Magnitogorsk – Ufa 3:2 (kon.) | Soči – Viťaz 1:2 (po pr.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 16.01.2021, 13:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Branka nakonec skutečně nebyla uznána, protože před ní došlo ke hře vysokou holí domácích.
     
    59:21
    Celou situaci před gólem do prázdné klece ještě zkoumají rozhodčí. Zda se před brankou nejednalo o hru vysokou holí.
     
    58:47
    Philip Larsen sbírá puk na obranné modré a jde dopředu. Nyní již míří Juha Metsola ze své svatyně a hosté zkusí hru v šesti bez gólmana.
    55:46 Philip HOLM - 3:2
     
    55:46
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Švédský zadák PHILIP HOLM dostal podél modré ideální pas na střelu z první od Dronova. Opřel se tak do puku, který na pravém kruhu lehce tečoval stínující útočník Ufy Vjačeslav Soloduchin a kotouč tak zapadl přesně k levé tyčce branky Metsoly, který toho moc neviděl přes svého beka Naumenkova, který sváděl před brankovištěm souboj s Maximem Karpovem. Asistence: Grigorij Dronov, Sergej Mozjakin.
     
    52:14
    Mozjakin kombinoval s Karpovem na levé straně útočného pásma. Nakonec z toho byla nebezpečná akce, jelikož nahození od modré vyrazil Metsola jen před sebe, kde byl volný Nikolaj Prochorkin. Útočník domácích se snažil zamést puk pod pravý beton gólmana, což se mu nepodařilo.
     
    47:40
    A gólová příležitost byla k vidění i na druhé straně. Dlouhou přihrávku na útočné modré přebral Igor Švyrjov, který upaloval na Metsolu. Zkusil tvrdou střelu z mezikruží na vzdálenější tyč, kde brankář Ufy dobře vyrazil kotouč betonem!
     
    47:24
    Na střelu Naumenkova by Jussi Olkinuora určitě nedosáhl. Jenže obránce Ufy po výborném pasu spoluhráče netrefil branku
     
    46:21
    Po pravé straně si sjížděl před branku na přihrávku zřejmě Sakari Manninen, jenž puk také nakonec téměř získal. Neměl ale úplně prostor na lepší zakončení, nakonec upadl a chvilku ležel za brankou v nehokejové pozici.
     
    42:20
    Maxim Karpin dojel svojí nepřesnou střelu a na pravé straně se z úhlu bekhendem snažil překonat Metsolu, který se dobře presunul.
     
    39:31
    Naopak mohlo udeřit na druhé straně a to hned dvakrát. Beck využil chyby v obranné činností a z levé strany postupoval na branku. Ale Metsolu neohrozil a z dorážky se neprosadil ani Goldobin. O dvacet sekund později v další chybě dostal kotouč na zlatém podnosu na pravé kruhu kapitán domácích Mozjakin, ale prudkou střelou také nepřekonal Juho Metsolu, jemuž spoluhráči po chybách nyní musí poděkovat.
     
    29:23
    Oproti první třetině je hra hodně často přerušována a Juha Metsola je nyní ve výrazně větší permanenci. Po levé straně si před branku najel Maxim Karpov a trefil se těsně pod krk finského gólmana. To pro něj samozřejmě nebylo nic příjemného a hra je tak přerušena, aby se gólman Ufy dal dohromady.
     
    27:21
    Obrovská šance Metallurgu jít znovu do vedení. Na útočné modré získal puk Nikolaj Goldobin a upaloval sám na brankáře Metsolu, který jej ale výborně vychytal.
     
    26:21
    Celá situace vznikla tak, že Andrej Čibisov u mantinelu atakoval Geoffa Platta a poté ze souboje ujel. Takže si to jel s Plattem vyříkat právě Plotnikov. Nicméně, Platt jde ven na dvě minuty za hrubost a Čibisov je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    24:31
    Hosté jsou samozřejmě v tlaku. Sakari Manninem předvedl před brankou velkou bojovnost, kde přes Několenka a Zemčonoka získal puk a ještě dorážel. Olkinuora dvakrát zasáhl a poté, co do brankoviště přijel i Teemu Hartikainen, to zase v předbrankovém prostoru pořádně vřelo. Ale sudí rozpažil, kotouč za čáru nepřešel.
    23:51 Alexandr ALEXEJEV - 2:2
     
    23:51
    Ufa právě vstřelila branku!
    Další kombinace již hostům vyšla, ovšem zejména za přispění toho, že Prochorkin z pravého kruhu nedokázal vyhodit puk. Nepodíval se, kde stojí obránce, a Kugryšev byl postaven tam, kde měl. Puk zastavil a poslal znovu na pravou stranu, kde se k němu dostal Amirov. Forvard Ufy poslal lehkou zadovku pro ALEXANDRA ALEXEJEVA, který se trefil přesně kolem lapačky Olkinuory k tyčce. Asistence: Rodion Amirov, Dmitrij Kugryšev.
     
    22:11
    První vyloučení zápasu. Andrej Nestrašil z domácího týmu jde na dvě minuty ven kvůli podrážení.
    17:53 Markus GRANLUND - 2:1
     
    17:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    127 sekund před koncem první třetiny opět udeřila první finská formace. Na Paninovu střelu od modré si najel před brankou MARKUS GRANLUND. S tečí neuspěl, ale když se puk od betonů Olkinuory odrazil zpět k finskému hráči, tak snadno vstřelil svojí jednadvacátou branku v sezoně. Asistence: Grigorij Panin.
    13:15 Nikolaj PROCHORKIN - 2:0
     
    13:15
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Pohledná akce Metallurgu vede k jeho druhé brance. Andrej Čibisov prodloužil puk od levého mantinelu před branku na Sergeje Plotnikova. Ten si potáhl puk do pravé strany, čím zmátl beka a posléze vrátil kotouč bekhedem do předbrankového prostoru před obránce Larsena, kde byl volný NIKOLAJ PROCHORKIN a se zakončením měl snadnou úlohu – Granlund jej totiž neuhlídal. Plotnikov odvedl vskutku brilantní práci. Asistence: Sergej Plotnikov, Andrej Čibisov.
    06:10 Arťom ZEMČONOK - 1:0
     
    06:10
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení a jejich úvodní branka je logickým vyústěním toho, že jsou v útočné fázi nebezpečnější. Nikolaj Kuljomin si najel na pravý kruh a zkusil vystřelit. Metsola vyrazil kotouč za branku, kde byl střílející hráč jako první, ale k puku se nedostal. Ovšem obránce Philip Larsen udělal to nejhorší, co mohl. V presu plácl do puku, který se na pravém kruhu dostal k ARŤOMU ZEMČONOKOVI a ten z první propálil gólmana.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Zemčonok, 14. Prochorkin (S. Plotnikov, Čibisov), 56. Holm (Dronov, Mozjakin) – 18. M. Granlund (Panin), 24. Alexejev (Amirov, Kugryšev)


    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Pašnin, Minulin, Dronov, Holm, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Čibisov – Beck, Rasmussen, Goldobin – Mozjakin (C), A. Nestrašil, Karpov – Několenko, N. Kuljomin, Švyrjov – Rožkov.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Panin (C), Larsen, Koledov, Naumenkov, Lisovec, Alexejev, Muchamadullin – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – Platt, V. Žarkov (A), Kadějkin – Kugryšev, Amirov, Kartajev – Soloduchin, Baškirov, Chochrjakov – Gimatov.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Eduard Odins – Tornike Kučava, Nikita Novikov
    thejrc.org