Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 5:3 (kon.) | Buffalo – Washington 1:2 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 8:0 (kon.) | New Jersey – Boston 2:1 (po pr.)
Arizona – San Jose 5:3 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
San Jose Sharks
Sobota 16.01.2021, 22:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (00:42:13)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Phil Kessel (ARI) 2+0
    2. Oliver Ekman-Larsson (ARI) 0+2
    3. Antti Raanta (ARI) výhra
     
    Česká a slovenská stopa:

    Tomáš Hertl (SJS) – 1+0, -3 účast, 3 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:49.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (ARI) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 59:53.

    Martin Jones (SJS) – 19 zákroků, 5 OG, úspěšnost 79,2%, odchytal 46:38.

    Devan Dubnyk (SJS) – 2 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 12:05.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 26 – 34
    Trestné minuty: 12 – 10
    Přesilové hry: 1/3 – 2/4
    Vhazování: 60% – 40%
    Zblokované střely: 15 – 10
    Hity: 22 – 23
     
    Dnešní utkání sledovalo 2384 diváků.
    Domácí dnes zapisují výhru 5:3
     
    Je konec! Plný bodový zisk si z toho utkání odveze domácí celek, který vyhrál 5:3 a jeho výhru sledovalo dokonce pár fanoušků. Arizona utnula snahy San Jose už na začátku poslední periody, když se po dorážce prosadil Clayton Keller. Sharks už ke konci jen korigovali skóre, když byl na hranici brankovišti trefen Tomáš Hertl. Tato branka ale padla minuta před koncem duelu a na výsledku už nic nemohla změnit.
     
    Konec zápasu.
    59:01 Tomáš HERTL - 5:3
     
    59:01
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté ještě využívají přesilovou hru, přesto ztrácí ještě dvě branky... Erik Karlsson posunul puk na levý kruh, kde se do něj opřel Timo Meier. Ten doslova trefil před brankou TOMÁŠE HERTLA, od jehož hole se puk odrazil za záda brankáře. Asistence: Timo Meier a Erik Karlsson.
     
    59:01
    Oddechový čas pro hosty. Trenér ještě nakreslil nějaké plány a San Jose to ještě zkusí bez gólmana v šesti lidech!
     
    59:01
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Johan Larsson – 2 min., faul kolenem).
     
    58:25
    Logan Couture se ještě dostal do útočného pásma, ale jeho bekhendové nahození bylo hodně slabé. Hosté si ještě zahrají přesilovou hru.
     
    57:47
    Arizona se ještě na chvilku usadila v útočném pásmu, ale Devan Dubnyk zasahovat nemusel. Domácí utkání dohrávají v pohodě a hrají už na krásu.
     
    57:14
    Nikolaj Knyžov ještě rozjede jednu akci, kterou začal za svou brankou. Nakonec se rozhodl pro dlouhou přihrávku, ovšem ta nebyla vůbec přesná.
     
    56:25
    San Jose se sice ještě sympaticky snaží, ale už se ani nesnaží nijak moc napadat v hloubi útočného pásma. Kojoti dnes hráli ve všech aspektech hry lépe.
     
    55:43
    Každopádně si troufnu tvrdit, že o osudu utkání už je nějako dobu rozhodnuto. Přesto měl velkou šanci Logan Couture, ale Antti Raanta vyráží.
     
    55:02
    Arizona si nadále celkem v poklidu hlídá své tříbrankové vedení. Oliver Ekman-Larsson nám už do zásahu nezasáhl, tak snad bude brzy k dispozici.
     
    54:22
    Niklas Hjalmarsson trochu zpomalil hru, když podržel puk za svou brankou. Je pravdou, že hosté se snažili tlačit ke střelám, ovšem Raanta mohl zůstat v klidu.
     
    53:26
    Alex Goligoski je na ledě!
     
    52:43
    A další vyhození v podání domácích hokejistů. Sharks se vůbec nemohou dostat do nějaké kombinace. Antti Raanta v oslabení ještě nemusel zasahovat.
     
    52:14
    Což zatím nevypadá moc reálně. Domácí hokejisté se dvakrát během krátké chvilky osvobodili a na ledě je tak kompletně čerstvá obranná čtyřka.
     
    51:49
    Pro hostující celek se tu nejspíše narýsovala jedna z posledních možností na zdramatizování zápasu. K tomu ale musí bezpodmínečně využít přesilovku.
     
