NY Islanders – Boston 1:0 (kon.) | Toronto – Winnipeg 3:1 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 1:6 (kon.)
St. Louis – San Jose 5:4 (kon.) | Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Calgary – Vancouver 5:2 (kon.)
Edmonton – Montreal 1:3 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:0 (kon.) | Vegas – Arizona 4:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Carolina Hurricanes
Úterý 19.01.2021, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:49:59)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andrej Svečnikov (CAR) 1+1
    2. Viktor Arvidsson (NSH) 1+1
    3. Filip Forsberg (NSH) 1+0
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:08
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Pekka Rinne (NSH) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,0%, odchytal 59:18
    James Reimer (CAR) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 59:48
     
    Třetí třetina přinesla rozuzlení dramatického střetnutí mezi Nashvillem a Carolinou. Byli to nakonec hosté, kteří dokázali v závěrečné třetině vstřelit tři góly a zaslouženě tak zvítězili. Podruhé v utkání poslal Hurikány do vedení Vincent Trocheck, který se chopil volného puku v útočném pásmu, načež zacílil nechytatelně do levého horního rohu. Vše přitom mohlo být jinak, kdyby pár vteřin předtím Nick Cousins mířil o něco níže, domácí útočník ale svým zakončením orazítkoval jen horní tyčku. Důležitou třetí branku přidal Sebastian Aho, který po přihrávce Svečnikova přetavil v gól přečíslení dva na jednoho a výrazně přiblížil Carolinu vítězství. Domácí ještě dokázali utkání zdramatizovat zásluhou Viktora Arvidssona, ale při powerplay domácích pečetil vítězství Hurricanes střelou do odkryté svatyně Nino Niederreiter. Oba celky čeká za 24 hodin odvetný zápas, hrát se bude opět v Bridgestone Areně.
     
    Konec zápasu.
    59:24 Nino NIEDERREITER - 2:4
     
    59:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Slavin nezazmatkoval a místo vyhození ještě přihrál Trocheckovi, jenž využil spousty času k pasu na NINA NIEDERREITERA. Levé křídlo Caroliny zamířilo ze středního pásma do odkryté svatyně neomylně. Duchene ještě nataženou hokejkou puk zpomalil, zabránit v cestě do sítě mu však nedokázal. Asistence: Vincent Trocheck a Jaccob Slavin.
     
    59:10
    Predátoři se znovu dostali do útočného pásma a kouč Hynes okamžitě reaguje. Pekka Rinne je na střídačce, Nashville zkouší powerplay!
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:52
    Pekka Rinne by na půli cesty z brány, nakonec se však ještě musel zastavit, protože Ryan Ellis neudržel kotouč na útočné modré.
     
    58:15
    Ryan Johansen se pěknou kličkou zbavil Foegeleho a před brankou našel Mattiase Ekholma, který zápěstím prověřil pevnost Reimerovy masky!
     
    57:27
    Bek Roman Josi dostává v závěru velkou porci minut. Nejlepší obránce uplynulé sezóny nahazoval do chumlu hráčů stojících před bránou, v němž se černá guma zastavila.
     
    57:00
    Matt Duchene byl vykázán z kruhu po vhazování. Jeho náhradník Erik Haula souboj s Trocheckem nezvládl, Hamilton následně poslal puk pryč z obranné třtiny.
     
    56:29
    Rozhodnutí měl na holi Warren Foegele. Dostal se až před brankáře, jemuž udělal kličku do bekhendu, avšak Rinne soka dobře vybruslil a pravým betonem zabránil kotouči v cestě do sítě.
     
    56:02
    Po vyhraném buly Duchenea pálil od modré Mattias Ekholm. Reimer měl dobrý výhled a vyrážečkou odpálil touš do rohu kluziště.
     
    55:41
    V předbrankovém prostoru se strhl velký boj o ztracený puk. Ten nakonec vyhrál James Reimer, který černou gumu zakryl lapačkou.
     
    55:29
    Rychle na druhou stranu. Roman Josi získal pro Nashville útočné pásmo, kde může operovat kompletní první formace. Carolina hraje až příliš pasivně.
     
    54:50
    Ryan Dzingel zkusil Rinneho překvapit nahozením z velkého úhlu. Málem se to podařilo, finský gólman s tímto řešením situace viditelně nepočítal. Ale dokázal nastavit lapačku a puk v ní udržel.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. F. Forsberg (Arvidsson, Fabbro), 54. Arvidsson (Johansen, Duchene) – 37. Svečnikov (D. Hamilton, Aho), 44. Trocheck, 51. Aho (Svečnikov, Gardiner), 60. Niederreiter (Trocheck, Slavin)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Ekholm, Benning, Borowiecki – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg – Kunin, Duchene, Haula – Grimaldi, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Järnkrok.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – Nečas, Trocheck, Foegele – Fast, Martinook (A), Svečnikov – B. McGinn, Geekie, Dzingel.

    Rozhodčí: Wes McAuley (CAN), Furman South (USA) – Greg Devorski (CAN), Bryan Pancich (USA)
    ocianews.com