Boston – Philadelphia 6:1 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 4:2 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 6:3 (kon.) | Chicago – Detroit 6:2 (kon.) | Washington – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.)
Arizona – Vegas 0:1 (kon.) | Calgary – Toronto 2:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Philadelphia Flyers
Neděle 24.01.2021, 01:08 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemné nedělní ráno. (03:44:06)
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (BOS) 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 60 minut
    Jakub Zbořil (BOS) 0+1, 2 střely, TOI 19:51
    David Krejčí (BOS) 0+1, 1 střela, TOI 15:51
    Jakub Voráček (PHI) 0+1, 1 střela, TOI 15:31
     
    Tři hvězdy utkání
    Brad Marchand (BOS) 2+1
    Patrice Bergeron (BOS) 2+1
    Charlie Coyle (BOS) 1+1
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jaroslav Halák (BOS) 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 60 minut
    Carter Hart (PHI) 20 zákroků, 6 OG, úspěšnost 76,9%, odchytal 60 minut
     
    Statistiky
    Střely na branku: 26 – 17
    Zblokované střely: 14 – 10
    Tresné minuty: 4 – 8
    Využití: 3/4 – 0/2
    Vyhrané buly: 27 – 32
    Hity: 26 – 24
     
    Boston už se v letošní sezoně konečně rozstřílel, což potvrdil i ve druhém zápase proti Philadelphii, které tentokrát nedaroval ani bod. Bruins již od prvních minut zápas v klidu kontrovali, takže se v prvním dějství dostali do vedení. Flyers sice dokázali srovnat krok, ale to nakonec bylo vše, na co se zmohli. Domácí totiž následně postupem času nasázeli pět branek bez odpovědi, dva góly vstřelili dva útočníci z elitní formace, tedy Brad Marchand a Patrice Bergeron. Tyto dvě esa za chvíli doplní David Pastrňák, čímž dá do kupy jednu z nejobávanějších lajn v NHL. Dnes to tedy vyznělo jednoznačně pro Boston, i když tato lajna ještě ani není složená.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Boston ještě zkusí jednu rozehrávku, dopředu ale nemusí vůbec spěchat.
     
    59:03
    Jake DeBrusk vystihl přihrávku Nolana Patricka a domácí se tak mohou pokoušet ještě o jednu branku, ve snažení jim však prozatím zabránil brankář Letců.
     
    58:25
    Chris Wagner zkusil štěstí z první, i když nedostal úplně ideální přihrávku, takže si Carter Hart připsal ještě jeden zákrok.
     
    57:54
    Nicolas Aube-Kubel se dostal do dobré střelecké pozice, zkusil se tedy prosadit švihem, ale mířil jen těsně vedle brankové konstrukce.
     
    57:23
    Trent Frederic za pomoci Craiga Smitha šikovně přešel střední pásmo, následně si nahodil kotouč za branku Philadelphie, ale veškeré snažení bylo zbytečné, protože u něj nebyl první.
     
    56:43
    Sean Kuraly se pustil do souboje proti dvěma protihráčům, uspět ale mohl jen těžko. Následně ale ještě protihráčům aspoň znepříjemňuje rozehrávku.
     
    56:03
    Chris Wagner objíždí bránu soupeře, ale následně byl tvrdým hitem poslán k zemi, takže se k další přihrávce už nedostal.
     
    55:23
    Kevin Hayes opět dostal dobrou přihrávku od Jakuba Voráčka, zakončení mu ale tentokrát vypíchnutím nebylo dovoleno.
     
    54:56
    Hosté také ještě zahrozili, ale vymysleli jen zblokovanou přihrávku, po které následovala rána z velkého úhlu, která nemohla být úspěšná.
     
    54:27
    Domácí pořád zůstávají aktivnější a očividně stále nemají dost, tentokrát se ale v útočné třetině příliš dlouho neudrželi.
    53:33 Patrice BERGERON - 6:1
     
    53:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Vypadá to na druhý pořádný debakl pro Philadelphii v sezoně! Bruins okamžitě využívají další přesilovku, přičemž Brad Marchand ani nebyl daleko od hattricku. Jeho tvrdý projektil však Carter Hart vyrazil, avšak jen před prázdnou branku, kde byl první PATRICE BERGERON, který už to měl jednoduché. Asistence: Brad Marchand, Charlie McAvoy.
     
