Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 24.01.2021, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (18:14:42)
     
    Sparťané nyní absolvovali symbolickou děkovačku a už se odebírají do své kabiny. Pražané si připisují do tabulky cenné dva body, Bruslaři si domů odvezou jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    61:35 Michal ŘEPÍK - 3:2
     
    61:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    O vítězi máme rozhodnuto! Bruslaři udělali ve středním pásmu chybu a do samostatného nájezd ujel MICHAL ŘEPÍK. Kapitán Sparty si nejprve rozhýbal Krošelje, kterého následně pokořil svým bekhendovým blafákem. Bez asistence.
     
    60:08
    Košťálek si počkal za svou brankou a sparťané mohli založit první útočnou akci v tomto prodloužení. Přihrávka byla ale moc prudká, kotouče se ujímají hosté.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Vše je připraveno na začátek prodloužení, jdeme na to!
     
    Bruslaři ve třetí třetině vyrovnali stav tohoto utkání, když se prosadil ze samostatného nájezdu Mario Lunter. O vítězi celého duelu tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně až samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:25
    David Tomášek vybízel svou přihrávkou do jízdy svého spoluhráče, ale přihrávka prvního jmenovaného byla příliš prudká. Základní hrací doba míří do konce.
     
    58:14
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Milan Jurčina vyhodil kotouč z hloubi obranného pásma až ke Krošeljovi, kde si puk sbírají hostující Bruslaři.
     
    57:26
    Robert Říčka se vydal útočit po levé straně kluziště, ale sparťanský útočník nepřekonal svou střelou brankáře Gašpera Krošelje. Oba celky střídají.
     
    56:54
    Hrbas si musel dávat pozor proti napadajícímu Sukeľovi, ale mladoboleslavský obránce celou situaci bez větších obtíží zvládl. Hra pokračuje dál.
     
    55:45
    Sobotka zkusil udělat kličku na útočné modré čáře, ale proti třem hostujícím hráčům neměl šanci na úspěch. Puk posléze končí na hokejce Adama Poláška.
     
    55:35
    Sparťanský bek David Němeček poslal kotouč v nouzi jen na zakázané uvolnění. Sobotkova formace tak bude muset na ledové ploše ještě chvíli zůstat.
     
    54:48
    David Vitouch bojoval s Lukášem Pechem o kotouč v souboji u mantinelu, ale Krošelj nemusel zasahovat. Nicméně Kalina nahodil zpět za branku hostí.
     
    53:56
    Obránce Marek Hrbas obdržel zajímavou přihrávku na vrchol pravého kruhu a okamžitě zkoušel střílet. Machovský puk zkontroloval svým pohledem.
     
    53:36
    Útočník Vladimír Sobotka napadal hostujícího Bernada a hosté byli nuceni zacouvat až za svou branku, kterou hájí v tomto utkání Gašper Krošelj.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 21. Košťálek (Sobotka, Tomášek), 35. Tomášek (Horák), 62. Řepík – 37. Dlapa (Šťastný, Jääskeläinen), 50. Lunter


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, Kalina, Polášek, M. Jandus – Rousek, Sobotka, Řepík (C) – Kudrna, Horák, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Šidlík, Allen, Moravec – Lunter, A. Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org