Teplice – Karviná 2:2 (kon.) | Slovácko – Č. Budějovice 0:0 (kon.) | Pardubice – Příbram 1:0 (kon.)
Sparta – Bohemians 1905 0:1 (kon.)
konec
FK Pardubice
1:0 (0:0)
FK Příbram
Sobota 30.01.2021, 16:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 17. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a 1. FK Příbram. Výkop utkání je naplánován na 16:00.
     
    Pardubice se nachází na desátém místě tabulky s 22 body a skóre 15:19. Aktuálně mají sérii dvou porážek v řadě, což je jejich nejhorší bilance od postupu do nejvyšší soutěže.

    Po výhře 2:0 v Karviné totiž svěřenci dvojice Krejčí – Novotný poprvé po více než roce prohráli v domácím utkání. V Ďolíčku totiž nestačili na Dynamo České Budějovice a prohráli 0:2. Stejným výsledkem prohráli i týden poté v Plzni, kde ovšem hráli od 30. minuty v deseti po vyloučení Šejvla. Ten tedy bude Pardubicím chybět i dnes.

    V zimním přestupovém období přivedli Východočeši pouze jednu posilu, kterou se stal Dominik Kostka. 24 letý křídelník podepsal smlouvu do konce sezóny poté, co strávil podzim v B-týmu Slovácka. Předtím působil v nižších českých soutěžích, odchovanec Bohemians si před Pardubicemi připsal i dva starty v nejvyšší soutěži.
     
    Příbram letos není žádným překvapením, pohybuje se ve stejných pozicích v tabulce jako v předchozích letech. V aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY je na předposlední příčce tabulky s deseti body při skóre 12:32.

    Tým pod taktovkou Pavla Horvátha čeká na výhru už pět utkání. Od vítězství nad Zlínem získal jen bod po překvapivé remíze doma s Viktorií Plzeň. Znepokojujícím faktem pro Středočechy je to, že naposledy na hřišti soupeře dokázali zvítězit na konci května minulého roku. Od výhry v Olomouci získali na hřištích soupeřů jen tři body za tři nerozhodné výsledky.

    Ani Příbram v zimním přestupovém období příliš neposilovala. Ba naopak, tým opustili například Isaac Boakye či Jonáš Vais, který zde působil na hostování z Plzně. Jedinou posilou se tak stal Tomáš Dočekal. Útočník se zkušenostmi z Polska přišel ze Slavoje Vyšehrad, kde na podzim vstřelil jeden gól v šesti utkáních.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Boháč – Surzyn, F. Čihák, Toml (C), T. Čelůstka – Hlavatý, Tischler – Cadu, D. Kostka, Ewerton – P. Černý.
    Náhradníci: Letáček – Prosek, Sláma, Pfeifer, S. Šimek, Petráň, Huf.

    1.FK Příbram: Kočí – Laňka, Tregler, Soldát, Vilotić, Svoboda – Hájek, T. Pilík (C), Nový – Zorvan, Voltr.
    Náhradníci: Melichar – Dočekal, Januška, Cmiljanović, Kvída, Jan Rezek, Antwi.

    Rozhodčí: Julínek – Horák, Hurych.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Voltr dostal balón na levé straně a dostal se přes Surzyna, který zahrál na rohový kop. Hostující útočník se ale nacházel v ofsajdu a tak bude odkopávat domácí brankář.
     
    2
    Po výkopu Marka Boháče byl v hlavičkovém souboji faulován Pavel Černý a Pardubice tak měly volný kop. Ten rozehrál do pokutového území Tomáš Čelůstka, nikdo z domácích se k míči nedostal.
     
    3
    Domácí fotbalisté rozjeli rychlou kombinaci po levé straně hřiště, kde je o poznání lepší terén, než pod hlavní tribunou. Tomáš Čelůstka z levé strany chtěl odcentrovat, i on ale byl v postavení mimo hru.
     
    4
    Další přímočará akce hráčů v červenobílém. Michal Surzyn dostal na pravé straně hodně prostoru a z hloubky pole odcentroval. Našel nohu Pavla Černého, jenž míč pouze tečoval do náruče brankáře Kočího.
    4. Surzynův centr tečoval Černý do Kočího náruče
     
    7
    O kombinaci se nyní pokoušeli Středočeši, Martin Nový ale na míč nedosáhl a fauloval při tom Emila Tischlera.
     
    9
    Znovu v akci Michal Surzyn. I tentokrát poslal balón vzduchem do pokutového území soupeře, tentokrát odhlavičkoval jeden z obránců.
     
