Chabarovsk – Kunlun 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 1:3 (kon.) | Barys – Kazaň 2:4 (kon.)
Dynamo Moskva – Viťaz 2:1 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:1 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 1:7 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Úterý 12.01.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:54:09)
     
    Střely na branku: 29 – 38
     
    Je dobojováno! Kazaň nakonec zvládla dnešní souboj na hřišti Barysu Nur-Sultan a vítězí 4:2. Hosté hned v úvodu třetí části dali trhlinu domácím plánům na vyrovnání. Krátce po startu třetiny se totiž prosadil Cormier. Šance Barysu na vyrovnání poté ještě držel nad vodou brankář Karlsson, který zneškodnil dva úniky. Kazašský celek dokonce zkusil dlouhou hru bez brankáře, ale snížit už nedokázal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Hosté v plném počtu.
     
    59:21
    Nigel Dawes uspěl na vhazování v obranném pásmu a přišlápl kotouč v prostoru u hrazení. Vypadá to, že Kazaň své vedení udrží bez problémů.
     
    58:35
    Nikita Michajlis se dostal s kotoučem do střelecké pozice, nicméně ani jeho projektil neskončil v prostoru mezi třeti tyčemi. Kazaň pokračuje v obětavé defenzivě.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:33
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Harri Pesonen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:29
    Nikita Michajlis si vzal volný puk v útočném pásmu, špičkou čepele si jej stáhl do střelecké pozice, ale jeho pokus skončil nad břevnem.
     
    57:05
    Kazaň se s pukem sice dostala do útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení. Domácí stále živí naději na vyrovnání.
     
    56:34
    Hosté v plném počtu.
     
    56:10
    Roman Starčenko získal volný kotouč v útočném pásmu a pohotově vypálil zápěstím. Jeho projektil však pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    55:40
    Barys se usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v modrém dresu se během přesilovky nedostává do zakončení. Od domácích je to velmi statické.
     
    54:50
    Domácí kouč riskuje a nechává brankáře na střídačce!
     
    54:34
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Timur Biljalov – 2 min., sekání).
     
    54:28
    Michail Gluchov výborně napadal rozehrávku soupeře a nasbíral pro Kazaň další cenné sekundy k dobru. Hosté si svůj náskok hlídají bez problémů.
     
    54:05
    Harri Pesonen získal puk na levé straně hrací plochy, dostal se do útočného pásma, nicméně jeho zakončení skončilo na betonu brankáře.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 15. Panjukov (Frattin), 22. Panjukov (Videll, Dietz) – 13. K. Petrov (Zaripov, T. Murphy), 23. Dawes (Wikstrand), 24. Galijev (Žuravljov), 41. Cormier (Pesonen, K. Petrov)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Ortio) – Dietz, Lintuniemi, Blacker, Heatherington, Makljukov, Orechov, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Panjukov – Lilja, Valk, Videll – Michajlis, Šestakov, R. Starčenko – Asetov, Sagadějev, Akolzin.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Achťamov) – T. Murphy, Wikstrand, Judin, Pedan, Chenkel, Rukavišnikov, Žuravljov – Voronkov, S. Da Costa, Dawes – Zaripov, Cormier, Galijev – K. Petrov, Fisenko, Pesonen – Dyňak, M. Gluchov, Lukojanov.
    ocianews.com