    51:26
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Alex Goligoski – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:12
    San Jose hraje v plném počtu!
     
    50:38
    To už byla moc pěkná akce! Kotouč šel z jedné na hokejky, jenže finální přihrávka na střed hřiště nevyšla. Phil Kessel ještě poté dostal možnost ke střele, ale s tou si Devan Dubnyk bez větších problémů poradil.
     
    50:03
    Arizona poté měla obrovský tlak v útočném pásmu, jenže se jí nepovedlo více ohrozit brankáře. Následně se proto hostům povedlo puk daleko vyhodit.
     
    49:35
    Domácí hokejisté mohou hrát přesilovou hru. Jakob Chychrun znovu vyslal parádní ránu od modré, ale brankář hostujícího týmu ji vyrazil do rohu hřiště.
     
    49:12
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., vysoká hůl).

    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Jacob Middleton – 2 min., hrubost).

    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Lawson Crouse – 2 min., hrubost).
    49:12 Nepříjemný moment pro Ekmana-Larssona
     
    49:12
    To ale nejsou hezké záběry! Oliver Ekman-Larsson zůstává ležet za svou brankou po tvrdém souboji u mantinelu! Následně se strhla velká mela a rozhodčí tentokrát bude vylučovat, S domácím kapitánem to nevypadá zrovna ideálně... Je klidně možné, že pro něj zápas skončil. Obličejem totiž trefil hranu mantinelu.
     
    48:48
    Phil Kessel a jeho spoluhráč bojovali u mantinelu v útočném pásmu. Díky jejich práci se dostal ke střele obránce, ovšem ten nezamířil mezi tři tyče.
     
    48:15
    Hra se nám přerušila po zákroku Anttiho Raanty. Pro něj to však nebyla těžká situace, a tak má za sebou další úspěšný zákrok. Chytá dnes hodně spolehlivě.
     
    47:40
    Kevin Labanc se už dostával ke skákavému kotouči, jenže ten mu na poslední chvíli přeskočil hokejku. Jinak se mohlo jednat o gólovou možnost.
     
    47:02
    San Jose se vydalo napadat do útočného pásma. Tím donutilo domácí ke špatné rozehrávce a hosté mohou jít do akce ze středního pásma.
     
    46:40
    Střídání v týmu San Jose Sharks: ze hřiště odchází Martin Jones, přichází Devan Dubnyk.
     
    46:26
    Evander Kane je na ledě!
     
    45:59
    Až nyní se Arizona usadila v pásmu a může kombinovat. Clayton Keller si to štrádoval ke střele, ale poslal zadovku na Jakoba Chychruna. Ten zamířil na druhou branku v utkání, ale Martin Jones chytá do lapačky.
     
    45:15
    Domácí hokejisté se zatím nemohou dostat do pořádné kombinace v útočném pásmu. Hosté jsou paradoxně mnohem nebezpečnější než soupeř.
     
    44:46
    Hosté se hnali ve vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho! Skvělou práci ovšem odvedl jeden z domácích, který se stihl vrátit a puk vypíchl.
     
    44:26
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., sekání).
     
    43:23
    Hráti v tmavých dresech pokračují v hodně aktivním výkonu a nechtějí nic ponechat náhodě. Naopak San Jose úplně vypadlo z role a je jasně horší...
    42:39 Clayton KELLER - 5:2
     
    42:39
    Arizona právě vstřelila branku!
    A nejspíše je rozhodnuto! Domácí hokejisté nyní vládnou na hřišti a dokazují to pátou vstřelenou brankou v tomto duelu. Ránu od modré vyrazil Martin Jones jenom před sebe. Tam byl jako první CLAYTON KELLER, jenž trefil puk ještě nad ledem a zamířil neomylně do sítě. Asistence: Oliver Ekman-Larsson a Derick Brassard.
     
    42:32
    Jeden z hostujících beků našel svou zadovkou jenom soupeře na útočné modré. Ten se do puku opřel, ovšem jeho ránu Martin Jones má ve výstroji.
     
    41:54
    Noah Gregor se však dostal po chybě soupeře k puku v útočném pásmu a namířil si to rovnou před gólmana, ten však jeho nájezdu ze strany odolal.
     
    41:19
    Sharks se až nyní dostali s pukem přes polovinu hřiště, jenže o chvilku později jejich akce zase skončila. Takhle by neměl hrát tým, který potřebuje snížit.
     
