Fiorentina – Inter 1:2 (po pr.) | Neapol – Empoli 3:2 (kon.) | Juventus – Janov 3:2 (po pr.)
po prodl.
ACF Fiorentina
1:2 (0:1)
Inter Milán
Středa 13.01.2021, 15:00 • Stadio Artemio Franchi, Florencie • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Italští fotbalisté mají pořád nabitý program, v týdnu se tak hraje osmifinále Italského poháru. Jeden ze zápasů tak sehrají Fiorentina a Inter. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    ACF Fiorentina
    Fiorentina se v Serii A nachází ve středu tabulky, konkrétně na dvanáctém místě, ale od postupu do Evropy je zatraceně daleko, přičemž na postupové příčky má ztrátu třinácti bodů, což už se bude hodně těžko dohánět. Od sestupu to však už není zas tak moc bodů, přesněji šest, takže dnešní domácí budou muset hodně zabojovat, aby se udrželi v nejvyšší soutěži, k čemuž si pomohli poslední výhrou nad Cagliari. V Coppa Italia však Fiorentina zatím předvádí docela dobré výkony. Začínala ve třetím kole, kde zdolala Padovu po výsledku 2:1 a v šestnáctnifinále si vyšlápla na Udinese po prodloužení. Dnes ale její cesta s největší pravděpodobností skončí, protože se utká s Interem, který je v Serii A na druhém místě.

    Poslední tři utkání
    Fiorentina vs. Cagliari – 1:0
    Lazio vs. Fiorentina – 2:1
    Fiorentina vs. Bologna – 0:0
     
    Inter Milán
    Od Interu se dnes očekává výhra, i když se mu v poslední době příliš nedaří. V tabulce Serie A je sice pořád na druhém místě, ale kdyby překvapivě neprohrál se Sampdorií a neremizoval s AS Řím, tak by mohl být na prvním místě. Milán navíc dříve zmiňovanou porážkou přišel o pětizápasovou šňůru výher, kterou už těžko bude opakovat. V Coppa Italia pak dnešní hosté nesehráli ani jeden zápas, ale lze očekávat, že proti Fiorentině nasadí nejsilnější možnou sestavu, protože se určitě chtějí dostat do čtvrtfinále, kde by přišlo na řadu milánské derby.

    Poslední tři utkání
    AS Řím vs. Inter – 2:2
    Sampdoria vs. Inter – 2:1
    Inter vs. Crotone – 6:2
     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković (C), Lu. Martínez, Igor – Cáceres, Amrabat, Castrovilli, Biraghi – Eysseric, Bonaventura – Kouamé.
    Náhradníci: Brancolini, Dragowski – Vlahović, Montiel, Venuti, Pezzella, Krastev, Dalle Mura, Callejón, Duncan, Valero, Barreca.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, Ranocchia, Kolarov – Young, Vidal, Eriksen, Gagliardini, Perišić – Sanchéz, La. Martínez.
    Náhradníci: Padelli, Radu – Lukaku, Barella, Hakimi, Bastoni, de Vrij, Brozović, Sensi.

    Rozhodčí: Massa – Vecchi, Di Iorio.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patří fotbalistům Fiorentiny, kteří na své polovině následně docela dlouho kombinují.
     
    2
    Inter následný pokus soupeře o úspěšný útok bez problémů zastavil a také si může přihrávat, přičemž se po chvíli dostal na útočnou polovinu.
     
    3
    Oba celky jsou směrem dopředu opravdu hodně opatrné, nikdo si nechce dovolit chybu. Zpočátku utkání se tak hraje v naprosto klidném tempu.
     
    4
    Hosté na útočné půlce získali první aut, který Perišić nerozehrál úplně přesně, takže si v následném souboji musel vybojovat další vhazování.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Valentin Eysseric (ACF Fiorentina).
     
    8
    Pořád se hraje v pomalém tempu. Na hřišti jsme snad neviděli ani jeden pořádný sprint, hráči hostů si nyní v poklidu vyměňují míč.
     
    9
    Jako první se k šestnáctce soupeře přiblížil Inter, který i zde docela nebezpečně kombinoval, ale Gagliardini překazil útočné snažení rukou.
     
    10
    Fiorentina se vepředu také moc dlouho neohřála. Milenković se sice dostal k zakončení, které bylo z velké dálky, ale kvůli tomu skončilo jen vedle brány.
     
