Mladá Boleslav – Litvínov 2:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:2 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Liberec 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:2 (kon.)
Třinec – Sparta 5:4 (2:0 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Mountfield HK
Neděle 17.01.2021, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky hokeje. V rámci 36. kola TELH přivítá HC Kometa Brno na svém stadionu Mountfield HK.
     
    HC Kometa Brno

    Brněnské Kometě se zatím v novém kalendářním roce daří. Po cenném vítězství nad pražskou Spartou si brněnský tým vyšlápl také na Bílé Tygry z Liberce. Pod Ještědem zvládli svěřenci hlavního kouče Libor Zábranského vybojovat bonusový bod v samostatných nájezdech, které rozhodl Jakub Klepiš. Dvěma brankami se blýskl navrátilec do brněnského dresu Vojtěch Němec. V tabulce je Brno momentálně na 9. místě.

    Bezesporu prestižní bude utkání pro obránce Petra Zámorského, ten před nedávnem přišel do Brna právě z Hradce Králové a společně se svými novými spoluhráči bude usilovat o úspěšnou odvetu za prohrané prosincové utkání, ve kterém Kometa podlehla Mountfieldu 2:6. Kometa stále drží bodovou sérii, v novém roce ještě nezažila zápas, ve kterém by bodově vyšla naprázdno. Příznivci modrobílého celku budou doufat, že to bude platit i v nedělním podvečeru
     
    Posledních 5 zápasů Brna:

    Liberec – Brno 2:3sn.

    Brno – Sparta 4:3p.

    Brno – Plzeň – 2:3p.

    Zlín – Brno 4:5

    Zlín – Brno 0:3
     
    Mountfield HK

    Východočeši mají v posledních utkáních výsledky jako den a noc. Po novém roce se týmu trenéra Vladimíra Růžičky příliš nedaří na ledech soupeřů. Hradec dvakrát padl na Spartě, nejprve 0:3 a poté 1:4. Naposledy se Mountfield vydal na led soupeře nechtěně, když na stadionu v Hradci Králové byl technický problém s dírou v ledu, muselo se utkání čtvrteční předehrávky přeložit na třinecký led a zde Východočeši podlehli 1:3. Momentálně se Hradec Králové nachází na 6. pozici, ztráta na 4. Plzeň činí čtyři body. Mountfield by chtěl právě v Brně zlomit minisérii venkovních nezdarů.

    Hradecký Mountfield vyčnívá v disciplíně oslabení, v tomto ohledu je na 2. místě v tabulce a rovněž silný je také na buly, kde okupuje 3. místo. Na rozdíl od minulých ročníků se také vyznačuje ofenzivním hokejem. Tým táhne z pozice nejproduktivnějšího hráče zkušený Radek Smoleňák, ten už nastřílel 12 branek a k tomu 9 asistencí. Daří se také exbrněnským útočníkům, Jakub Orsava i Jakub Lev oba nasbírali 17 kanadských bodů. Hradci se vyplácí i letní posila ze Sparty Vladimír Růžička mladší (6+10).

    Defenzíva Hradce stojí po odchodu Filipa Hronka na Filipovi Pavlíkovi (5+5) a také v obranných řadách se Východočechům vyplácí příchod ze Sparty Jéremieho Blaina. Jedničkou hradeckého týmu je Marek Mazanec, záda mu kryje Štěpán Lukeš.
     
    Posledních 5 zápasů Hradce Králové:

    Třinec – Mountfield HK 3:1

    Plzeň – Mountfield HK 1:4

    Sparta – Mountfield HK 4:1

    Mountfield HK – Litvínov 3:1

    Sparta – Mountfield HK 3:0
     
    Oba celky se v této sezóně potkaly zatím pouze jednou, a to na ledě Hradce Králové, kde domácí zvítězili jasně 6:2.

