Union Berlín – Leverkusen 1:0 (kon.)
konec
1. FC Union Berlín
1:0 (0:0)
Bayer Leverkusen
Pátek 15.01.2021, 20:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Union Berlín zdolal Leverkusen, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:28:20)
     
    Sledovali jsme střetnutí, v němž byl Leverkusen opticky lepším mužstvem a hlavně se hosté snažili rozhodnout. Jenomže Union důsledně bránil a vyrážel do rychlých brejků, jeden z nich proměnil Cedric Teuchert, jenž se stal hrdinou zápasu.

    Pokud se budeme zajímat o tabulku, tak Leverkusen zůstává třetí, ale může jej přeskočit Dortmund. Navíc se bod za něj dotáhl Union, jenž okukuje čtvrtou příčku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dnes nevyhraje lepší tým, ovšem tým, který dal soupeři lekci z produktivity. Union kráčí ze třemi body, které pro něj budou zlaté.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty nad rámec normální hrací doby!
     
    90
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Cedric Teuchert, přichází Julian Ryerson.
     
    90
    Dalším potrestaným hráčem je Nadiem Amiri (Leverkusen), kterému se nelíbil zákrok na spoluhráče a inkasovaná branka. Hostující hráč něco pronesl na adresu rozhodčího, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    88
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Nejprve byl tvrdě dohrán Leon Bailey, který zůstal ležet na trávníku a poté pokazil přihrávku Aleksandar Dragović. Union se tak hnal znovu do akce a kolmice prošla až za obranu, kam si naběhl CEDRIC TEUCHERT, který se štěstím prostřelil Lukáše Hrádeckého.
     
    87
    Už se znovu hraje a hostující mužstvo se pomalu přesouvá na útočnou polovinu. Jenže znovu jej nečeká nic snadného, protože Union brání v jedenácti lidech.
     
    86
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Cedric Teuchert a rozhodčí rychle přerušil hru, což se vůbec nelíbilo hráčům Leverkusenu, kteří by jinak vyrazili do otevřené obrany.
     
    85
    Domácí tým se snaží uklidnit hru a především šetřit čas. Union nějakou chvilku kombinoval na vlastní polovině, jenže následně chyboval při přihrávce na levou stranu hrací plochy.
     
    83
    Lukáš Hrádecký musel velmi rychle vyrazit z branky, protože se proti němu hnal soupeř, jenž byl obtěžován stoperem. Na Leverkusenu už je vidět určitá nervozita.
     
    82
    Hráči v černých dresech opět kombinují, ale znovu celou akci pokazila nepřesná přihrávka. Následně Leverkusen poslal centr před branku, avšak ani po něm nic nevytěží.
     
    81
    Jsme v poslední desetiminutovce normální hrací doby! Do pokutového území Bayeru se hnal Marius Bülter, který se pokusil o střílenou přihrávku před branku, jenomže míč byl odvrácen za postranní lajnu.
     
    80
    Moussa Diaby předvedl další pas, jenž mířil do šestnáctky, avšak balon z jeho kopačky byl nepřesný. Celou situaci tak vyřešil Andreas Luthe, jenž měl snadnou úlohu.
     
    79
    Další akci táhl hostující celek po pravé straně, ovšem Aleksandar Dragović přihrávku pokazil. Leverkusen se balonu chopil rychle zpátky a znovu sledujeme jeho kombinaci na útočné polovině.
     
    77
    Bayer Leverkusen byl před zápasem pasován do role favorita, což opticky potvrzuje. Jenomže obrovské příležitosti moc nepřicházejí, a tak se i před koncovkou hraje bez gólů.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Marius Bülter.

    Michal Luxa

    Branky: 88. Teuchert (Lenz)

    Karty:   52. Friedrich (UNB) – 43. Tah (LEV), 90. Amiri (LEV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:10.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, Hübner – Andrich, Trimmel (C), Prömel, Lenz, Ingvartsen – Becker (24. Teuchert, 90. Ryerson), Awoniyi (76. Bülter).
    Náhradníci: Karius – Bülter, Endo, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Ryerson, N. Schlotterbeck, Teuchert.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Demirbay, Baumgartlinger (C) (69. Aránguiz), Amiri – Bailey, Schick (69. Alario), Diaby.
    Náhradníci: Grill, Lomb – Alario, Aránguiz, L. Bender, Wendell, Jedvaj.

    Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Stein
    thejrc.org