    11
    Sanchéz šel do útoku v ponechané výhodě, do střelecké pozice následně uvolnil Lautara Martíneze, jehož pokus byl ale sražen mimo tři tyče.
     
    12
    I z rohového kopu přišlo zakončení, avšak to opět skončilo někde na tribuně, protože Škriniar hlavičkoval dost nepřesně.
     
    13
    Nyní má Milán výhodu přímého kopu, který je docela z dálky, ale stejně přišel centr, jenž však skončil jen v rukavicích Terracciana.
     
    15
    Domácí fotbalisté dobře zapracovali při napadání, díky čemuž mohou hledat cestu k další střele. Bonaventura však po vstupu do pokutového území o míč urychleně přišel.
     
    16
    Po rohovém kopu domácího celku míč poskakoval v pokutovém území, ale tuto nepřehlednou situaci lépe vyřešil Inter, který balón odstranil do autu.
     
    17
    Young dostává nákop na pravou stranu, kde si míč sice zpracoval, ale do dalšího risku jít nechtěl, takže ho vrátil dozadu.
     
    19
    Biraghi si dobře plní veškeré obranné povinnosti na levé straně. Tam se přes něj Vidal dostal jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    20
    V prvních dvaceti minutách jsme toho moc neviděli, tempo hry se ale každým okamžikem opatrně zrychluje. Oba týmy se soustředí hlavně na bránění, protože vědí, že pokud první inkasují, tak už se to bude těžko dohánět.
     
    21
    Terracciano se vrhl proti přihrávce Younga, čímž zamezil nebezpečné situaci. Nakonec to ale dělat nemusel, protože protihráč byl nachytán v ofsajdu.
     
    22
    Eysseric byl v pokutovém území poslán k zemi, ale pokutový kop si nevykoledoval. Ani se příliš nedomáhá, protože asi ví, že to nemohlo projít.
     
    23
    Fiorentina získává aut u středové čáry, odkud dost překvapivě letí dopředu. Eysseric následně prodlužoval míč hlavou za sebe, ale tam už žádný spoluhráč nebyl.
     
    24
    Domácí rozehrávají svůj druhý roh v zápase, ale Inter nadále dominuje ve vzdušném prostoru, protože i tentokrát bez problémů poslal míč ze svého vápna.
     
    26
    Milán je pořád překvapivě docela dost zatažený a dopředu se mu skoro vůbec nechce. Trpělivost tak nakonec došla Bonaventurovi, který při napadání tvrdě fauloval a vysloužil si dokonce žlutou kartu.
     
    27
    Young po delší době opět zahrozil přes pravou stranu, odkud poslal další nebezpečný pas před branku, kde na poslední chvíli zasáhl skluzem Cáceres, který srazil míč na roh.
     
    28
    Hosté zkouší urychleně získat míč pomocí napadání, což se také daří, protože domácí pod tlakem jen nepřesně nakopnuli dopředu.
     
    31
    Young svým centrem našel hlavu Sanchéze, jenž ale hlavičkoval pod velkým tlakem a nemířil tak ani mezi tři tyče.
     
    32
    Fiorentina bez problémů ubránila další roh soupeře, ale při následné rozehrávce má další problémy. Nakonec se však může uklidnit, protože Biraghi má nějaké zdravotní problémy.
     
    33
    Cáceres dostal přihrávku do běhu, ale dotírali na něj dva protihráči, takže mu nakonec míč utekl jenom za postranní čáru.
     
    34
    Další centr anglického křídelníka tentokrát pohlídal Lucas Martínez, i když to bylo jen za cenu dalšího rohu pro protivníka.
     
    35
    Milán už začíná mít dost viditelně navrch, ale na nějakou větší šanci pořád čeká. Pokud však bude pokračovat v náporu, příležitosti určitě časem samy přijdou.
     
    36
    Kolarov si dobře naběhl do volného prostoru, chtěl tedy podpořit ofenzivu, ale jeho následný pas do šestnáctky už moc přesný nebyl.
     
    37
    Inter dělily od gólu centimetry! Nejprve z dálky pálil Eriksen, kterého Terracciana vychytal, ale míč neudržel pod kontrolou. To umožnilo dorážku pro Sanchéze, který se ale trefil jen do branková konstrukce a Lautaro Martínez ještě potom nastřelil obránce!
    37. Ani natřikrát se hosté neprosadili
     
    39
    Sanchéz mířil do dalšího zakončení, ale domácí brankář ho poslal skluzem k zemi! Hlavní rozhodčí si to ještě zkontroluje u monitoru a následně píská pokutový kop!
     