    1.12.2020: Mountfield HK vs. Kometa Brno 6:2

    Branky a nahrávky: 14. Zámorský (Lev), 35. Perret (F. Pavlík), 39. Jergl (Cingel, Smoleňák), 41. Smoleňák (Jank), 53. Smoleňák (Šalda, Cingel), 60. Čáp (Cingel) – 36. Mueller (J. Zbořil, Pyrochta), 60. Schneider (Gulaši, Klepiš)

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel (A), Hronek, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Jergl, Cingel, Smoleňák (C) – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Lev, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.

    HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) – Pyrochta (A), J. Zbořil, Hájek, Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – Schneider, Klepiš, L. Horký – Vincour, F. Dvořák, DeFazio – T. Svoboda, Kunc, Plášek ml..
    Trefí se Marek Zachar dnes v Brně?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Jekel) – F. Král, Barinka, Mlčák, Freibergs, Gulaši, Svozil, Kučeřík – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, V. Němec, Klepiš – Plášek ml., Kusko, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Gaspar, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Orsava, Koukal – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – M. Zachar, Morong, Lev.

    Rozhodčí: Hradil, Horák – Svoboda, Šimánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hosté začali rychlou útočnou akcí, kdy z vrcholu pravého kruhu zamířil Kelly Klíma. Jeho střelu zablokoval domácí obránce Barinka.
     
    01:29
    Hradec Králové měl lepší vstup do utkání, po vhazování před Vejmelkou se však dokázali domácí chopit kotouč a vyjet dopředu. První zákrok si připisuje také Lukeš, který proti pokusu z levého kruhu zasahuje vyrážečkou.
     
    02:16
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Michael Gaspar – 2 min., podrážení).
     
    02:21
    Druhá přihrávka domácích v přesilovce nebyla přesná a Král musí pro puk do střední třetiny.
     
    02:52
    Od modré čáry vystřelil nebezpečně Mueller. Lukeš na jeho střelu viděl a pokus zamířený mezi ruku a tělo si pohlídal.
     
    03:26
    Hosté posbírali cenné sekundy v útočném pásmu, branku Vejmelky však výrazně neohrozili.
     
    04:07
    Kometa se dostala zpět před Lukeše a začala s kombinací, která skončila střelou z ostrého úhlu. Královehradecký gólman úspěšně zasahuje a uvidíme vhazování po jeho pravici.
     
    04:16
    Hosté v plném počtu.
     
    05:19
    Při brněnském protiútoku po vhazování před Vejmelkou si do mezikruží najížděl Horký. S pukem na holi se daleko nedostal, jelikož proti němu stáli dva hráči soupeře a kotouč mu zezadu vypíchl Zachar.
     
    05:55
    Zdálo se, že bude mít Kometa problém dostat se přes střední pásmo. Stačila však chvilka nepozornosti v královehradecké obraně a na levém křídle se objevil Plášek, který v přečíslení trefil horní tyč.
     
    06:21
    V souboji u mantinelu byli úspěšnější domácí a kotouč přebral na modré čáře Mlčák. Nahození brněnského obránce se otřelo o Lukešovu vyrážečku a těsně minulo vzdálenější tyč.
     
    07:52
    Hradec Králové drží útočné pásmo, hraje se především kolem mantinelu.
     
    08:17
    Působení hostů před Vejmelkou střelou nekončí. Královehradečtí začínají novou útočnou akci ze své třetiny.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., krosček).
     
    08:55
    Gulašiho vyhození po mantinelu vybídlo Kuska do brejku v oslabení. Hráči Hradce byli však rychlejší a soupeře na pravém kruhu včas dobruslili.
     
    10:08
    Vejmelka má plné ruce a nohy práce. Z kruhu stříleli Orsava a Růžička, od modré mířil Blain. Po posledním vytěsnění puku levým ramenem do ochranné sítě je hra přerušena.
     
    10:49
    Gulaši zablokoval střelu od modré a v momentě, kdy jsou domácí v plném počtu, se vydávají do útoku. Před branku si nabruslil Zaťovič, teč nahození z pravého kruhu mu ale nevyšla.
     
    11:44
    Puk se nachází v útočném pásmu hostujícího celku, na hokejkách jej však mají Brněnští a snaží se dostat na druhou stranu. Hradec Králové hraje do těla a svému soupeři nedá nic zadarmo.
     
