Humenné – Dubnica 5:2 (kon.) | Levice – Spišská N. Ves 3:1 (kon.) | Trnava – Vlci Žilina 1:10 (kon.)
Pov. Bystrica – Skalica 4:3 (po pr.) | Martin – Topoľčany 4:1 (kon.)
konec
HK Gladiators Trnava
1:10 (0:3, 1:4, 0:3)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Pátek 15.01.2021, 17:301. liga (SR) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Slovenská hokejová liga má na programe 20. kolo, v ktorom si zmerajú sily HK Gladiators Trnava a Vlci Žilina. Keď sa naposledy tieto dva tímy stretli, tak Žilinčanom patrilo prvé miesto a Trnava bola druhá. V prípade zverencov trénerského dua Škorvánek-Gregor sa postavenie nezmenilo a naďalej kraľujú prvej lige. Opačná situácia nastala v Trnave, ktorá ťahá šnúru prehier a prepadla sa až na siedmu pozíciu. Moje meno je Tomáš Hládek a budem Vás sprevádzať duelom medzi Gladiátormi a Vlkmi. Dobrý večer.

    HK Gladiators Trnava
    Trnavčania si určite predstavovali koniec uplynulého roka a štart roku 2021 úplne odlišne. V predchádzajúcom roku najskôr prekvapivo podľahli na domácom ľade Skalici (3:4) a následne prehrali aj v Považskej Bystrici (1:2). Tento rok odštartovali súbojom proti Spišskej Novej Vsi, ktorej podľahli 0:5, následne neuspeli na ľade nováčika z Humenného (1:5) a v poslednom súťažnom stretnutí prehrali v Martine 1:3. Trnavčania tak v posledných troch dueloch strelili len 2 góly.

    Gladiátorom nevychádza hra v oslabeniach, veď z ligového pelotónu v početnej nevýhode inkasovali najviac gólov (18). Trnavčanom sa však darí v presilových hrách, keď im patrí v tejto činnosti tretia priečka spomedzi tímov prvej ligy. Úspešnosť sa pohybuje na 18,18%. Slušné výkony v bráne Trnavy podáva Anton Ivanovič, ktorý má skúsenosti aj z pôsobenia v Žiline, keď v sezóne 2017/2018 pôsobil práve pod Dubňom. Úspešnosť Ivanoviča sa pohybuje na hranici 92%.

    Vlci Žilina
    Žilinčania pokračujú na víťaznej vlne. S jednou prehrou po riadnej hracej dobe a jednou po predĺžení naďalej suverénne dominujú prvej lige. Naposledy si v šlágri kola jednoznačne poradili so Spišskou Novou Vsou na jej ľade v pomere 5:1. Predtým Vlci zvíťazili na ľade Humenného 9:1, na domácom ľade zdolali Dubnicu v pomere 5:2 a rok odštartovali výhrou na Záhorí, kde si poradili so Skalicou jasne 7:1.

    Žilinské silné stránky nájdeme jednoducho. Je to predovšetkým vyrovnaný a silný kolektív, ktorý sa podarilo funkcionárom pod Dubňom vyskladať. Keď sa pozrieme na čísla, tak Vlkom patrí v presilových hrách druhé miesto v poradí prvej ligy, keď majú úspešnosť 19,05%. Ešte lepšie sú na tom Žilinčania v oslabeniach. V tejto hernej činnosti im patrí prvá priečka, keď majú úspešnosť 91,75%. Zaujímavosťou je, že Žiline sa podarilo v oslabeniach streliť už desať gólov a inkasovala ich len 8. Silné stránky Žiliny nájdeme taktiež medzi troma žrďami. Maroš Mikoláš sa rozchytal do skvelej fazóny a s priemerom 1,05 inkasovaného gólu na jedno súťažné stretnutie a úspešnosťou zákrokov takmer 95% jasne kraľuje Slovenskej hokejovej lige.