    40
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Hosté se naprosto po zásluze dostávají do vedení! ARTURO VIDAL se s tím při penaltě nepáral. Míč prostě napálil doprostřed brány, přičemž Terracciani uskočil stranou, takže balón skončil v síti.
    40. Arturo VIDAL - 0:1
     
    42
    Může být okamžitě vyrovnáno a také z pokutového kopu! Kouamé totiž dostal přihrávku do běhu a mohl si to tak zamířil do šestnáctky, kde byl ale poslán k zemi Škriniarem!
    42. Penaltová situace, která ale poté byla odvolána
     
    44
    Hlavní rozhodčí si to po diskuzi jde zhlédnout na monitor a tentokrát svůj výrok mění. Penaltu odvolává a Milán se tak nemusí o své vedení strachovat.
     
    45
    Milán je samozřejmě na koni a do přestávky se pokouší ještě o jednu branku, avšak po centru tentokrát zakončení nenásledovalo.
     
    45
    Škriniar předtím málem zavinil penaltu, nyní zase fauluje. Za svoje kopnutí do protihráče dokonce vidí žlutou kartu.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45+2
    Hosté to pořád zkouší zejména pomocí centrů. Další směřoval na Lautara Martíneze, který se pokoušel o volej, ale náročný míč netrefil.
     
    45+3
    Také domácí ještě zaútočili, centr z pravé strany měl na svědomí Cáceres, který tak získal aspoň aut, který už ale nic nebezpečného nepřinesl.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:07.
     
    V první půli se nakonec favorizovaný Inter dostal do vedení, i když se na to pořádně nadřel. Začátek zápasu byl z obou stran hodně opatrný a šlo vidět, že oba týmy se soustředí zejména na bránění. Postupně začínal být dopředu aktivnější Milán, který si vytvořil několik šancí, ale žádnou nevyužil. Ve 40. minutě pak získal penaltu, kterou proměnil Arturo Vidal. Fiorentina o pár minut později mohla dosáhnout vyrovnání a skórovat také za pomoci pokutového kopu, ale ten hlavní rozhodčí po kontrole u videa odvolal. Domácí tak ve druhé půli budou dotahovat jednobrankové manko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Handanovič si na druhý poločas vzal kšiltovku, protože chytá proti slunci. Nyní mu to pomohlo k zákroku, i když to nebylo nic složitého.
     
    48
    Lautaro Martínez měl na kopačce druhou branku svého týmu! Po dobrém vzdušném pasu Perišiće měl spoustu prostoru v šestnáctce a byl i dost blízko brány, avšak i přesto ji netrefil!
     
    49
    Fiorentina samozřejmě ví, že jde do tuhého, takže je směrem dopředu mnohem aktivnější. Nyní má však problémy s udržením míče na útočné polovině.
     
    50
    Handanovič v klidu zachytil špatný centr Bonaventury. S následnou rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá, protože hosté už mohou hrát na čas.
     
    53
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Cáceres, přichází Venuti.
     
    53
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Eysseric, přichází Vlahović.
     
    54
    Lautaro Martínez šel do souboje jeden na jednoho. Ten ale pro něj moc úspěšný nebyl, protože byl čistým způsobem poslán k zemi a míč tak neudržel.
     
    55
    Škriniar by už měl být opravdu opatrný, protože opět fauluje, a to už má na kontě žlutou kartu. Proti Kouamému to však nebyla taková hrůza, ale bude to standardní situace.
     
    56
    Bonaventura zkusil štěstí přízemní střelou, ale míč otřel jen o jednoho z bránících hráčů, od kterého tak zamířil na rohový kop.
     
    57
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali vyrovnání a branku oslavují, jakoby už vyhráli celý zápas! Po centru šel Lucas Martínez do nůžek, což mohl být minimálně gól měsíce, ale míč skončil jen na tyčce. Balón se však pořád pohyboval v pokutovém území, následně tak z hranice vápna vypálil CRISTIAN KOUAMÉ, jehož volej pěkně zaplavala do pravé části branky.
    57. Cristian KOUAMÉ - 1:1
     
    58
    Kouamé si při oslavě svlékl dres, takže na řadu samozřejmě přichází žlutá karta.
     
    60
    Interu se samozřejmě aktuální stav vůbec nelíbí a tak se velmi aktivně pokouší o skórování. K hlavice se tak dostal Perišić, ale pro Terraccianiho to nic složitého nebylo.
     