    53:17
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (James van Riemsdyk – 2 min., podrážení).
     
    52:38
    Jack Studnicka byl hraničním zákrokem poslán k zemi, nakonec to byl ale čistý hit, každopádně to musela být bolestivá záležitost.
     
    52:23
    Domácí gólman přerušuje hru jistým zákrokem lapačkou, takové rány ho opravdu nemohou ohrozit.
     
    51:58
    Brad Marchand se ještě může pokusit o zkompletování hattricku, vyhrál tak souboj v rohu kluziště, ale v útočné třetině se k němu kotouč už nevrátil.
     
    51:23
    Jakub Zbořil výborně udržel Michaela Raffla od kotouče, jeho spoluhráči ale následně dostali kotouč jen do střední části, kde o něj rychle přišli.
     
    50:50
    Bruins už jsou v plném počtu. Dostali tedy kotouč ze svého pásma, aby mohli vystřídat.
     
    50:22
    Claude Giroux opět nebezpečně pálil, přičemž tentokrát mířil k pravé tyči, kterou minul jen o píď.
     
    49:40
    Charlie McAvoy tentokrát posílá kotouč až k brankáři soupeře. Do konce základní hrací doby mezitím už zbývá jen deset minut.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:15
    Claude Giroux se zkusil zapsat na střeleckou listinu pořádnou bombou z dálky. Jaroslav Halák to sice dobře viděl, ale i tak měl problémy s udržením kotouče ve své výstroji.
     
    48:54
    Boston si na obraně dává pořád extrémně záležet, ve svém pásmu tak vyhrává vhazování a okamžitě se osvobozuje.
     
    48:37
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Anders Bjork – 2 min., hákování).
    47:59 Brad MARCHAND - 5:1
     
    47:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědům vychází i druhá třetí třetina proti Philadelphii a teď už je určitě hotovo! Domácí se usadili v útočném pásmu a pomocí kombinace hledali cestu k zakončení. Tu nakonec našel BRAD MARCHAND, který dostal na pravé straně příliš mnoho prostoru a překonal tak Cartera Harta střelou nad lapačku. Asistence: Nick Ritchie, Jakub Zbořil.
     
    47:28
    Charlie McAvoy nezpracoval prudkou přihrávku, musel tedy jít do souboje s Oskarem Lindblomem, který vyhrál až ve vlastním pásmu.
     
    46:54
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Mark Friedman – 2 min., nesportovní chování).
     
    46:38
    Hosty pořád tahá hlavně první útočná trojice. Ta tentokrát musí v útočném pásmu bojovat o kotouč u mantinelu, což nezvládla.
     
    46:00
    Na bránu jel sám také Nick Ritchie, který měl možnost přihrávky, ale zvolil bekhendové zakončení, které se však nevešlo mezi tři tyče.
     
    45:15
    Jaroslav Halák pomáhá svému týmu výborným zákrokem, i když nebyl zrovna nejjistější, ale hlavní je, že kotouč neskončil za brankovou čárou.
    44:13 Brad MARCHAND - 4:1
     
    44:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí si nejspíš definitivně zajišťují vítězství! Celou gólovou akci zahájil BRAD MARCHAND, který z levé strany nejprve minul. Kotouč se však následně odrazil k Jakeu DeBruskovi, který ho udržel pod kontrolou a nakonec ho přisunul k Patricu Bergeronovi, jenž našel výše jmenovaného hráče samotného před brankou, který Cartera Harta zkušeně přehodil. Asistence: Patrice Bergeron, Jake DeBrusk.
     
    43:23
    Craig Smith už na ledě byl dlouho, navíc se mu nechtělo nic vymýšlet, takže po přihrávce nahodil kotouč za branku soupeře a šel střídat.
     