    40:45
    Arizona se stále drží v útočném pásmu a vstoupila do poslední části hry hodně aktivně. Ráda by dala brzy pátou branku, která by nejspíše byla rozhodující.
     
    40:16
    A už se hraje i poslední perioda dnešního utkání! Jako první se vrhli do ofenzivní akce domácí hokejisté, ale Martin Jones ještě nemusel zasahovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 19 – 24
    Trestné minuty: 4 – 6
    Přesilové hry: 1/2 – 1/1
    Vhazování: 72% – 28%
    Zblokované střely: 13 – 6
    Hity: 15 – 15
    Po druhé třetině vede Arizona o dvě branky
     
    Již jsou za námi dvě periody poměrně rychlého utkání a spokojenější budou domácí, kteří vedou o dvě branky. Už po pěti minutách tečoval ránu od modré Phil Kessel, jenž zapsal druhou branku v utkání. Na další gól jsme navíc čekali jenom tři a půl minuty, znovu se prosadili domácí. Jakob Chychrun vyslal tvrdou ránu hned po buly, a ta se zastavila až v síti. San Jose toho moc nepředvedlo a bude muset v poslední části zabrat.

    Další třetina začne přibližně ve 23:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Prostřední část se nám blíží ke konci a my jsme ještě viděli velkou šanci Arizony! Puk se však po přečíslení tři na dva odrazil od tyčky!
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:27
    Nikolaj Knyžov musel zapnout na druhé straně, ale se spoluhráčem z obrany si poradili s jedním napadajícím soupeřem. Kojoti však napadají stále.
     
    37:46
    Jenže to byla šance na vstřelení branky v podání hostí! Ryan Donato byl nejspíše tím, kdo si rychle objel branku, ale ve skórování mu zamezila hokejka hráče Arizony!
     
    37:15
    Jacob Middleton si musel dojet pro puk až za svou branku, odkud rychle rozehrál do středního pásma. Hostům se však následně přechod moc nepovedl.
     
    36:48
    Jeden z hostí se poroučel v útočném pásmu k zemi a bylo to na hranici faulu. Rozhodčí ale nevylučoval ani v tomto případě, dnes je zatím benevolentní.
     
    36:05
    Tak se nakonec nevylučovalo ani na jedné straně, je pravdou, že nakonec to velký konflikt nebyl. San Jose vyhrálo následné buly na obranné modré.
     
    35:44
    Martin Jones zasáhl proti střele od modré a Phil Kessel ho možná polechtal po nějaké části výstroje. Téměř celé pětky se na sebe vrhly, ovšem rozhodčí všechny brzy roztrhli. Je však možné, že se bude vylučovat.
     
    35:44
    A je tu hromadná bitka!
     
    34:58
    Znovu se hraje poměrně dlouho bez přerušení a hra se stěhuje z jedné strany na druhou. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do tlaku v útočném pásmu.
     
    34:15
    Noah Gregor byl napadán soupeřem v útočném pásmu a nezvládl svou situaci zrovna ideálně. Kotouč se ale naštěstí pro něj odrazil daleko od branky.
     
    33:53
    Střely na branku: 13 – 18!
     
    33:16
    Antti Raanta může být v posledních momentech poměrně v klidu, jelikož nemá moc práce. Už vůbec hlavně nemusí vytahovat žádné těžké zákroky.
     
    32:45
    Jacob Middleton nastartoval své brusle, jenže o kotouč přišel už ve středním pásmu. Následovala protiakce domácích, kterou brankář vyrazil vyrážečkou.
     
    32:07
    Martin Jones zastavil puk, který se odrazil od mantinelu zpět před jeho branku, a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, jelikož ho nikdo ze soků nenapadal.
     
    31:32
    Conor Garland měl velké problémy na útočné modré, ale nepustil hosty do rychlého protiútoku. Domácímu týmu je ale poté odpískáno ofsajdové postavení.
     
    30:54
    Ryan Donato si najížděl na útočnou modrou a mířila na něj přihrávka z obranného pásma. Pas ale nebyl tak přesný, a tak se ho bez potíží zmocnil soupeř.
     
    30:19
    Sharks se sice snaží, ale směrem dopředu nejsou v této periodě zase tak moc nebezpeční. Arizona naopak hraje v defenzivě i v ofenzivě velmi dobře.
     
