Slavia – Šumperk 9:5 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 4:5 (po pr.)
Litoměřice – Vrchlabí 3:4 (0:2 po s.n.) | Havířov – Kladno 1:0 (kon.) | Prostějov – Kolín 11:3 (kon.)
Frýdek-M. – Benátky n/J 5:0 (kon.) | Vsetín – Přerov 2:3 (kon.) | Jihlava – Kadaň 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
SK Trhači Kadaň
Sobota 16.01.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Tomáš HARKABUS - 6:3
     
    59:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jakub Trefný dává již podruhé spoluhráčům pořádné kapky, neboť je tu šestý gól Dukly a Kadaň si tak kalich vypíjí do absolutního dna! Matěj Pekr přebruslil hned dva obránce a nahrál TOMÁŠI HARKABUSOVI, který dlouhou kličkou zametl puk za ležícího Běhulu – 6:3! Asistence: Matěj Pekr.
    58:02 Tomáš HARKABUS - 5:3
     
    58:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Divočina pokračuje, Dukla nakonec pravděpodobně odpor Kadaně láme! TOMÁŠ HARKABUS se dostal ke střele z osy kluziště a puk se nakonec pod betony Hamrly prošoural až za brankovou čáru. Tady už je zřejmě rozhodnuto – 5:3! Asistence: Michal Poletín, Jan Strejček.
    56:08 Jiří KULICH - 4:3
     
    56:08
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Kadaň ještě reaguje a závěr nakonec bude velké drama! JIŘÍ KULICH to vzal jako dorostenec ročníku 2004 na sebe, Bucek pustil kotouč na Kulicha, který po levé straně projel až do zakončení a vymetl přesně levý vingl. Trhači dnes budou bojovat až do samotného konce – 4:3! Asistence: Jiří Bucek, Róbert Bačo.
     
    53:08
    Jan Brož předvedl dost možná zákrok ročníku! Kadaň totiž ujela do brejku 2 na 1, kde Běhula nahrával na protější stranu jednomu ze spoluhráčů, který zakončoval do prázdné. Špičkou betonu však předvedl domácí gólman neskutečný zákrok a vykopl puk směřující zcela jistě do kasy!
     
    50:37
    Eliáš dostal kotouč mezi kruhy, kde před sebou nikoho neměl a očekávala se tak střela. Jenže domácí hráč to chtěl vyšperkovat přihrávkou na Judu a zakončením do prázdné branky, což už bylo nadbytečné a Hamrla si s tím dokázal poradit!
    45:53 Tomáš JIRÁNEK - 4:2
     
    45:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla opět odskakuje na dvě branky, tentokrát po krásné individuální akci TOMÁŠE JIRÁNKA, kterému nahrával na pravou stranu Zadražil. V první chvíli to vypadalo, že Jiránek puk ztratí, nakonec ale přebruslil obránce Seemana, sebral mu i puk, který chvíli držel, a přesnou střelou pod víko dává domácím opět klid – 4:2! Asistence: Daniel Krenželok.
     
    43:58
    Další tutovku měl Krenželok, který zůstal osamocen na pravém kruhu a po přihrávce zpoza branky i střílel, ale Hamrla předvedl další velmi dobrý zákrok!
     
    43:16
    Strejček našel křižným pasem na protější kruh Poletína, který se natlačil až do zakončení a dlouhou kličkou se snažil překonat Hamrlu. Klička se mu povedla, následné zakončení však končí vedle pravé tyče!
    41:16 Jan SVOBODA - 3:2
     
    41:16
    Kadaň právě vstřelila branku!
    A to se také daří, neboť se zase hosté dotahují na jednu branku rozdílu! Koblížek našel přesnou přihrávkou na hranici ofsajdu rozjetého JANA SVOBODU, který okamžitě přebruslil obránce a šel tak sám na branku. Zakončení šlo přesně nad Brožovo rameno a ještě to tak bude velké drama – 3:2! Asistence: Tomáš Koblížek, Vít Seemann.
    39:59 Jakub ILLÉŠ - 3:1
     
    39:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tahle branka je pro Duklu doslova darem z hokejových nebes! Kadaň zcela zbytečně dělala kličky ve středním pásmu, až puk ztratila a Zadražil nahrál rozjetému JAKUBU ILLÉŠOVI, který musel vzhledem k nedostatku času střílet. Jenže jeho pokus zapadl přesně k tyči mimo dosah Hamrly a 1,4 sekundy před koncem tak Trhači dostávají těžký úder. Na led však neletí ani jedna čepice, nikdo z pořadatelů o ni nechce na promrzlém stadionu přijít – 3:1! Asistence: Matěj Zadražil, Tomáš Jiránek.
     
    37:33
    Fronk odmítl třetí branku Dukly! Krenželok si vybruslil až na osu a střílel, puk byl však zastaven a před Fronkem se rázem zjevil kotouč s prázdnou brankou. Jenže je z toho jenom nastřelená boční síť!
     
    36:04
    Další skvělý zákrok Brože stále drží vedení 2:1! Na modré zapomněli hráči Dukly na Koblížka se Svobodou, kteří tak měli možnost dalšího tažení do otevřené obrany. Střelu prvně jmenovaného ale dokázal jihlavský brankář vytěsnit ramenem!
     
