Buffalo – Washington 4:6 (kon.) | New Jersey – Boston 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Detroit – Carolina 0:3 (kon.) | Nashville – Columbus 3:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 4:3 (po pr.)
Arizona – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.) | Vegas – Anaheim 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.)
po s.n. (0:1)
New Jersey Devils
2:3 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Boston Bruins
Pátek 15.01.2021, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Brad MARCHAND - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Boston Bruins.
    Autorem vítězné branky je BRAD MARCHAND.
     
    3. série
    0:1
    Brad Marchand celou dobu koukal na postavení brankáře Devils a poté rychlou střelou zápěstím z mezikruží zamířil mezi betony Mackenzieho Blackwooda! Boston nakonec přece jen vítězí.
     
    64:34
    Brad Marchand dobře vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a mířil do bližšího horního rohu brány, Mackenzie Blackwood ale puk vytáhl do ochranné sítě! Fantastický závěr.
    63:48 Kyle Palmieri jel v prodloužení sám na bránu, ale nedal!
     
    63:48
    Kyle Palmieri se řítil z vlastního obranného pásma sám na bránu, jenže v závěru úniku ztroskotal na pravém betonu Tuukky Raska!
    53:46 Ty SMITH - 2:2
     
    53:46
    Devils právě vstřelili branku!
    Ze strany Devils přichází blesková odpověď! TY SMITH clonil před bránou a ve vzduchu kotouč usměrnil do jednoho z hokejistů Bostonu, od kterého se puk odrazil do sítě! Skóre je rázem 2:2. Asistence: Matt Tennyson a Jack Hughes.
    53:12 Nick RITCHIE - 1:2
     
    53:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    NICK RITCHIE využil nádherné přihrávky z pravého křídla a na vzdálenější levé tyči usměrnil puk z blízkosti do brány! Další pěkná kombinace Bruins a k tomu využitá přesilová hra – druhá. Asistence: Brad Marchand a Matt Grzelcyk.
     
    51:13
    Miles Wood šel podruhé v zápase drze do brány, jenže přitom srazil Tuukku Raska a byl znovu vyloučen.
     
    50:14
    David Krejčí dostal dvě minuty za hákování a Devils mohou po komerční přestávce otočit skóre zápasu.
    48:51 Miles WOOD - 1:1
     
    48:51
    Devils právě vstřelili branku!
    MILES WOOD pláchl podél střídaček a rychlou střelou zápěstím zamířil nad vyrážečkou Tuukky Raska do bližšího levého horního rohu brány poté, co Devils přečkali přesilovou hru Bruins! Domácí srovnali krok a je to 1:1. Bez asistence.
     
    46:18
    Devils budou po komerční přestávce čelit přesilové hře Bruins. Janne Kuokkanen dostal dvě minuty za držení.
    46:18 Chris Wagner a jeho zakončení po toe drag kličce
     
    46:18
    Chris Wagner mohl skórovat v blízkosti pravé tyče, Mackenzie Blackwood ho ale fantasticky vychytal a hokejky poté létaly všude, puk ale v síti i přes obrovskou snahu hostí neskončil! Domácí Devils stále žijí. Komerční přestávka.
    44:15 Tuukka Rask skvěle vychytal Jacka Hughese ramenem!
     
    44:15
    Jack Hughes mířil z pravého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Tuukka Rask ho ale vychytal pravým ramenem!
    41:59 Domácí brankář Devils dnes předvádí neskutečné věci!
     
    41:59
    Craig Smith a Nick Ritchie se ocitli v blízkosti levé tyče v obrovské šanci poté, co nyní Mackenzie Blackwood výborně zasáhl pravým betonem, jenže brankář Devils si poradil i s dorážkami obou borců! Spektakulární trojice zákroků. Skóre 0:1.
    39:55 Pavel Zacha mohl těsně před druhou sirénou vyrovnat!
     
    39:55
    Pavel Zacha málem vyrovnal v závěru druhé třetiny, když se z levého křídla řítil na bránu a jeho bekhendové zakončení skončilo na levém betonu sedícího Tuukky Raska, který vzápětí skákající kotouč zachytil a přerušil hru! Málem!
     
    38:12
    Charlie McAvoy mohl skórovat v blízkosti levé tyče po krásné kolmé přihrávce, jenže Mackenzie Blackwood ho dokázal vychytat! Stále je to 0:1.
     
    35:49
    Tuukka Rask výborně zasáhl vyrážečkou proti ráně P.K. Subbana od modré čáry, která mířila do předního levého rohu brány, a další střelu Devils zmrazil pod lapačkou! Komerční přestávka.
     