    61
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Škriniar, přichází de Vrij.
     
    63
    Fiorentina od vstřelené branky hraje jen na své polovině. Nic složitého ale stále nemusela řešit při bránění, jelikož Inter se do zakončení příliš nehrne.
     
    64
    Domácí se přece jen po delší době dostali k balónu a ihned jdou zkusit dokonat obrat. Bonaventura tentokrát vedl útoku, přičemž při jeho průniku získal další roh.
     
    65
    Hosté opět měli při rohu soupeře nemalé potíže, tentokrát ale míč dostali z pokutového území a následně získali aut.
     
    66
    Venuti neudržel míč jen těsně na hrací ploše, což ho může docela mrzet, protože kdyby se mu to povedlo, tak by mohl centrovat. Nyní ale každopádně vhazuje Milán.
     
    67
    Domácí rozehrávají již svůj pátý roh, ale další gól z něj zatím nemohou přidat. Míč sice prosvištěl před bránou, ale úspěšná rána nepřišla.
     
    68
    Inter se po delší době dostává ze své poloviny a do útoku se žene po pravé straně, kde však velmi rychle přišla nepřesná přihrávka.
     
    69
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Lukaku.
     
    69
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Young, přichází Hakimi.
     
    70
    Hosté už mají jen dvacet minut k návratu do vedení, tedy pokud nechtějí hrát prodloužení, což by vzhledem k náročnému programu určitě nebylo příjemné. Do vedení ale určitě může jít také dobře hrající Fiorentina.
     
    71
    Sanchéz dostal moc vysoký pas do běhu, musel tedy jít do hlavičky, ale vzhledem ke své výšce nemohl míč poslal na nabíhajícího Lukaka.
     
    72
    Kolarov si splnil obranné povinnosti, dobře uhlídal odražený míč nákopu a začíná tak další kombinaci na polovině Interu.
     
    73
    Handanovič se po delší době zapojil do hry, a to když zkušeně a hlavně bez problémů pokryl centr soupeře, následně ale nemá na koho rozehrát.
     
    75
    Vidal si při hlavičkovém souboji pomohl nedovoleným zákrokem, slovinský brankář si tak opět musí stavit zeď.
     
    76
    Hakimi byl první u odraženého míče a okamžitě tak zkusil založit protiakci, ale domácí se něho sesypali ve velkém počtu, přičemž ho nakonec faulovali.
     
    77
    Sanchéz si tentokrát centr za obranu našel, jenže postranní sudí zvedá a praporek a signalizuje, že byl chilský útočník v ofsajdovém postavení.
     
    78
    Milán je směrem dopředu v posledních minutách doslova zoufalý. Už dlouho se nepřiblížil ani k pokutového území, takže zápas spěje do prodloužení.
     
    79
    Eriksen byl pozdě u odraženého balónu, s čímž se ale nehodlal smířit, takže strčil nohu pod nohy Kouamého, který tak skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí odměňuje počíná dánského záložníka žlutou kartou.
     
    80
    Moc tvrdě zasáhl proti pravidlům také Igor, který si také připisuje žlutou kartu, která je zároveň už šestá v zápase a čtvrtá na domácí straně.
     
    81
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Gagliardini, přichází Barella.
     
    82
    Fiorentina je zatím v poslední desetiminutovce základní hrací doby aktivnější. Z pravé strany tak letěl do šestnáctky centr, který ale správného adresáta nenašel.
     
    83
    Bonaventura se pěkně individuálně uvolnil a dostal se tak až do střelecké pozice, ale pálil přímo doprostřed, takže Handanovič dokázal míč vyrazit!
     
    84
    Inter má po dlouhé době výhodu rohu, ale centr letěl moc blízko bráně, takže to pro Terraccianiho byla snadná práce.
     
    84
    V zápase je na vidění spoustu tvrdých a zbytečných zákroků, což opět předvedl Vidal, jehož počíná bylo i docela zákeřné, protože zezadu poslal neočekávaně Venutiho na trávník. Naprosto po zásluze tak i on vidí žlutou kartu.
     
