Kometa Brno – Litvínov 3:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:4 (2:0, 0:1, 1:3)
HC VERVA Litvínov
Sobota 30.01.2021, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:00 Tomáš POSPÍŠIL - 3:4
     
    57:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav vydržel pouhých sedmnáct sekund a hosté znovu vedou! Hübl se blýskl krásnou zadovkou zpoza branky a našel před brankovištěm volného TOMÁŠE POSPÍŠILA, jenž z první trefil přesně nad vyrážečku Vejmelky. Asistence: Viktor Hübl, František Lukeš.
    56:43 Petr HOLÍK - 3:3
     
    56:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ačkoliv už po skončení přesilové hry, máme srovnáno! Mueller poslal tvrdou přihrávku skrz pásmo na pravý kruh PETRU HOLÍKOVI, jenž si zpracoval kotouč a trefil pod horní tyč. Asistence: Peter Mueller, Petr Zámorský.
     
    54:37
    Další šance pro Kometu srovnat. Irving zasáhl jednoho z domácích vysokou holí a odchází na trestnou lavici.
     
    45:11
    Šance Komety srovnat. Ščotka držel Schneidera a odchází na dvě minuty na trestnou lavici.
    44:53 Viktor HÜBL - 2:3
     
    44:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Velmi rychlý obrat! Akci vedl po levém křídle Pospíšil, jenž zavezl kotouč a zkusil přízemní ránu ke vzdálenější tyči. Tu Vejmelka vyrazil špičkou betonu před sebe, kde byl připraven dorážet VIKTOR HÜBL a ten nekompromisně poslal puk do sítě. Asistence: Tomáš Pospíšil.
    43:09 Aaron IRVING - 2:2
     
    43:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté znovu udeřili v přesilové hře. Po výměně kotouče na modré čáře dostal nabito na pravý kruh AARON IRVING a ten nádhernou ránou z první trefil horní roh domácí branky. Na tohle byl Vejmelka krátký. Asistence: Patrik Zdráhal, Patrik Demel.
     
    42:41
    Dobré střídání Litvínova vyústilo ve vyloučení Barinky, jenž odchází na trestnou lavici za krosček.
    38:11 Richard JARŮŠEK - 2:1
     
    38:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva nepustila domácí během přesilové hry vůbec z pásma a drtivý tlak vyústil ve snižující branku. Demel střílel z levého kruhu a šikovně nastřelil hokejku RICHARDA JARŮŠKA, jenž přesně tečoval puk za záda Vejmelky. Asistence: Patrik Demel, Patrik Zdráhal.
     
    36:15
    Nepříjemnost pro domácí. Karel Vejmelka při snaze rozehrát vystřelil puk na tribunu. Dvouminutový trest odpyká Petr Holík.
     
    31:03
    Demel naznačil střelu, ale nakonec zvolil přihrávku k pravému kruhu odkud z první zakončoval Jarůšek. Vejmelka se bleskově přesunul a betonem vyrazil kotouč do rohu.
     
    29:28
    Za nedovolené bránění jde na trestnou lavici Holland. Litvínov tak může pokračovat v tlaku.
     
    29:13
    Z druhé vlny si sjel k hranici kruhů Balinskis a osamocený zakončoval před Vejmelkou! Mířil pod horní tyčku, ale domácí brankář znovu Kometu podržel.
     
    21:23
    Látal se řítil do přečíslení dva na jednoho. Útok Vervy podpořil Zdráhal, na kterého nakonec mířila přihrávka, ale byla příliš skákavá, aby ji hostující útočník zakončil.
    14:47 Peter MUELLER - 2:0
     
    14:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    První lajna předvedla krásnou akci. Král stáhl hru k brance na Holíka, jenž byl před Zajíčkem sám. Ještě ale posunul kotouč ke vzdálenější tyči, kde byl připraven PETER MUELLER a podruhé v dnešním zápase poslal puk do sítě! Asistence: Petr Holík, Filip Král.
     
    06:42
    O pár momentů později navíc ve středním pásmu Kusko fauloval. Na trestnou lavici odchází za hákování.
     
    02:59
    A mohlo to být o dvě branky! Střílenou přihrávku zakončoval u vzdálenější tyče z první Schneider, tentokrát ale Zajíček předvedl dobrý zákrok a vyrazil!
    01:54 Peter MUELLER - 1:0
     
    01:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Již v první polovině přesilové hry se domácí prosazují. Zámorský posunul kotouč z modré čáry na levý kruh, kde byl volný PETER MUELLER. Americký sniper potvrdil roli střelce a krásně trefil nad rameno Zajíčka, jenž velmi brzy inkasuje. Asistence: Petr Zámorský, Jakub Klepiš.
     
    01:17
    Útočný faul měl na svědomí František Lukeš a jde si sednout na dvě minuty na trestnou lavici.
    Marken.cz

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 2. Mueller (Zámorský, Klepiš), 15. Mueller (P. Holík, F. Král), 57. P. Holík (Mueller, Zámorský) – 39. Jarůšek (Demel, P. Zdráhal), 44. Irving (P. Zdráhal, Demel), 45. V. Hübl (Pospíšil), 57. Pospíšil (V. Hübl, F. Lukeš)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Holland, Kučeřík, Gulaši, Svozil, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, Schneider – Plášek ml., Střondala, Brabenec – Bondra, F. Dvořák, Kusko.
    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Štich (A), Demel, D. Zeman – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Žejdl, L. Stehlík – Zygmunt, Jícha, Helt.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org