Jekatěrinburg – Čerepovec 3:6 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 5:3 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 2:1 (po pr.)
Kazaň – Jaroslavl 3:4 (1:2 po s.n.) | Kunlun – Nižněkamsk 5:6 (kon.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Barys 0:2 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Viťaz – Petrohrad 1:3 (kon.)
konec
HK Soči
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 21.01.2021, 17:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HK Soči zapsalo teprve jedenácté vítězství v probíhajícím ročníku KHL, když doma porazilo Sibir 3:0, se s Vými loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:51:07)
     
    Do tohoto zápasu nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-0
    Střely na branku: 30-35
    Zásahy gólmanů: 35-27
    Zblokované střely: 10-5
    Hity: 14-17
    Vyhraná buly: 24-34
    Vyloučení: 1-2
    Bez využití.
     
    Soči bere před domácím publikem vítězství. V první třetině nebyli domácí lepším týmem, ale díky gólmanu Alexeji Krasikovovi přestáli šance soupeře a v sedmnácté minutě udeřili svým nejproduktivnějším mužem Sergejem Šmeljovem, jenž po výborném napadání Točického trefil z kruhů šibenici. Druhá část hry přinesla otevřený hokej a o něco více šancí na straně Soči, ovšem brankáři Krasikov i Säteri nepustili za svá záda ani jeden puk.

    Ve třetí třetině už domácí vycházeli z poctivé defenzívní práce a vyráželi do rychlých protiútoků. Jeden z nich nezakončil Kolgotin, jenž z dobré pozice mířil těsně nad branku. V 51. minutě hráli hosté první přesilovou hru, ovšem domácí přestáli kritický moment bez úhony a nadále se spoléhali na jistého brankáře Alexeje Krasikova, který přešel v průběhu této sezony do Soči právě ze Sibiru. Rozhodnutí přišlo v čase 57:46, kdy Ivan Miščenko přijal přihrávku na modrou, sjel si blíže k brance a přes blokujícího Puustinena zamířil přesně k levé tyči. Sibir ještě zkusil hru bez gólmana, kterou ztrestal Ivan Ruděnkov, jenž si ke gólové asistenci na druhou branku připsal trefení prázdné klece – 3:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Domácí dohrají zápas při přesilové hře, jelikož Mikael Ruohomaa dostává dvě minuty za nesportovní chování.
    59:05 Igor RUDĚNKOV - 3:0
     
    59:05
    Soči právě vstřelilo branku!
    IGOR RUDĚNKOV se ve středním pásmu na pravé straně chopil puku, zamířil blíže k útočné modré a přes bránícího hráče Sibiru stvrzuje dva body pro Soči.
     
    58:25
    Sibir ještě zkouší hru bez gólmana Harri Säteriho.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a zřejmě i celého mače.
     
    57:46
    Kapitán Sibiru Jevgenij Česalin možná ještě oprávněně oznamuje sudím, že před druhou brankou si domácí pomohli hákováním a na stejný prohřešek vzápětí poukazuje i trenér Sibiru Nikolaj Zavaruchin. Na druhé brance to už ale nic nemění.
    57:46 Ivan MIŠČENKO - 2:0
     
    57:46
    Soči právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. IVAN MIŠČENKO si svůj první gól v letošní sezoně schoval na vhodnou chvíli. Dostal přihrávku na modrou čáru od Igora Ruděnkova a přes vyklekávajícího Juusa Puustinena zamířil na bližší tyč. Harri Säteri neviděl zhola nic a kotouč mu kolem betonu prošel do sítě. Asistence: Igor Ruděnkov, Nikita Točickij.
     
    57:11
    Nikita Feoktisov se na útočné modré ujal puku, sjel si na levý kruh a přes obránce Timašova vystřelil. A také Harri Säteri, odchovanec Tappary Tamepre, ukázal, že nemá lapačku jen na ozdobu.
     
    56:55
    Hráči v bílém se nyní dokáži snadněji dostat do prostoru před brankou Alexeje Krasikova, ale v útočném pásmu nejsou příliš nebezpeční.
     
    56:15
    Bude otázkou času, kdy hosté zkusí odvolat brankáře. Nyní by se k tomu nabízela šance, jelikož Soči opět vyhodilo puk jen na zakázané uvolnění, ale přece jen tři a tři čtvrtě minuty před koncem základní hrací doby je pro kouče Nikolaje Zavaruchina ještě až příliš velký čas.
     
    54:51
    Andrej Jermakov už nevymýšlel žádné kudrlinky a před modrou nahodil puk do útočného pásma. Tam ale byli úspěšnější opět domácí hráči.
     
    54:01
    Nenápadná střela Puustinena ihned po přejetí modré nadělala Krasikovovi spoustu problémů. Akce Sibiru pokračovala a Jokipakka vyvezl kotouč zpoza branky. Nahrál do předbrankového prostoru pro Mikaela Ruohomuu, ovšem akce trojice Finů končí znovu na brankáři domácího celku.
     
    53:43
    Harri Sateri v brance Sibiru pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Ve středním pásmu puk zmizel z kluziště a dopadl na střídačku hostí. Buly bude před brankou Novosibirsku.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 17. Šmeljov (Petkov, Točickij), 58. Miščenko (Ruděnkov, Točickij), 60. Ruděnkov


    HK Soči: Krasikov (Kulbakov) – Rundblad, Miščenko, J. Alexandrov (C), Miromanov, Valencov, Pogorišnyj, Sedov – Točickij (A), Petkov, Šmeljov – Rubcov, Glotov, Ruděnkov (A) – Kolgotin, Volodin, Šen – Garajev, Kurbatov, Feoktistov – A. Galimov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Děmidov, Jokipakka, Gurkin, Jermakov, J. Chabarov, Timašov, Pastuchov – Ruohomaa (A), Puustinen, Šarov – Sajustov (A), Česalin (C), Milovzorov – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin, O. Li – Dubakin, Romancev, N. Korotkov – V. Komarov.

    Rozhodčí: Eduard Odins, Martin Fraňo – Dmitrij Golovljov, Arťom Savenkov
    bahis siteleri