    Najproduktívnejší hráči
    HK Trnava
    Vladimir Antonov 19G+12A
    Roman Kukumberg st. 9G+12A
    David Jaša 8G+9A

    Vlci Žilina
    Jaroslav Markovič 10G+18A
    Patrik Koyš 10G+17A
    Jakub Cíger 13G+13A

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne

    HK Trnava – Vlci Žilina 3:5
    Góly:
    24. Jaša (Antonov, Šišolák), 37. Kohút (Mrázik, Kukumberg), 59. Klema (Španko, Jaša) – 2. Cíger (Safaraleev, Linet), 5. Linet (Cíger, Safaraleev), 16. Macek (Pjaták, Dubeň), 44. Pjaták (Macek, Pacalaj), 60. Linet (Safaraleev, Cíger).

    Vlci Žilina – HK Trnava 5:2
    Góly:
    4. Safaraleev, 9. Markovič (Malina), 38. Petráš (Skladaný, Grebenschikov), 52. Markovič – 27. Jaša (Klema, Šišolák), 30. Antonov (Neuwirth).
     
    Úvodné zostavy:

    HK Gladiators Trnava: Ivanovič (Kožiak) – Vidovič, Štepanovský, Antonov, Klema, Bodnár – Škultéty, Španko, Matejka, Hrbáčik, Kukumberg – Mrázik, Špankovič, Ševčík, Kohút, Jaša – Neuwirth, Litavec, Šandor, Petráš R., Bachánek.

    Vlci Žilina: Romančík (Mikoláš) – Malina, Pacalaj, Mikula, Urban, Skladaný – Jaborník, Dubeň, Safaraleev, Linet, Cíger – Pišoja, Drtina, Jurčík, Markovič, Koyš – Surán, Korbáš, Petráš S., Jakubík, Macek.

    Rozhodca: Valko, Kollár M. – Kollár A., Olle.
     
    Oba celky už registrujeme na ľadovej ploche. Stretnutie sa o chvíľu začne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:04
    Cíger vyvíjal aktivitu po pravej strane. Jeho nahrávku pred bránu dokázala obrana Gladiátorov odvrátiť.
     
    01:44
    Pišoja a po ňom aj Drtina nahadzovali puk pred bránu. Tam ho však ich spoluhráči tečovať nedokázali.
     
    02:46
    Pacalaj zachytil rozohrávku Trnavy na modrej čiare, puk posunul Macekovi, ktorý bol tiesnený a jeho zakončenie Ivanovič bez problémov pokryl.
     
    03:24
    Vlci sú od úvodu aktívnejším mužstvom na hracej ploche. Trnavčania sa teraz oslobodzujú za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    04:12
    Cíger našiel pred bránou Lineta, ktorý nedokázal lepšie zakončiť, a tak Ivanoviča neprekonáva.
     
    05:07
    Dubeň potiahol puk do pásma, skúsil to strelou spoza obrancu, ale na Ivanoviča nevyzrel.
     
    06:53
    Hra sa teraz prerušuje po tom, čo Ivanovičovi spadla maska z tváre.
     
    07:42
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava (Vidovič – 2 min., sekanie).
     
    08:08
    Vlci Žilina dali gól!

    Žilinčania rýchlo využívajú presilovú hru a zaslúžene sa ujímajú vedenia. Po trme-vrme pred Ivanovičom a zblokovanom zakončení Markoviča sa puk dostal pred JAKUBA CÍGERA, ktorý štrnástym presným zásahom v prebiehajúcej sezóne otvára strelecký zápis tohto stretnutia.
     
    09:03
    Vlci pokračujú v aktivite a už sú nasťahovaní v útočnom pásme. Gladiátori zatiaľ v tomto zápase toho veľa smerom dopredu naozaj nepredviedli.
     
    09:46
    Prvé väčšie pohrozenie Trnavčanov. Po prepadnutí hostí v útočnom pásme vyviezol puk dopredu Matejka, ale Romančík, ktorý dnes dostal prednosť pred Mikolášom, puk bez problémov chytil.
     
    11:01
    Pišoja krížnou prihrávkou cez pásmo hľadal na zadnej žrdi osamoteného Jurčíka. Výborne zasiahol brankár Trnavy, ktorý v poslednej chvíli vypichol puk spred českého krídelníka.
     