    42:49
    Connor Bunnaman dost špatně zpracoval kotouč při pokusu o rozehrávku, domácí se tak i přes prohrané vhazování mohou usadit v útočném pásmu.
     
    42:27
    Hraje se ve vysokém tempu, protože se skoro vůbec nepřerušuje. To určitě vyhovuje zejména Bostonu, který pořád drží dvoubrankový náskok.
     
    41:55
    David Krejčí poslal na modrou čáru dost prudkou a navíc skákavou přihrávku, takže ji jeho spoluhráč nedokázal udržet v pásmu.
     
    41:27
    Brandon Carlo nemohl zvládnout souboj s dvěma protihráči, kotouč dostal z pásma až za pomoci spoluhráčů.
     
    40:58
    Hosté se aktivně ženou za snížením, po další přihrávce byl před domácí brankou velký zmatek, ale Bruins to opět zvládli.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:16
    Tentokrát se po vhazování do útoku nahrnuli Flyers, kteří tam získali vhazování po sraženém nahozením Travise Sanheima.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhé třetina vyzněla jednobrankovým rozdílem pro Boston, který tak už celkově drží dvoubrankové vedení. Philadelphia sice dokázala na začátku prostřední části srovnat krok, ale domácí na tuto branku našli bleskovou odpověď. Od té doby už mají jednoznačně navrch, v závěru druhé třetiny pak vsítili ještě jeden gól a směřují tak za vítězstvím.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    James van Riemsdyk nahazuje obloučkem na bránu, což pro Jaroslava Haláka nebyl žádný problém, ale ještě musí zůstat v pozoru.
     
    38:53
    Flyers se rozhodně nevzdávají, ale vepředu pořád nejsou zdaleka tak nebezpečnější jako soupeř. Tentokrát vymysleli jen zblokovanou ránu od modré.
    37:50 Charlie COYLE - 3:1
     
    37:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston už odskakuje na rozdíl dvou branek a udělal skvělý krok směrem k vítězství! Po přechodu modré čáry využil Trent Frederic rozhozené obrany soupeře a poslal tak přihrávku do těsné blízkosti Cartera Harta. Ten ji nestačil včas vypíchnout, rychlejší tak byl CHARLIE COYLE, který jednou rukoval tečoval puk přesně pod horní tyč. Asistence: Trent Frederic, Craig Smith.
     
    37:26
    Kevin Hayes si mohl připsat už svůj druhý zásah, tentokrát byl ale úspěšnější Jaroslav Halák, který si pohlídal mezeru mezi betony!
     
    37:11
    Michael Raffl při souboji dostal kotouč za branku, odkud vymyslel chytrou přihrávku mezi kruhy, ale to nikdy na hřišti nečekal.
     
    36:40
    Hraje se ve vysokém tempu, oba celky se pravidelně střídají v zakládání útočné akce, ale ani jednomu to v poslední době příliš nejde.
     
    36:16
    Brad Marchand měl spoustu prostoru na levé straně, i přes dva protihráče vymyslel relativně nebezpečné zakončení, ale Carter Hart si to pohlídal.
     
    35:43
    Nick Ritchie neměl při přechodu modré čáry dostatečnou rychlost, protihráč mu tak sebral kotouč a po chvíli ho dostal z obranného pásma.
     
    35:13
    Craig Smith se přes levou stranu protlačil až před branku, kde šel do zakončení bekhendem, ale puk se od bránící hole odrazil jen vysoko nad branku.
     
    34:38
    Nakonec ještě okamžitě po přechodu modré čáry pálil Oskar Lindblom, ale Jaroslav Halák o tom měl opět moc dobrý přehled, takže v klidu zasáhl.
     
    34:00
    Flyers mají při rozehrávce opravdu velké potíže, takže je vysoce nepravděpodobné, že by využili tuto přesilovku. Dokonce se častěji hraje v jejich pásmu.
     
    33:23
    Boston své první oslabení zvládá naprosto bez problémů. Anders Bjork navíc aktivním napadáním získává pár sekund navíc.
     