    11:55
    Perretovi se připletl kotouč pod nohy na hranici brněnského brankoviště. Kdyby si hostující útočník puku všiml, octil by se rázem v dobré střelecké pozici.
     
    13:12
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Po Holíkově zadovce mohl zakončovat Mueller, ale byl těsně bráněn. Na druhé straně zase z vrcholu pravého kruhu střílel Sklenář, jehož rána končí vedle bližší tyče.
     
    13:56
    Okamžitě po vyhraném vhazování pálil Bondra. Jeho střela končí na prvním bránícím hráči.
     
    14:44
    Nahození Blaina ze středního pásma likviduje Vejmelka. Ten také rozehrává.
     
    15:09
    Hostující obránce Blain si ke své střele najel na pravý kruh. Skrytý pokus likviduje domácí gólman levým ramenem.
     
    15:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tlak hostujícího mužstva se mění na první branku dnešního utkání. Útočníci Hradce Králové se stáhli k brankovišti, kde jako první zakončoval od levé tyče Cingel. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval JORDANN PERRET, který střílel z mezikruží. Asistence: Bez asistence. Radek Smoleňák, Zdeněk Čáp.
    15:25 Jordann PERRET - 0:1
     
    17:23
    Bondra zvolil při rozehrávce z vlastního pásma dlouhou přihrávku na Dvořáka, která končí zakázaným uvolněním.
     
    17:38
    Koukalova střela po přihrávce od modré čáry končí nad brankou.
     
    17:49
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Dávid Bondra – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:58
    Pavlíkova rána od modré těsně proletěla kolem pravé tyče Vejmelkovy brány.
     
    18:19
    Ke kotouči se dostal Zaťovič a po pravém křídle jej vyvezl do útočného pásma. Proti střele z kruhu zasáhl Lukeš lapačkou a hra je přerušena.
     
    19:29
    Hradec Králové se nahozením dostal zpět do útočného pásma, ke střele se však hosté ne a ne dostat.
     
    19:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jeremie Blain – 2 min., držení).
     
    19:49
    Domácí v plném počtu.
     
    19:55
    Hosté po vyhraném vhazování ve středním pásmu pouze nahazují puk za Vejmelkovu branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina moc gólových šancí nepřinesla, ale jako první se do vedení mohli dostat domácí, když Plášek trefil břevno a Mlčákovo nahození srazil Lukeš k levé tyči. Na druhé straně měl první velkou možnost otevřít skóre Růžička, jehož přesilovkovou střelu zlikvidoval Vejmelka. Další tlak hostů už domácí neustáli a v 16. minutě skóroval ze zmatku před brankou Jordann Perret. Jeho trefa byla zatím jedinou a hosté vedou po dvaceti minutách o jednu branku.
    Druhá třetina začne cca v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Kometa začíná druhou třetinu v početní výhodě.
     
    20:37
    Královu střelu od modré ukrývá Lukeš ve výstroji.
     
    20:59
    Mueller prokličkoval mezi hráči Hradce a narazil až na Pavlíka před brankovištěm. Hostující bek mu kotouč vypíchl a vydává se střídat.
     
    21:42
    Souhra na jeden dotyk končí střelou Němce z mezikruží. Lukeš zasahuje pravým betonem.
     
    21:43
    Hosté jsou v plném počtu a Blain se po příchodu z trestné lavice ihned zapojil do hry a zablokoval přihrávku Němce. Také díky němu se nyní hosté osvobozují.
     
    22:29
    Plášek nezpracoval kotouč po vhazování v útočném pásmu a na druhou stranu se vydali Perret s Cingelem.
     
    23:09
    Nebezpečná kombinace Hradce Králové gólem neskončila. Na druhou stranu se sám po pravém křídle vydal Horký, jeho pokud vytěsnil Lukeš bližším betonem před sebe, kde čekal vracející se Cingel.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radek Smoleňák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a srovnávají stav zápasu. Z mezikruží se pod horní tyčku trefil JAKUB KLEPIŠ. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
    23:33 Jakub KLEPIŠ - 1:1
     
    24:36
    Klepiš čekal před brankovištěm na přihrávku Valského zpoza brány. Druhý jmenovaný se nakonec rozhodl zakončit sám, ale jeho pokus mezi tři tyče nezamířil.
     
