Rapid Ústí n/L – Svarog Teplice 5:6 (kon.) | FTZS Liberec – Ž. Vlci Brno 8:5 (kon.) | Helas Brno – Olympik Mělník 8:2 (kon.)
konec
FC Rapid Ústí nad Labem
5:6 (1:6)
Svarog FC Teplice
Středa 13.01.2021, 19:00 • Sportovní hala Chemik, U Stadionu 1022, Lovosice • 1. Futsal liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Rapid po přestávce zabral a druhé dějství ovládl poměrem 4:0. Ze severočeského derby přesto berou tři body Teplice, kterým pětigólový náskok z první dvacetiminutovky postačil k zisku tří bodů. Nováček z Ústí nad Labem se za předvedený výkon stydět nemusí, navíc trefil tři tyčky, zaměřit by se ale někteří hráči měli více na hru, neboť k vidění bylo i spousta zbytečných žlutých karet.

    Stav akumulovaných faulů ve druhém poločase: 3:5.

    Z Lovosic je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (21:04:15)
     
    Pozápasové ohlasy trenérů:

    Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem):
    "Nevydařil se nám první poločas, který jsme zaslouženě prohráli 1:6. Svarog byl velmi nebezpečný, nedařilo se nám bránit náběhy soupeře a dopustili jsme se mnoha faulů. Soupeř nás ztrestal ze standardních situací i ze hry. Ve druhé půli jsme zapracovali na obraně a se zvýšenou aktivitou směrem dopředu jsme chtěli zkorigovat výsledek. Obojí se nám povedlo a je nutné, abychom na to navázali v nedělním zápase s Českou Lípou. Chtěl bych pogratulovat k ligovému debutu a výkonu našich odchovanců Jaroslava a Jiřího Zápotockého. Gratulace soupeři k výhře."

    Tomáš Künzl (Svarog FC Teplice): "Pro nás se jednalo o těžký zápas, některé věci jsme si chtěli vyzkoušet. K vidění bylo hodně standardních situací. První poločas byl velmi dobrý a intenzivní. Ve druhé půli jsme protočili sestavu a gólmanský debut měl Jakub Marek, kterému bych chtěl pogratulovat. Musíme se poučit ze druhé půle a vlétnout na Plzeň. Závěrem bych chtěl pochválit nasazení a bojovnost Ústí nad Labem a přeji si, aby se Rapid udržel v nejvyšší soutěži."
     
    Konec zápasu.
     
    39:59
    Rapid se snažil nalézt na soupeře, ale čas je neúprosný.
    39:52 OSTRÁK - 5:6
     
    39:52
    Rapid právě vstřelil branku!
    DOMINIK OSTRÁK vykřesal naději domácím, kteří stále žijí. Asistence: Tomáš Jelínek.
     
    39:45
    Václav Koc se zasloužil o rohový kop.
     
    39:36
    Střelecký pokus kapitána Dominika Ostráka zblokován do autu.
     
    38:53
    Tomáš Jelínek opět nahradil Tomáše Votavu.
     
    38:12
    Pátý akumulovaný faul Svarogu, když musel za záchrannou brzdu zatáhnout Cesar (STP), který zastavil unikajícího Václava Koce.
     
    37:58
    Tomáš Votava zpět mezi tyčemi.
     
    37:16
    Domácí risknou power-play s Tomášem Jelínkem!
     
    37:16
    Oddechový čas pro domácí.
     
    37:09
    Emoce vzplanuly a sudí Miroslav Chládek musel zvýšit hlas! Karel Rozboud (RUL) za nesportovní chování na střídačce obdržel žlutou kartu.
     
    37:09
    Claudio z ostrého úhlu pálil do boční sítě.
     
    35:28
    Jakub Marek po střele Dominika Ostráka chytil míč na brankové čáře.
     
    34:41
    Tomáš Votava zůstává ve druhém poločase neprostřelen, zblízka si na ústeckém brankáři vylámal zuby Adriano.
     
    34:14
    Oddechový čas pro hosty.
    34:14 JELÍNEK - 4:6

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 13. Jelínek (Výborný), 31. Jiří Zápotocký (Výborný), 32. Ostrák (Koc), 35. Jelínek (Výborný), 40. Ostrák (Jelínek) – 3. Tato (Hůla), 7. Jezin (Joäo Salla), 9. Cesar (Tato), 11. Cesar (Adriano), 13. Baran (Deco), 15. Salla (Adriano)

    Karty:   18. Výborný (RUL), 25. Jelínek (RUL), 30. Čapek (RUL), 34. Macháček (RUL), 38. Rozboud (RUL) – 30. Keko (STP), 31. Baran (STP), 39. Cesar (STP)


    FC Rapid Ústí nad Labem: Votava (Džudža) – Zajíček, Rozboud, Macháček, Jelínek, připraven Jaroslav Zápotocký, připraven M. Čapek – Ostrák, Koc – P. Výborný, Gajdoš – připraven Jiří Zápotocký, připraven Mach. Trenér: Martin Dlouhý.
    Svarog FC Teplice: Hůla (21. Marek) – Deco, Joäo Salla, Jezin, Tato – Claudio, Adriano – Keko, Cesar – připraven Gansukh, připraven Žolcer, připraven Šebek, připraven Baran. Trenéři: Eloy Alonso Fraile, Tomáš Künzl, Antonín Žižka.

    Rozhodčí: Chládek, Vlašič; delegát: Henych

    Diváci: hráno bez diváků
    ocianews.com