Magnitogorsk – Ufa 3:2 (kon.) | Soči – Viťaz 1:2 (po pr.)
po prodl.
HK Soči
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Sobota 16.01.2021, 15:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Jeřábek (VTZ)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 19:50 (17:50:12)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:33.
    Zblokované střely – 14:8.
    Vyloučení – 5:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 1/5.
    Vhazování – 26:32.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Viťazu, který svého soupeře porazil 2:1 po prodloužení. Dlouhou dobu to vypadalo, že si Soči vezme plný počet bodů, jenomže necelých sedm minut před koncem řádné hrací doby udeřil soupeř, který tak dokázal srovnat krok. Po nerozhodném výsledku jsme museli přejít do prodloužení, které trvalo opravdu jen krátce, neboť druhý plusový bod vystřelil svému celku Kaspars Daugavinš.
     
    Konec zápasu.
    60:24 Kaspars DAUGAVINŠ - 1:2
     
    60:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Druhý plusový bod nakonec bere právě hostující celek! Krátce po vhazování to totiž na sebe vzal KASPARS DAUGAVINŠ, který si s pukem sjel až do mezikruží, odkud přesnou ránou zápěstím překonal domácího brankáře Kulbakova, jenž na tento projektil nedosáhl.
    Asistence: Linus Hultström.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal do vlastního obranného pásma, kde se k puku dostal Jeřábek.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Řádná hrací doba nerozhodla o vítězi zápasu, následovat bude prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:10
    Velice nebezpečně nyní zakončoval Pautov, který se mohl stát hrdinou tohoto zápasu. Kulbakov jeho pokus vyrazil nad branku.
     
    58:18
    K dělovce se poté dostal obránce Pylenkov, který pořádně protáhl domácího brankáře Kulbakova. Viťaz je v závěru třetí třetiny výrazně aktivnějším týmem.
     
    57:13
    Jeřábek rovněž místo zakončení volil nahrávku, jenomže jeho celek se přesto nedostal k ničemu nebezpečnému. Český obránce poté napálil protihráče.
     
    56:18
    Celkem dost prostoru měl na zakončení Tedenby, který místo střely ještě zvolil nahrávku do strany, přičemž trefil hokejku soupeře. Soči se poté osvobodilo.
     
    55:10
    Vyloučení v týmu HK Soči (Vladislav Valencov – 2 min., držení).
     
    54:28
    Necelých pět minut před koncem zápasu tak máme znovu srovnáno a začínáme tak opět od začátku. Nyní s útočnou akcí přispěchal domácí celek.
    53:39 Linus HULTSTRÖM - 1:1
     
    53:39
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté přeci jenom využívají přesilovou hru a je srovnáno! Viťaz poměrně dlouho operoval kolem branky soupeře, až si do střelecké pozice sjel obránce LINUS HULTRSTRÖM. Švédský zadák to zkoušel zakončením zápěstím, na které Kulbakov nedokázal, neboť dost možná ani nic neviděl.
    Asistence: Kaspars Daugavinš.
     
    53:35
    Hostujícímu celku se tato přesilová hra zatím moc nedaří. I tak to hodně nebezpečně zkoušel Daugavinš, po jehož nahrávce pálil do brankáře Děrgačjov.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Šmeljov (Petkov, Točickij) – 54. Hultström (Daugavinš), 61. Daugavinš (Hultström)


    HK Soči: Kulbakov (Treťjak) – Miščenko, Rundblad, Miromanov, J. Alexandrov (C), Pogorišnyj, Valencov, Sedov – Šmeljov, Točickij (A), Petkov – Ruděnkov (A), Rubcov, Glotov – Kolgotin, Šen, Volodin – A. Galimov, Kurbatov, Feoktistov – Garajev.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Pautov, Jeřábek, Hultström, Pylenkov, Golovkov (A), Borodkin, Vorobej – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – A. Sjomin (C), Bardakov, Moisejev – Laričev, Malychin, Grebenščikov – Ivaňuženkov, Děrgačov, Smolin – Gončarov.

    Rozhodčí: Kuljov, Ovčinnikov – Zacharov, Šadrin

    Diváci: 1215
    ocianews.com