslení, prvně jmenovaný vzal zakončení na sebe, Vejmelka ovšem zachoval klid a tuto slibnou příležitost Pražanů zlikvidoval.
     
    19:40
    Sparta se bude znovu bránit, tentokrát ji oslabí Robert Říčka, dvě minuty za hákování.
    19:14 Jakub KLEPIŠ - 1:0
     
    19:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá přesilovou hru! Mueller poslal puk za branku Zaťovičovi a ten dokázal přes hole sparťanský obránců vyzvat ke skórování na hranici brankoviště JAKUBA KLEPIŠE, jenž překonal Saláka. Asistence: Martin Zaťovič, Peter Mueller.
     
    17:32
    Tentokrát už si Kometa zahraje přesilovou hru, dvě minuty za podrážení obdržel Jan Piskáček. Po komerční pauze odstartuje druhá početní výhoda Komety v dnešním utkání.
     
    17:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Němeček – trestné střílení, sekání).
     
    17:27
    Horký nyní postupoval individuálně a dostal se až za obranné linie Sparty, zakončoval kličkou do bekhendu, byl však faulován a pojede se trestné střílení!
     
    15:52
    Klepiš postupoval do útočného pásma po levém křídle a krásnou přihrávkou našel na protější straně Vincoura, ten z voleje zamířil na branku Sparty, branku však přestřelil.
     
    13:52
    Výborné zákroky brankáře Vejmelky! Ten nejprve vyrazil střelu z jedničky v podání Řepíka a včas se přemístil i na likvidaci dorážky z hole Horáka.
     
    13:34
    Sparta si podruhé v utkání zkusí přesilovou hru. Jejím strůjcem je Dávid Bondra, jenž si půjde sednout na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    09:01
    Salák nyní upadl za brankou ve snaze pomoci svým spoluhráčům, z toho se snažil těžit Holík, jenž okamžitě mířil do odkryté branky bekhendem, skrumáž sparťanských těl však jisté brance dokázal zabránit, kotouč pak ještě poskakoval ve sparťanském brankovišti, ale nikdo z modrobílých jej za čáru umístit už nedokázal.
     
    08:11
    Do konce pražské přesilové hry zbývá jediná vteřina, hned poté začne přesilová hra Brna. Menší trest za hrubost nafasoval Matúš Sukeľ.
     
    03:12
    Tak trest byl přehodnocen a utkání pro Michala Gulašiho končí, ten fasuje trest 5 minut + osobní trest do konce utkání. Původně měl být brněnský obránce vyloučen jen na 2 minuty, ale na ledě se objevila krev a nejspíš proběhla i slovní výměna názoru mezi hráčem a rozhodčím, proto osobní trest do konce utkání.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 20. Klepiš (Zaťovič, Mueller), 45. P. Holík (Zámorský, Mueller), 49. Klepiš (O. Němec, F. Král), 61. Mueller (P. Holík) – 46. Dvořáček (Sukeľ, Piskáček), 50. Košťálek (Pech, Buchtele), 58. Řepík (Horák, Němeček)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Mlčák, O. Němec (A), Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, Vincour – Plášek ml., V. Němec, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal – Kusko.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Piskáček (A), Košťálek, Poizl, Němeček, Jurčina, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Šmerha – Dvořáček.

    Rozhodčí: Hodek, Lacina – Špůr, Klouček
    ocianews.com