Slavia – Kladno 0:3 (kon.) | Havířov – Vsetín 2:3 (po pr.) | Poruba 2011 – Vrchlabí 2:5 (kon.)
Litoměřice – Přerov 4:5 (po pr.) | Kolín – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 2:1 (kon.)
Frýdek-M. – Kadaň 2:5 (kon.) | Třebíč – Sokolov 5:0 (kont.) | Jihlava – Šumperk 5:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 23.01.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a budu se na vás z Jihlavy těšit někdy příště napočtenou! (19:44:34)
     
    Sobotní hokejový večer je v Jihlavě za námi a domácí tým podal celých 60 minut soustředěný výkon, jehož odměnou je pak suverénní výhra 5:0! Ve třetí třetině to byl již hokej na nízké úrovni, spíše se dohrávalo, Dukla si však cestu za body komplikovala vyloučeními v začátku třetiny. Šumperk ale ani jedno z nich nepotrestal a naopak inkasoval popáté v 53. minutě, kdy dal druhou branku Tomáš Chlubna. Jihlava si tak po ztrátě Poruby proti Vrchlabí upevnila první místo v tabulce, což se bude vzhledem k nadcházejícímu souboji s Přerovem a Kladnem velice hodit. Draci mohli odjet domů ještě s větším přídělem, skvělý výkon ale podal Marek Peksa, který zabránil několika brankám v síti Šumperka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Fronk obral Machů o puk a dal střeleckou příležitost Zedkovi, jehož pokus Peksa vyrazil a spustil tím závar, který už ale branku nepřinese!
     
    59:14
    Machů hledal od modré křížem před brankou Kratochvíla, v poslední chvíli však kotouč odvrátil do sítě nad kasou Josef Skořepa! Dukla tak pravděpodobně dohraje zápas s nulou vzadu.
     
    58:42
    Prudké nahození zpoza vlastní branky úspěch Drakům nepřineslo, závěr zápasu se prakticky dohrává, ačkoliv ve velmi slušném tempu.
     
    58:15
    A Peksa připsal další úspěšný zákrok, tentokrát po střele Adama Dvořáka z vrcholku kruhů. I mladý obránce dnes podal solidní výkon-
     
    58:09
    Na startu poslední dvouminutovky se Šumperk dopustil zakázaného uvolnění, opět se tak hra přesunuje před branku Draků.
     
    57:20
    Draci vyhazují na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po pravici Marka Pesky, který zde dnes podal výborný výkon. Nebýt něj, bylo by to pro Draky zřejmě o dost horší.
     
    56:37
    Šumperk končí nicméně dnešní zápas sympaticky, hraje v útočném pásmu a snaží se dojít pro alespoň jednu branku v utkání.
     
    55:57
    Marek Peksa prokázal i dobrý smysl pro humor, když poté, co se z reproduktorů stadionu ozval song Vítr od Lucie Vondráčkové, tedy Peksovy bývalé přítelkyně, se začal u své branky pohupovat do rytmu.
     
    55:14
    Milfait podruhé, tentokrát pustil puk na kasu vší silou a nastřelil Jiránka do kalhot. Dukla následně vyhodila na zakázané uvolnění a vypadá to, že si trenér Ujčík vezme oddechový čas. A to se i děje.
     
    54:19
    Milfait velmi dobře zabojoval v útočném pásmu a udržel Drakům hru před brankou. Jenže na jeho pobídku nikdo ze spoluhráčů nereagoval a pomalu jdeme do samotného závěru dnešního špílu.
     
    52:48
    Josef Skořepa dostal přihrávku na modrou a vyjel do úniku, který mu ale Peksa zneškodnil riskantním výjezdem pod nohy. Faul to nebyl, Peksa navíc puk udržel pod svým tělem. Výborný zákrok šumperského gólmana!
    52:15 Tomáš CHLUBNA - 5:0
     
    52:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se dočkali pátého zásahu a opět to byla branka nepříliš pohledná, avšak platí. Brož předvedl u branky Peksy dobrý důraz, stále si šel za kotoučem a dokázal jej nakonec čistým způsobem dostat zpět do hry. Do oblasti odraženého kotouče si najel TOMÁŠ CHLUBNA a pohotově propálil Peksu – 5:0! Asistence: Vítězslav Brož, Daniel Kolář.
     
    51:18
    Jihlava má zkrácenou přesilovku, Zadražil se totiž vrátil do hry. Ani tentokrát to ale na branku nevypadá a třetí třetina je kvalitou opravdu na velmi nízké úrovni.
     
    50:39
    Bilčík dostal krátkou přihrávku na levý kruh od Jiránka, střela ale zrzavému obránci vůbec nesedla a s malou razancí se puk šinul k brance Peksy.
     
    50:00
    Navíc Šumperk nedohraje přesilovku ani celou, neboť se Daniel Spratek (SUM) dopustil v útočném pásmu hákování a 37 sekund před vypršením trestu Zadražila jde na trestnou i on.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Chlubna (Bilčík, Lichanec), 19. Skořepa (Čachotský, Pekr), 31. Lichanec, 39. Pekr (Chlubna, Zedek), 53. Chlubna (Vítězslav Brož, D. Kolář)


    HC Dukla Jihlava: Fučík (Jan Brož) – Eliáš, D. Kolář, Zedek, Strejček, Bilčík, A. Dvořák – Čachotský, Skořepa, T. Havránek – Jiránek, Fronk, Illéš – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – Vítězslav Brož, Lichanec, Chlubna – Juda.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Záruba, Kabelka, Ševčík, Valík, Dosek, Machů – Moučka, Milfait (C), Jaroš (A) – Tjurin, Spratek, Baláž (A) – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Danielčák, J. Kučera, Bernovský – Blaško.

    Rozhodčí: Ondráček, Marek – Měkýš, Komínek
    thejrc.org