Washington – Buffalo 4:3 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Toronto – Edmonton 4:2 (kon.)
Chicago – Detroit 4:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 4:1 (kon.) | Dallas – Nashville 7:0 (kon.)
Arizona – Vegas 5:2 (kon.) | Anaheim – Colorado 2:3 (po pr.) | Columbus – Tampa 5:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
7:0 (0:0, 5:0, 2:0)
Nashville Predators
Sobota 23.01.2021, 02:40 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:59
    Ryan Johansen (NSH) byl zbytečně agresivní při napadání a dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    54:52
    Hokejisté Dallasu ještě nikdy ve své historii nevyužili pět přesilových her za jeden zápas!
    54:52 Joel KIVIRANTA - 7:0
     
    54:52
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají pátou přesilovou hru!!! Domácí hokejisté jsou dneska ve správnou dobu na správném místě. Dickinson poslal kotouč na modrou čáru, odkud ho Klingberg nahodil směrem na Rinneho, ale trefil před ním stojícího JOELA KIVIRANTU, od kterého se kotouč odrazil za bezmocného brankáře Nashvillu. Asistence: Jonh Klingberg, Jason Dickinson.
     
    53:32
    Po delší době se Dallas vydal do nějakého útoku a hned je z toho vyloučení na hostující straně. Mark Borowiecki (NSH) vyhodil puk čistě do ochranné sítě a dostává dvě minuty.
     
    49:44
    Je tu další vyloučení na domácí straně, když Ty Dellandrea (DAL) dostává dvě minuty za držení.
    44:35 Joe PAVELSKI - 6:0
     
    44:35
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Klingberg přihrál kotouč na levou stranu Hintzovi, který měl před sebou hodně volného prostoru a následně poslal kotouč před bránu Nashvillu, kde byl JOE PAVELSKI, od kterého se puk odrazil do brány Predators. Rinne neměl žádnou šanci. Asistence: Roope Hintz, John Klingberg.
     
    43:52
    Gurjanov se po levém křídle hnal na Rinneho, ale domácího útočníka ještě stihl podrazit Mark Borowiecki (NSH), a tak je tu další přesilovka Dallasu.
     
    40:00
    Do třetí třetiny Predators vyměnili své brankáře, když Juuse Saros přenechal své místo Pekkovi Rinnemu.
     
    39:18
    Pysyk ve středním pásmu čistě sestřelil Cousinse, což neprošlo u Oliviera (NSH), který to chtěl obránci Dallasu vrátit, ale je z toho pouze trest pro hráče Nashvillu.
    36:41 Esa LINDELL - 5:0
     
    36:41
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se prosazují ve vlastním oslabení! ESA LINDELL vybojoval puk u vlastní střídačky a následně si to s pukem namířil do útoku, kde proletěl kolem hráčů Predators a překonal Sarose střelou po ledě. Bez Asistence.
     
    35:03
    Je tu další přesilová hra Nashvillu, protože dvě minuty za hákování dostal Radek Faksa (DAL).
    34:40 Alexandr RADULOV - 4:0
     
    34:40
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí dostali puk do útočného pásma, kde Radulov dostal za bránou Sarose do potíží a kotouč se poté dostal k Pavelskému, který přihrával Kivirantovi, avšak od něj se kotouč odrazil před brankoviště, kde byl ALEXANDER RADULOV, který letící kotouč poslal do hostující klece. Asistence: Joel Kiviranta, Joe Pavelski.
     
    32:18
    Josiho dělovka od modré čáry skončila přesně na tyčce domácí klece!
     
    31:44
    Nashville uzamkl domácí celek v jeho obranném pásmu a hosté nakonec díky svému tlaku získali přesilovou hru, protože je na dvě minuty za držení hole vyloučen Jamie Benn (DAL).
    30:18 Denis GURJANOV - 3:0
     
    30:18
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají další přesilovou hru! Klingberg obdržel přihrávku na modrou čáru, odkud jej následně nahodil směrem na Sarose, který už si chtěl kotouč sebrat do lapačky, ale těsně před ním puk tečoval DENIS GURJANOV a na změnu směru už hostující brankář nemohl stihnout reagovat. Asistence: John Klingberg, Roope Hintz.
     
    29:22
    Navíc je tu další vyloučení na hostující straně, když je na dvě minuty za podražení vyloučen Matthew Benning (NSH).
     
    27:49
    Josi nahrál na levou stranu Arvidssonovi, který ihned vypálil a Chudobin jeho pokus vyrazil před sebe, kde se k dorážce dostal Johansen, avšak domácí brankář se stihl rychle zorientovat a zastavil i další zakončení hostů.
     
    26:52
    Andrej Sekera (DAL) natlačil jednoho z hráčů Predators na bránu Stars, a tak dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    24:11 Alexandr RADULOV - 2:0
     
    24:11
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají i klasickou přesilovou hru! Pavelski dostal kotouč na modrou čáru, odkud následně i vystřelil po ledě střílenou přihrávku na ALEXANDRA RADULOVA, jenž kotouč nádherně tečoval do brány Nashvillu. Asistence: Joe Pavelski.
    22:45 Joe PAVELSKI - 1:0
     
    22:45
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Radulov přihrál křižně na JOEA PAVELSKÉHO, který se střelou z první nemýlil a poslal kotouč za záda Sarose. Pro Dallas je to tedy první branka v letošní sezóně. Asistence: Alexander Radulov, Miro Heiskanen.
     
    22:15
    Brad Richardson (NSH) dostává dvě minuty za sekání, a tak si Dallas zahraje minutu a osm vteřin proti třem!
     
    21:23
    Colton Sissons (NSH) oslabuje svůj celek, když za bránou Dallasu předvedl hodně zbytečný faul a dostává za něj dvě minuty.
     
    16:04
    Denis Gurjanov (DAL) je prvním vyloučeným hráčem Dallasu, a tak si Nashville zahraje přesilovou hru.
     
    11:40
    Domácí si zahrají první přesilovou hru v utkání, protože na trestnou lavici putuje hostující Matthew Benning (NSH), který dostává dvě minuty za držení.
     
    01:41
    Chudobin předvedl první zákrok v utkání a domácí brankář ihned zastavil první větší šanci Preds, když Duchene zpoza klece nahrál Granludovi, jenž však nezvedl kotouč do vyšších pater branky a trefil domácího brankáře do jeho betonu.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 23. Pavelski (Radulov, Heiskanen), 25. Radulov (Pavelski), 31. Gurjanov (J. Klingberg, Hintz), 35. Radulov (Kiviranta, Pavelski), 37. Lindell, 45. Pavelski (Hintz, J. Klingberg), 55. Kiviranta (J. Klingberg, Dickinson)


    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell, Oleksiak, Heiskanen, Sekera – Ja. Benn, Hintz, Gurjanov – Kiviranta, Pavelski, Radulov – Cogliano, Faksa, Dellandrea – Dickinson, Robertson, Caamano.
    Nashville Predators: Saros (40. Rinne) – Josi, Ellis, Ekholm, Fabbro, Borowiecki, Benning – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Mikael Granlund, Duchene, Kunin – Cousins, Haula, Sissons – Trenin, Richardson, Olivier.

    Rozhodčí: Brenk, McIsaac – Gawryletz, Gibbons

    Diváci: 4 214
    thejrc.org