    25:21
    Lev poslal od mantinelu přihrávku na připraveného Zachara, ten na vrcholu levého kruhu promáchl.
     
    26:01
    Do puku se netrefil ani Zaťovič, který na druhé straně hlídá předbrankový prostor. Následná střela Holíka skončila na blokujícím hráči.
     
    26:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ralfs Freibergs – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:46
    Kelly Klíma rozehrál z vlastního pásma, a nakonec to byl on, kdo se s pukem na hokejce dostal za útočnou modrou čáru a začíná přesilovkovou kombinaci.
     
    27:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    RADEK SMOLEŇÁK byl nejpohotovější ze všech hráčů na ledě a všiml si volného puku u levé tyče po úspěšném zákroku domácího brankáře. Vejmelka nevěděl, kde se kotouč nachází, a tak měl královehradecký kapitán volný prostor pro zakončení mez brusli a tyč. Asistence: Filip Pavlík.
    27:10 Radek SMOLEŇÁK - 1:2
     
    27:43
    Mohlo být vyrovnáno, ale Lukeš vytěsňuje střelu do horních pater branky držadlem své brankářské hole.
     
    28:33
    Plášek se prosmýkl přes brankoviště hostujícího celku, ale nepovedlo se mu dostat puk za brankovou čáru.
     
    29:36
    Střelu Kellyho Klímy tečoval Pilař do betonů Vejmelky. Druhý jmenovaný hráč hostujícího celku následně zakončoval ještě jednou, a to od modré čáry.
     
    30:47
    Hosté se stále drží v útočném pásmu. Domácí gólman skočil po puku, čímž zastavuje hru.
     
    31:32
    Hradec Králové je po vstřelení druhé branky lepším týmem, nyní se však k puku dostal ve středním pásmu Kusko. Po jeho nahození na branku se Lukeš natáhl lapačkou, čehož nakonec nebylo vůbec třeba, jelikož střela letěla vysoko nad.
     
    32:36
    Na Zacharovu střelu z pravého kruhu Vejmelka vůbec neviděl. Jen se štěstím zakročil betonem.
     
    33:12
    Freibergs se Šoustalem vybojovali puk u mantinelu a brněnský útočník se vydal dopředu. Akci zastavili hosté už po přechodu modré čáry.
     
    33:23
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radek Kučeřík – 2 min., podrážení).
     
    33:33
    Kometa se okamžitě osvobozuje.
     
    34:03
    Král vystihl v předbrankovém prostoru jednu z přihrávek a poslal kotouč na Muellera. Brněnští se rázem dostávali do přečíslení dva na jednoho, ve středním pásmu však zpomalili a uchýlili se k vyvezení puku do bezpečné vzdálenosti.
     
    34:39
    Cingel našel Kellyho Klímu, ten však měl jeho nahrávku na bekhend, což mu znemožnilo střelu bez přípravy z dobré pozice.
     
    34:59
    Cingel hned dvakrát otestoval Vejmelkovu pozornost střelami od modré. Oba pokusy zastavil Vejmelka betony.
     
    35:23
    Domácí v plném počtu.
     
    36:03
    Domácí se nahrnuli do útočného pásma. Svozilův pokus z levého kruhu nastavil Zachar.
     
    36:29
    Svozil opět vystřelil, jeho spoluhráči byli v mezikruží a předbrankovém prostoru připraveni ne teč. Lukeš měl přes clonící hráče minimální výhled a v této situaci při něm stálo štěstí.
     
    38:10
    Hra je přerušena poté, co Perret po levém křídle nabruslil za útočnou modrou čáru a Vejmelka jeho střelecký pokus ukryl v lapačce.
     
    38:20
    První rána obránce Gaspara od modré se zastavila o jeho spoluhráče, při druhém střeleckém pokusu ze stejného místa se puk ztratil mezi hráči v mezikruží.
     
