Plzeň – Mountfield HK 5:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:3 (2:3 po s.n.) | Motor ČB – Litvínov 3:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:4 (0:0, 2:2, 1:2)
HC VERVA Litvínov
Pátek 22.01.2021, 17:30Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Tipsport extraligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Motorem a Litvínovem. Buly je naplánováno na 17:30 a my budeme u toho.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínov ještě bude bojovat o postupovou dvanáctku, ale zatím to má rozjeté velmi slušně. Je právě na dvanácté pozici, když dosud získal třicet osm bodů ve třiatřiceti zápasech. Severočeši dosud inkasovali devadesát tři branek, zatímco jich sami dali sedmdesát šest.

    Využití přesilových her je celkem podobné jako u Motoru. VERVA v nich dosud vstřelila sice jen patnáct branek, jenže její celková úspěšnost je 16,30%. Nikdo nehrál méně početních výhod... Lepší čísla už má Litvínov v oslabení. Úspěšnost 83,78% ho řadí do klidného středu tabulky.

    Z posledních zápasech brali také Severočeši šest bodů, když porazili v prvním z těchto duelů Pardubice 5:0 a v předposledním Mladou Boleslav na jejím ledě 3:2. Mezitím přišli porážky s Českými Budějovicemi 3:4 a se Spartou 3:5. V poslední duelu nestačil Litvínov na Třinec 1:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Patrik Zdráhal – 19 bodů (8+11)
    Viktor Hübl – 19 bodů (6+13)
    František Lukeš – 18 bodů (8+10)
     
    Madeta Motor České Budějovice

    Jihočeši si představovali rozhodně jiný návrat do extraligy po sedmi letech, určitě chtěli být v tabulce výše. Nyní jsou totiž na posledním místě tabulky a brzy se z něj nedostanou. Po třiceti čtyřech zápasech má na svém kontě čtyřiadvacet bodů a na třináctý Zlín ztrácí osm bodů. Motor má nejhorší defenzivu, když inkasoval už 130 branek, na druhou stranu jich dal osmdesát jedna, což je pátý nejhorší útok.

    Týmové statistiky jsou hodně podobné jako u dnešního soupeře. České Budějovice dosud vstřelily dvacet pět branek v přesilových hrách, což dělá úspěšnost 15,82%. Oslabení mají hokejisté z budějovické metropole nejhorší v lize, když ubránili jen 76,71% přesilových her soupeře.

    Jihočeši brali v posledních pěti zápasech šest bodů. Porazili totiž na domácím ledě Zlín 3:1 a také dnešního soupeře v podobě Litvínova (4:3). Poté však přišly tři porážky, Motor postupně nestačil na Olomouc 2:3, Pardubice 1:2 a v posledním duelu také na Spartu 2:6.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 25 bodů (9+16)
    Zdeněk Doležal – 17 bodů (9+8)
    Albert Michnáč – 13 bodů (5+8)
    Trefí se dnes útočník Motoru?
     
    1. vzájemný zápas – 6.12.2020:

    Litvínov – České Budějovice 3:2

    Branky a nahrávky: 4. P. Zdráhal (Jarůšek), 42. M. Hanzl (Kudla), 51. Zygmunt (M. Havelka, Cibulskis) – 11. Slováček (Pýcha, Plášil), 24. Jonák (Venkrbec).

    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka, Štich, Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš – Látal, Gerhát, Válek – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

    Madeta Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Pýcha, Plášil, Vydarený, Roth, Lytvynov, Pavel, Suchánek, Slováček – Christov, Venkrbec, Jonák – Michnáč, Gilbert, Raška – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – D. Voženílek.
     
    2. vzájemný zápas – 12.1.2021:

    České Budějovice – Litvínov 4:3

    Branky a nahrávky: 5. R. Přikryl (Pýcha), 24. Prokeš (Jonák), 32. Allen (Karabáček), 60. Vydarený – 28. P. Zdráhal (Irving), 54. Fronk (V. Hübl), 60. F. Lukeš (Demel).

