Buffalo – Washington 4:6 (kon.) | New Jersey – Boston 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Detroit – Carolina 0:3 (kon.) | Nashville – Columbus 3:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 4:3 (po pr.)
Arizona – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.) | Vegas – Anaheim 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
Minnesota Wild
Pátek 15.01.2021, 04:05 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:47 Kirill KAPRIZOV - 3:4
     
    63:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    To je vstup do NHL jako hrom. KIRILL KAPRIZOV zařizuje svému týmu první dvoubodové vítězství v sezoně, stál u tří ze čtyř branek, které dnes Wild vsítili. Kings se nedohodli na rozehře ve středním pásmu a ruská raketa byla připravena ukrást puk. V samostatném úniku Kaprizov plánoval kličku do forhendu a zcela nevědomky kotouč bruslí poslal mezi nohy brankáře Quicka. Jeho první branka v NHL padla zvláštní cestou, ale i to k nejlepším střelcům planety zkrátka patří. Bez asistence.
    49:42 Marcus FOLIGNO - 3:3
     
    49:42
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ukázka bojovnosti a pracovitosti. MARCUS FOLIGNO za brankou zboural obránce Olliho Määttäu, nepřestal sledovat letící puk a z otočky ho napálil rovnou za zadní tyčku. Trefil geniální teploměr v postoji Quicka. Za svou dnešní dřinu si vstřelení vyrovnávací branky určitě zasloužil. V polovině třetí třetiny začínáme od začátku – 3:3. Asistence: Ryan Suter.
    43:15 Victor RASK - 3:2
     
    43:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, přivítejte Kirilla Kaprizova. Wild od něj měli velká očekávání a ta splňuje už v prvním zápase. V útočném rohu odebral obránci kotouč, připravil střeleckou pozici pro VIKTORA RASKA, jehož ránu ještě svými chrániči patrně tečoval Zach Parise. Zatím ale není označen jako střelec branky. Minnesota se dostává na nebezpečný dostřel. Asistence: Kirill Kaprizov, Matt Dumba.
    37:05 Dustin BROWN - 3:1
     
    37:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se podařilo zužitkovat dobrou práci Doughtyho, který udržel útočnou třetinu a přihrál Anže Kopitarovi. Od něj putoval pas na DUSTINA BROWNA, který zatáhl puk za bránu a přihrál na hranu brankoviště Adrianu Kempemu. Jenže skvělou kombinace nakonec zakončil soupeř: puk do sítě svým nešikovným zásahem definitivně dostal až obránce Carson Soucy. Asistence: Alex Iafallo, Anže Kopitar.
    27:12 Andreas ATHANASIOU - 2:1
     
    27:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A z následného protiútoku domácích vzniká obrat v zápase. Jeff Carter trefil připravený beton Cama Talbota, ovšem od něj se puk odrazil do brusle vracejícího se Matta Dumby a ANDREAS ATHANASIOU ještě drobnou tečí pomohl kotouči v cestě do brány. Prosazuje se tak další posila Kings, kteří nyní mají navrch a ještě je čeká přesilová hra. 2:1. Asistence: Jeff Carter, Matt Roy.
    19:58 Jeff CARTER - 1:1
     
    19:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Kevin Fiala chtěl na vhazování puk zakleknout, ale Anže Kopitar prokázal velkou obětavost, z krkolomné pozice dokázal vystřelit a duchapřítomný JEFF CARTER poslal do sítě gólovou dorážku. Talbot ani přihlížející Suter už nezastavili zkušeného třicátníka v sestavě Kings, kteří tak v samotném závěru srovnávají stav zápasu. Asistence: Anže Kopitar.
    16:06 Jonas BRODIN - 0:1
     
    16:06
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ruský snajpr nakonec na první bod nemusel čekat až tak dlouhou. Kirill Kaprizov se skvěle uvolnil v útočném pásmu a po vlastním pádu předal puk na JONASE BRODINA. Švédský obránce, který na podzim s Wild podepsal dlouholetou smlouvu, využil nerovnováhy brankáře Quicka a poslal střelu do jeho protipohybu. Minnesota se ujímá vedení. Asistence: Kirill Kaprizov.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 20. J. Carter (Kopitar), 28. Athanasiou (J. Carter, Roy), 38. D. Brown (Iafallo, Kopitar) – 17. Brodin (Kaprizov), 44. V. Rask (Kaprizov, Dumba), 50. M. Foligno (Suter), 64. Kaprizov


    Los Angeles Kings: Quick (Grosenick) – Määttä, Doughty (A), M. Anderson, Roy, Clague, Alt – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – Athanasiou, Lizotte, J. Carter (A) – A. Kempe, Vilardi, Wagner – Moore, Amadio, Luff.
    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Dumba, Spurgeon (C), Brodin, Pateryn, Soucy – Parise (A), Bjugstad, Kaprizov – Ma. Johansson, Bonino, Fiala – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Sturm, V. Rask, Hartman.

    Rozhodčí: Brenk, Kozari – Toomey, Knorr
    thejrc.org