Sparta – Motor ČB 6:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:2 (3:1 po s.n.)
Zlín – Plzeň 2:0 (kon.) | Liberec – K. Vary 4:3 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:2 (0:1, 2:1, 4:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 19.01.2021, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:24
    Lukáš Pech znovu vymýšlel další kulišárnu, ale Buchtele tentokrát na jeho prudký pas nedosáhl. Sparťané nyní dominují. Hra pokračuje dále.
    54:31 Vladimír SOBOTKA - 6:2
     
    54:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to už 6:2! Řepík našel před brankou VLADIMÍRA SOBOTKU, jenž v dobré rychlosti pouze nastavil hokejku a nasměroval puk do sítě! Asistence: Michal Řepík.
     
    53:54
    Obrovská šance domácích! David Tomášek svou nenápadnou přihrávkou našel Horáka, jehož ránu zlikvidoval Čiliak betonem.
    52:32 David NĚMEČEK - 5:2
     
    52:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šikovné ruce Lukáše Pecha! Zkušený tahoun našel přesně hokejku DAVIDA NĚMEČKA, který si najel na pravý kruh a překonal Čiliaka popáté v tomto utkání. Asistence: Lukáš Pech, Robert Říčka.
     
    50:23
    Sparťané se dostali do další šance a Motor se provinil faulem. Za katr odchází obránce Pavel Pýcha (CEB), jenž dostal od rozhodčích trest za podrážení.
     
    49:35
    Další velká možnost Sparty! Pech odvedl skvělou práci za brankou a následně našel Buchteleho, jehož vychytal Čiliak.
     
    46:13
    Pech napadal rozehrávku soupeře a následně chtěl hledat před brankou Roberta Říčku, na kterého přihrávka už neprošla.
    45:15 Lukáš ROUSEK - 4:2
     
    45:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ne ovšem na dlouho! Řepík nyní ukázal svůj přehled ve hře, když zasekl hru a následně počkal na najetého LUKÁŠE ROUSKA, který pohodlně uklidil touš do sítě! Asistence: Michal Řepík, Martin Jandus.
    44:05 Robert ŘÍČKA - 3:2
     
    44:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanský tlak i nadále sílil a výsledkem je třetí kotouč v českobudějovické síti. Buchtele posunul kotouč ROBERTU ŘÍČKOVI, který si pohrál s Čiliakem a následně zasunul puk do branky. Asistence: Jan Buchtele, Lukáš Pech.
     
    43:52
    David Vitouch se pokusil překvapit Marka Čiliaka z bezprostřední blízkosti, ale i tentokrát byl brankář Marek Čiliak úspěšný.
     
    39:10
    Domácí hráči si vynutili další faul ze strany Motoru. Za vyhození kotouče mimo hřiště putuje na trestnou lavici obránce René Vydarený (CEB).
     
    38:18
    Sparťanští hráči mají nyní velký tlak a okupují českobudějovickou branku. Střela Adama Poláška byla hodně prudká, ale mířila nad branku.
     
    37:16
    Adam Polášek zacouval do vlastního obranného pásma a sparťané rozjeli další útok. Pokus Řepíka však neskončil gólem.
     
    34:54
    Pěkná souhra Sparty! Robert Říčka střílel z mezikruží a následně se pokoušel o dorážku Vitouch. Čiliak drží svůj tým.
     
    34:08
    Milan Jurčina přihrál na najetého Michala Řepíka a sparťanský kapitán našel ještě Vladimíra Sobotku, jenž se neprosadil.
    32:48 Pavel PÝCHA - 2:2
     
    32:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Velká hrubka v obraně Sparty končí vyrovnávacím gólem! PAVEL PÝCHA dostal přihrávku na levý kruh a následně propálil Neužila luxusní ranou do horního růžku. Asistence: Karel Plášil, Roman Přikryl.
     
    32:23
    Na ledě byla k vidění menší šarvátka, po které se bude vylučovat. Lukáš Pech (SPA) a Daniel Voženílek (CEB) dostávají shodně trest za hrubost.
    31:41 Roman HORÁK - 2:1
     
    31:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Právě jsem to zakřikl! Sobotka přihrál ROMANU HORÁKOVI, jehož přihrávku si srazil do vlastní sítě obránce Slováček. Smolný moment pro Motor, sparťané jdou poprvé v utkání do vedení. Asistence: Vladimír Sobotka, Jan Košťálek.
     
