Washington – Buffalo 4:3 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Toronto – Edmonton 4:2 (kon.)
Chicago – Detroit 4:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 4:1 (kon.) | Dallas – Nashville 7:0 (kon.)
Arizona – Vegas 5:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 2:3 (po pr.) | Columbus – Tampa 5:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Pittsburgh Penguins
4:3 (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)
New York Rangers
Sobota 23.01.2021, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:54:24)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Bryan Rust (PIT) 1+0
    2. Phillip Di Giuseppe (NYR) 0+2
    3. Pierre-Olivier Joseph (PIT) 0+1
     
    Česká a slovenská stopa:

    Filip Chytil (NYR) – 1+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:21.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 65:00.

    Igor Šesťorkin (NYR) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 64:53.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 34
    Trestné minuty: 8 – 4
    Přesilové hry: 1/2 – 1/4
    Vhazování: 66% – 34%
    Zblokované střely: 10 – 10
    Hity: 30 – 40
    Pittsburgh vítězí po samostatných nájezdech 4:3
     
    Je konec! Dva body z tohoto dramatického utkání nakonec berou domácí hokejisté! S těmi to navíc chvilku nevypadalo dobře, když prohrávali o dvě branky. Přesto dotáhli zápas až do nájezdů. V těch se prosadili dvakrát, když se trefil Jake Guentzel a Kris Letang, právě druhý jmenovaný to má za vítěznou branku. Za hosty se prosadil jenom Artěmij Panarin.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    Autorem vítězné branky je KRIS LETANG. Ten totiž převedl parádní blafák, načež poslal kotouč nechytatelně pod horní tyčku, krásný gól!
    Anthony DEANGELO
     
    3. série
    2:1
    Anthony DEANGELO neproměňuje.
    Kris LETANG
     
    3. série
    2:1
    Kris LETANG proměňuje.
    Artěmij PANARIN
     
    2. série
    1:1
    Artěmij PANARIN proměňuje.
    Sidney CROSBY
     
    2. série
    1:0
    Sidney CROSBY neproměňuje.
    Mika ZIBANEJAD
     
    1. série
    1:0
    Mika ZIBANEJAD neproměňuje.
    Jake GUENTZEL
     
    1. série
    1:0
    Jake GUENTZEL proměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani prodloužení nám změnu skóre nepřineslo, uvidíme nájezdy! Pittsburgh na ně letos už jednou vyhrál, povede se mu to zase? To se brzy dozvíme!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:49
    Český útočník ještě zůstal na ledě a měl další možnost! Filip Chytil měl spoustu prostoru na pravé straně, ale Tristan Jarry máchl lapačkou a puk v ní má.
     
    64:16
    Tristan Jarry se nyní musel opravdu hodně natáhnout, navíc Filip Chytil trefil tyčku těsně předtím! Konečně jsme se dočkali nějakých zajímavějších šancí.
     
    64:00
    Minuta do konce prodloužení!
     
    63:18
    Mohlo být rozhodnuto, ale není! Jake Guentzel ujížděl sám na gólmana, kterého si neroztáhl dostatečně. Posílal mu puk mezi betony, ale Igor Šesťorkin podržel tým!
     
    62:47
    Ze všeho navíc rezultovala protiakce hostujícího celku a že to byl pořádný závar před brankou Harryho! Ten však se štěstím udržel kotouč před čárou.
     
    62:04
    Kris Letang odvedl skvělou práci na modré, kde se zbavil hned dvou soupeřů. Do křižné přihrávky mu však vpadl ten třetí a obránce domácích si neporadil.
     
    61:57
    První střela na branku přišla až po dvou minutách! Jevgenij Malkin si najel s pukem mezi kruhy, ale jeho bekhendové zakončení nenadělalo gólmanovi potíže.
     
    61:24
    Domácí celek tak musí rozjet svou akci až od svého vlastního brankáře. Sice se znovu rychle dostal do pásma, ale po špatné přihrávce je zase mimo.
     