    29:35
    Arizona je dnes hodně efektivní, vždyť má započítaných jen jedenáct střel na branku! Přesto vsítila čtyři branky, to je skvělá efektivita střelby...
    28:56 Jakob CHYCHRUN - 4:2
     
    28:56
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se nám dostávají do dvougólového vedení, to vypadá nadějně! Domácí centr vyhrál buly na modrou. Tam se do puku ze všech sil opřel JAKOB CHYCHRUM, jehož bomba se zastavila až v síti. Asistence: Derick Brassard.
     
    28:43
    Stefan Noesen se znovu dral dopředu, ale dostal hodně těžkou a skákavou přihrávku na zpracování. V cestě mu navíc stál soupeř, a tak se Noesen k puku nedostal.
     
    28:05
    San Jose to zkoušelo dlouhou přihrávkou, za kterou upaloval Stefan Noesen. Ten ale nebyl rychlejší, a tak je hostům pískáno zakázané uvolnění.
     
    27:34
    Sharks by rádi rychle odpověděli a jeden z hráčů se dostal k odraženému puku před brankou. Zakončit ale díky dobré práci obránce nakonec nedokázal.
     
    27:02
    Clayton Keller zachytil špatnou rozehrávku hostů ve středním pásmu, ale sám si na akci netroufl. Proto jen puk nahodil a bude střežit obrannou modrou.
     
    26:39
    Arizona hraje zatím dopředu velmi slušně, i proto měla další šanci. Clayton Keller si sjel na přihrávku na levou stranu, ale Martin Jones vyrazil jeho pokus nad.
    25:13 Phil KESSEL - 3:2
     
    25:13
    Arizona právě vstřelila branku!
    A domácí se nám právě dostali do vedení! Oliver Ekman-Larsson zastavil puk na modré a vyslal jedovatou ránu, která skončila v bráně. Cestou ji totiž ještě tečoval PHIL KESSEL, který nedal gólmanovi šanci na reakci. Asistence: Oliver Ekman-Larsson a Christian Dvorak.
     
    24:49
    Zase se nám nijak moc nepřerušuje a hra má dneska hodně rychlý spád. Oba týmy se snaží hrát útočné, o tom každopádně svědčí i počet vstřelených gólů.
     
    24:08
    Dobrá možnost také na druhé straně! Lawson Crouse rychle objel branku, ale zakončit k tyčce nedokázal. Poté ještě tečoval nahození od modré Clayton Keller, jenže jeho teč šla těsně vedle svatyně hostí.
     
    23:56
    Clayton Keller je na ledě!
     
    23:04
    Arizoně se povedlo vyhodit puk přes všechny čáry, ovšem hosté předvedli rychlou akci po pravé straně. Ta byla nepřesná a vyhnala San Jose z pásma.
     
    22:40
    Nechybělo k tomu zrovna mnoho! Brent Burns dostal skvělý pas na vrcholek levého kruhu, ale Antti Raanta se stihl přesunout a udržet puk ve výstroji. Skvělý zákrok gólmana.
     
    22:17
    Nyní tu máme hodně podobnou situaci jako v první periodě. Na začátku třetiny hrají hosté zase přesilovou hru. Povede se jim znovu vstřelit při ní branku?
     
    21:56
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Clayton Keller – 2 min., hákování).
     
    21:40
    Silným kandidátem na jednu z hvězd zápasu je zatím hostující Timo Meier. Ten jednu branku dal, na jednu nahrál. Když je na hřišti, je ho navíc plný led.
     
    21:06
    San Jose vstoupilo do druhé periody velmi aktivně a vyslal už dvě střely. Brent Burns vyslal prudkou ránu, ale Antti Raanta ji vyrazil do rohu kluziště.
     
    20:42
    Oba týmy hrají v plném počtu!
     
    20:18
    A už se zas hraje! Ještě pár vteřinek se bude hrát ve čtyřech na obou stranách po vzájemném trestu. Dokáže někdo využít více prostoru na ledě?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 8 – 9
    Trestné minuty: 4 – 4
    Přesilové hry: 1/1 – 1/1
    Vhazování: 84% – 16%
    Zblokované střely: 5 – 2
    Hity: 8 – 10
    Po první třetině je stav nerozhodný 2:2!
     