    10
    Po autovém vhazování přišel další centr Surzyna, který byl tečovaný na roh. Ten bude pravděpodobně také rozehrávat pravý bek Pardubic.
     
    10
    Rohový kop na přední tyči prodloužil Pavel Černý a Ondřej Kočí musel zasáhnout, aby míč do branky nedoklepl jeden z domácích. Další roh domácího celku.
    10. Černý v krkolomné pozici donutil Kočího k zákroku
     
    11
    Tento roh už tak nebezpečný nebyl a Příbram se dokázala ubránit. Příbram následně chtěla rozehrát akci, kterou ovšem hlavou odvrátil Čihák. Hosté se ale na chvíli ohřejí na míči.
     
    13
    Václav Svoboda centroval z levé strany na zadní tyč, kde balón odvrátil Čelůstka. Ten následně zablokoval i pokus o centr v podání Laňky.
     
    14
    Pardubice nyní dostaly Příbram pod tlak, ovšem nedařilo se jim dostat se do střelecké pozice. Tak to na sebe vzal Tomáš Čelůstka, jehož dělovka na zadní tyč jen těsně proletěla kolem levé tyče brány Příbrami.
    14. Čelůstka napřáhl k nebezpečné ráně
     
    17
    Příbram se ani tentokrát na míči dlouho neudržela. Pardubice to nyní zkoušely dlouhým nákopem na Ewertona, ten se ale k míči přes Treglera nedostal.
     
    19
    Nyní už začala hrozit také Příbram. Filip Zorvan se z pravé strany až příliš lehce dostal před pokutové území domácích, odkud zkusil vystřelit. Martin Toml zareagoval čas a pokus hostujícího útočníka zablokoval.
     
    20
    Michal Hlavatý se u levé postranní čáry prosmýkl kolem soupeře a byl faulován. Michal Surzyn si znovu vyzkouší exekuci přímého kopu.
     
    24
    Cadu se na pravé straně snažil zbavit obránce. To se mu nepodařilo a tak odcentroval svou slabší levou nohou, ovšem vůbec se mu to nepovedlo. Na druhé straně Příbram znovu ztratila balón a tak znovu hrají domácí.
     
    25
    Penalta pro Pardubice!
     
    25
    Dominik Kostka si naběhl na přihrávku za obranu a byl podkopnut jedním z obránců Příbrami. Rozhodčí Pavel Julínek ihned ukazuje na penaltový puntík! Samozřejmě ještě vše bude kontrolovat video.
     
    26
    Michal Hlavatý penaltu neproměňuje! Rozhodl se pro střelu na brankářovu pravou stranu, nastřelil však tyč!
    26. Hlavatý mířil při penaltě pouze do tyče!
     
    27
    Na druhé straně znovu zachyboval Hlavatý, tentokrát nepřesně přihrál Surzynovi. Balónu se tak zmocnil Stefan Vilotič, jehož dalekonosná střela je tečována na roh.
     
    28
    Po rohovém kopu rozehraném na krátko střílel z dálky Tomáš Pilík, ten ale ohrozil spíše obyvatele panelových dom za bránou Marka Boháče.
     
    29
    Příbram začíná vystrkovat růžky. Po rychlé akci po pravé straně dostal na hranici pokutového území přihrávku Martin Nový, jehož technická střela na zadní tyč končí v náruči gólmana Boháče.
     
    33
    Radek Voltr při snaze odstavit si soupeře podrazil Michala Hlavatého a tak budou ze svojí poloviny hřiště rozehrávat Pardubice.
     
    34
    Po neúspěšném útoku domácích chtěl po levém křídle uniknout Martin Nový. S tím se ale poctivě vrátil Ewerton, který poté zastavil centr za cenu rohu.
     
    35
    Ve svém pokutovém území špatně zahrál balón Surzyn, který nabídl možnost hostům. Po přiklepnuti spoluhráče zakončoval Filip Zorvan, jeho střela skončila nad břevnem.
    35. Voltr sklepl Zorvanovi, ten pálil nad
     
    37
    Hosté to nyní nezvládají psychicky, už po několikáté v rychlém sledu se jim výrazně nelíbí rozhodnutí rozhodčího. To ji ale nepomůže, Pardubice rozehrávají volný přímý kop.
     