    12:13
    Vlci pokračujú v drtivom nápore a ostreľovaní Ivanoviča. Hra je už pár minút v obrannom pásme domáceho mužstva.
     
    12:37
    Jaborník pálil z prvej od modrej čiary. Ivanovič puk zachytil a nedovolil prípadné dorážky.
     
    13:39
    Vlci Žilina dali gól!

    JAKUB LINET teraz zobral puk v útočnom pásme do svojej moci, dvomi rýchlymi kľučkami sa zbavil Hrbáčika a Matejku a navyšuje strelou švihom do horných poschodí trnavskej svätyne vedenie Vlkov.
     
    14:27
    Vlci nepoľavujú. Opäť sú v útočnom pásme a rozbiehajú kombinácie.
     
    15:33
    Vlci Žilina dali gól!

    MAREK DRTINA dostal prihrávku do rozhodenej obrany Trnavy, preletel okolo domácich bekov a pripisuje si premiérový gól v drese s vlkom na hrudi.
     
    16:01
    Trnavčania sa snažili niečo vymyslieť. Ich snaha sa však končí zakázaným uvoľnením.
     
    17:52
    Hra sa nám v závere prvého dejstva vyrovnala. Je to ale tým, že Vlci si momentálne netykajú s presnosťou prihrávok.
     
    18:09
    To ale ani Trnava a je z toho ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    18:28
    Veľká šanca žilinskej prvej formácie. Ivanovič nevedel, kde má puk. Brankár Trnavy bol navyše mimo bránkoviska, ale hostia nedokázali puk nasmerovať do opustenej brány.
     
    19:34
    Ďalšia tutovka hostí. Cígera našiel spoza brány Safaraleeva, ktorý nikým nestrážený namieril len do hrude Ivanoviča.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou úvodnú tretinu zápasu medzi Trnavou a Žilinou. Hostia v stretnutí jasne dominujú a zaslúžene vyhrávajú. Domácich ešte viackrát podržal brankár Ivanovič.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Úvodné buly druhého dejstva síce vyhral Klema, ale puk už majú vo svojej moci hostia.
     
    22:13
    Podľa môjho názoru, rozhodcovia teraz odpustili hosťom vylúčenie za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Linet nahral rovno hráčovi, ktorý naskočil na ľad zo striedačky a v tom momentne bolo Žilinčanov na ľade jednoznačne šesť. Hra však pokračuje vo formáte 5na5 a po nahodení od pravého mantinelu musel zasahovať Romančík.
     
    23:09
    Jaborníkovu delovku z prvej od modrej čiary zachytil Ivanovič parádnym semaforom.
     
    23:39
    Antonov mohol ísť sám na Romančíka. Prihrávku mu však preskočila cez čepeľ hokejky, a z črtajúcej sa tutovky tak nie je nič. Veľká škoda pre Gladiátorov.
     
    24:31
    Drtinovu delovku vyrazil Ivanovič pred Safaraleeva, ktorý taktiež pálil z prvej, avšak tesne minul bránu Trnavy. Brankár domáceho družstva je už opäť v prevádzkovej teplote z dejstva úvodného.
     
    24:43
    Vlci Žilina dali gól!

    Patrik Koyš spoza brány našiel pred bránou osamoteného JARA MARKOVIČA a kapitán vlčej svorky strieľa štvrtý gól hosťujúcich hokejistov.
     
    24:51
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Malina – 2 min., napadnutie).
     
    25:33
    Trnavčania sa teraz snáď prvýkrát v stretnutí usadili na pár sekúnd v útočnom pásme. Ich snaha vyústila do strely Vidoviča, ktorý však bránu netrafil.
     
    25:39
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava (Vidovič – 2 min., faul kolenom).
     
    26:00
    Vlci Žilina dali gól!

    Gólový kolotoč hosťujúceho celku pokračuje. Tentokrát si pred bránu nakorčuľoval MIKULA a dáva na 0:5.
     