    39:06
    Šoustal vybídl ke střele Horkého v mezikruží, který měl před sebou pouze jednoho obránce. Rána z dobré pozice končí na pravém betonu gólmana Lukeše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí na začátku druhé třetiny vyrovnali, když už po dvaceti sekundách využil přesilovou hru přesnou střelou pod horní tyčku Jakub Klepiš. Vyrovnaný stav vydržel jen do vyloučení Freibergse, protože i hosté využili výhody jednoho hráče navíc. Zakončením k odkryté levé tyči nepohrdl hostující kapitán Radek Smoleňák. Královehradecké tato branka nabudila a stali se lepším celkem, v čemž je mimo jiné podpořila i další přesilovka. Šance na vyrovnání měla Kometa až ke konci druhé dvacetiminutovky, kdy se před Lukešem objevil Horký. Naopak navýšit vedení svého týmu mohli Kelly Klíma nebo obránce Gaspar.
    Třetí třetina začne cca v 18:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Hra ve třetí třetině začíná v útočném pásu Hradce Králové. Hosté zatím ještě Vejmelkovu bránu neohrozili a nejčastěji se u mantinelu bojuje o kotouč.
     
    41:06
    Lukeš přikryl puk u své pravé tyče a následovalo vhazování před jeho bránou. Valský se k puku dostal po vhazování jako první a bez váhání jej poslal na branku, až ke gólmanovi však střela nedoputovala.
     
    41:38
    Individuální akci Perreta zastavil Vejmelka pravým betonem. Hradec se usadil v pásmu a kombinuje.
     
    42:02
    Na brněnskou branku nakonec šel až pokus z větší vzdálenosti, s kterým si gólman bez problému poradil.
     
    42:22
    Už po několikáté v dnešním zápase si obránce Blain sjel na pravý kruh, odkud ohrozil branku domácího celku. Jeho rána po přihrávce z předbrankového prostoru byla překvapivá a mířila mezi betony.
     
    42:56
    Další rána, kterou Vejmelka úspěšně likviduje. Královehradečtí chtěli nyní brněnského brankáře překvapit skrytou střelou hned po buly.
     
    43:44
    Valský neprošel po levém křídle přes Blaina. Souboj o puk za brankou Lukeše vyhráli hosté.
     
    44:16
    Barinkova střela od modré se zastavila na bránícím Orsavovi, a když dál neprošel ani druhý Barinkův pokus, vydal se Orsava do útoku.
     
    44:55
    Hosté vyhráli vhazování ve svém pásmu a podél mantinelu vyhodili. Nevšimli si však, že na modré čáře stojí Zaťovič, připraven vyhození zastavit. Domácí kapitán také z okraje pásma zamířil na bránu, což Lukeš vůbec nečekal a nechybělo mnoho, aby mu puk propadl pod levým betonem.
     
    45:41
    Domácí hrají v signalizované výhodě.
     
    45:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jordann Perret – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:04
    Smoleňák zastavil brněnskou kombinaci u levé tyče, vyhazuje a míří na střídačku.
     
    46:27
    Domácím se nepodařilo dostat do útočného pásma. Pro puk musí opět až za svou branku.
     
    46:57
    Nahození Muellera do útočné třetiny blokuje Blain. Ani nyní se Kometa před Lukeše nedostala a rozehrává Vejmelka.
     
    47:39
    Hra je stále ve středním pásmu.
     
    47:46
    Hosté v plném počtu. Tohle oslabení zvládli hosté velmi dobře, svého soupeře vůbec nepustili do útoku.
     
    48:13
    Barinka nahodil na Lukeše ze svého vlastního pásma. Hostující gólman má puk v lapačce a před jeho brankou se následně strhla menší potyčka.
     
    48:13
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jordann Perret – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Dávid Bondra – 2 min., hrubost).
     
    48:30
    Gulašiho střelu od modré ztečoval Blain nad.
     
    48:57
    Růžičkův pokus z ostrého úhlu vůbec neletěl do prostoru třech tyčí. Vejmelka nechtěl nechat nic náhodě a po letícím kotouči se natáhl. Hra je přerušena.
     