    40
    Michal Hlavatý dnes podruhé nastřelil tu samou tyč branky Příbrami. Tentokrát vystřelil z velkého vápna po zemi do tyče. Domácí poté získali roh.
     
    41
    Dominik Kostka se na pravé straně zbavil protihráče a poté vybídl k centru Surzyna. Ten tak učinil, jeho nepříjemný balón před bránu vyboxoval Kočí.
     
    43
    Michal Hlavatý (FK Pardubice) při snaze získat míč na útočné polovině přes míč fauloval protihráče a dostává za to žlutou kartu.
     
    45
    Dominik Kostka napřáhl ke střele z dálky, navíc k tomu slabší mohou. Podle toho to také vypadalo, Kočí zasahovat nemusel.
     
    45+1
    Při nastavené jedné minutě chyboval Hlavatý, který poslal míč na kopačky hostů. Dobře ale zapracoval Filip Čihák, jenž zažehnal nebezpečí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První 45 minut utkání mezi Pardubicemi a Příbramí je za námi. Zatím byla hra poměrně vyrovnaná s tím, že více dopředu byli nebezpeční Východočeši. Největší šanci měl ve 25. minutě Michal Hlavatý, ten ale z pokutového kopu trefil tyč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Jan Kvída.
     
    47
    Pardubice hned ze začátku druhé půle zlobí obranu soupeře. Cadu teď chytře našel Ewertona, který ještě posunul na Čelůstku. Ten vystřelil pravou nohou, žádné nebezpečí pro Kočího z toho neplynulo.
     
    48
    Dominik Kostka (FK Pardubice) u postranní čáry tvrdě dohrál Filipa Zorvana a z kraje druhého poločasu dostává žlutou kartu.
     
    50
    Emil Tischler vyzkoušel své štěstí z velké dálky, střela mu ale nesedla ideálně a tak od své svatyně bude odkopávat Ondřej Kočí.
     
    53
    Ideálně se teď nerozhodl Dominik Kostka, který vystřelil z hranice pokutového území. Pardubice ale pokračovaly v akci, Surzynův centr však svého adresáta nenašel.
     
    55
    Příbram se poprvé ve druhé půli dostala k blízkosti brány Marka Boháče a hned z toho bude nepříjemná standardní situace ze strany.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Pavel Horváth (1.FK Příbram). Příbramskému trenérovi se nelíbil odpískaný faul proti jeho týmu.
     
    60
    Pavel Černý se chytře zbavil obránce a vedl útok směrem k bráně. Už mohl vystřelit, na zadní tyči ale ještě hledal Surzyna, který podklouzl a k míči se nedostal.
     
    61
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Ewerton, přichází David Huf.
     
    62
    Zorvan se dostal přes dva protihráče, když ale přišlo na přihrávku, tak to tak slavné nebylo. Pavel Hájek totiž jeho úmyslu neporozuměl a tak rozehrávají domácí.
     
    64
    Jeden z domácích obránců si poradil se soupeřem i přesto, že zrovna byl na zemi. Následuje roh Příbrami.
     
    65
    Marek Boháč lapil centr po rohu a dlouhým výhozem založil protiútok. Cadu se přes hráče nedostal a to samé platilo také pro Davida Hufa. Celá akce nakonec skončila u druhého brankáře, Ondřeje Kočího.
     
    65
    David Huf odstavil svého strážce a z pravé strany utíkal s míčem do středu. Obránce ovšem jeho střelu vystihl a tečoval, takže už s ní brankář Příbrami neměl problém.
     
    67
    Pardubice se znovu pomalu dostávaly do slibné pozice, tentokrát ale mezi tři tyče nezamířily. Obrana hostů si poradila, útok Příbrami ale už tak úspěšný nebyl.
     
    69
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Pavel Hájek, přichází Jiří Januška.
     
    70
    Filip Zorvan na pravém křídle nevyzrál na Michala Surzyna a i když se hostující útočník dožadoval rohu, tak se bude kopat od branky.
     
