Washington – Buffalo 4:3 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Toronto – Edmonton 4:2 (kon.)
Chicago – Detroit 4:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 4:1 (kon.) | Dallas – Nashville 7:0 (kon.)
Arizona – Vegas 5:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 2:3 (po pr.) | Columbus – Tampa 5:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Edmonton Oilers
Sobota 23.01.2021, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:47:30)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Frederik Andersen (TOR) 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%
    2. John Tavares (TOR) 1+0
    3. Leon Draisaitl (EDM) 1+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (TOR) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 59:51
    Mikko Koskinen (EDM) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 58:14
     
    Toronto zvládlo odvetu proti Edmontonu na výbornou. Dva dny startou porážku napravilo tím nejlepším možným způsobem, Olejáře na domácím stadiónu porazili 4:2. Po bezbrankové první třetině se v prostředním dějství dostali do vedení hosté gólem Leona Draisaitla ve vlastním oslabení, avšak o necelou minutu později dokázal vyrovnat svým premiérovým gólem v NHL Adam Brooks. Obrat dokonali maple Leafs ve 32. minutě zásluhou Jimmyho Veseyho, avšak v úvodu třetí dvacetiminutovky vrátil stav do vyrovnané podoby Connor McDavid. Rozhodující byl až úder Johna Tavarese jenž tečoval nahození Marnera a na tento zásah již Edmonton odpověď nenašel, v poslední vteřině utkání navíc Mitchell Marner skóroval do odkryté klece.
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 29 – 32
    Trestné minuty: 4 – 4
    Přesilové hry: 2/2 – 0/2
    Vhazování: 56 % – 44 %
    Zblokované střely: 15 – 17
    Hity: 25 – 34
     
    Konec zápasu.
    59:59 Mitchell MARNER - 4:2
     
    59:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    MITCHELL MARNER v poslední vteřině zpečetil vítězství Toronta gólem do prázdné brány. Vystihl nahrávku Barrieho a během chvilky dokázal zacílit na cílový objekt. Bez asistence.
     
    59:42
    Zpoza brány se pokusil vytočit James Neal. prostor měl, jenže si nechal ujet puk z čepele hole a Frederik Andersen volný kotouč přikryl lapačkou.
     
    59:16
    Skvělou práci odvedl John Tavares. Centr první formace Maple Leafs po vyhození Bogosiana přebruslil Beara a rozhodčí tak neodpískali zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Hokejisté v bílých dresech se dokázali usadit v útočném pásmu a to je jasný signál pro kouče Tippetta, jenž odvolává Koskinena na střídačku. Powerplay!
     
    58:09
    Nurse dlouho váhal, nakonec rozehrál do přehuštěného středu. McDavid přes veškerou snahu kotouč nevybojoval, Olejáři to musejí zkusit jinou cestou.
     
    57:33
    Na modré čáře nedokázal udržet puk Morgan Rielly, což ho ovšem určitě netrápí. Bek ujel za vlastní bránu, čímž ušetřil deset vteřin, možná čtvrt minuty.
     
    57:11
    William Nylander se stahovačkou zbavil Turrise a mezi kruhy hledal Dermotta. Bek se již napřahoval, když mu zezadu puk čistým způsobem vypíchl Neal. Skvělý obranný zákrok.
     
    56:25
    Obránce Holl vyslal do úniku Jimmyho Veseyho. Ten měl před sebou posledního protivníka, stahovačka proti Barriemu nebyla úspěšná.
     
    56:17
    Prostor na ledě dostal i talentovaný Jesse Puljujärvi. Fin dostal před branku zadovku od McDavida, z bezprostřední blízkosti kotouč neprotlačil za Andersenův beton.
     
    55:17
    Důležité vhazování zvládl John Tavares, TJ Brodie vzápětí přesunul hru alespoň do středního pásma. Útočí opět Edmonton.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Brooks (Spezza, Brodie), 32. Vesey (W. Nylander, Kerfoot), 52. Tavares (Marner, W. Nylander), 60. Marner – 26. Draisaitl (Yamamoto), 41. McDavid (Bear, Nugent-Hopkins)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – W. Nylander, Tavares (C), Hyman – Marner (A), Kerfoot, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Vesey – Engvall, Brooks, Barabanov.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Skinner) – Bear, Nurse, Barrie, K. Russell, A. Larsson (A), Koekkoek – Kassian, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl, Kahun – Puljujärvi, Turris, Ennis – J. Archibald, D. Shore, Neal.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson (USA), Marc Joannette (CAN) – Derek Nansen (CAN), Bevan Mills (CAN)
    bahis siteleri