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Vydarený, Plášil, Pýcha, Allen, Suchánek, Slováček – Christov, Prokeš, Jonák – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – Holec, Toman, Karabáček – Beránek, R. Přikryl, P. Novák – Ville.

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Štich – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil – Látal, M. Hanzl, Petružálek – Zygmunt, Helt, Fronk.
     
    Úvodní sestavy:

    Madeta Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel – Alderson, R. Přikryl, M. Novák – Holec, Jonák, Karabáček – P. Novák, Toman, Beránek – Z. Doležal, D. Voženílek, Forman.

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Štich, Demel, D. Zeman – Jarůšek, M. Hanzl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil – Látal, Žejdl, Petružálek – Zygmunt, Jícha, Helt.

    Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Lederer, Rožánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Domácí jsou mírnými favority, potvrdí to? Nastupují v modrých dresech, hostí v bíložuluté kombinaci.
     
    00:42
    Litvínov nerozehrál akci přes střední pásmo dobře a k puku se dostal Miroslav Forman. Ten to vzal nakonec na sebe, ale Denis Godla má puk ve výstroji.
     
    00:54
    Severočechům se nepovedla ani rozehrávka napodruhé, a tak se kotouč dostal až na zakázané uvolnění. Vhazování po levé ruce gólmana hostí.
     
    01:19
    René Vydarený zachytil nepříliš prudkou střelu v obranném pásmu, čímž zastavil útočnou akci soupeře. Po chvilce se však hostující hráči dostali k puku zpět.
     
    01:58
    Ondřej Slováček se z pozice obránce dostal až do útočného pásma, kam zavezl kotouč. Motor o něj však musí bojovat hlavně podél mantinelů.
     
    02:32
    To byla dlouhá přihrávka v podání Severočechů, která málem našla adresáta na útočné modré. Ten však nezvládl zpracování kotouče na první dobrou.
     
    03:13
    Martin Novák ještě vybojoval kotouč v pásmu, ale už byl cestou z něj. Následně je českobudějovickým hokejistům odpískáno ofsajdové postavení.
     
    03:36
    Brandon Alderson je na hřišti nepřehlédnutelný díky své postavě. Nyní navíc zastavil špatnou rozehrávku Godly, avšak Novák ze středu hřiště nezakončil.
     
    03:55
    To byla první větší šance utkání a měli ji hostující hokejisté! Uvis Janis Balinskis byl aktivní na brankovišti, ale kotouč nad Strmeně nezvedl! Následná dorážka zůstala pod brankářem.
     
    04:39
    Daniel Voženílek se zkoušel probít podél mantinelu s kotoučem, žel byl poslán na mantinel v osobním souboji. Díky tomu mohou jít dopředu hosté.
     
    05:19
    To je nepříjemnost hned na úvod! Matěj Toman mířil do pásma, když se z ničeho nic chytil za nohu. Okamžitě míří na střídačku a je v péči Filipa Krejčího.
     
    06:00
    Je za námi úvodních šest minut hry, ve kterých se zatím moc nepřerušovalo. Litvínov je o něco nebezpečnější, ale na branku zatím čekáme.
     
    06:15
    Komerční přestávka.
     
    06:46
    Martin Novák chytře vyhodil kotouč do středního pásma, odkud ho Brandon Alderson dostal až do toho útočného. Tam si však Litvínov poradil v soubojích.
     
    07:24
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., hákování).
     
    07:42
    Domácí sice museli zakládat akci ze středního pásma, ale viděli jsme přečíslení tři na dva! Na střed hřiště si sjel Daniel Voženílek, který byl na poslední chvíli sražen k zemi.
     
    08:23
    Hosté mohli skórovat dokonce ve vlastním oslabení! Filip Helt ujel sám na gólmana. Toho sice překonal střelou mezi ruku a tělo, jenže jeho pokus se odrazil od tyčky!
     
    08:58
    Brandon Alderson dostal nabito na útočnou modrou a vyslal slušnou ránu. Ta však jen zaduněla o mantinelu a hostující hráči následně mohli vyhodit.
     
    09:24
    Viktor Hübl je na ledě!
     