    60:55
    Penguins vybojovali puk ve svém obranném pásmu a nebudou ho chtít dát ze svých hokejek. Celá trojka postupně vystřídala, ale domácí poté poslali špatný pas.
     
    60:11
    A už se nám rozjelo i prodloužení tohoto duelu, na které jsme nečekali vůbec dlouho. Hraje se samozřejmě klasickým stylem tří na každé straně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    A již jsou za námi tři periody dnešního utkání, ve kterém se budou body dělit! Domácím se totiž v padesáté druhé minutě podařilo srovnat. Pierre-Olivier Joseph sice napálil zadní mantinel, jenže puk se odrazil zpět před branku, kde se o zbytek postaral Teddy Blueger. Pro Josepha je to dnes první start v NHL, ve kterém si hned připsal také první kanadský bod.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:47
    Jeden z hráčů Rangers nemohl zpracovat takto těžký kotouč, jenže ho odkopl bruslí až na zakázané uvolnění. Šance pro domácí na rozhodnutí...
     
    59:15
    Ryan Strome ještě zamotal svým soupeřům hlavy a posunul kotouč podél mantinelu. Tam ale neměl nikoho ze spoluhráčů, a tak domácí touš vyváží do bezpečí.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:24
    Tučňáci si nyní nedělali žádné starosti v obranném pásmu a vyhodili kotouč o plexisklo do středního pásma. Chtěli by toto utkání dotáhnout asi do prodloužení.
     
    57:37
    Domácí byli blízko vedení! Nahození od modré totiž někdo tečoval, je otázkou kdo. Kotouč se poté ztratil z dohledu a trefil vyrážečku brankáře hostí!
     
    57:18
    Brandon Tanev už naznačil, že se vydá napadat za branku, jenže to neudělal. Jeho soupeř přesto udělal chybu a poslal puk jen na zakázané uvolnění.
     
    56:42
    Ke konci periody se nám zase vůbec nepřerušuje a aktivněji působí opět hráči hostujícího celku. Ti však přišli o velmi solidní dvoubrankový náskok.
     
    55:59
    Velmi slušnou možnost měl Artěmij Panarin, jenž dostal nabit na kruh a z první chtěl překonat přesouvajícího se brankáře. Tristan Jarry to ale zvládl!
     
    55:19
    Do konce třetí periody nám zbývá už jenom necelých pět minut, dočkáme se dnes třeba prodloužení? To se brzy dozvíme, hosté chtějí ještě odskočit do vedení.
     
    54:34
    Ani Pittsburghu se však nepovedla útočná akce, a tak šli dopředu zase Rangers. Chris Kreider objel branku, jenže před ní nakonec nikoho nenašel.
     
    53:58
    Po delší době se dostal New York do kombinace v útočném pásmu. Střela od modré však byla trochu uspěchaná, a tak musí hosté zpět do obrany.
     
    53:19
    Brian Dumoulin nezvládl zastavit puk ještě v útočném pásmu, na druhou stranu to byla hodně těžké pozice. To se také prokázalo, a tak domácí jdou do obrany.
     
    52:41
    Druhá útočná formace domácího celku značně motala hlavy svému soupeři. Ten měl plné ruce i hokejky práce, ovšem uhájil srovnaný stav v tomto zápase.
     
    52:06
    Pierre-Olivier Joseph prožívá navíc opravdu snový debut v NHL! Právě dnes totiž hraje své první utkání, ve kterém rovnou zapsal první bod do statistik.
    51:23 Teddy BLUEGER - 3:3
     
    51:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ojedinělá ofenzivní akce domácího celku končí brankou! Pierre-Olivier Joseph vypálil od modré. Sice netrefil branku, jenže puk se odrazil od mantinelu před branku, kde byl úplně volný TEDDY BLUEGER, který v pohodě zamířil do odkryté branky. Asistence: Pierre-Olivier Joseph a Kasperi Kapanen.
     
    50:50
    Střely na branku: 20 – 28!
     