    30:53
    Devils hráli v šesti a po komerční přestávce budou muset čelit třetí přesilové hře Bostonu, který jednu z úvodních dvou dokázal využít. Pyká Andreas Johnsson.
    29:37 Mackenzie Blackwood skvěle vychytal Brandona Carla
     
    29:37
    Brandon Carlo vyrazil na steč na pravém křídle a pěknou střelou zápěstím mířil do bližšího rohu brány, Mackenzie Blackwood ale gól během vlastního oslabení nepřipustil, protože puk horní stranou lapačky vytáhl do ochranné sítě – 0:1!
     
    27:56
    Bruins se nyní ocitli pod tlakem, ze kterého pramení vyloučení Charlieho McAvoye. Dvě minuty hákování.
     
    25:59
    Nikita Gusev nádherně vypálil na bodu levého kruhu bez přípravy a jeho rána s příklepem skončila na boční síti odkryté brány Bruins!
     
    24:36
    Chris Wagner se ocitl před bránou v obrovské šanci a mohl skórovat během vlastního oslabení, jenže Mackenzie Blackwood ho vychytal levým betonem! Devils stále prohrávají o jeden gól.
     
    22:41
    Jegor Šarangovič byl faulován před trestnými lavicemi a Sean Kuraly na jednu z nich nyní usedl. Podražení.
    17:40 Brad MARCHAND - 0:1
     
    17:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Kyle Palmieri nyní mohl na obranné modré čáře vyhodit puk z pásma, jenže tak neučinil a po parádním nahození Krejčího z pravého křídla na vzdálenější levé tyči usměrnil puk do odkryté sítě BRAD MARCHAND! Boston využil přesilovou hru – 0:1. Asistence: David Krejčí a Patrice Bergeron.
     
    17:02
    Miles Wood se řítil z levého křídla nebezpečně před bránu, jenže se do zakončení nedostal a na přední tyči navíc narazil do Tuukky Raska. Nedovolené bránění.
    16:17 Mackenzie Blackwood dokázal podržet Devils nad vodou!
     
    16:17
    Mackenzie Blackwood předvedl v rychlém sledu dva fantastické zákroky, když nejprve zasáhl pravým betonem proti jedovaté střele z pravého kruhu a vzápětí si poradil i s dorážkou Bostonu, která přišla z mezikruží! Komerční přestávka.
     
    13:19
    Jegor Šarangovič unikal na levém křídle a do cesty se mu postavil Charlie McAvoy, který ho po odehrání puku dohrál a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    08:58
    Nikita Gusev se dostal do zakončení v blízkosti pravé tyče a mohl otevřít skóre dnešního klání, jenže Tuukka Rask jeho pokus vyrazil mimo!
     
    07:16
    Matt Grzelcyk fauloval unikajícího Jegora Šrangoviče a dostal dvě minuty za sekání. Následuje hra 4 na 4.
    07:16 Jegor Šarangovič mohl skórovat během oslabení Devils!
     
    07:16
    Jegor Šarangovič nyní nabral na levém křídle obrovskou rychlost a dokázal se v oslabení protáhnout až před bránu, jenže poté narazil na pravý beton Tuukky Raska! Parádní zákrok.
     
    06:43
    Patrice Bergeron vypálil bez přípravy na vrcholu levého kruhu a dobře mířil k přední levé tyči, Mackenzie Blackwood ale výborně zasáhl pravým betonem a vyrazil puk do rohu ledové plochy!
     
    06:14
    Trent Frederic chtěl vypálit na vrcholu levého kruhu, jenže jeden z protihráčů mu vysekl hůl z rukou a Boston si zahraje po komerční přestávce první přesilovou hru. Jesper Boqvist se provinil a sedí.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 49. Wood, 54. Smith (Tennyson, J. Hughes) – 18. Marchand (Krejčí, Bergeron), 54. N. Ritchie (Marchand, Grzelcyk), rozh. náj. Marchand

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nikita Gusev (NJD)
    0:0   Charlie Coyle (BOS)
    2. série:
    0:0   Jesper Boqvist (NJD)
    0:0   Ondřej Kaše (BOS)
    3. série:
    0:0   Jack Hughes (NJD)
    0:1   Brad Marchand (BOS)


    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – P. K. Subban, R. Murray, Severson (A), D. Kulikov, Tennyson, Smith – Palmieri (A), J. Hughes, Šarangovič – N. Gusev, Zacha, A. Johnsson – J. Boqvist, Zajac (A), Wood – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen. Hlavní trenér: Lindy Ruff.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – K. Miller, Grzelcyk, McAvoy, Lauzon, Carlo, J. Zbořil – Studnicka, Bergeron (C), Marchand (A) – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – C. Smith, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Kuraly, Frederic. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    Rozhodčí: Jon Mclsaac, Brian Pochmara. Čároví: Tony Sericolo, Brad Kovachik
    thejrc.org