Chabarovsk – Kunlun 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 1:3 (kon.) | Barys – Kazaň 2:4 (kon.)
Dynamo Moskva – Viťaz 2:1 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:1 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 1:7 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Salavat Julajev Ufa
Úterý 12.01.2021, 13:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:58 Pjotr CHOCHRJAKOV - 1:3
     
    58:58
    Ufa právě vstřelila branku!
    Sibir šel okamžitě do hry bez brankáře, což se mu ale vymstilo. Salavat už nechtěl prodloužení dovolit, takže se skvěle bránil, dokonce se chopil puku a vydal se do protiútoku, který PJOTR CHOCHRJAKOV zakončil snadnou střelou do prázdné branky. Bez asistence.
    58:29 Geoff PLATT - 1:2
     
    58:29
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa sice nevyužila přesilovku, ale stejně jde ještě před třetí sirénou do vedení! Domácí špatně vyhodili kotouč, který skončil jen ve středním pásmu. Odtud tak dostal přihrávku do jízdy GEOFF PLATT, který pálil z mezikruží, odkud se nádherně trefil přímo do pravého horního růžku branky. Bez asistence.
    54:24 Šakir MUCHAMADULLIN - 1:1
     
    54:24
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak nakonec se hosté dočkali vyrovnání! Harri Säteri po střele Pjotra Chochrjakova trochu zaváhal, protože neudržel kotouč ve výstroji a navíc mu vypadl před odkrytou branku, kde byl jako první ŠAKIR MUCHAMADULLIN, který bekhendem poslal puk pod horní tyč. Asistence: Pjotr Chochrjakov, Danil Baškirov.
    47:59 Viktor KOMAROV - 1:0
     
    47:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ještě před třetí sirénou jsme se gólu nakonec dočkali a Novosibirsk jde naprosto zaslouženě do vedení! VIKTORU KOMAROVI už došla trpělivost, ve středním pásmu se chopil puku, následně se s ním dostal mezi kruhy, odkud vytáhnout nádhernou střelu do levé šibenice, proti které Daniil Tarasov nestačil včas vytáhnout vyrážečku. Asistence: Jefim Gurkin, Jyrki Jokipakka.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 48. V. Komarov (Gurkin, Jokipakka) – 55. Muchamadullin (Chochrjakov, Baškirov), 59. Platt, 59. Chochrjakov


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Děmidov, Jokipakka, Gurkin, Jermakov, K. Alexejev, Chochlov, Pastuchov – Ruohomaa (A), Puustinen, Šarov – Sajustov (A), Romancev, Šaškov – V. Komarov, Česalin (C), Setdikov – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin, Dubakin – O. Li.
    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Skrynnik) – Panin (C), Larsen, Naumenkov, Alexejev, Lisovec, J. Birjukov, Muchamadullin – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – Platt, V. Žarkov (A), Kadějkin – Kugryšev, Amirov, Chochrjakov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Kartajev.

    Rozhodčí: Birin, Sojn – Galimov, Kučava

    Diváci: 2140
    thejrc.org