    32:43
    Jakub Voráček okamžitě po vyhraném vhazování pálil příklepem, ale ránu mu příliš nesedla, protože skončila jen vedle pravé tyčky.
     
    32:37
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie Coyle – 2 min., podrážení).
     
    31:48
    Nicolas Aube-Kubel byl první u nahozeného puku a okamžitě pálil, ale domácí gólman potvrzuje, že takové pokusy bez problémů chytá.
     
    31:22
    Jaroslav Halák si pohlídal překvapivé zakončení z úhlu, zákrokem navíc zahájil rychlý protiútok, který ale střelu nepřinesl.
     
    30:55
    Jaroslav Halák opět vyjíždí ze své klece a pomáhá s rozehrávkou, po jeho pasu se ale stejně jeho spoluhráči stahují za vlastní branku.
     
    30:28
    James van Riemsdyk se pokoušel hrát v signalizovaném ofsajdu, kotouče se ale nedotkl a nakonec se bez porušení pravidel vrátil do středního pásma.
     
    29:51
    Connor Clifton nabral rychlost a zkoušel se protlačit před bránu, obránce mu to ale tělem nedovolil a nakonec ho zahnal do rohu.
     
    29:16
    Jack Studnicka doufal, že Craig Smith bude tečovat jeho nahození na bránu, o což se také domácí hráč snažil, ale trefil se jen do jednoho z obránců.
     
    28:30
    Ivan Provorov nakonec uklidňuje svůj tým vyhozením přes všechny čáry, takže hosté mohou poslat na led čerstvé síly.
     
    28:03
    David Krejčí chytrou zadovkou vybídl k zakončení Nicka Ritchieho, jehož pokus byl ještě mírně tečován, ale opět skončil jen mimo bránu.
     
    27:28
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Jakub Voráček – 2 min., hrubost).
     
    27:06
    Jake DeBrusk nadějně tečoval nahození Connora Cliftona, brankář hostů tak byl bez šance na zákrok, ale měl štěstí, protože kotouč skončil mimo tři tyče!
     
    26:47
    Jakub Voráček dobře zapracoval při napadání, díky čemuž mohl přihrávat před branku, kde však jeho spoluhráč pouze promáchl.
     
    26:09
    Philadelphia také zvládla rozehrávku velmi dobře i přes napadající protihráče, přechod středního pásma už ale byl horší, protože přihrávka skončila až na icingu.
     
    25:28
    Nyní se domácím rozehrávka nepovedla, kus gumy totiž skončil jenom na zakázaném uvolnění, takže se bude vhazovat před slovenským brankářem.
     
    24:57
    Jaroslav Halák rozehrává zpoza své klece. Charlieho McAvoye dostal docela pod tlak, ale ten rozehrávku zvládl na jedničku.
     
    24:26
    Bruins pořád zůstávají aktivněji. Od modré čáry tak mohl pálit Brandon Carlo, který ale nakonec napálil jen jednoho z beků.
     
    23:38
    Od modré čáry nakonec zkusil štěstí tvrdou ránou Ivan Provorov, ale tomu se příklep nepovedl podle představ, protože skončil jen na zadním hrazení.
     
    23:03
    Michael Raffl si dobře protlačil za nahozeným kotoučem. Následně se o něj dlouho bojuje u mantinelu.
    22:30 Craig SMITH - 2:1
     
    22:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se nehodlali smířit s vyrovnaným stavem, takže si okamžitě berou vedení zpět! Charlie Coyle vyvezl kotouč do útoku skrz střed hřiště, v pádu následně posulu kus gumy před odkrytou klec, kde už to měl CRAIG SMITH dost snadné. Asistence: Charlie Coyle, Jérémy Lauzon.
    21:14 Kevin HAYES - 1:1
     
    21:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nyní se úplně přesně potvrdilo základní hokejové pravidlo nedáš – dostaneš! Patrice Bergeron spálil velkou příležitost, což okamžitě potrestal Jakub Voráček společně s KEVINEM HAYESEM. Český útočník tvrdě vypálil od pravého mantinelu, přičemž jeho ránu tečoval mimo dosah brankáře střelec gólu. Asistence: Jakub Voráček.
     