    50:05
    John Marino musel se svým parťákem pro změnu zabrat v obraně. To se jim tak úplně nepovedlo, ale Pavel Bučněvič trefuje z dobré pozice hrudník Jarryho.
     
    49:28
    To nevypadalo vůbec špatně na domácí straně, nejspíše to byl secvičený signál. Teddy Blueger si sjel po buly na modrou a hledal rovnou Krise Letanga. Ten kotouč opravdu tečoval, jenže zamířil mimo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:01
    Jason Zucker je na ledě!
     
    48:40
    Pavel Bučněvič sice prohrál souboj u mantinelu, přesto ještě stihl posunout puk. Tristan Jarry nakonec musel zasahovat proti střele DeAngela z pravé strany.
     
    48:05
    Od té doby se navíc hosté nemohou usadit v pásmu. Nyní se jim to konečně povedlo, takže mohou kombinovat v celkem nebezpečném prostoru.
     
    47:26
    Hostující hráči vyhráli vhazování, což se dnes neděje moc často. Po následném nahození vznikl závar na modré, ale domácí to ustáli a vyhodili.
     
    47:01
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jason Zucker – 2 min., podrážení).
     
    46:55
    Jason Zucker ale úplně zbytečně fauloval v útočném pásmu a domácí půjdou do oslabení...
     
    46:12
    Kris Letang to zkusil takovým nahozením skrze střed hřiště, kde se snažil najít spoluhráče. K tomu se puk nedostal, navíc skončil ve střední třetině.
     
    45:50
    Brian Dumoulin si spíše hlídal střední pásmo a měl co dělat, aby stihl puk ještě v útočném pásmu. To se mu povedlo a domácí mohou pokračovat v kombinaci.
     
    45:09
    Jared McCann nedostal ideální přihrávku na modrou, přesto dokázal puk ještě dostat podél mantinelu na druhou stranu. Tam si to však hosté pohlídali.
     
    44:31
    Dlouho se nám zase nepřerušilo, ale to se rozhodl změnit Tristan Jarry. Ten raději schoval kotouč pod lapačku. Následovat bude vhazování po jeho levici.
     
    43:55
    Jake Guentzel byl připravený mezi kruhy, kam na něj směřovala přihrávka Johna Marina. Domácí útočník byl ale včas zablokován jedním ze soupeřů.
     
    43:13
    Což se o několik sekund později potvrdilo. Rangers se však nikam dopředu už neženou, chtějí se už nyní soustředit na obranu. To nebude nejlepší nápad.
     
    42:38
    Penguins by rádi něco udělali se současným stavem, je to na nich opravdu vidět. Směrem dopředu ale ještě nevymysleli vůbec nic překvapivého.
     
    42:02
    Evan Rodrigues ukázal poměrně rychlé bruslení, ale Igor Šesťorkin celou situaci ustál. Kevin Rooney poté pálil na druhé straně, ale Tristan Jarry chytá.
     
    41:44
    Dlouhá přihrávka domácího obránce do středního pásma mohla být úspěšná, ale není. Hráč Penguins totiž tečoval kotouč jen na střídačku hostí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:13
    No, s domácími mohlo být hodně rychle zle. Nakonec ale Pavel Bučněvič trefil ve vyložené šanci tyčku, a tak je to stále jenom jednobrankový rozdíl.
     
    40:42
    Rangers trefují tyčku!
     
    40:35
    K vidění bylo několik nepředvídatelných odrazů ve středním pásmu. Kotouč se po chvilce chopili domácí, kteří nejprve trochu uklidnili hru.
     
    40:16
    A už je před námi i poslední dvacetiminutovka dnešního utkání! Tentokrát musí dotahovat domácí hráči, kteří prohrávají o jednu branku. Povede se jim to?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 18 – 20
    Trestné minuty: 6 – 4
    Přesilové hry: 1/2 – 1/3
    Vhazování: 68% – 32%
    Zblokované střely: 7 – 6
    Hity: 18 – 28
    Rangers před poslední třetinou vedou 3:2!
     
