Buffalo – Washington 4:6 (kon.) | New Jersey – Boston 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Detroit – Carolina 0:3 (kon.) | Nashville – Columbus 3:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 4:3 (po pr.)
Arizona – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.) | Vegas – Anaheim 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.)
po prodl.
Winnipeg Jets
4:3 (1:3, 2:0, 0:0 - 1:0)
Calgary Flames
Pátek 15.01.2021, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:18 Patrik LAINE - 4:3
     
    61:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Zápas rozhoduje PATRIK LAINE, který se dostal k puku v rohu za vlastní brankou a na levé straně s ním našlápl dopředu. Ještě ho podpořil Neal Pionk, takže z toho byla situace 2 na 1. Laine se rozhodl pro individuální řešení. Napoprvé mu sice ve střelbě zabránil bránící hráč, ovšem odražený kotouč už finský útočník napálil za Markströmova záda. Asistence: Neal Pionk a Kyle Connor.
     
    57:05
    Domácí mohli jít do vedení! Mark Scheifele obral za brankou o puk brankáře Markströma a vyzval ke skórování Andrewa Coppa. Za svého gólmana však zaskočil Rasmus Andersson! Poté mohl skórovat sám Scheifele, ovšem proti jeho zakončení se už Markström stačil postavit mezi tyče a předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    44:58
    Sam Bennett se dostal s pukem až mezi kruhy, kde byl úplně sám. Zamířil však vedle domácí branky!
     
    39:35
    Domácí budou každopádně hrát dvouminutovou přesilovku. Noah Hanifin dostal trest za krosček a také za hrubost. Spolu s ním byl vyloučen i Patrik Laine. Ten byl potrestán jednou dvojkou za hrubost.
     
    39:35
    Noah Hanifin poslal krosčekem na hrazení Kylea Connora a bude vyloučen. Svého spoluhráče ještě přišel pomstít Patrik Laine, což rozpoutalo hromadnou šarvátku! Na trestnou lavici tak možná půjde více hráčů než jen obránce Calgary.
     
    38:21
    Od modré čáry nahodil puk na domácí branku Mark Giordano. Následoval nepřehledný závar, po němž ale Hellebuyck dokázal zalehnout kotouč před Lucicem a Mangiapanem!
     
    36:24
    Trest za příliš mnoho hráčů dostávají také domácí! Odpyká ho Mathieu Perreault.
    35:04 Kyle CONNOR - 3:3
     
    35:04
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku 5 na 3 využívají a srovnávají na 3:3! Patrik Laine si vyměnil puk s Wheelerem a pak přenesl hru na pravý kruh, odkud střílel z voleje KYLE CONNOR. Přesouvající se Markström se už nenatlačil ke své levé tyčce včas. Asistence: Patrik Laine a Blake Wheeler.
     
    34:31
    Elias Lindholm dostává dvě minuty za hákování a to už je pro hosty velký problém!
     
    34:07
    V oslabení domácím ujel Joakim Nordström. Ten byl tísněn Pionkem, přesto si puk přehodil na bekhend a přes pravý beton brankáře Hellebuycka zamířil do tyčky!
     
    33:15
    Hosté dostávají dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů! Odpyká ho Sam Bennett.
     
    20:50
    Patrik Laine je vyloučen za sekání. Přesilovka pro Calgary.
    20:34 Mark SCHEIFELE - 2:3
     
    20:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Skvělý nástup domácích do druhé třetiny! Nikolaj Ehlers ještě brankáře Markströma nepřekonal, ale dorážející MARK SCHEIFELE už z bezprostřední blízkosti puk za brankovou čáru dostal – 2:3. Asistence: Nikolaj Ehlers.
     
    18:44
    Důležitý zákrok si teď připsal Hellebuyck! Elias Lindholm našel z modré čáry před brankou zapomenutého Matthewa Tkachuka, který zblízka zamířil do postoje gólmana Winnipegu.
    16:28 Elias LINDHOLM - 1:3
     
    16:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou zásahů! Dillon Dubé našel od zadního mantinelu ELIASE LINDHOLMA, který střílel z první a z pravé strany zamířil do vzdálenějšího horního růžku – 1:3. Asistence: Dillon Dubé a Christopher Tanev.
     
    11:43
    Přesilovku si zahrají i domácí! Dvě minuty za hákování dostal Derek Ryan.
    11:24 Johnny GAUDREAU - 1:2
     
    11:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka Flames! Elias Lindholm naznačil na pravém kruhu, že bude střílet. Místo toho ale našel JOHNNYHO GAUDREAUA, který si před brankou srovnal kotouč na čepel a poslal ho do bližšího horního růžku z pohledu přesouvajícího se Hellebuycka. Asistence: Elias Lindholm a Sean Monahan.
     
    10:12
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mathieu Perreault – 2 min., nedovolené bránění).
    07:24 Patrik LAINE - 1:1
     
    07:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Klasická situace nedáš – dostaneš! Bennett uvolnil Rasmuse Anderssona, který si položil Connora Hellebuycka, ale nedokázal dostat puk za jeho záda. Hra se následně otočila na druhou stranu. Forbort našel Kylea Connora, jenž vysunul PATRIKA LAINEHO a ten z vrcholu pravého kruhu zamířil naprosto přesně – 1:1. Asistence: Kyle Connor a Derek Forbort.
    04:28 Matthew TKACHUK - 0:1
     
    04:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny otevírají skóre zápasu! Elias Lindholm vyhrál buly v útočném pásmu. Puk se pak dostal na modrou čáru k Rasmusovi Anderssonovi, který vystřelil a jeho pokus před brankovištěm šikovně tečoval MATTHEW TKACHUK. Kotouč přepadl přes pravé rameno brankáře Hellebuycka do branky. Asistence: Rasmus Andersson a Mark Giordano.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 8. Laine (Connor, Forbort), 21. Scheifele (Ehlers), 36. Connor (Laine, Wheeler), 62. Laine (Pionk, Connor) – 5. M. Tkachuk (R. Andersson, Giordano), 12. J. Gaudreau (E. Lindholm, Monahan), 17. E. Lindholm (Dubé, Ch. Tanev)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, Niku, Beaulieu – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Stastny, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.
    Calgary Flames: Markström (Domingue) – R. Andersson, Giordano (C), Ch. Tanev, Hanifin, N. Nestěrov, Välimäki – Dubé, E. Lindholm, M. Tkachuk – Leivo, Monahan (A), J. Gaudreau – D. Ryan, Backlund, Mangiapane – Nordström, S. Bennett, Lucic.

    Rozhodčí: Joannette, Skilliter – Mills, Cormier
    thejrc.org