    27:57
    Tlak Vlkov zo Žiliny pokračuje. Delovku Jaborníka chytá Ivanovič.
     
    28:52
    Vlci Žilina dali gól!

    Ešte nemáme ani polovicu stretnutia a už je to 0:6. Fero Skladaný nabil MAREKOVI DRTINOVI a ten delovkou nedáva šancu Ivanovičovi.
     
    29:33
    Nepresnosť hostí končí na zakázanom uvoľnení. Vhadzovanie po ľavici Romančíka.
     
    31:03
    Trnava dala gól!

    Ako blesk z jasného neba sa za obranou Žiliny zjavil s pukom na svojej čepeli PETER ŠANDOR a v súboji zoči-voči Romančíkovi uspel. Trnava znižuje na 1:6.
     
    32:32
    Druhá žilinská formácia sa dostala do situácia troch na jedného, avšak trnavský obranca dokázal prihrávku smerujúcu na Safaraleeva zblokovať a puk zachytil lapačkou Ivanovič.
     
    33:31
    David Jaša teraz napriahol a jeho delovku Romančík krotil až na dvakrát. Brankár Žiliny mal teraz šťastie, že nikto z domácich nebol k dispozícii na dorážku.
     
    33:45
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava (Bachánek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    33:45
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava (Team penalty – 2 min., nešportové správanie).
     
    34:09
    Krásny semafor teraz opäť vytiahol Ivanovič proti nepríjemnej strele Pacalaja.
     
    34:24
    Urban dostal puk pred Ivanoviča, ale z blízkosti netriafa bránu.
     
    34:47
    Cíger teraz tiež bol osamotený pred Ivanovičom, ale pochodil rovnako ako jeho český spoluhráč.
     
    35:21
    Žilinské akcie sa nesú v exhibičnom duchu. Cíger dával pred poloodkrytú bránu Pacalajovi, ktorý volil silu a bránu taktiež minul.
     
    35:45
    Skončila sa presilová hra Vlkov o dvoch hráčov. Napriek veľkému množstvu vyložených šancí ju hostia nevyužili.
     
    36:38
    O slovo sa prihlásila aj štvrtá formácia Žiliny. Macek po neprehľadnej situácii pred Ivanovičom namieril poskakujúci puk, len do brankára trnavského celku.
     
    38:28
    Mrázik vyskúšal Romančíkovu pozornosť strelou od modrej čiary. Romančík pozorný bol a s nie úplne vydareným streleckým pokusom si hravo poradil.
     
    39:25
    Zakázané uvoľnenie domácich. Buly po ľavici Kožiaka, ktorý nahradil v bráne Ivanoviča.
     
    39:45
    Vlci Žilina dali gól!

    ONDREJ MIKULA zachytil puk, korčuliarsky a fyzicky sa presadil cez obrancu Trnavy a strieľa ďalší gól žilinského družstva.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou aj druhú časť stretnutia. Na obraze hry sa nám nič nezmenilo, Vlci naďalej jasne dominujú, hokej si užívajú a zaslúžene vysoko vyhrávajú.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:04
    Aj úvodné buly tretej tretiny vyhráva Klema.
     
    40:51
    Puk má za Romačníkovou bránou na svojej čepeli Pacalaj a rozmýšľa komu ho nahrá.
     
    41:17
    Vlci Žilina dali gól!

    Na pravom krídle ostal po Jaborníkovej prihrávke nikým nestrážený IGOR SAFARALEEV a svojim deviatym gólom v sezóne navyšuje vedenie Žilinčanov.
     
    42:15
    Pacalaj hľadal za bránou Jakubíka, ktorého nahrávka pred bránkovisko adresáta nenašla.
     
    44:11
    Urban v ďalšej sľubnej šanci, keď zakončoval spred Kožiaka. Vysoký center však opäť z tesnej blízkosti netriafa priestor medzi troma žrďami.
     
    45:49
    Žilinský tlak pokračuje aj v poslednej časti hry. Vlci sú nasťahovaní v útočnom pásme a kombinujú. Podarí sa im streliť desať gólov?
     