    S prostřední části dnešního duelu budou rozhodně spokojenější Rangers. Ti totiž předvedli skvělých šest minut. Po necelých třech minutách se krásně trefil Filip Chytil, jenž doslova vykoupal gólmana domácích. O chvilku později navíc hosté využili přesilovou hru, když se přesnou ranou od modré prosadil Adam Fox. Na další branku se nečekalo ani třicet sekund. Tristan Jarry vyrazil střelu od mantinelu betonem jen před sebe, kde si s pukem hravě poradil Kaapo Kakko. Penguins však na konec třetiny zdramatizovali zápas, když si McCannovo přihrávku skrze brankoviště srazil do vlastní branky Ryan Lindgren.

    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    V posledních sekundách se Pittsburgh ještě snaží něco vymyslet v pásmu, ovšem Igor Šesťorkin žádnou práci neměl. Hosté už tuto třetinu pohlídají.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:26
    Vše nasvědčuje tomu, že hostující hokejisté půjdou do kabin za jednobrankového vedení. Penguins se nyní vůbec nemohou dostat k touši.
     
    37:39
    Rangers budou rozhodně chtít dohrát třetinu s pukem na svých hokejkách. To se jim zatím daří, když unavená formace domácích kotouč jen nahodila a vystřídala.
    36:56 Jared MCCANN - 2:3
     
    36:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a prohrávají zase "jenom" o gól! JARED MCCANN posílal kotouč šikovně před branku, kde ho chtěl zastavit Ryan Lindgren. To se mu sice povedlo, jenže poté si puk šoupnul rukavicí za brankovou čáru! Asistence: Evan Rodrigues a Kris Letang.
     
    36:19
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Kevin Rooney – 2 min., podrážení).
     
    36:14
    John Marino nám zůstal na ledě a ukázal další střelecký pokus. Ten však nebyl o mnoho lepší než ten předešlý, pro změnu ho zblokoval první hráč.
     
    35:44
    Jenže zatím nahánějí kotouč hlavně podél mantinelu. John Marino to nakonec vzal na sebe, ale jeho rána se nevešla ani mezi tři tyče...
     
    35:07
    Je za námi poslední komerční přestávka této periody, a tak nám nic nebrání klidnému dohrání. Něco s výsledkem se v útočném pásmu snaží udělat domácí.
     
    34:37
    Jenže New York hraje prostřední periodu ve velké pohodě a zatím je jasně lepší na ledě. Tristan Jarry musel být zase ve střehu a je tu jeho další zákrok.
     
    34:08
    Teddy Blueger nejspíše zahrával vysokou holí, a tak je hra přerušena. Vhazovat se však stejně bude před gólmanem hostujících Rangers.
     
    33:51
    Tak tato rozehrávka se domácímu obránci nepovedla ani trochu. Kotouč nemohl najít nikoho ze spoluhráčů, a tak skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    33:32
    Komerční přestávka.
     
    33:07
    Bryan Rust zavezl puk do pásma a tučňáci se konečně dostali do nějaké kombinace. Pierre-Olivier Joseph nakonec pálil, ale trefil jenom jednoho ze soupeřů.
     
    32:38
    Přesto se domácí hokejisté nějakým záhadným způsobem vždy udrží v pásmu. Mají však obrovské problémy s aktivním napadáním soupeřících hráčů.
     
    32:04
    Druhá perioda nám přes tři vstřelení branky jinak utíká poměrně rychle. Penguins se snaží něco vymyslet v pásmu, jenže přihrávky končí jen u soupeře.
     
    31:23
    Brendan Lemieux je na ledě!
     
    31:08
    Zatím to nevypadá, že by domácí hokejisté měli využít přesilovou hru. To se o chvilku později potvrdilo naprosto zbytečnou přihrávkou přes všechny soupeře.
     