    33:31
    Ohromné nedorozumění obrany Dukly vyústilo v samostatný únik Hradeckého! Jeho zakončení mezi betony ale Brož skvěle vychytal, nicméně je to pro Duklu vztyčený prst. Tentokrát totiž není vůbec lepším týmem!
     
    27:09
    Kottek zachránil pásmo pro hosty a ihned se pustil do střelby, jeho pokus srazil Brož jenom na tyčku a byl rád, když puk následně odskákal do rohu kluziště!
     
    26:15
    Jihlava naprosto jednoznačně v tomto střídání přehrála Kadaň a nejblíže brance byl Matěj Pekr, kterému se otevřel prostor mezi kruhy. Pekr si puk natáhl přesně do této pozice, jeho pokus ale Hamrla skvěle udržel pod betonem!
     
    19:59
    A sekundu před koncem mohlo být srovnáno! Chlouba našel křižným pasem na zadní tyči Kottka, kterému stačilo jenom píchnout kotouč za záda Brože. Jenže domácí brankář se fantasticky přesunul a zabránil jistému gólu!
     
    18:37
    Lehkovážnost obrany Dukly, po které se dostal sám před brankáře Svoboda, musel Miroslav Juda (JIH) hasit jasnou sekerou přes hůl. Dvě minuty pro jihlavského juniora jsou tak na místě.
    18:22 Jakub TREFNÝ - 2:1
     
    18:22
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Trhači se nakonec dočkali před koncem třetiny snížení, a to v přesilové hře! Roman Chlouba dostal přihrávku na modrou a rozhodl se pro střelu. Mezi kruhy stál dobře JAKUB TREFNÝ a tečí střely, která se odrazem od břevna dostala za Brožova záda, vrací Kadaň zpět do průběhu zápasu – 2:1! Asistence: Roman Chlouba.
     
    17:23
    Tomáš Čachotský (JIH) jde na trestnou lavici. V útočném pásmu podrazil obránce Běhulu, ačkoliv sám „Čagy“ reklamoval, že to bylo ze strany Běhuly nafilmované.
     
    15:48
    Havránek suverénně protáhl puk skrze kličky až do útočného pásma a pustil pod sebe na Koláře, jehož bomba sice proletěla Hamrlovi mezi betony, ale také vedle levé tyče!
     
    14:49
    Propad obrany Dukly na obranné modré a Jakub Veselý dostal možnost krátkého brejku, který ale nezakončil vůbec dobře! Kotouč mu při střele skočil, a tak místo střely na branku byla střela do zadního plexi.
    11:27 Jakub ILLÉŠ - 2:0
     
    11:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    V oslabení předvedla Jihlava kombinační trojúhelník, který končí dvoubrankovým náskokem! Fronk vytáhl po chybné přihrávce na modrou puk do kontru a na pravé křídlo nahrál Eliášovi. Bývalý hráč Kadaně čekal na možné řešení nastalé situace, nakonec nahrál mezi kruhy na sjíždějícího JAKUBA ILLÉŠE, která jenom usměrnil kotouč za záda bezmocného Hamrly – 2:0! Asistence: Filip Eliáš, Jiří Fronk.
     
    10:19
    Nápor Dukly po první brance je přerušen, Tomáš Havránek (JIH) šel do souboje na dlouhou hůl a obránce Kottka zezadu zahákoval. I Kadań se tak dostane do přesilovkové varianty.
    09:10 Jakub ILLÉŠ - 1:0
     
    09:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nula na kontě Hamrly již do konce zápasu nebude, neboť se v signalizované výhodě ujímá Dukla vedení! Domácí nikam při rozehře nespěchali, měli čas a Jiránek nabídnul kotouč pro JAKUBA ILLÉŠE. Ve volném čase šikovný grafik projel nehlídán až do útočného pásma a prostřelil gólmana Hamrlu – 1:0! Asistence: Tomáš Jiránek.
     
    06:16
    Pekrovu sraženou střelu od modré chtěl ze vzduchu doklepnout do branky Fronk, jenže byl v časové tísni a kotouč sice trefil, ale nedokázal jej dostat do branky!
     
    06:03
    Vít Seemann (KAD) nechá Jihlavu rozjet přesilovkovou mašinu. Za zásah holí do obličeje Harkabuse dostává menší trest, Dukla tak může jít do vedení.
     
    01:20
    Poletín křížem našel dobře na protějším kruhu Pekra, který zakončoval na delší tyč po ledě, jeho tvrdou střelu ale Hamrla vyrazil, úspěch pak neslavila ani následná dorážka!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Illéš (Jiránek), 12. Illéš (Eliáš, Fronk), 40. Illéš (M. Zadražil, Jiránek), 46. Jiránek (M. Zadražil), 59. T. Harkabus (Poletín, Strejček), 60. T. Harkabus (Pekr) – 19. Trefný (Chlouba), 42. J. Svoboda (Koblížek, Seemann), 57. Kulich (Bucek, Bačo)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, A. Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Juda, Čermák.
    SK Trhači Kadaň: Hamrla (R. Běhula) – Kottek (A), Trefný (C), R. Havel (A), Seemann, Delmarche, T. Běhula, Karmaškov, Havlín – Chlouba, Jakub Veselý, Koblížek – J. Svoboda, Houška, Homer – Bucek, Hradecký, Bačo – Kulich.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Zídek, Tvrdík
    thejrc.org