    09:39
    Pavel Novák si najel mezi kruhy, kam dostal ideální přihrávku. První střela mu sice nesedla, do druhé se však opřel. S tím si Denis Godla v pohodě poradil.
     
    10:16
    Jihočeši vybojovali kotouč v útočném pásmu, ale nedokázali se dostat ani ke střele. Na druhé straně proto musel zasahovat domácí Jan Strmeň lapačkou.
     
    10:58
    Gólová možnost na straně Litvínova! Richard Jarůšek zůstal trestuhodně před brankou úplně sám, ale jeho střelu z otočky vyrazil domácí brankář betonem do rohu hřiště!
     
    11:31
    A další možnost na hostující straně! Budějovická obrana zaspala. Viktor Hübl si najížděl na křižný pas, jenže ho nedokázal vůbec trefit, štěstí pro domácí.
     
    12:17
    Ondřej Slováček se opřel do kotouče na modré, odkud vyslal přihrávku na teč. Ta se však nikomu ze spoluhráčů nepovedla, a tak puk zaduněl o mantinel.
     
    12:40
    Komerční přestávka.
     
    13:11
    Šimon Kubíček získal puk v obranném pásmu a rychle rozehrál do toho středního. Jeho přihrávka ovšem nebyla úplně přesná a u puku jsou hosté.
     
    13:57
    Jihočeši se po chvilce dostali skrze střední pásmo, jenže nahození skončilo jen v rohu kluziště. Proto nyní musí České Budějovice bojovat u puk v pásmu.
     
    14:26
    Budějovice zatím hoří v obraně! Pawel Zygmunt získal puk na útočné modré a šel z levé strany na gólmana. Toho zkouše přehodit bekhendovou kličkou, ovšem puk pořádně netrefil!
     
    15:02
    Václav Karabáček šikovně posílal kotouč skrze brankoviště, ovšem nikdo z jeho spoluhráčů se ke kotouči nedostal. Nejblíže k tomu byl Miroslav Holec.
     
    15:11
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Miroslav Holec – 2 min., nesportovní chování).

    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., nesportovní chování).
     
    15:50
    Miroslav Forman vyzkoušel střelu z větší dálky a Denis Godla ji nedokázal udržet v lapačce. Hostující gólman však svou chybu dokázal napravit.
     
    16:24
    Jihočeši mířili do přečíslení dva na jednoho! Matěj Toman ho táhl a chtěl nejspíše zakončit. Jeho hokejka však byla zablokována...
     
    17:11
    Oba týmy hrají v plném počtu!
     
    17:37
    Tohle nevypadalo vůbec špatně na domácí straně! Václav Karabáček vybojoval puk v pásmu, který posílal na střed hřiště. Tam si najížděl Vít Jonák, jenže puk šel těsně za jeho brusle. Proto následná střela nebyla moc nebezpečná.
     
    18:12
    Jihočeši jen nahodili kotouč do útočného pásma, ovšem nikdo z domácích hokejistů neměl šanci tam být dříve. Motor přesto vybojoval buly v pásmu.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:22
    Brandon Alderson posunul puk na modrou, odkud přišla celkem solidní rána. Denis Godla ovšem podržel svůj tým a udržel kotouč ve své výstroji.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda dnešního utkání mezi Motorem a Litvínovem, ve které jsme branku neviděli. Šance na ní však byly... Více jich rozhodně měli Severočeši, kteří se nejednou dostali do samostatného úniku případně do přečíslení, ani jedna z jejich šancí neskončila v brance. Za domácí měl šanci především Matěj Toman, který táhl přečíslení dva na jednoho. Jenže ho chtěl vzít na sebe a na poslední chvilku mu byla zablokována hokejka.

    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 12 – 10
    Střely mimo: 6 – 3
    Zblokované střely: 3 – 6
    Hity: 4 – 3
    Vhazování: 10 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    A už je před námi i druhá perioda dnešního duelu, dočkáme se nějakých branek, alespoň jedné? Nyní vybojovali Severočeši vhazování v pásmu.
     