    70
    Filip Čihák nyní parádním balónem za obranu vysunul Cadua. Brazilský záložník si navedl míč na pravačku a tvrdě vystřelil, Ondřej Kočí vyrazil!
    70. Cadu pravačkou vyzkoušel Kočího
     
    72
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají do jednogólového vedení! Kostka našel na levém křídle Tomáše Čelůstku, který centroval do pokutového území. Tam si míč srazil do vlastní brány JAN KVÍDA, Ondřej Kočí už na míč nedosáhl!
    72. Jan KVÍDA - 1:0
     
    73
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Lukáš Pfeifer.
     
    76
    Hosté rozehrávali přímý kop. Tomáš Pilík zajímavým dloubáčkem za zeď hledal Zorvana, toho ale pokryla dvojice Boháč – Pfeifer.
     
    77
    Dens Laňka nyní znovu zavařil svému brankáři, když mu posouval míč i přesto, že už Kočí byl na cestě za balónem. Ondřej Kočí ale nakonec vše zvládl a ukořistil balón.
     
    78
    Cadu rozehrával rohový kop, na jehož konci byl Čihák. Míč se poté krkolomně odrazil na hlavu Tomla, jenž z blízkosti hlavou trefil znovu jen Filipa Čiháka!
     
    80
    Příbram se rozhodně nevzdává a chce s výsledkem něco udělat. Filip Zorvan se něco snažil vymyslet z brankové čáry, obránce ho zastavil.
     
    81
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Martin Nový, přichází Emmanuel Antwi.
     
    83
    Z obtížné pozice se dostal Tomáš Pilík k centru, který odvrátil Čihák na rohový kop. Ten rozehrával znovu kapitán Příbrami, pro centr si došel Boháč.
     
    84
    Tomáš Čelůstka sice nejprve zaváhal v obraně, poté ale měl hodně prostoru s míčem. Ve středu pole našel Emila Tischlera, jehož zakončení skákalo, Kočímu ale nenadělalo žádné problémy.
     
    86
    Pardubice nyní šetří čas při každé možné příležitosti. Zároveň ale také chtějí hrozit z rychlých akcí. Jednu takovou teď vedl Pfeifer, ve střelu to ale nevyústilo.
     
    87
    Kočí nyní výhozem trefil spoluhráče a k míči se tak dostal Dominik Kostka. Ten zkoušel ze stoje překvapit gólamana hostů, bránu ale netrefil.
     
    89
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Mihailo Cmiljanović.
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Václav Svoboda, přichází Tomáš Dočekal.
     
    89
    Michal Hlavatý se snažil prokličkovat mezi přesilou protihráčů, při čemž byl faulován Treglerem.
     
    90
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Cadu, přichází Jiří Sláma.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Dominik Kostka získal míč na polovině hřiště a založil protiútok. Lukáš Pfeifer poté ve vápně našel Slámu, ten ale slabší levou nohou promáchl.
     
    90+2
    Denis Laňka (1. FK Příbram) u postranní čáry skluzem fauloval Tischlera a dostává žlutou kartu. Ve stejné minutě dostal žluté napomenutí také Jan Rezek, který zápas strávil na lavičce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:15.
     
    Dnešní utkání je u svého konce! Pardubice v něm nakonec zdolali Příbram 1:0, když jediná branka utkání byla vlastní, když si centr Čelůstky do své sítě srazil příbramský Jan Kvída. (17:59:28)

    David Klier


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 72. Kvída (vla.)

    Karty:   43. Hlavatý (PCE), 48. D. Kostka (PCE) – 58. Pavel Horváth (PRI), 90+2. Laňka (PRI), 90+2. Jan Rezek (PRI)

    Neproměněná penalta: 26. Hlavatý (PCE), mimo


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:15.
    FK Pardubice: Boháč – Surzyn, F. Čihák, Toml (C), T. Čelůstka – Hlavatý, Tischler – Cadu (90. Sláma), D. Kostka, Ewerton (61. Huf) – P. Černý (73. Pfeifer).
    Náhradníci: Letáček – Prosek, Sláma, Pfeifer, S. Šimek, Petráň, Huf.

    FK Příbram: Kočí – Laňka, Tregler, Soldát (46. Kvída), Vilotić, Svoboda (89. Dočekal) – Hájek (69. Januška), T. Pilík (C) (89. Cmiljanović), Nový (81. Antwi) – Zorvan, Voltr.
    Náhradníci: Melichar – Dočekal, Januška, Cmiljanović, Kvída, Jan Rezek, Antwi.

    Rozhodčí: Julínek – Horák, Hurych
    thejrc.org