    Je za námi velmi zajímavá první třetina, ve které jsme viděli čtyři branky, po dvou na obou stranách. Jako první šli do vedení poměrně brzy hosté, kteří zásluhou Ryana Donata využili přesilovou hru. Taktéž Arizona skórovala v početní výhodě, když Phil Kessel srovnal stav duelu. Netrvalo to dlouho a domácím se dokonce povedlo průběh utkání otočit, když se krásnou ranou prosadil Barrett Hayton. O čtyřicet pět sekund později ale bylo srovnáno, když si přihrávku Tima Meiera při přečíslení dva na jednoho srazil do sítě jeden z domácích hráčů.

    Další třetina začne přibližně ve 23:04.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách a vypadá to, že se první perioda dohraje za tohoto stavu. Fanoušci si však po čtyřech gólech nemohou stěžovat.
     
    18:42
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Stefan Noesen – 2 min., krosček).

    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Christian Dvorak – 2 min., hrubost).
     
    18:36
    Dvakrát během několika okamžiků zahráli hokejisté San Jose na zakázané uvolnění. Hráči jsou tam ale poměrně čerství, tak by to neměla být komplikace.
     
    18:18
    Po chvilce se navíc hosté dostali k puku, avšak dostali se s ním jen do středního pásma. Ani protiakce domácího celku nebyla zakončena nějakou střelou.
     
    17:45
    Hra se nám nyní trochu uklidnila, přesto se domácí hokejisté snaží vymyslet něco v pásmu. Jeden z nich podezřele upadl, ale rozhodčí vylučovat nebude.
     
    17:03
    Komerční přestávka.
     
    16:50
    Tak to byly hodně zajímavé okamžiky a v první periodě jsme se dočkali už čtyř branek! Snad podobný trend bude pokračovat! Zatím je to slušná přestřelka.
    15:27 Timo MEIER - 2:2
     
    15:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže během chvilky je vyrovnáno! Dnes to vypadá na slušnou přestřelku... TIMO MEIER táhl přečíslení dva na jednoho po levé straně. Nakonec poslal křižnou přihrávku na Kevina Labanca, ovšem ten se k zakončení nakonec nedostal. Jeden z hráčů Arizony si totiž puk srazil do vlastní branky. Bez asistence.
    14:42 Barrett HAYTON - 2:1
     
    14:42
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté jsou nyní velmi aktivní a dokonce otáčejí stav dnešního duelu! Conor Garland našel přesným pasem BARRETTA HAYTONA, který si sjížděl od modré. Najel si mezi kruhy a přesnou ranou nedal brankářovi šanci. Asistence: Conor Garland a Nick Schmaltz.
     
    14:22
    Arizona tentokrát předvedla hladký přechod do pásma a Nick Schmaltz vyslal prudkou ránu, jenže ta byla sražena obráncem mimo tři tyče.
     
    13:47
    Hosté vybojovali vhazování v útočném pásmu a viděli jsme střelu jednoho z obránců. Antti Raanta měl však skvělý výhled a vyrazil puk do rohu hřiště.
     
    13:15
    Coyotes už jsou střelecky aktivnější, mají na svém kontě šest pokusů mezi tři tyče. Martin Jones si s tím posledním poradil a raději nechal přerušit hru.
    12:31 Phil KESSEL - 1:1
     
    12:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    Jenže šest sekund před koncem přesilové hry se domácí přece jen prosazují! PHIL KESSEL se dostal k odraženému puku a byl na cestě mezi kruhy. Odtud to zkusil bekhendem a jeho střela trochu překvapivě skončila mezi betony brankáře! Asistence: Oliver Ekman-Larsson.
     
    12:04
    Zatím to tedy není zrovna ideální početní výhoda od domácího týmu. San Jose se brání bez větších problémů a vyhazuje jeden puk za druhým.
     
    11:36
    Ten se sice domácím povedlo obejít bez větších problémů, přesto se nemohou dostat do kombinace v pásmu. Hosté předvádějí skvělé napadání.
     
    11:15
    Jakob Chychrun rychle poslal puk na útočnou modrou, jenže domácí ho celkem brzy ztratili. Sharks poté vyhodili a staví obranný val ve středním pásmu.
     
    10:50
    Domácí hokejisté mají možnost odpovědět na úvodní branku San Jose, které ji také dalo v přesilové hře. Povede se něco podobného také Arizoně?
     
    10:37
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., podrážení).
     
    10:32
    Komerční přestávka.
     
    10:17
    Což dokázala i nyní. Domácí hráč měl puk na hokejce, aniž by ho někdo napadal. Přesto se zbytečně zbavil puku a dopředu mohou jít zase hosté.
     