    20:45
    Jan Strmeň si úplně neporadil s odrazem kotouč od mantinelu který nakonec vyjel před jeho brankou. Tam však nikdo z hráčů Litvínova nebyl přítomen.
     
    21:24
    Ofsajd hostujícího týmu byl posouzený jako úmyslný, a tak měli domácí možnost vhazování v pásmu. To se jim však nepovedlo vyhrát a musí do defenzivy.
     
    21:56
    Naopak Severočeši ukázali rychlou akci, ve které se dostal do dobré střelecké pozice František Lukeš. Jan Strmeň jeho pokus vyrazil vyrážečkou.
     
    22:21
    Už poněkolikáté byla hra v této třetině přerušena, viděli jsme další vhazování. To vyhráli hosté a Pawel Zygmunt mohl pálit, domácí gólman chytá do lapačky.
     
    23:03
    Vít Jonák táhl akci svého týmu po pravé straně a posílal šikovné nahození před branku. Tam se však nikdo z domácích hráčů ke kotouči opět nedostal.
     
    23:39
    Miroslav Holec se poté přece jen dostal ke střele, ale hostující gólman zasáhl betonem. Na druhé straně byla střela jen do zadního mantinelu.
     
    24:34
    Litvínovští hokejisté zatím působili o něco lepším dojmem a jsou lepšími hráči na ledě. Jihočeši se v posledních minutách ještě nedostali k ničemu.
     
    25:13
    Miroslav Forman šikovně odzbrojil svého soupeře a nechal své spoluhráče dostat puk pod kontrolu. Následné nahození Denis Godla schoval do výstroje.
     
    26:20
    Nepříjemný moment pro Martina Beránka. Ten šel z úhlu na brankáře, ovše, neudržel stabilitu a narazil do mantinelu. Až po přerušení se dokulhal na střídačku...
     
    26:22
    A právě Martin Beránek je nyní celkem intenzivně ošetřován na střídačce... Držel se za koleno a v současné době to s ním nevypadá zrovna ideálně.
     
    27:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Jihočeši propadli ve středním pásmu a hosté jdou v tomto utkání do vedení! Richard Jarůšek táhl přečíslení dva na jednoho, ve kterém našel PATRIKA ZDRÁHALA, jenž zamířil do odkryté části branky. Asistence: Richard Jarůšek a Uvis Janis Balinskis. Martin Hanzl.
    27:00 Patrik ZDRÁHAL - 0:1
     
    27:42
    Jihočeši zatím úplně nenašli recept na dnešního soupeře a mají velké problémy udržet se v útočném pásmu. Přesto tam nyní vybojovali alespoň buly.
     
    28:18
    Josef Jícha stihl vyjet z útočného pásma a rovnou do něj zamířil zpět. Následně se právě on dostal ke střele, kterou Jan Strmeň v pohodě vyráží.
     
    28:55
    Daniel Voženílek vybojoval kotouč u mantinelu v útočném pásmu, ale následovaly okamžitě další souboje. Z těch však Motor tentokrát vzešel vítězně.
     
    29:17
    Díky tomu se před Ondřejem Slováčkem otevřel prostor, kterého využil. Najel si mezi kruhy, ale svou střelu poslal jenom přesně do hrudi gólmana.
     
    29:32
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši toho sice moc zatím nepředvedli, ale nyní se jim povedlo srovnat! Roman Přikryl udržel puk u mantinelu, načež kotouč poslal na modrou. Tam se do něj opřel ONDŘEJ SLOVÁČEK, který svou bombou rozvlnil síť za Godlou. Asistence: Roman Přikryl a Martin Novák.
    29:32 Ondřej SLOVÁČEK - 1:1
     
    30:18
    Motor by chtěl využít nynější situaci, jelikož jim branka dostala novou krev do žil. Jejich tlak ovšem tentokrát nebezpečným pokusem neskončil.
     
    31:04
    Ondřej Slováček předvedl skvělý obranný zákrok! Přečíslení dva na jednoho totiž měli hostující hráči, ale domácí obránce předvedl skvělý pád.
     