    86
    Do dobré příležitosti se dostali také hosté, konkrétně pak Hakimi, který sice pálil do prostoru mezi tyčemi, ale domácí brankář jeho pokus zlikvidoval za cenu rohu!
     
    87
    Milán má míč pevně v moci a opatrně kombinuje směrem dopředu. Určitě by tak chtěl rozhodnout ještě před koncem druhého poločasu, ale zároveň nechce nic riskovat.
     
    88
    Hromadný souboj na středu hřiště dopadl lépe pro fotbalisty Interu, kteří se tak okamžitě ženou dopředu po pravé straně hřiště.
     
    89
    Hakimi nebezpečně kličkoval na hraně pokutového území, následně chtěl uvolnit lépe postaveného spoluhráče, ale jeho přihrávka byla zastavena.
     
    90
    Při vstupu do nastavení má míč v moci Fiorentina, která dopředu už vůbec nespěchá, protože prodloužení by pro ní byl velký úspěch. Hosté už ani nemají moc síly na napadání.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Druhý poločas skončil.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla. Fiorentina tak ve druhé půli dohnala jednobrankovou ztrátu, srovnaný stav následně víceméně bez problémů udržela a dotáhla tak zápas do prodloužení, kde může vyhrát naprosto kdokoliv.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Úvodní výkop prodloužení patří Interu, který dopředu vůbec nespěchá a spíše se snaží dostat s míčem do tempa.
     
    92
    Nakonec se hosté vydali dopředu, ale tam se ihned provinili ofsajdem, takže se o úspěšnou rozehrávku může pokoušet Fiorentina.
     
    93
    Terracciano už musel poprvé v prodloužení zasahovat, opět ukázal dobrý přehled a nebezpečný centr zkušeně vyboxoval.
     
    94
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Vidal, přichází Brozović.
     
    95
    Domácí krouží kolem šestnáctky a po centru se tlačili k dalšímu zakončení, ale to bylo zablokováno obránci a míč byl následně poslán pryč.
     
    96
    Handanovič ukázal dobré reflexy a zkušeně pokryl pomalu letící střelu, která nejspíš směřovala mimo, ale zákrok je určitě jistota.
     
    97
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Kouamé, přichází Callejón.
     
    98
    Fioretina zkusila zahrozit z rohového kopu, díky kterému se už jednou dnes prosadili, ale tentokrát si to hosté bez problémů pohlídali.
     
    100
    Amrabat šel do riskantního skluzu, který mu vyšel přesně podle představ, protože trefil jen míč, který tak srazil do autu.
     
    101
    Terracciano opět rozehrává od své klece a spoluhráče posílá co nejvíce dopředu, při následném hlavičkovém souboji si však Vlahović pomohl faulem.
     
    103
    Inter našel cestu k centru do pokutového území, po kterém míč poskakoval před odkrytou branku, ale ani tentokrát ho tam nikdo nedokázal doklepnout!
     
    104
    Také domácí mají výhodu standardní situace, Handanovič však už dnes nechce za žádnou cenu inkasovat, takže vzdušný pas jistě kryje.
     
    105
    Eriksen se také mohl prosadit, i když to bylo velmi těžké. Z dálky však pálil více než nebezpečně, avšak ani tentokrát Terracciano nekapituloval!
     
    105+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    V první polovině prodloužení bylo na vidění spoustu šancí, ale ani tentokrát jsme se nedočkali gólu. O něco nebezpečnější byl Inter, ale stále u něj vázne produktivita. Uvidíme, jestli se někdo trefí v druhé polovině overtimu nebo budou muset přijít na řadu penalty.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Domácí okamžitě po výkopu hledají cestu k zakončení, ale kombinace není zrovna nejpřesnější, kvůli čemuž se musí co nejrychleji vracet.
     
    107
    Kolarov vůbec nezvládl vzdušný souboj o míč, protihráče ale nechtěl pustit před sebe, takže ho raději nedovoleně poslal k zemi.
     
    108
    Hakimi sice z pravé strany poslal do středu pěkný balón, Eriksen ale už tak úspěšný nebyl, protože jeho přenesení hry doleva bylo přečtené protihráčem.
     
    109
    Vlahović se po tvrdém faulu de Vrije potřebuje vydýchat, ale vzápětí přichází i ošetřovatelé. Jeho bezmocná póza nevěstí nic dobrého.
     