    09:55
    Jordan Oesterle byl u puku za svou brankou jako první, což bylo hodně důležité. Jinak jsme mohli vidět velkou šanci San Jose, Arizoně se ale nyní nedaří.
     
    09:20
    Hra se nám zatím moc nepřerušuje, což je velmi dobré pro tempo hry. Je za námi skoro polovin první periody, po které stále vedou hosté o jednu branku.
     
    08:46
    Mario Ferraro tentokrát nevymyslel ani trochu dobrou přihrávku a do šance se hnala Arizona! Phil Kessel táhl celou akci, ovšem jeho křižná přihrávka byla zastavena.
     
    08:07
    Jason Demers stihl puk u mantinelu jako první a stejnou cestou ho i vrátil. Domácí jsou sice v útočném pásmu, ale mají velké problémy s napadáním soupeře.
     
    07:25
    Jenže tam nevymysleli vůbec nic zajímavého a do protiakce se mohli hnát hosté. Ti zvolili střelu z pravého kruhu, ale ta trefila jenom domácího obránce.
     
    06:58
    Je však za námi jenom osm minut dnešního duelu, takže času na branky máme ještě mraky. Coyotes se po dlouhé době dostali s pukem do pásma.
     
    06:23
    Sharks jsou nabuzení vstřelenou brankou a je jich plné hřiště. Naopak Arizoně se nedaří přechod skrze střední pásmo... Domácí budou muset zabrat.
     
    05:41
    Hosté se hnali do další akce! Z ničeho nic se jeden z nich objevil s pukem na holi u pravé tyčky, ale Antti Raanta si tam žádné místečko na puk nenechal.
     
    05:02
    Nakonec se nám ještě změnil střelec úvodní branky. Ryan Donato odváděl skvělou práci před gólmanem, za kterou byl odměněn úvodní brankou duelu.
     
    04:15
    Coyotes sice měli lepší vstup do zápasu, jenže stačil jeden faul a musí zase dotahovat. Začíná to nápadně připomínat průběh prvního vzájemného duelu.
    03:34 Ryan DONATO - 0:1
     
    03:34
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jdou jako první v tomto utkání do vedení! Timo Meier si nabruslil s pukem na střed hřiště a vyslal dobrou ránu. Do té ještě sáhl RYAN DONATO, jehož teč šla nechytatelně do růžku branky! Asistence: Timo Meier a Mario Ferraro.
     
    03:14
    Vhazovalo se na útočné modré domácích, a tak se hosté museli prokombinovat do pásma. S tím ale neměli problémy, a tak jsou už v útoku.
     
    02:57
    Jenže San Jose se zatím nemůže usadit v útočném pásmu, Coyotes zatím velmi dobře brání. Antti Raanta má problém s maskou a hra je přerušena.
     
    02:16
    Domácí hokejisté si mysleli, že budou hrát přesilovou hru, ale na trestnou se nakonec posadil právě hráč Arizony. Hosté mají první šanci na vstřelení branky.
     
    01:50
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Conor Garland – 2 min., hákování).
     
    01:19
    I o tu druhou a byla z toho obrovská šance! Martin Jones vyrazil střelu od modré jen před sebe. Tam byl aktivní domácí hráč, který v pádu poslal puk bekhendem těsně vedle!
     
    00:46
    To se dozvíme! Domácí hokejisté nastupují v tmavých zelených dresech, zatímco u Žraloků převažuje bílá. O první akci utkání se postarala Arizona.
     
    00:12
    A dnešní duel mezi San Jose a Arizonou nám právě odstartoval! V prvním duelu brali vítězství po nájezdech hosté, budou i dnes brát dva body do tabulky?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Raanta (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson, Goligoski, Chychrun, Hjalmarsson, Oesterle – Garland, Schmaltz, Hayton – Kessel, Dvorak, Caggiula – Pitlick, Brassard, Keller – Fischer, Jo. Larsson, Crouse.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dubnyk) – E. Karlsson, Vlasic, Burns, Ferraro, Knyžov, Middleton – Labanc, Couture, Meier – E. Kane, Hertl, Leonard – Nieto, Gregor, Donato – Noesen, Sörensen, Marleau..
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS)
    Radim Šimek (SJS)
    Josef Kořenář (SJS)
     
    Marodka

    Do utkání by neměli nastoupit dva hráči San Jose Sharks, a sice český obránce Radim Šimek, jenž se zotavuje z operace kolene a také Maxim Letunov, kvůli Covid-19.
     
