Magnitogorsk – Ufa 3:2 (kon.) | Soči – Viťaz 1:2 (po pr.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 16.01.2021, 13:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:46 Philip HOLM - 3:2
     
    55:46
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Švédský zadák PHILIP HOLM dostal podél modré ideální pas na střelu z první od Dronova. Opřel se tak do puku, který na pravém kruhu lehce tečoval stínující útočník Ufy Vjačeslav Soloduchin a kotouč tak zapadl přesně k levé tyčce branky Metsoly, který toho moc neviděl přes svého beka Naumenkova, který sváděl před brankovištěm souboj s Maximem Karpovem. Asistence: Grigorij Dronov, Sergej Mozjakin.
    23:51 Alexandr ALEXEJEV - 2:2
     
    23:51
    Ufa právě vstřelila branku!
    Další kombinace již hostům vyšla, ovšem zejména za přispění toho, že Prochorkin z pravého kruhu nedokázal vyhodit puk. Nepodíval se, kde stojí obránce, a Kugryšev byl postaven tam, kde měl. Puk zastavil a poslal znovu na pravou stranu, kde se k němu dostal Amirov. Forvard Ufy poslal lehkou zadovku pro ALEXANDRA ALEXEJEVA, který se trefil přesně kolem lapačky Olkinuory k tyčce. Asistence: Rodion Amirov, Dmitrij Kugryšev.
    17:53 Markus GRANLUND - 2:1
     
    17:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    127 sekund před koncem první třetiny opět udeřila první finská formace. Na Paninovu střelu od modré si najel před brankou MARKUS GRANLUND. S tečí neuspěl, ale když se puk od betonů Olkinuory odrazil zpět k finskému hráči, tak snadno vstřelil svojí jednadvacátou branku v sezoně. Asistence: Grigorij Panin.
    13:15 Nikolaj PROCHORKIN - 2:0
     
    13:15
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Pohledná akce Metallurgu vede k jeho druhé brance. Andrej Čibisov prodloužil puk od levého mantinelu před branku na Sergeje Plotnikova. Ten si potáhl puk do pravé strany, čím zmátl beka a posléze vrátil kotouč bekhedem do předbrankového prostoru před obránce Larsena, kde byl volný NIKOLAJ PROCHORKIN a se zakončením měl snadnou úlohu – Granlund jej totiž neuhlídal. Plotnikov odvedl vskutku brilantní práci. Asistence: Sergej Plotnikov, Andrej Čibisov.
    06:10 Arťom ZEMČONOK - 1:0
     
    06:10
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení a jejich úvodní branka je logickým vyústěním toho, že jsou v útočné fázi nebezpečnější. Nikolaj Kuljomin si najel na pravý kruh a zkusil vystřelit. Metsola vyrazil kotouč za branku, kde byl střílející hráč jako první, ale k puku se nedostal. Ovšem obránce Philip Larsen udělal to nejhorší, co mohl. V presu plácl do puku, který se na pravém kruhu dostal k ARŤOMU ZEMČONOKOVI a ten z první propálil gólmana.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Zemčonok, 14. Prochorkin (S. Plotnikov, Čibisov), 56. Holm (Dronov, Mozjakin) – 18. M. Granlund (Panin), 24. Alexejev (Amirov, Kugryšev)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Pašnin, Minulin, Dronov, Holm, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Čibisov – Beck, Rasmussen, Goldobin – Mozjakin (C), A. Nestrašil, Karpov – Několenko, N. Kuljomin, Švyrjov – Rožkov.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Panin (C), Larsen, Koledov, Naumenkov, Lisovec, Alexejev, Muchamadullin – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – Platt, V. Žarkov (A), Kadějkin – Kugryšev, Amirov, Kartajev – Soloduchin, Baškirov, Chochrjakov – Gimatov.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Eduard Odins – Tornike Kučava, Nikita Novikov
    thejrc.org