Washington – Buffalo 4:3 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Toronto – Edmonton 4:2 (kon.)
Chicago – Detroit 4:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 4:1 (kon.) | Dallas – Nashville 7:0 (kon.)
Arizona – Vegas 5:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 2:3 (po pr.) | Columbus – Tampa 5:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Edmonton Oilers
Sobota 23.01.2021, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Mitchell MARNER - 4:2
     
    59:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    MITCHELL MARNER v poslední vteřině zpečetil vítězství Toronta gólem do prázdné brány. Vystihl nahrávku Barrieho a během chvilky dokázal zacílit na cílový objekt. Bez asistence.
    51:46 John TAVARES - 3:2
     
    51:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Toronto znovu vede! Marner si počkal přesně na ten okamžik, až před brankou doplní Kerfoota JOHN TAVARES. Až poté kanadský útočník vystřelil a byl to právě krajan Tavares, jenž sklepl puk do protipohybu Koskinena. Asistence: Mitchell Marner a William Nylander.
    40:50 Connor MCDAVID - 2:2
     
    40:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nugent-Hopkins nabil na modrou Bearovi, jehož prudké zakončení ztečoval CONNOR MCDAVID mezi betony Andersena. Kanadská megastar opět ukázala své schopnosti. Asistence: Ethan Bear a Ryan Nugent-Hopkins.
    31:16 Jimmy VESEY - 2:1
     
    31:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Maple Leafs se ujímají vedení! Nejméně polovinu gólu jde za Nylanderem, který dostal puk mezi kruhy do palebné pozice, ale neunáhlil se a přihrávkou po své pravé straně ještě přihrál JIMMYMU VESEYMU, čímž zmátl beky, ale hlavně i Koskinena. Sedmadvacetiletý Američan s přehledem uklidil kotouč do prázdné svatyně. Asistence: William Nylander a Alexander Kerfoot.
    25:55 Adam BROOKS - 1:1
     
    25:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Skvělá odpověď domácího celku! Spezza mohl střílet, ale nakonec se ještě rozhodl přihrávat. Zkušený Kanaďan trefil brusli mladíka ADAMA BROOKSE, od níž se černá guma odrazila za Koskinenova záda. Čtyřiadvacetiletý hokejista slaví svůj první zásah v NHL! Asistence: Jason Spezza a TJ Brodie.
    25:12 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    25:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři udeřili při vlastním oslabení! Andersen vyhazoval po mantinelu a puk zastavil Yamamoto. Před brankou našel LEONA DRAISAITLA, jenž v souboji jeden na jednoho přetlačil Muzzina a forhendem zasunul puk podél gólmanova pravého betonu do sítě. Asistence: Kailer Yamamoto.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Brooks (Spezza, Brodie), 32. Vesey (W. Nylander, Kerfoot), 52. Tavares (Marner, W. Nylander), 60. Marner – 26. Draisaitl (Yamamoto), 41. McDavid (Bear, Nugent-Hopkins)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – W. Nylander, Tavares (C), Hyman – Marner (A), Kerfoot, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Vesey – Engvall, Brooks, Barabanov.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Skinner) – Bear, Nurse, Barrie, K. Russell, A. Larsson (A), Koekkoek – Kassian, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl, Kahun – Puljujärvi, Turris, Ennis – J. Archibald, D. Shore, Neal.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson (USA), Marc Joannette (CAN) – Derek Nansen (CAN), Bevan Mills (CAN)
    thejrc.org