Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 24.01.2021, 14:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to dnes vše, děkuji Vám za pozornost a těším se na příští setkání s Vámi. Přeji příjemný zbytek extraligového dne. (16:20:06)
     
    Kometa Brno získává po více než dvou týdnech vítězství v základní hrací době. Ve třetí třetině o tom rozhodl přesnou střelou obránce Filip Král. Na jeho branku ze 47. minuty nedokázaly Pardubice najít odpověď, ačkoli příležitostí, jak vstřelit branku bylo několik. Kometa si ale výhru zasloužila, zejména za výborný výkon v defenzivě. K výhře Brna výrazně přispěla také první útočná formace ve složení Mueller – Holík – Zaťovič a spolu s nimi brankář Karel Vejmelka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Dynamo je v šesti, Kometa se obětavě brání a blokuje střely domácích. Kolář ani Nakládal tak se svými pokusy od modré čáry neuspěli.
     
    59:00
    Nejtěžší práci měl Vejmelka s pokusem Blümela, který po dlouhé přípravě mířil na vyrážečku. Předvedl se také Kusý, když naznačil střeliu a pak si zkušeně počkal, až se mu uvolní prostor před brankou. Puk mu ale sjel z hole.
     
    58:20
    Poulíček střílel mimo, stejně jako Kolář.
     
    57:20
    Holland ztratil helmu a musel vystřídat, krátkodobé oslabení ale Kometa zvládla.
     
    56:12
    Kosticyn stál blízko u Vejmelky, když obdržel pas od Camary. Bělorusův pokus skončil na brankařově betonu, následná dorážka Romana pak trefila Vejmelkovu masku.
     
    55:01
    Blümel střílel z úhlu do Vejmelkovy hokejky.
     
    54:49
    Potyčka před Vejmelkou po dorážce Kousala.
     
    54:12
    Brno se stále snaží hrát aktivně do útoku, s pukem ale v posledních minutách hrají častěji domácí.
     
    53:17
    Zámorský dostal do obličeje v jednom ze soubojů. Hra je přerušena.
     
    52:32
    Michal Hrádek se dostal k dobré příležitosti. Z vrcholu kruhů už mohl i nebezpečně střílet, on ještě nahrávkou hledal Kousala, na jehož teč Vejmelka reagoval jen tak tak.
     
    51:15
    Teď se však domácím povedlo Vejmelku ohrozit. Poulíček si šíkovně pokryl puk, odpoutal se od beka hostů a přihrál Blümelovi. Mladý forvard střílel do chumlu hráčů před brněnským brankářem, v nepřehledné situaci pak ještě dorážel Kusý.
     
    50:00
    Zdráhal s Kolářem udržeii puk u útočné modré čáry. Nadále se ale opakuje podobný scénář pardubických akcí – domácím se nedaří dostat přes brněnskou obranu do větší šance.
     
    48:28
    Zámorský střílel mimo, branku netrefil ani Mueller po křižné přihrávce Krále.
     
    Blümel, Kusý a Poulíček předvedli velký důraz v brankovišti Brna, jenže kvalitní defenziva hostů nepřipustila větší zmatky a akci tří výše jmenovaných ukončila.
     
    47:12
    Po chybě Mlčáka se k puku dostal Paulovič, jenže slovenský útočník přestřelil klec Vejmelky.
    46:46 Filip KRÁL - 2:3
    Marken.cz

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 37. Paulovič (A. Kosticyn, Nakládal), 40. O. Roman (A. Kosticyn, R. Kousal) – 8. Klepiš (Vejmelka), 24. Valský (Brabenec, Šoustal), 47. F. Král (Mueller, Zaťovič)


    HC Dynamo Pardubice: Barulin (Klouček) – Ďaloga, Nakládal, Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář, Bučko, Hrádek – A. Kosticyn, O. Roman, Camara – Paulovič, R. Kousal, L. Horký – Kusý, Poulíček, Blümel – Zeman, Rohlík, Matýs.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Mlčák, Holland, Gulaši, Svozil, Kučeřík – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Plášek ml., Klepiš, Schneider – Valský, Brabenec, Kusko – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.

    Rozhodčí: Sýkora, Šír – Klouček, Votrubec
    ocianews.com