    30:55
    Obrovský tlak Sparty na brankovišti Motoru! Za Čiliakem nejprve zazvonila tyčka a posléze se neprosadil aktivní Tomášek. Stav se nemění.
     
    30:09
    A je to právě Miroslav Forman (CEB), který si půjde na dvě minuty odpočinout za držení. Sparťané budou hrát další přesilovou hru v tomto utkání.
    25:06 Jan BUCHTELE - 1:1
     
    25:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už se ovšem sparťané prosazují! Jandus vybídl dobře najetého JANA BUCHTELEHO, který ve velké rychlosti pokořil brankáře Čiliaka poprvé v tomto utkání. Máme vyrovnáno. Asistence: Martin Jandus, Lukáš Pech.
     
    23:16
    Dobrá střela v podání Davida Tomáška! Ránu sparťanského útočníka zkrotil na své hrudi brankář Marek Čiliak. Hra přerušena.
     
    21:22
    Sparťané si za chvilku vyzkouší druhou přesilovou hru v utkání. Ondřej Slováček (CEB) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podržení.
     
    18:59
    Němečkovi se nepovedlo založit útočnou akci a ke slovu se dostali hosté. Střela Doležala našla jen vyrážečku Jakuba Neužila.
     
    15:55
    Rozhodčí už mají jasno, gól neplatí! Stav tedy zůstává neměnný. České Budějovice i nadále vedou pouze o jediný gól.
     
    15:55
    Neuvěřitelné! Jakub Neužil vychytal nebezpečný pokus Karabáčka, ale vzápětí kotouč skončil po skrumáži v brankovišti za čárou. Rozhodčí celou situaci ještě budou zkoumat na videu.
     
    13:42
    Spartu čeká vůbec první přesilová hra v utkání. Daniel Voženílek (CEB) dostal od rozhodčích dvě trestné minuty za krosček. Budějovičtí se musí bránit.
     
    13:35
    Lukáš Pech vybídl zpoza branky připraveného Davida Dvořáčka, který svou střelou nastřelil pouze brankáře Marka Čiliaka.
     
    12:04
    Další velká příležitost pro domácí celek! Forvard David Tomášek ujel soupeři po pravém křídle, ale střelu zlikvidoval brankář Marek Čiliak.
     
    11:28
    Jurčina zkoušel stejně jako v Třinci uspět tvrdou bombou z obranného pásma Sparty, ale Čiliak byl znovu pozorný. Sparťané se dostávají do hry.
     
    07:34
    Polášek obdržel přihrávku na modrou čáru, ale střela sparťanského obránce neměla gólový úspěch. Čiliak mohl zůstat v klidu.
    05:07 Šimon KUBÍČEK - 0:1
     
    05:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Zasloužená branka pro Motor, který jde v šesté minutě utkání do vedení! Formanovu střelu vyrazil brankář Neužil před sebe, ale na dorážku ŠIMONA KUBÍČKA už nedosáhl! Asistence: Miroslav Forman, Daniel Voženílek.
     
    03:48
    Sparťané ustáli své první oslabení v tomto utkání, nicméně záhy se budou muset znovu bránit. Na trestnou lavici usedá Lukáš Pech (SPA) za hákování.
     
    01:29
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Petr Kalina (SPA) inkasoval dvě trestné minuty za držení. Budějovičtí za chvíli budou hrát přesilovou hru.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 26. Buchtele (M. Jandus, Pech), 32. Horák (Sobotka, Košťálek), 45. Říčka (Buchtele, Pech), 46. Rousek (Řepík, M. Jandus), 53. Němeček (Pech, Říčka), 55. Sobotka (Řepík) – 6. Kubíček (Forman, D. Voženílek), 33. Pýcha (Plášil, R. Přikryl)


    HC Sparta Praha: Neužil (Machovský) – Němeček, Košťálek, Jurčina (A), Kalina, Tomáš Dvořák, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Kudrna, Vitouch, Dvořáček.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Kubíček, Slováček, Allen – Christov, Toman, Ville – Holec, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, D. Voženílek, Forman – Beránek, Prokeš, Jonák – P. Novák.

    Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Pešek, Malý
    ocianews.com