    30:45
    Sidney Crosby vyslal celkem slušnou ránu z první, která se odrazila od betonů gólmana do brankoviště. Jake Guentzel se snažil dorážet, jenže neúspěšně.
     
    30:12
    Kombinace Pittsburghu je zatím hodně neučesaná, přitom tam je formace, která spolu početní výhodu už nějakou dobu hraje... Přihrávky nejsou ideální.
     
    29:41
    Jevgenij Malkin se neudržel na modré, a tak musel pryč z pásma. To dalo nějaký čas hostujícím hokejistům, kteří počkali, načež daleko vyhodili.
     
    29:23
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brendan Lemieux – 2 min., podrážení).
     
    28:55
    Jake Guentzel toho sám v útočném pásmu moc nemohl udělat. Porto jen nahodil kotouč do rohu hřiště, kam se o něj vydala bojovat čerstvá krev domácích.
     
    28:22
    A nechybělo úplně moc ke snížení! Jared McCann číhal před branou na odražený kotouč, ovšem Igor Šesťorkin ho betonem vyrazil na levou stranu.
     
    27:50
    Domácí sice dnes mají mnohem lepší buly, jenže tentokrát to nijak nepotvrdili. Budou se proto muset dostat do ofenzivy postupným útokem.
     
    27:17
    Nyní se Rangers navíc nepovedla rozehrávka, která se dostala jen na zakázané uvolnění. Penguins tak naprosto zdarma získali vhazování v pásmu.
     
    26:50
    I proto si raději vzal hlavní trenér domácího celku oddechový čas, potřeboval své svěřence uklidnit. Domácí hráči ještě mají spoustu čas na srovnání.
     
    26:18
    Pittsburgh se bude muset hodně rychle probrat, jelikož úvod prostřední části se mu hrubě nepovedl. Místo vedení musí dotahovat dvougólovou ztrátu.
     
    25:42
    Oddechový čas pro domácí.
    25:42 Kaapo KAKKO - 1:3
     
    25:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Navíc to trvalo jen pár sekund a hosté vedou dokonce o dvě branky, Penguins úplně vypadli z role. Phillip Di Giuseppe šikovně poslal kotouč na beton gólmana, který musel vyrážet. Tam se jako první objevil KAAPO KAKKO, jenž dorážel do odkryté branky. Asistence: Phillip Di Giuseppe a K'Andrew Miller.
    25:18 Adam FOX - 1:2
     
    25:18
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je obrat jako hrom, New York se během chvilky dostává do vedení! ADAM FOX dostal nabito na útočnou modrou a jeho parádní rána se zastavila až v síti. Asistence: Artěmij Panarin.
     
    24:36
    Domácí hokejisté začali své oslabení naprosto ideálně. Brandon Tanev se dokonce dostal po levé straně ke střele a vybojoval vhazování v pásmu.
     
    24:16
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., sekání).
     
    23:35
    Hostující hokejisté totálně přebrali kontrolu nad hrou. Navíc donutili soupeře k faulu a během chvilky si zahrají další přesilovku. Povede se jim rychlý obrat?
    22:41 Filip CHYTIL - 1:1
     
    22:41
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dumoulin se nechal obrat v pásmu o kotouč. Phillip Di Giuseppe poté našel před brankou úplně volného FILIPA CHYTILA, který to udělal skvěle! Natáhl gólmana a zpětnou kličkou posunul puk k tyči. Asistence: Phillip Di Giuseppe.
     
    22:32
    Jake Guentzel je na ledě!
     
    22:06
    Tentokrát se už Pittsburghu povedlo vyhodit, což se navíc o několik sekund později opakovalo. Vypadá to, že Penguins přežijí i druhé oslabení tohoto duelu.
     
    21:37
    Až nyní se hosté dostali do kombinace v útočném pásmu. Následné nahození sice domácí brankář vůbec neviděl, ale puk prolétl nad jeho maskou.
     
    21:01
    Rangers hrají druhou přesilovou hru v utkání, zatímco na trestné nebyli ani jednou. Povede se jim srovnat stav zápasu už na začátku této periody?
     
