Buffalo – Washington 4:6 (kon.) | New Jersey – Boston 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Detroit – Carolina 0:3 (kon.) | Nashville – Columbus 3:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 4:3 (po pr.)
Arizona – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.) | Vegas – Anaheim 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.)
konec
Edmonton Oilers
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Vancouver Canucks
Pátek 15.01.2021, 03:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:11
    Utkání končí předčasně pro Khairu (EDM) a Roussela (VAN), jenž se dostali do menší roztržky a rozhodčí oběma hráčům udělili deset minut za nesportovní chování.
     
    46:49
    Edmonton bude hrát přesilovou hru, když se útočným faulem provinil Nils Höglander (VAN), který dostává dvě minuty za držení.
     
    39:05
    Kailer Yamamoto (EDM) ještě posílá v závěru druhé třetiny domácí celek znovu do oslabení, když dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáře.
     
    36:32
    Tak Connor McDavid (EDM) nyní svým faulem i zachránil Koskinena, když podržel Gaudetta, který už měl před sebou zcela prázdnou bránu, ale díky faulu domácího kapitána nebyl schopen zakončit.
     
    32:51
    Quinn Hughes (VAN) teď možná hodně zbytečně trestal zákrok na Boesera, když se rozjel na Nugenta-Hopkinse, kterého krosčekoval a dostává dvě minuty. Čeká nás tedy chvíli hra ve čtyřech.
     
    31:36
    Canucks si nyní navíc zahrají přesilovou hru, protože je na dvě minuty za sekání vyloučen Darnell Nurse (EDM).
     
    27:57
    Tyler Motte (VAN) po druhé v utkání putuje na trestnou lavici, když je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    16:07
    Canucks si zahrají další přesilovou hru, když je za držení vyloučen Zack Kassian (EDM).
     
    10:02
    Tak první přesilovou hru v utkání si zahrají i hosté z Vancouveru, když je na dvě minuty za sekání poslán na trestnou lavici Kailer Yamamoto (EDM).
     
    06:24
    Edmonton si zahraje první přesilovou hru v utkání, když je na dvě minuty za hákování vyloučen hostující Tyler Motte (VAN).

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 8. Nugent-Hopkins (Draisaitl, McDavid), 20. McDavid (Yamamoto, Draisaitl), 29. McDavid (Draisaitl, Barrie), 36. McDavid (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 52. Nugent-Hopkins (Yamamoto) – 24. Schmidt (Edler), 31. Motte (Hamonic, Q. Hughes)


    Edmonton Oilers: Koskinen (Skinner) – Nurse, Bear, Jones, A. Larsson, Koekkoek, Barrie – Nugent-Hopkins, McDavid, Kassian – Kahun, Draisaitl, Yamamoto – J. Archibald, Turris, Puljujärvi – Khaira, Chiasson, D. Shore.
    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Edler, Schmidt, Q. Hughes, Hamonic, Juolevi, T. Myers – Virtanen, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat, Höglander – Roussel, Gaudette, MacEwen – Motte, Beagle, B. Sutter.

    Rozhodčí: Furlatt, Pollock – Nansen, Murchison

    Diváci: Bez diváků
    thejrc.org