Jekatěrinburg – Petrohrad 1:3 (kon.) | Magnitogorsk – Jaroslavl 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 2:3 (kon.)
Ufa – Čerepovec 4:2 (kon.) | Kazaň – Riga 4:5 (po pr.) | Kunlun – Chabarovsk 2:3 (po pr.)
N.Novgorod – Nižněkamsk 7:1 (kon.) | CSKA Moskva – Spartak Moskva 2:1 (kon.) | Jokerit – Barys 1:4 (kon.)
Soči – Minsk 2:3 (po pr.) | Viťaz – Novosibirsk 3:1 (kon.)
po prodl.
Red Star Kunlun
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Amur Chabarovsk
Úterý 19.01.2021, 17:00 • Arena Mytišči, Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Amur Chabarovsk dvakrát srovnal zápas proti rivalovi z konference i z divize Kunlunu a v prodloužení rozhodl o své výhře 3:2, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (19:26:29)
     
    Československá stopa v utkání:
    Vojtěch Mozík (KUN): 0+2, 3 střely, čas na ledě: 23:15 minut
    Andrej Šustr (KUN): 0+0, 1 střela, čas na ledě: 23:19 minuty
    Marek Langhammer (CHA): jako druhý brankář Amuru do zápasu nezasáhl
    Michal Jordán (CHA): 1+0, 2 střely, čas na ledě: 21:51 minuty
    Tomáš Zohorna (CHA): 0+0, 1 střela, čas na ledě: 18:10 minuty
    Hynek Zohorna (CHA): 0+0, 1 střela, čas na ledě: 16:36 minuty.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-3
    Střely na branku: 28-41
    Zásahy gólmanů: 28-26
    Zblokované střely: 13-12
    Vyhraná buly: 29-21
    Hity: 6-14
    Vyloučení: 3-4
    Využití: 2-0.
     
    Ačkoliv hosté ani jednou během základní hrací doby nevedli, nakonec se radují ze dvou bodů. Ale postupně. Chabarovsk byl první třetinu lepším týmem, soupeře výrazně přestřílel, jenže v osmnácté minutě šli do vedení domácí. Ivan Nikolišin po Mozíkově přihrávce měl dostatek volného prostoru a přesilovku využil tvrdou střelou. Druhá část přinesla srovnání. V okamžiku, kdy Kunlun začal po tlaku Amuru vystrkovat růžky, si Michal Jordán našel před brankou odražený puk a zblízka uspěl s dorážkou.

    Do třetí části šli domácí s 85 sekund dlouhou přesilovkou a dvě vteřiny před jejím koncem jí využili, Jason Fram dělovkou z levého kruhu zamířil pod víko. Využil tak druhou přesilovku domácích ze dvou, vzápětí se už potřetí domácí neradovali. Naopak po návratu Kamalova z trestné bylo srovnáno. Alexandr Gorškov započal celou akci, při které vyrazil Šikin střelu Polunina do strany, kde Gorškov nahodil puk z velkého úhlu zpět na branku a domácí maskovaný muž si ho nešťastně srazil do sítě.

    V prodloužení nevyužili hosté dvouminutovou přesilovku po faulu Wereka, ale vadit jim to nemuselo. Domácí při protiútoku neuspěli, tak se kotouče chopili hráči v bílém. Denis Golubev si na levém kruhu položil Lockharta a vzápětí zamířil přesně do levé šibenice – 2:3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    64:23 Denis GOLUBEV - 2:3
     
    64:23
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Dnešní mač do nájezdů nepůjde a může za to pohledná akce DENISE GOLUBEVA. Sedmý nejproduktivnější hráč mezi forvardy Amuru se na levé straně chopil puku, přejel modrou a na kruhu udělal kličku do středu, čímž dokonale zmátl bránícího Lockharta. Kapitána Kunlunu si položil a z kruhů zamířil krásně do levé šibenice.
     