    První duel obou soupeřů

    Oba celky se spolu už utkaly v rámci prvního zápasu v úvodu soutěže. Po první třetině vedli Žraloci 2:0 díky dvěma gólům Tomáše Hertla. Arizona ale dokázala snížit na rozdíl jediného gólu a dlouho držela tento těsný stav. Ve třetí třetině ale Sharks opět odskočili a vedli už 3:1. Avšak Kojoti se nevzdali a dokázali znovu snížit a následně pak i vyrovnat. Duel nakonec došel do samostatných nájezdů, ve kterých uspělo San Jose a zapsalo tak první dva body do tabulky, Arizona pak bod jeden. V dnešním dalším společném měření sil budou chtít Kojiti Žralokům oplatit porážku z úvodního klání, hosté naopak prahnou po dalším skalpu stejného soupeře.
    Tomáš Hertl potvrdil v úvodním duelu svá slova, vzal to na sebe a skóroval hned dvakrát, k tomu přidal i jednu asistenci
     
    San Jose Sharks

    To Žraloci ze San Jose jsou na tom ještě hůře co se týče doby, kdy byli naposledy na ledové ploše v rámci soutěžního klání. Zatímco Arizona skončila až v srpnu, Sharks si naposledy zahráli v březnu minulého roku, než byla sezóna přerušena. Po prohře s Chicagem se stále zmítali na poslední příčce Západní konference. Základní část se nakonec vůbec nedohrála a s různými opatřeními se pak v létě šlo rovnou do bojů o Stanley Cup, které se samozřejmě hráčům San Jose vyhnuly. O to více jsou nyní nažhaveni na tuto sezónu, ve které budou chtít taktéž pomýšlet na vyřazovací boje. Klíčovým hráčem by se už letos mohl stát útočník Tomáš Hertl, jenž i sám říkal, že cítí na sebe převzít co nejvíce zodpovědnosti. Ten nehrál od ledna 2020, kdy si poranil koleno a čekala ho operace. Nyní ale hlásí, že je fit a velmi se na sezónu těší.
    Arizonu čeká domácí utkání
     
    Arizona Coyotes

    Kojoti z Arizony se v uplynulé, díky koronavirové krizi zkrácené sezóně, dostali do osmifinále play-off, které se hrálo v tzv. bublině. V Rogers Place v Edmontou narazili na Colorado, které nakonec postoupilo ve vyřazovacích bojích dále a nechalo Arizoně pouze jedno vítězství. Celkově tak Arizona padla 1:4 na zápasy a sezóna pro ni skončila. Nyní už je tu ale ta další a její hráči se budou hodně snažit, aby se i letos podívali do bojů o tolik vytoužený Stanley Cup. Bude to pro ně zlomová sezóně, neboť pokud by se týmu nepovedlo zopakovat play-off, mohlo by to znamenat výraznější obměnu kádru včetně hlavního trenéra Ricka Toccheta, kterému letos vyprší u Coyotes smlouva.
    Dnes nás čeká duel mezi Arizonou a San Jose!
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Dlouho očekávaný start zámořské NHL, který byl nakonec posunut až na téměř polovinu ledna, je tu. Fanoušci se dočkali, když ve čtvrtek nejlepší hokejová liga na světě začala. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Arizona Coyotes a San Jose Sharks.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. Kessel (Ekman-Larsson), 15. Hayton (Garland, Schmaltz), 26. Kessel (Ekman-Larsson, Dvorak), 29. Chychrun (Brassard), 43. Keller (Ekman-Larsson, Brassard) – 4. Donato (Meier, Ferraro), 16. Meier, 60. Hertl (Meier, E. Karlsson)


    Arizona Coyotes: Raanta (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Hjalmarsson (A), Oesterle – Garland, Schmaltz, Hayton – Kessel, Dvorak, Caggiula – Pitlick, Brassard (A), Keller – Fischer, Jo. Larsson, Crouse.
    San Jose Sharks: M. Jones (47. Dubnyk) – E. Karlsson (A), Vlasic, Burns (A), Ferraro, Knyžov, Middleton – Labanc, Couture (C), Meier – E. Kane, Hertl, Leonard – Nieto, Gregor, Donato – Noesen, Sörensen, Marleau.

    Rozhodčí: Peel, L'Ecuyer – Gibbons, Nagy

    Diváci: 2384
    bahis siteleri