    20:32
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    20:22
    Mika Zibanejad to zkusil střelou od pravého mantinelu, ale ta neměla mnoho šancí na úspěch. Tristan Jarry dobře viděl a bez potíží vyráží do rohu.
     
    20:15
    A už nám odstartovala i prostřední část dnešního utkání! Domácí budou chtít zvýšit vedení, hosté naopak srovnat. Kdo bude nakonec šťastnější?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 8 – 11
    Trestné minuty: 2 – 0
    Přesilové hry: 0/0 – 0/1
    Vhazování: 87% – 13%
    Zblokované střely: 4 – 1
    Hity: 10 – 10
    Domácí vedou po první třetině o jednu branku
     
    Je za námi poměrně zajímavá a rychlá první perioda dnešního duelu, po které budou spokojenější domácí hokejisté, kteří vedou o jednu branku. Rangers sice měli lepší vstup do utkání, ale v jedenácté minutě inkasovali. Cody Ceci nahodil od modré a Bryan Rust touš tečoval mimo dosah gólmana. Srovnat mohl Chris Kreider o chvilku později v přesilové hře, ale Tristan Jarry se skvěle přesunul ke své tyči.

    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Šesťorkin po delší době musel zapsat zákrok. Na střelu z nepříliš dobré pozice měl ale skvělý výhled a podařilo se mu kotouč udržet ve výstroji, to bylo důležité.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:38
    Sidney Crosby ještě skvělou prací udržel kotouč v útočném pásmu, ale jeho bekhendový pas šel mimo spoluhráče. Následně New York vyhodil jenom na icing.
     
    18:19
    Domácí brankář je zatím více zaměstnaný než jeho kolega na druhé straně. K tomu předvedl jeden skvělý zákrok a drží svůj tým rozhodně nad vodou.
     
    17:40
    K'Andrew Miller ještě zastavil touš v útočném pásmu a nabídl ho spoluhráčovi na modré. Ten vypálil tvrdou ránu, jenže ta zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    17:19
    Jacob Trouba se dostal z pozice obránce až do šance! Při té si však zlomil hokejku, takže nedokázal zakončit. Další přerušení hry má na svědomí Jarry.
     
    16:43
    To se pokusil změnit Chris Kreider svou střelou z levého kruhu, ale Tristan Jarry neměl žádné problémy. Raději však nechal přerušit hru, bude vhazování.
     
    16:12
    Ani jeden z týmů si dnes rozhodně nic nedaruje, oba hrají hodně agresivně a utkání je plné osobních soubojů. Zatím tomu ale chybí trochu více branek.
     
    15:42
    Hostující hokejisté si nerozuměli v útočném pásmu, čehož chtěl využít Sidney Crosby. Ten si najel na dlouhou přihrávku, ale po kolizi se ocitl na ledě.
     
    15:09
    Komerční přestávka.
     
    14:52
    Hra se v posledních okamžicích odehrává hlavně ve středním pásmu, kde dochází k častým nepřesnostem. Tu poslední udělali Rangers a domácí jsou u puku.
     
    14:03
    První třetina má zatím celkem slušný spád a tempo, takže nám chybí do jejího konce už jen šest minut! Penguins vedou na domácím ledě o jednu branku.
     
    13:20
    Pittsburgh se tentokrát bez větších problémů ubránil, jenže mu znovu nevyšel přechod do útoku. To samé se však dá říct také o hostujících hokejistech.
     
    12:58
    Kris Letang je na ledě!
     
    12:15
    Až nyní se domácím hokejistům povedlo kotouč vyhodit do bezpečí, takže celá unavená čtyřka mohla vystřídat. Naopak Rangers se nedaří založit útok.
     
    11:36
    A rozhodně na to měl šanci, to byla obrovská možnost! Chris Kreider dostal křižnou přihrávku, ale Tristan Jarry se stihl skvěle přesunout!
     