    63:58
    Dobré přečíslení domácích. Fram dával kotouč na jednoho z najíždějících spoluhráčů, který si sjel po levé straně blíže k brance, ovšem Alikina nepřekonal a gólman Amuru se hned vrhl i po dorážce.
     
    63:32
    Dmitrij Lugin obkroužil celé útočné pásmo a chtěl si počkat, až mu najedou spoluhráči pro přihrávku. I když puk ztratil, posléze se i díky dobré práci Gorškova opět dostal ke kotouči. Střelou z kruhů ale brankáře Šikina nepřekonal.
     
    63:19
    Další icing hostí, tentokrát již zcela evidentní.
     
    63:09
    Po zakázaném uvolnění Amuru se hra vrací do útočného pásma Kunlunu. A trenér hostí Sergej Světlov si nyní něco hodně důrazně vysvětluje se sudím Vladimirem Bukinem.
     
    62:52
    Leščenko dojížděl nahozený puk na branku, ale Alikin jej srazil do rohu za branku, kde byli hosté v přesile.
     
    62:00
    Kunlun hraje v plném počtu, Ethan Werek jde z trestné na střídačku.
     
    61:47
    Fram a Sproul si před brankou vzali do parády právě Alexandra Šarova, který clonil Šikinovi a snažil se dorazit do sítě odražený kotouč. Neúspěšně.
     
    61:37
    Rána z kruhů v podání Alexandra Šarova si nenašla cíl.
     
    61:18
    Kombinace Amuru nakonec vedla k tomu, že Sergej Těreščenko dostal kotouč na levý kruh na střelu z první. Ale Dmitrij Šikin se stačil přesunout a kotouč chytá.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:09.
     
    Ve třetí části padly dvě branky. Dvě sekundy před koncem přesilové hry z konce druhé dvacetiminutovky se Kunlun dostal do vedení. Jason Fram dostal na levém kruhu kvantum volného prostoru a vypálil takovou dělovku, že se puk odrazil od zadního oblouku branky a vylétl ven. Sudí a bek Kunlunu ale hned věděl, že mířil správně. Domácí byli rázem na koni a mohli zasadit svému soupeři rozhodující úder. Po dvou využitých přesilovkách hráli i třetí početní výhodu, leč nebezpeční v ní nebyli. A krátce po návratu vyloučeného Kamalova přišlo srovnání. Bratří Zohornové se ještě neradovali, ale v dalším útoku přenechal Gorškov puk pro Polunina, jenž vystřelil a Šikin přes clonícího Golubeva vytěsnil puk jen na levou stranu. Z velkého úhlu pak nahodil kotouč znovu na branku Alexandr Gorškov a dnes jinak výborně chytající Šikin si ho smolně srazil do sítě – 2:2. Oba týmy pak rozhodně nebránily, ale překvapit soupeře už se jim nepodařilo. Třeba se tak stane v prodloužení.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 18. Nikolišin (Mozík, Toropčenko), 42. Fram (Mozík) – 33. Jordán (Gorškov), 51. Gorškov (Polunin), 65. Golubev


    Red Star Kunlun: Šikin (J. Smith) – Fram, Chelios (A), Sproul (A), Jevsejenkov, Mozík, Šustr, Starikov – S. Foo, Lockhart (C), P. Foo – Šaškov, Toropčenko, Leščenko – Nikolišin, Monachov, Wong – Werek, A. Lazarev, Collins – Bakanov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – V. Vasiljev, Jordán (C), Sergijenko, S. Těreščenko, Turbin (A), Kamalov, Zimin – Rasskazov, H. Zohorna, T. Zohorna (A) – V. Butuzov, Lugin, Pjanov – Golubev, Gorškov, Polunin – Šarov, Archipov, Michasjonok.

    Rozhodčí: Vladimir Bukin, Viktor Spirin – Alexander Zacharenkov, Dmitrij Šišlo
    thejrc.org