    20:45
    Patrice Bergeron dostal zpoza branky výbornou přihrávku mezi kruhy, následně se prokličkoval skrz obránce, položil si Cartera Harta, ale kotouč poslal jen přímo do brankáře!
     
    20:18
    Boston se i tentokrát po vhazování okamžitě dostává do útočného pásma, kde kombinuje kolem hrazení a hledá cestu k zakončení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina byla z obou stran opravdu hodně opatrná, navíc jsme museli docela dlouho čekat na první ránu mezi tyče. Nakonec se k němu dostal Boston, který se díky ní rovnou i prosadit a toto jednobrankové vedení si tedy odnáší do šaten. Philadelphia se tak k ničemu extra nebezpečnému nedostala ve zbytku zápasu bude muset hodně makat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:04.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Jakub Zbořil se také dostal ke svému prvnímu zakončení, ale Carter Hart do moc dobře viděl, takže mu zákrok nenadělal moc problémů.
     
    18:43
    Jérémy Lauzon jen tak tak udržel útočné pásmo, takže musel ihned nahazovat na bránu, ale puk byl sražen do rohu kluziště, kde už byl připraven jeden z hráčů hostů.
     
    18:11
    Přihrávka Ivana Provorova není přesná, kotouč tak nakonec končí až na zakázaném uvolnění, takže se Letci stále musí soustředit na defenzivu.
     
    17:41
    Další nahození už končí až v rukavice Cartera Harta, který raději přeruší hru, takže se před ním bude vhazovat.
     
    17:18
    Nahození Davida Krejčího je sraženo do rohu. Tam už to zvládli lépe hosté, kteří se okamžitě ženou do protiútoku.
     
    16:43
    Philadelphia je se založením útočné akce hodně opatrná, díky čemuž se domácím dost dobře brání, protože soupeři nedovolili ani zakončení.
     
    16:07
    Brad Marchand si při souboji pomohl hraničním zákrokem, který však u rozhodčích prošel. Bruins z toho ale nic dalšího nevytěžili.
     
    15:38
    Joel Farabee zkusil překvapit Jaroslava Haláka střelou od mantinelu, kterou domácí gólman vůbec nečekal, přičemž ji jen tak tak dokázal vyrazit.
     
    15:14
    Charlie McAvoy tvrdým, ale čistým způsobem odstavil od kotouče Joela Farabeeho. Hosté i přes dostali kotouč před bránu, tam ale úřadoval slovenský brankář.
     
    14:25
    Jaroslav Halák chtěl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale místo toho našel jen protihráče, jehož pas se ale odráží mimo kluziště.
     
    14:06
    Nick Ritchie přihrával před bránu, přičemž trefil Ivana Provorova, který donutil k zákroku vlastního gólmana. Následně se k dorážce prodral David Krejčí, ale ten nastřelil jen pravou tyčku!
     
    13:18
    Domácí vyhráli vhazování ve svém pásmu a rychle se přesunuli dopředu, kde nebezpečně nahazoval Jérémy Lauzon, ale žádný ze spoluhráčů nedokázal jeho pokus tečovat.
     
    13:00
    Bruins se dostávají pod mírný tlak, nyní se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění, takže se budou muset pořád bránit.
     
    12:18
    Mark Friedman začíná další útok svého týmu z obranného pásma. Travis Sanheim následně podnikl útok dopředu, při kterém získal aspoň buly v útočné třetině.
     
    11:43
    Joel Farabee dobře pracuje při napadání v rohu kluziště. Nakonec se to změnilo v hromadný souboj, který do vítězného konce dotáhl Boston.
     
    10:53
    Hosté začínají mít v posledních chvílích mírně navrch. Jako bych to ale zakřikl, protože přesně v té chvíli se kotouče ujal Charlie Coyle, který s ním projel půlku hřiště a nakonec pálil z úhlu, ale Cartera Harta nepřekonal!
     
