Fiorentina – Inter 1:2 (po pr.) | Neapol – Empoli 3:2 (kon.) | Juventus – Janov 3:2 (po pr.)
po prodl.
ACF Fiorentina
1:2 (0:1)
Inter Milán
Středa 13.01.2021, 15:00 • Stadio Artemio Franchi, Florencie • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    120+3
    Lukaku si také odnáší žlutou kartu, míč totiž odkopl do zámezí po přerušení hry, aby tím získal nějaký čas.
     
    120+2
    Vlahovićovi bylo při postupu k míči zabráněno v pohybu hraničním způsobem, navíc se to stalo v pokutovém území, avšak hlavní sudí to nechává bez povšimnutí!
     
    120+1
    I Sanchéz si zhlédne žlutou kartu, i když se vzteká, protože podle něj neměla přijít, ale teď už s tím stejně nic neudělalá.
     
    120+1
    Nastavuje se dvě minuty.
    119. Romelu LUKAKU - 1:2
     
    119
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Milán se v samotném závěru prodloužení prosazuje a vypadá to, že si tak zajistil postup do čtvrtfinále! Barella na pravé straně vytasil opravdu parádní centr přímo na hlavu ROMELA LUKAKA, který byl navíc úplně nehlídaný, takže tvrdou hlavičkou do středu branky rozvlnil síť.
     
    117
    Žlutou kartu dostává Ranocchia (Inter Milán).
     
    117
    Milán to chce rozseknout, což nyní opět předvedl Lukaku, který však hlavou míří jen do ležícího Terracciana!
     
    112
    Hlavní sudí opět musí pískat a tentokrát se i žlutí. Kartu žluté barvy vidí také Hakimi, který šel do protihráče příliš tvrdě a nebezpečně.
     
    105+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    105
    Eriksen se také mohl prosadit, i když to bylo velmi těžké. Z dálky však pálil více než nebezpečně, avšak ani tentokrát Terracciano nekapituloval!
     
    103
    Inter našel cestu k centru do pokutového území, po kterém míč poskakoval před odkrytou branku, ale ani tentokrát ho tam nikdo nedokázal doklepnout!
     
    97
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Kouamé, přichází Callejón.
     
    94
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Vidal, přichází Brozović.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    86
    Do dobré příležitosti se dostali také hosté, konkrétně pak Hakimi, který sice pálil do prostoru mezi tyčemi, ale domácí brankář jeho pokus zlikvidoval za cenu rohu!
     
    84
    V zápase je na vidění spoustu tvrdých a zbytečných zákroků, což opět předvedl Vidal, jehož počíná bylo i docela zákeřné, protože zezadu poslal neočekávaně Venutiho na trávník. Naprosto po zásluze tak i on vidí žlutou kartu.
     
    83
    Bonaventura se pěkně individuálně uvolnil a dostal se tak až do střelecké pozice, ale pálil přímo doprostřed, takže Handanovič dokázal míč vyrazit!
     
    81
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Gagliardini, přichází Barella.
     
    80
    Moc tvrdě zasáhl proti pravidlům také Igor, který si také připisuje žlutou kartu, která je zároveň už šestá v zápase a čtvrtá na domácí straně.
     
    79
    Eriksen byl pozdě u odraženého balónu, s čímž se ale nehodlal smířit, takže strčil nohu pod nohy Kouamého, který tak skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí odměňuje počíná dánského záložníka žlutou kartou.
     
    69
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Young, přichází Hakimi.
     
    69
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Lukaku.
     
    61
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Škriniar, přichází de Vrij.
     
    58
    Kouamé si při oslavě svlékl dres, takže na řadu samozřejmě přichází žlutá karta.
    57. Cristian KOUAMÉ - 1:1
     
    57
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali vyrovnání a branku oslavují, jakoby už vyhráli celý zápas! Po centru šel Lucas Martínez do nůžek, což mohl být minimálně gól měsíce, ale míč skončil jen na tyčce. Balón se však pořád pohyboval v pokutovém území, následně tak z hranice vápna vypálil CRISTIAN KOUAMÉ, jehož volej pěkně zaplavala do pravé části branky.
     
    53
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Eysseric, přichází Vlahović.
     
    53
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Cáceres, přichází Venuti.
     
    48
    Lautaro Martínez měl na kopačce druhou branku svého týmu! Po dobrém vzdušném pasu Perišiće měl spoustu prostoru v šestnáctce a byl i dost blízko brány, avšak i přesto ji netrefil!
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45
    Škriniar předtím málem zavinil penaltu, nyní zase fauluje. Za svoje kopnutí do protihráče dokonce vidí žlutou kartu.
     
    44
    Hlavní rozhodčí si to po diskuzi jde zhlédnout na monitor a tentokrát svůj výrok mění. Penaltu odvolává a Milán se tak nemusí o své vedení strachovat.
    42. Penaltová situace, která ale poté byla odvolána
     
    42
    Může být okamžitě vyrovnáno a také z pokutového kopu! Kouamé totiž dostal přihrávku do běhu a mohl si to tak zamířil do šestnáctky, kde byl ale poslán k zemi Škriniarem!
    40. Arturo VIDAL - 0:1
     
    40
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Hosté se naprosto po zásluze dostávají do vedení! ARTURO VIDAL se s tím při penaltě nepáral. Míč prostě napálil doprostřed brány, přičemž Terracciani uskočil stranou, takže balón skončil v síti.
     
    39
    Sanchéz mířil do dalšího zakončení, ale domácí brankář ho poslal skluzem k zemi! Hlavní rozhodčí si to ještě zkontroluje u monitoru a následně píská pokutový kop!
    37. Ani natřikrát se hosté neprosadili
     
    37
    Inter dělily od gólu centimetry! Nejprve z dálky pálil Eriksen, kterého Terracciana vychytal, ale míč neudržel pod kontrolou. To umožnilo dorážku pro Sanchéze, který se ale trefil jen do branková konstrukce a Lautaro Martínez ještě potom nastřelil obránce!
     
    26
    Milán je pořád překvapivě docela dost zatažený a dopředu se mu skoro vůbec nechce. Trpělivost tak nakonec došla Bonaventurovi, který při napadání tvrdě fauloval a vysloužil si dokonce žlutou kartu.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Valentin Eysseric (ACF Fiorentina).

    Lukáš Mihal

    Branky: 57. Kouamé – 40. Vidal (pen.), 119. Lukaku

    Karty:   6. Eysseric (FIO), 26. Bonaventura (FIO), 58. Kouamé (FIO), 80. Igor (FIO) – 45. Škriniar (INM), 79. Eriksen (INM), 84. Vidal (INM), 112. Hakimi (INM), 117. Ranocchia (INM), 120+1. Sanchéz (INM), 120+3. Lukaku (INM)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:31.
    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković (C), Lu. Martínez, Igor – Cáceres (53. Venuti), Amrabat, Castrovilli, Biraghi – Eysseric (53. Vlahović), Bonaventura – Kouamé (97. Callejón).
    Náhradníci: Brancolini, Dragowski – Vlahović, Montiel, Venuti, Pezzella, Krastev, Dalle Mura, Callejón, Duncan, Valero, Barreca.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar (61. de Vrij), Ranocchia, Kolarov – Young (69. Hakimi), Vidal (94. Brozović), Eriksen, Gagliardini (81. Barella), Perišić – Sanchéz, La. Martínez (69. Lukaku).
    Náhradníci: Padelli, Radu – Lukaku, Barella, Hakimi, Bastoni, de Vrij, Brozović, Sensi.

    Rozhodčí: Massa – Vecchi, Di Iorio
    thejrc.org