    49:35
    Zachar s Orsavou si předali puk ve středním pásmu a bez potíží se dostali na pravý kruh útočné třetiny. K nebezpečné střele se ani jeden z nich nedostal.
     
    50:13
    Oby týmy hrají v plném počtu.
     
    51:02
    Po Bondrově střele od modré se hra přesměrovala na druhou stranu. Ani v útočném pásmu Hradce ale dlouho nezůstala a platí, že nejvíce času hráči stráví mezi modrými čarami.
     
    51:49
    Růžička nahodil na Vejmelkovu branku z rohu kluziště. Domácí brankář byl připraven.
     
    52:24
    Do přečíslení dva na jednoho se dostávali Zaťovič s Holíkem. Prvnímu jmenovanému sjel puk z hokejky a hru uklidňuje Lukeš.
     
    52:34
    Zaťovič se ještě natlačil do brankoviště, odkud dorážel. Situaci vyřešil hostující gólman.
     
    53:59
    Prudkou ránu Kellyho Klímy od modré odklonil Horký mimo branku. Hradec Králové zvládá rychlé přihrávky, navíc má pro svou kombinaci dost prostoru.
     
    54:27
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Filip Král – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:34
    Bondra vystihl královehradeckou přihrávku po pravém křídle a vyhazuje kotouč až za Lukeše.
     
    55:11
    Kometa se opět osvobozuje.
     
    55:28
    Cingelova rána z vrcholu pravého kruhu po přihrávce Pavlíka od modré byla mířena mezi betony. Vejmelka je včas sklapl.
     
    55:49
    Hráči Komety rozbíjí kombinaci svého soupeře. Nyní oba celky bojují o kotouč v rohu kluziště.
     
    56:14
    Domácí čtveřice vyhazuje a rychle míří na střídačku.
     
    56:27
    Domácí v plném počtu.
     
    57:24
    Zdálo se, že se domácí s pukem na hokejce nedostanou do útočného pásma, ale opak je pravdou. Z přečíslení dva na jednoho vystřelil z pravého kruhu Horký. Jeho slušně vypadající rána přeletěla pravý horní roh.
     
    58:51
    Král řídí rozehrávku brněnského celku zpoza vlastní brány.
     
    59:16
    Do konce třetí třetiny zbývá necelá minuta a domácí se stále snaží rozehrát z hloubi vlastního pásma.
     
    59:50
    Nahození domácí celku ze středního pásma nejlépe zpracoval hostující obránce Nedomlel.
     
    59:56
    Je odpískáno zakázané uvolnění východočeského celku a vhazovat se bude před Lukešem.
     
    59:56
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:56
    Vejmelka zůstává na střídačce.
     
    59:58
    Domácí vyhráli buly a hostující hráči se snažili zastavit všechny brněnské hokejky ve své blízkosti. Na hůl Krále však nedosáhli a domácí obránce se ještě v posledních sekundách pokusil o vyrovnání. Královehradeckou branku přestřelil.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí část utkání mezi Brnem a Hradcem Králové se obešel bez branky. Hosté si však vedli lépe ve všech aspektech, když drželi svého soupeře pod tlakem nebo například ubránili oslabení po vyloučení Perreta v 46. minutě, kdy Kometu nepustili do útoku. Z domácích měl šanci na vyrovnání Horký, který pálil z přečíslení dva na jednoho, a v posledních sekundách při hře bez brankáře ohrozil Lukešovu branku Král.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:25:52)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 24. Klepiš (Zaťovič, P. Holík) – 16. Perret (Smoleňák, Čáp), 28. Smoleňák (F. Pavlík, Koukal)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Jekel) – F. Král, Barinka, Mlčák, Freibergs, Gulaši, Svozil, Kučeřík – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, V. Němec, Klepiš – Plášek ml., Kusko, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Gaspar, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Orsava, Koukal – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – M. Zachar, Morong, Lev.

    Rozhodčí: Hradil, Horák – Svoboda, Šimánek
    thejrc.org