    10:24
    Kevin Hayes po vyhraném vhazování tvrdě vypálil z pravé strany, Jaroslav Halák si však proti střele šikovně vyjel a v klidu ji pokryl.
     
    09:51
    Nolan Patrick zkusil štěstí z otočky, ale před brankou domácích bylo v tu chvíli mnoho těl, takže se puk přes ně nedostal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:10
    Philadelphia se samozřejmě pokouší o co nejrychlejší odpověď. Také se tedy dostala ke svému prvnímu zakončení, ale to Jaroslav Halák v klidu pokryl.
    08:09 Patrice BERGERON - 1:0
     
    08:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hned jedna z prvních střel utkání končí v síti a Boston tedy také využívá první přesilovku! Bruins dobře zvládli souboj po vhazování, díky čemuž mohl David Krejčí nahodit na branku. Tam nastal velký zmatek, při kterém se kotouč nakonec odrazil k PATRICOVI BERGERONOVI, který překonal rozhozeného Cartera Harta přízemním bekhendem. Asistence: Nick Ritchie, David Krejčí.
     
    07:55
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Mark Friedman – 2 min., hákování).
     
    07:23
    Charlie McAvoy podniká výlet do útoku a i on posílal kotouč do předbrankového prostoru, ale Flyers ještě jednou potvrdili dobrou obranu.
     
    06:53
    Jack Studnicka našel přihrávku Davida Krejčího a neprodleně posílal kotouč před bránu, ale tam byli připraveni i obránci hostů.
     
    06:19
    Hosté se osvobodili jen za cenu vyhození na vlastní střídačku, vhazovat se tak bude v jejich pásmu.
     
    05:56
    Patrice Bergeron míří za vlastním nahozením, ale u kotouče nebyl první, kvůli čemuž se musí co nejrychleji dostat na opačnou stranu kluziště.
     
    05:27
    Sean Kuraly si se štěstím našel odražený kotouč, díky čemuž se domácí stále drží v útočném pásmu. Dokonce se Chris Wagner dostal do střelecké pozice, ale předcházela tomu přihrávka rukou, takže se po delší době přerušuje.
     
    04:48
    Charlie Coyle dobře vystihl přihrávku Kevina Hayese, díky čemuž mají kotouč opět domácí hokejisté, ale směrem dopředu je to pořád marná snaha.
     
    04:08
    Kevin Hayes po potáhnutí do středu zkusil vypálit, ale Jérémy Lauzon mu před kotouč strčil hokejku, čímž zamezil zakončení.
     
    03:38
    Bruins nyní marně hledají cestu do útoku. Jack Studnicka tak nakonec jen nahazuje dopředu, ale u kusu gumy nemohl být první žádný z domácích hráčů.
     
    02:52
    Claude Giroux při napadání získal kotouč a Flyers se tak mohli usadit vepředu, ale kvůli zblokované ráně Ivana Provorova tam moc dlouho nevydrželi.
     
    02:23
    Joel Farabee byl první u nahozeného puku a okamžitě ho zadovkou posílal před branku, ale tam si to domácí obránci pohlídali.
     
    01:48
    Brandon Carlo neudržel kotouč u hrazení a tak následně mohl vypálit Travis Sanheim, ale ani on nemířil přesně.
     
    01:08
    Nick Ritchie měl po dobré přihrávce českého centra příležitost k zakončení, ale jeho pokus byl zblokován jen za branku Philadelphie.
     
    00:53
    David Krejčí vyvezl puk do útočného pásma přes střed ledové plochy, ale jeden z jeho spoluhráčů překročil modrou čáru dříve, takže se píská ofsajd.
     
    00:15
    Úvodní vhazování patří Bostonu, který se následně s kotoučem hned dostal do útočného pásma, ale moc dlouho se tam neudržel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Lauzon, McAvoy, Clifton, Carlo, J. Zbořil, K. Miller – Marchand (A), Bergeron (C), DeBrusk – N. Ritchie, Krejčí (A), Studnicka – Frederic, Coyle, C. Smith – Bjork, Kuraly, Wagner.