    31:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Srovnaný stav moc dlouho netrval, Severočeši jdou znovu do vedení! UVIS JANIS BALINSKIS vystřelil od modré po ledě a jeho pokus skončil překvapivě v brance! Jan Strmeň toho moc neviděl. Asistence: Martin Látal a Josef Jícha.
    31:16 Uvis Janis Balinskis - 1:2
     
    32:28
    Martin Beránek je v pořádku a znovu nám naskočil na led! Nyní ukazoval skvělý forčeking, jenže nakonec se ke kotouči nedokázal v pásmu dostat.
     
    33:04
    Richard Jarůšek si najížděl do středního pásma, kam na něj také mířila přihrávka. Šimon Kubíček se však stihl vrátit do obrany a případné šanci zamezit.
     
    33:21
    Komerční přestávka.
     
    33:57
    Václav Karabáček předvedl skvělé napadání v útočném pásmu, když se domácí na chvilku dostali ke kotouči. Byla to ale opravdu jen malá chvilka...
     
    34:23
    Martin Látal se snažil clonit mezi kruhy, případně tečovat střelu. Právě u něj se totiž kotouč zastavil načež litvínovský hráč nedokázal z otočky zakončit.
     
    35:15
    Nahození od modré v podání hostujícího hráče bylo sraženo do ochranné sítě. Litvínov tak vybojoval vhazování po levé ruce budějovického brankáře.
     
    35:49
    Jihočeši si dělají sami problémy v obranném pásmu, když se nedokážou pořádně nahrát... Nakonec měli velké štěstí, že se jejich soupeři k puku nedostali.
     
    36:14
    Tentokrát si může obrana českobudějovického celku přece jen trochu odpočinout. Litvínovu se nepovedla rozehrávka a je odpískán icing hostů.
     
    36:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motoru se daří srovnat ještě na konci druhé periody! Roman Přikryl vyslal ránu od modré, která skončila trochu překvapivě v síti. MARTIN NOVÁK se radoval z branky a možná tečoval touš mimo dosah gólmana. Asistence: Roman Přikry.a Brandon Alderson.
    36:38 Martin NOVÁK - 2:2
     
    36:38
    Gól sice ještě řešilo video, ale Martin Novák vysokou holí nezahrál, je srovnáno!
     
    37:08
    Tak nakonec jsme viděli čtyři branky v této periodě... Uvidíme ještě nějakou? Lukáš Žejdl se snažil něco vymyslet, ale puk v útočném pásmu ztratil.
     
    37:49
    Litvínov se drží v útočném pásmu. Nakonec jsme viděli ránu od modré, když se puk odrazil od mantinelu před branku. Následovala velká skrumáž, ale odkrytou branku nikdo netrefil.
     
    38:31
    Richard Jarůšek nechal projít kotouč do útočného pásma, ale měl k tomu daleko. Jan Strmeň pomohl spoluhráčům, takže domácí mohou jít dopředu.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:20
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Demel – 2 min., držení).
     
    39:28
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Brandon Alderson – 2 min., sekání).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých je stav vyrovnaný 2:2. Jako první šli do vedení hokejisté Litvínova, kteří zásluhou Patrika Zdráhala využili přečíslení dva na jednoho. Záhy se však ranou od modré postaral o srovnání Ondřej Slováček. Ani tento stav netrval dlouho, když Uvis Janis Balinskis vystřelil po ledě od modré a střela projela kolem betonu Strmeně do branky. Přesto se jde do kabin za vyrovnaného stavu, když Martin Novák tečoval nahození od modré.

    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 21 – 18
    Střely mimo: 9 – 9
    Zblokované střely: 5 – 12
    Hity: 7 – 5
    Vhazování: 28 – 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    A už je před námi i poslední perioda dnešního duelu, dočkáme se znovu nějakých branek? V to rozhodně můžeme jenom a jenom doufat...
     
    40:53
    Miroslav Forman vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale Zdeněk Doležal se nemohl dostat po souboji ke kotouči. Po něm se nehezky podíval na sudího.
     
    41:28
    Oba týmy hrají v plném počtu!
     