    47:27
    Trnavčania sa snažili priamočiaro cez jednu nahrávku zaútočiť, ale puk končí až u Romančíka.
     
    48:14
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava (Štepanovský – 2 min., podrazenie).
     
    48:50
    Drtina poškuľuje po hetriku. Jeho strela však končí na Kožiakovi.
     
    49:25
    Urban hľadal pred bránou ďalšieho adepta na hetrik Ondreja Mikulu. Nahrávku pred žilinským krídelníkom vypichol jeden z domácich obrancov a tá končí v náručí Kožiaka.
     
    50:14
    Trnava v plnom počte.
     
    50:32
    Pacalajov tvrdý projektil kryje brankár domáceho družstva.
     
    50:40
    O tom, kto dnes udáva trend duelu jasne hovorí štatistika striel po druhej tretine. Trnavčania ohrozili Romančíka len 6-krát. Žilinčania vystrelili za 40 minút 38-krát.
     
    51:39
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava (Vidovič – 2 min., krosček).
     
    52:13
    Vlci Žilina dali gól!

    Ondřej Jurčík strieľal od modrej čiary, jeho delovku vyrazil Kožiak len pred JAKUBA CÍGERA, ktorý navyšuje vedenie hostí.
     
    53:01
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Macek – 2 min., podrazenie).
     
    53:44
    Domácim sa podarilo konečne usadiť sa v pásme.
     
    54:08
    Už sú však z pásma von a hra je až za ich bránou.
     
    55:01
    Končí sa presilová hra Trnavy.
     
    55:56
    Urban servíroval puk Mikulovi do dobrej pozície, ale ten míňa priestor medzi troma žrďami.
     
    56:52
    Korbáš sa ocitol osamotený pred Kožiakom, ale v tutovke nenamieril presne.
     
    57:33
    Petrášovu delovku zastavuje vyrážačka domáceho gólmana.
     
    58:15
    Vylúčenie v tíme HK Gladiators Trnava (Mrázik – 2 min., podrazenie).
     
    58:31
    Markovič už diriguje presilovku hostí.
     
    58:39
    Vlci Žilina dali gól!

    Tak predsa. Je tu desiaty gól Žilinčanov. Strieľa ho kapitán Vlkov JARO MARKOVIČ, ktorý využil presnú nahrávku od Patrika Koyša.
     
    59:30
    Stretnutie sa nám už len dohráva. Žilinčania si spravili z hokejistov Trnavy trhací kalendár.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám duel medzi Trnavou a Žilinou, v ktorom sa po dominantnom výkone zverencov trénerského dua Gregor-Škorvánek zrodila výhra Žiliny v pomere 10:1. Stretnutím Vás sprevádzal Tomáš Hládek. Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:44:18)

    Tomáš Hládek

    Branky a nahrávky: 32. Šandor – 9. Cíger (Markovič, Koyš), 14. Linet (Cíger, Safaraleev), 16. Drtina (Mikula), 25. Markovič (Koyš, Malina), 26. Mikula (Dubeň, Petráš), 29. Drtina (Skladaný, Urban), 40. Mikula, 42. Safaraleev (Jaborník, Cíger), 53. Cíger (Jurčík, Markovič), 59. Markovič (Koyš)


    HK Gladiators Trnava: Ivanovič (Kožiak) – Vidovič, Štepanovský, Antonov, Klema, Bodnár – Škultéty, Španko, Matejka, Hrbáčik, Kukumberg – Mrázik, Špankovič, Ševčík, Kohút, Jaša – Neuwirth, Litavec, Šandor, Petráš R., Bachánek.
    DOXXbet Vlci Žilina: Romančík (Mikoláš) – Malina, Pacalaj, Mikula, Urban, Skladaný – Jaborník, Dubeň, Safaraleev, Linet, Cíger – Pišoja, Drtina, Jurčík, Markovič, Koyš – Surán, Korbáš, Petráš S., Jakubík, Macek.

    Rozhodčí: Valko, Kollár M. – Kollár A., Olle

    Diváci: Bez divákov.
    bahis siteleri