    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov, Sanheim, E. Gustafsson, Braun, Hägg, Friedman – Voráček (A), K. Hayes (A), Farabee – Lindblom, Patrick, Konecny – Laughton, Giroux (C), J. van Riemsdyk – M. Raffl, Bunnaman, Aube-Kubel.

    Rozhodčí: Rank, Luxmore – Smith, Kovachik.
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (BOS)
    Jakub Zbořil (BOS)
    David Krejčí (BOS)
    Jakub Voráček (PHI)
     
    Philadelphia Flyers
    Philadelphia letos patří mezi nejlepší celky soutěže, což zatím potvrdila ve třech z pěti duelů. Ročník začala dvěma jasnými výhrami na Pittsburghem, následně ale selhala proti Buffalu, od kterého inkasovalo šest branek. Tuto porážku Flyers však rychle vrátili a poprvé v sezoně soupeře dokonce vynulovali. Následuje tedy další dvojzápas, tentokrát s Bostonem. První duel zpočátku zvládali lépe hosté, ale ti nakonec kvůli selhání v závěrečné části padli. Kvůli tomu jsou ve Východní divizi na druhém místě za Washingtonem, před který se ale v případě dnešní výhry mohou samozřejmě dostat.

    Poslední tři utkání
    Boston vs. Philadelphia – 5:4sn
    Philadelphia vs. Buffalo – 3:0
    Philadelphia vs. Buffalo – 1:6

    Nejproduktivnější hráči
    Travis Konecny 7 bodů (5+2)
    Kevin Hayes 7 bodů (2+5)
    Jakub Voráček 6 bodů (1+5)
     
    Boston Bruins
    Boston na začátku ročníku řeší hlavně problémy s ofenzivou, protože mu schází loňský nejlepší střelec David Pastrňák. V prvních třech duelech to šlo opravdu pořádně poznat, protože Bruins vsítili pouhé tři branky, přičemž tedy slavili jen jedno vítězství nad New Jersey. V posledním duelu už to ale byla jiná pohádka, Boston se prosadil rovnou čtyřikrát v závěrečné třetině zápasu s Philadelphií, díky čemuž dotáhl utkání do nájezdů, kde podruhé letos uspěl. Dnešní domácí se tak nachází na šestém místě Východní konference, ale moc velký bodový rozdíl tam není, takže Bruins určitě mohou pořád pomýšlet na vyšší příčky.

    Poslední tři utkání
    Boston vs. Philadelphia – 5:4sn
    Islanders vs. Boston – 1:0
    New Jersey vs. Boston – 2:1pp

    Nejproduktivnější hráči
    Brad Marchand 4 body (1+3)
    Nick Ritchie 3 body (2+1)
    Patrice Bergeron 3 body (1+2)
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Dnes nás čeká trochu chudší hokejová noc, protože na vidění je jen pět duelů, ale všechny určitě budou hodně zajímavé. V jednom z nich tak změří síly Boston a Philadelphia. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 9. Bergeron (N. Ritchie, Krejčí), 23. C. Smith (Coyle, Lauzon), 38. Coyle (Frederic, C. Smith), 45. Marchand (Bergeron, DeBrusk), 48. Marchand (N. Ritchie, J. Zbořil), 54. Bergeron (Marchand, McAvoy) – 22. K. Hayes (Voráček)


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Lauzon, McAvoy, Clifton, Carlo, J. Zbořil, K. Miller – Marchand (A), Bergeron (C), DeBrusk – N. Ritchie, Krejčí (A), Studnicka – Frederic, Coyle, C. Smith – Bjork, Kuraly, Wagner.
    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov, Sanheim, E. Gustafsson, Braun, Hägg, Friedman – Voráček (A), K. Hayes (A), Farabee – Lindblom, Patrick, Konecny – Laughton, Giroux (C), J. van Riemsdyk – M. Raffl, Bunnaman, Aube-Kubel.

    Rozhodčí: Rank, Luxmore – Smith, Kovachik
    thejrc.org