    11:10
    Jedenáctá minuta nám přinesla zatím nejvíce zajímavých situací na hřišti. New York se nyní může hnát za vyrovnáním, jelikož hraje přesilovou hru.
     
    10:58
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., podrážení).
    10:29 Bryan RUST - 1:0
     
    10:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se jako první dostávají do vedení! Rangers musí po polovině první periody dotahovat. Cody Ceci vypálil od modré. Jeho rána byla tečována možná dvakrát, ale nakonec se nejspíše šikovnou tečí prosadil BRYAN RUST! Asistence: Cody Ceci a Jevgenij Malkin.
     
    10:05
    Bryan Rust si nedokázal ideálně zpracovat kotouč na útočné modré, kde měl hodně prostoru. Domácí se stejně drží v pásmu a snaží se kombinovat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:21
    Střela hostujícího obránce od modré byla zastavena prvním hráčem. Jake Guentzel si najížděl na pravém křídle, avšak přihrávka se až k němu nedostala.
     
    08:56
    Jake Guentzel se ocitl po souboji u mantinelu na zemi a trochu to vypadalo na faul hokejkou. Ten se vak nepíská a pokračuje hra v plném počtu na obou stranách.
     
    08:14
    Na moment uzavřeli domácí hráči soupeře v jeho obranném pásmu. Viděli jsme střelu od modré, ale proti té nemusel brankář Rangers zasahovat, šla vedle.
     
    07:49
    Hostující tým opravdu zatím působí lepším dojmem, ale ke vstřelená branky toho ještě nijak nevyužil. Na to navíc může stačit jedna povedenější akce.
     
    07:14
    Kde navíc udělal chybu! Alexis Lafreniere však byl dobře odzbrojený, následně ještě zakončoval Artěmij Panarin, ovšem Tristan Jarry má puk v lapačce.
     
    06:48
    Je za námi první komerční přestávka dnešního duelu, a tak hra může zase plynule pokračovat. Pittsburgh drží kotouč, ale jen ve svém obranném pásmu.
     
    06:24
    Komerční přestávka.
     
    05:52
    Penguins se snaží trochu uklidnit hru a podrželi puk za brankou, načež počkali na vystřídání. Jejich přechod skrze střední pásmo ale nebyl dobrý.
     
    05:15
    Zatím se nám ve hře moc nepřerušuje, což pomáhá samozřejmě obrazu hry. Přesto by člověk čekal, že v této době za námi bude zajímavější možnost.
     
    04:31
    Šance také na druhé straně! Do zajímavé akce se hnali domácí hokejisté, když finální přihrávku dostal Kris Letang, jenže ten mířil jen mimo tři tyče.
     
    04:02
    Jack Johnson se dostal k odraženému kotouči na vrcholku kruhu, ale ke střele z první se neodhodlal. Škoda, jeho následné nahození šlo hodně vedle.
     
    03:33
    Tentokrát se domácímu celku nepovedla rozehrávka, a tak kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. To je dnes už podruhé, odehrány jsou necelé čtyři minuty.
     
    02:58
    Tristan Jarry zastavil daleké nahození a rovnou rozehrál, nechtěl dopustit vhazování v pásmu. Penguins však zatím mají trochu problémy s přechodem.
     
    02:17
    Tentokrát se Pittsburgh v pohodě ubránil akci soupeře a sám zamířil dopředu. Igor Šesťorkin ale mohl zůstat v klidu, nemusel totiž zasahovat.
     
    01:51
    Rangers vstoupili do utkání o trochu lépe, ale jsou za námi teprve dvě minuty. To se závěry ještě dělat nedají. Snad se však brzy dočkáme branky.
     
    01:16
    Jenže hostující centr nedokázal toto vhazování vyhrát, a tak se touš dostal až do středního pásma. To byla dobrá možnost pro domácí pro vystřídání.
     
    00:46
    Oba týmy se pokusily o první útočné akce, jenže ty nebyly nijak úspěšné. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levé ruce Tristana Jarryho.
     