    111
    Zápas se pořád hraje hodně tvrdě, velký počet žlutých karet tak není žádný překvapením. Uvidíme, jestli se třeba dočkáme i červeného kartónku.
     
    112
    Hlavní sudí opět musí pískat a tentokrát se i žlutí. Kartu žluté barvy vidí také Hakimi, který šel do protihráče příliš tvrdě a nebezpečně.
     
    113
    Brozović musí odevzdat míč soupeři, protože se od něj odrazil za postranní čáru. Domácí následný aut posílají dozadu, protože nechtějí riskovat ztrátu balónu.
     
    114
    Fiorentina opět vhazuje na pravé straně, tentokrát míří dopředu, ale to se nevyplatilo, protože se míč rychle odrazil k Hakimimu.
     
    115
    Perišić se pokusil zachytit vysoký centr, což se mu povedlo, ale jeho následná volej končí jen na rohovém kopu.
     
    116
    Chorvatský křídelník se následně mohl prosadit po dalším centru, na odražený centr ale jen těsně nedosáhl, takže hosté ještě jednou budou zahrávat standardní situaci.
     
    117
    Milán to chce rozseknout, což nyní opět předvedl Lukaku, který však hlavou míří jen do ležícího Terracciana!
     
    117
    Žlutou kartu dostává Ranocchia (Inter Milán).
     
    119
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Milán se v samotném závěru prodloužení prosazuje a vypadá to, že si tak zajistil postup do čtvrtfinále! Barella na pravé straně vytasil opravdu parádní centr přímo na hlavu ROMELA LUKAKA, který byl navíc úplně nehlídaný, takže tvrdou hlavičkou do středu branky rozvlnil síť.
    119. Romelu LUKAKU - 1:2
     
    120+1
    Nastavuje se dvě minuty.
     
    120+1
    I Sanchéz si zhlédne žlutou kartu, i když se vzteká, protože podle něj neměla přijít, ale teď už s tím stejně nic neudělalá.
     
    120+2
    Vlahovićovi bylo při postupu k míči zabráněno v pohybu hraničním způsobem, navíc se to stalo v pokutovém území, avšak hlavní sudí to nechává bez povšimnutí!
     
    120+3
    Lukaku si také odnáší žlutou kartu, míč totiž odkopl do zámezí po přerušení hry, aby tím získal nějaký čas.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    Nakonec nemusely přijít na řadu pokutové kopy, protože Inter to v samotném závěru prodloužení přece jen rozhodl. Postaral se o to pěknou hlavičkou Romelu Lukaku, který se tak po dvou zápasech bez gólu konečně prosazuje. Fiorentina se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět a s favoritem hrála více než vyrovnaně, ale v prodloužení viditelně zaostávala, z čehož vyplynula jedna chyba, která nakonec znamenala inkasovanou branku. Inter tak postupuje do čtvrtfinále Coppa Italia, kde se utká se svým největším rivalem, tedy s AC Milán.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:31.
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy u italského fotbalu na počtenou. (17:38:13)

    Lukáš Mihal

    Branky: 57. Kouamé – 40. Vidal (pen.), 119. Lukaku

    Karty:   6. Eysseric (FIO), 26. Bonaventura (FIO), 58. Kouamé (FIO), 80. Igor (FIO) – 45. Škriniar (INM), 79. Eriksen (INM), 84. Vidal (INM), 112. Hakimi (INM), 117. Ranocchia (INM), 120+1. Sanchéz (INM), 120+3. Lukaku (INM)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:31.
    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković (C), Lu. Martínez, Igor – Cáceres (53. Venuti), Amrabat, Castrovilli, Biraghi – Eysseric (53. Vlahović), Bonaventura – Kouamé (97. Callejón).
    Náhradníci: Brancolini, Dragowski – Vlahović, Montiel, Venuti, Pezzella, Krastev, Dalle Mura, Callejón, Duncan, Valero, Barreca.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar (61. de Vrij), Ranocchia, Kolarov – Young (69. Hakimi), Vidal (94. Brozović), Eriksen, Gagliardini (81. Barella), Perišić – Sanchéz, La. Martínez (69. Lukaku).
    Náhradníci: Padelli, Radu – Lukaku, Barella, Hakimi, Bastoni, de Vrij, Brozović, Sensi.

    Rozhodčí: Massa – Vecchi, Di Iorio
    thejrc.org