    42:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Severočeši jdou zase do vedení! TOMÁŠ POSPÍŠIL táhl celou akci po pravé straně, načež vyslal parádní ránu na zadní tyč. Jan Strmeň byl trochu vyjetý, přesto nedokázal moc snížit úhle střelce. Asistence: František Lukeš a Viktor Hübl.
    42:12 Tomáš POSPÍŠIL - 2:3
     
    42:26
    Ondřej Slováček vyslal další střelu od modré a dnes patří mezi nejaktivnější střelce. Tentokrát jeho rána nedolétla ke gólmanovi, byla sražena soupeřem.
     
    42:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:21
    Domácí hokejisté se snaží udržet v pásmu, ale zatím s tím mají problémy. Brandon Alderson vyslal další bombu, jenže znovu o kousek netrefil zařízení.
     
    43:58
    Daniel Voženílek se dostal k odraženému kotouči před brankou a chtěl ho z první poslat nad gólmana. To se m nepovedlo a Severočeši následně vyhodili.
     
    44:31
    Ani nyní se Motor nedokázal delší dobu udržet v pásmu... Litvínov se zatím brání bez větších potíží, domácí zatím ukazují trochu bezmoc v ofenzivě.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Jan Štencel – 2 min., hákování).
     
    44:51
    Jan Ščotka je na ledě!
     
    45:04
    Litvínov hraje snad první přesilovou hru v tomto utkání! Hned měl navíc šanci. Jan Strmeň vyrazil těžkou střelu jen vedle sebe, ale stihl se proti dorážce ještě přesunout k tyči!
     
    45:45
    Tentokrát se Jihočechům povedlo vyhodit přes všechny čáry a Miroslav Holec se ještě vydal napadat. Nakonec si to ale rozmyslel a šel vystřídat.
     
    46:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovou hru a dělají velký krok za třemi body! Tomáš Pospíšil našel křižnou přihrávkou VIKTORA HÜBLA. Ten sice ještě se střelou trochu počkal, jenže pak se trefil přesně pod horní tyčku. Přesouvající se Jan Strmeň neměl šanci. Asistence: Tomáš Pospíšil.
    46:24 Viktor HÜBL - 2:4
     
    46:45
    Komerční přestávka.
     
    47:19
    Obrovská šance na domácí straně, přitom to byla nádherná akce! Miroslav Forman ze středu hřiště nestřílel, ale našel na pravé straně volného Karla Plášila, jehož parádní rána trefila spojnici!
     
    48:01
    Rozhodně se jihočeským hokejistům nedá upřít snaha. pokud by dali brzy branku, mohou ještě zdramatizovat.
     
    48:36
    To byly další obrovské možnost na domácí straně! Daniel Voženílek z prostoru před brankovištěm nedostal puk do sítě. Další obrovskou možnost měl René Vydarený, jehož pokus na zadní tyč vyrazil Denis Godla betonem!
     
    49:15
    No, rozhodně mohlo být minimálně sníženo, Motor si na to šance už vytvořil... Nyní doslova motá svého soupeře v pásmu, ale ten se zatím drží.
     
    49:43
    Martin Novák si počkal u pravé tyčky, kam také dostal přihrávku. Zkusil překvapit Godlu střelou mezi betony, ovšem ten je stihl sklapnout včas.
     
    49:43
    Oddechový čas pro hosty.
     
    50:14
    Litvínov si už musel vzít oddechový čas, jelikož ho Motor hodně tlačil... Nyní se však z toho tlaku vymanil a další úspěšný zákrok má domácí Jan Strmeň.
     
    50:37
    Daniel Voženílek šel za kotoučem a obral skoro zastavil svého soupeře! Ten ale v pádu nakonec poslal kotouč alespoň do středního pásma do bezpečí.
     
    51:36
    Roman Přikryl ještě těsně ale udržel kotouč na útočné modré a Budějovice mohou kombinovat. Zatím však mají celkem velké potíže s napadaáním.
     
    52:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Žejdl – 2 min., podrážení).
     
    52:38
    Zdeněk Doležal dostal nabito do svého typického místa a vyslal ránu od modré. Tu však zastavil jeden ze soupeřů, načež hosté vyhodili z pásma.
     