    00:14
    A dnešní duel nám právě odstartoval! M9rnými favority jsou domácí hokejisté, kteří hrají v černožluté kombinace, u hostů převažuje hlavně bílá barva.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ceci, Marino, Ruhwedel, P-O. Joseph – Kapanen, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Jankowski, McCann – Rodrigues, Blueger, Sceviour.

    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba (A), Miller, DeAngelo, J. Johnson – Lafreniere, Zibanejad (A), Kreider (A) – Bučněvič, R. Strome, Kakko – Panarin, Chytil, Di Giuseppe – Rooney, B. Howden, Lemieux.

    Rozhodčí: Dwyer, StPierre – Alphonso, Gawryletz.
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Chytil – 3 zápasy, 1+1
     
    Vzájemný zápas v loňské sezóně:

    13.11.2019: Rangers – Pittsburgh 3:2p
    Jednička draftu na první bod v NHL stále čeká
     
    New York Rangers

    Rangers měli dokonce ještě horší vstup do sezóny než soupeř, ale jak bylo řečeno, na soudy je ještě brzy. Každopádně ve třech zápasech získali dva body a patří jim ve stejné divizi sedmá pozice. New York naopak začínal sezónu doma. Hned v prvním zápase ale schytal poměrně debakl, když nestačil na Islanders 0:4. Následně si však napravili reputaci a stejného soupeře doma porazili 5:0. Poslední zápas odehráli Rangers taktéž doma s New Jersey, ve kterém padli těsně 3:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Bučněvič a Artěmij Panarin – 4 body (2+2)
    Adam Fox – 3 body (0+3)
    Mika Zibanejad a Filip Chytil – 2 body (1+1)
    Pierre-Olivier Joseph zapíše debut v NHL!
     
    Pittsburgh Penguins

    Pittsburgh si nejspíše představoval lepší vstup do sezóny, ale po čtyřech zápasech je ještě brzy hodnotit. V těch však získal čtyři body a patří mu až šestá pozice Východní konference (též MassMutual konference). Tučňáci začali sezónu tripem. Nejprve hráli ne ledě Philadelphie, kde nejprve padli 3:6, načež na svého soupeře nestačili ani v druhém utkání, tentokrát 2:5. Poté jeli na led do hlavního města, tedy do Washngtonu. Zde už to bylo přece jen o něco lepší. V prvním utkání ho totiž přehráli v nájezdech 4:3, druhý zápas šel do prodloužení. V něm vyhrál Pittsburgh, tentokrát 5:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Sidney Crosby – 5 bodů (3+2)
    Jake Guentzel – 4 body (1+3)
    Brandon Tanev – 3 body (2+1)
    Dnes se bude hrát v Pittsburghu!
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání nového ročníku NHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Pittsburghem a Rangers. Buly je naplánováno na 1:00 a my budeme u toho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 11. Rust (Ceci, Malkin), 37. McCann (Rodrigues, Letang), 52. Blueger (P-O. Joseph, Kapanen), rozh. náj. Letang – 23. Chytil (Di Giuseppe), 26. Fox (Panarin), 26. Kakko (Di Giuseppe, Miller)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Jake Guentzel (PIT)
    1:0   Mika Zibanejad (NYR)
    2. série:
    1:0   Sidney Crosby (PIT)
    1:1   Artěmij Panarin (NYR)
    3. série:
    2:1   Kris Letang (PIT)
    2:1   Anthony DeAngelo (NYR)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Ceci, Marino, Ruhwedel, P-O. Joseph – Kapanen, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Jankowski, McCann – Rodrigues, Blueger, Sceviour.
    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba (A), Miller, DeAngelo, J. Johnson – Lafreniere, Zibanejad (A), Kreider (A) – Bučněvič, R. Strome, Kakko – Panarin, Chytil, Di Giuseppe – Rooney, B. Howden, Lemieux.

    Rozhodčí: Dwyer, StPierre – Alphonso, Gawryletz
    thejrc.org