    53:01
    Ondřej Slováček vyslal prudkou ránu od modré ihned po vhazování. Denis Godla ji neudržel ve své výstroji, ale nikdo z domácích nedorazil puk do sítě.
     
    53:37
    Motor se sice na chvilku dokáže dostat do pásma, jenže po chvilce tam většinou ztratí kotouč. Litvínov už tak potřetí vyhodil přes všechny čáry...
     
    54:17
    Lukáš Žejdl je na ledě!
     
    55:05
    Hosté se po chvíli zase usadili v pásmu, když přihrávku proti hokejce dostal Aaron Irving. Ten vyslal spíše ránu příklepem, která však minula pravou tyčku.
     
    55:48
    Motor by se potřeboval dostat do tlaku, který měl okolo dvanácté minuty. To se mu však zatím nedaří a spíše se musí bránit dobré hře severočeského celku.
     
    56:17
    Brandon Alderson clonil před gólmanem, když přišla rána od modré. Denis Godla na tuto střelu moc neviděl, přesto stihl sklapnou své betony včas.
     
    57:02
    Miroslav Forman chtěl zavézt kotouč do pásma individuální akcí, jenže ten mu sjel z hokejky už ve středním pásmu. Proto Jihočeši nemají nyní vůbec nic.
     
    57:42
    René Vydarený se jako první dostal k odraženému kotouči, který chtěl poslat na branku. To se mu nepovedlo, a tak touš jen prolétl okolo tyčky.
     
    57:50
    Jan Strmeň je na střídačce!
     
    58:06
    René Vydarený nyní vystřelil celkem ukvapeně. Měl okolo sebe hodně prostoru a nikdo nebyl před brankou. Jihočeši přesto udrželi útočné pásmo.
     
    58:31
    Motor se udržel v útočném pásmu a Brandon Alderson vyslal dobrou ránu, kterou Denis Godla vyrazil vyrážečkou. Domácí ještě pokračovali, ale bekhendové zakončení Martina Nováka šlo přesně doprostřed.
     
    58:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši ještě dramatizují zápas, když minutu a dvacet sekund snižují na rozdíl jedné branky! Šimon Kubíček nahazoval od modré, načež do jeho střely ještě sáhl MIROSLAV FORMAN, který poslal puk mimo dosah brankáře. Asistence: Šimon Kubíček a Zdeněk Doležal.
    58:41 Miroslav FORMAN - 3:4
     
    59:04
    To byla šance na domácí straně! Rána Šimona Kubíčka byla sice zblokována, jenže se došourala k Miroslavu Formanovi, který nedokázal dostat kotouč nad beton Denise Godly!
     
    59:09
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Miroslav Forman – 2 min., hákování).
     
    59:33
    Ondřej Slováček bombou trefuje tyč!
     
    59:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., podrážení).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí hokejisté ještě dotahovali, jenže nakonec padli o jednu branku. Severočeši dali v poslední periodě dvě branky, když se trefili Tomáš Pospíšil a Viktor Hübl. Jiskřičku naděje ještě vykřesal Miroslav Forman, ale Motoru se už srovnat nepodařilo.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 32 – 30
    Střely mimo: 14 – 11
    Zblokované střely: 11 – 13
    Hity: 10 – 6
    Vhazování: 40 – 31
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:04:44)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 30. Slováček (R. Přikryl, M. Novák), 37. M. Novák (R. Přikryl), 59. Forman (Kubíček, Z. Doležal) – 27. P. Zdráhal (Jarůšek, M. Hanzl), 32. Balinskis (Látal, Jícha), 43. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. V. Hübl (Pospíšil)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel – Alderson, R. Přikryl, M. Novák – Holec, Jonák, Karabáček – P. Novák, Toman, Beránek – Z. Doležal, D. Voženílek, Forman.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Štich, Demel, D. Zeman – Jarůšek, M. Hanzl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil – Látal, Žejdl, Petružálek – Zygmunt, Jícha, Helt.

    Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Lederer, Rožánek
    ocianews.com