Slavia – Vsetín 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Kolín 3:4 (0:3 po s.n.) | Poruba 2011 – Přerov 5:3 (kon.)
Třebíč – Vrchlabí 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:1 (kon.) | Prostějov – Sokolov 5:3 (kon.)
Frýdek-M. – Šumperk 6:3 (kon.) | Jihlava – Kladno 4:3 (2:0 po s.n.)
po s.n. (0:3)
HC Slovan Ústí nad Labem
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
SC Marimex Kolín
Sobota 30.01.2021, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera. (18:27:21)
     
    V Ústí nad Labem je dobojováno! V samostatných nájezdech se daleko více dařilo Kolínu, který proměnil všechny tři pokusy, zatímco Štěpán Lukeš neinkasoval ani jednou. Kozlové tak prolomili venkovní prostředí a po dlouhé době berou vítězství.
     
    Konec zápasu.
    David ŠAFRÁNEK - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým SC Kolín.
    Autorem vítězné branky je DAVID ŠAFRÁNEK.
     
    3. série
    0:3
    Daniel VRDLOVEC neproměňuje.
     
    3. série
    0:3
    Jan STEHLÍK proměňuje.
     
    Střídání v týmu HC Slovan Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Petr Hamalčík, přichází Radek Haas.
     
    2. série
    0:2
    Jiří SEVERA neproměňuje.
     
    2. série
    0:2
    Lukáš KREJČÍK proměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Martin TŮMA neproměňuje.
     
    1. série
    0:1
    David ŠAFRÁNEK proměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Prodloužení přineslo celkem vyrovnanou hru, šancí ale příliš nevzniklo. Žádná z nich navíc nebyla gólová, o vítězi tak rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:49
    Po icingu Kolína se hra vrací k Lukešovi.
     
    63:44
    Jiří Severa si nejprve povedeně prohodil Davida Šafránka a vydal se vstříc Štěpánu Lukešovi. Jeho akce ale pohořela na přihrávce do předbrankového prostoru, kde ale nestál žádný z jeho spoluhráčů a Kozlové mohli do protiakce.
     
    62:44
    Michalu Trávníčkovi se povedlo vyvézt kotouč ke kolínské brance. Tam ale jeho trojice svedla souboj s Kolínskými, o puk ale přišla.
     
    62:19
    Na druhé straně se k zakončení odhodlal Martin Tůma. Puk, letící k Lukešově pravé tyči ale zvládl kolínský gólman vyrazit betony.
     
    61:19
    V mezikruží zčistajasna napálil kotouč na branku David Šafránek. K její blokaci ale Hamalčíkovi stačily betony.
     
    60:51
    Po krátkém kolínském ataku se sice Kozlové pořád drží na kotouči. Museli se ale vrátit k vlastní brance.
     
    60:03
    Slovan se chopil po buly kotouče a postupně se dostal k Lukešovi. Už ale ne ke střele na něj.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina zprvu vypadala nadějně pro Slovan, který se také v ní vůbec poprvé v zápase ujal vedení. Kozlové ale záhy zařadili na vyšší otáčky a vykoledovali si vyrovnání. Před námi je tím pádem prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:49
    Velká akce Slovanu! Daniel Vrdlovec poslal od mantinelu křižnou přihrávku před branku k Michalu Trávníčkovi, který tak už mohl jen dorážet. Ústeckému kapitánovi ale nesedlo zpracování kotouče, kvůli kterému pouze puk posunul k mantinelu.
     
    58:10
    Rychlostní souboj mezi Kuklou a Protasenjou sice zvládla běloruská zeď v ústeckých službách, nicméně puku se chopil Vojtěch Síla.
     
    57:49
    Domácí v plném počtu.
     
    57:09
    Kozlové opět rozehrávají od vlastní branky. Před brankou toho ale příliš nepředvedli. Naopak zpoza své svatyně rozehrál Hamalčík.
     
    56:57
    Královu střelu vyrazil Hamalčík do rohu svým ramenem.
     
    56:18
    Bezprostředně po vhazování se Ústeckým povedlo vyhodit kotouč k Lukešovi. David Šafránek si ale celkem rychle proklestil cestu zpět.
     
    55:53
    Kolínští pokračují v útočné souhře. Do zakončení se dostal David Šafránek. Pod velkým úhlem ale rozvlnil pouze boční ochrannou síť nad Hamalčíkovou brankou.
     
    55:49
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Anatolij Protasenja – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:26
    Naproti tomu na druhé straně měli Kozlové vážnější akci! Hlavním exekutorem se stal David Šafránek, který se pokusil zakončit k pravé tyči. Ústecký brankář ale doslova skočil po kotouči a tělem ho dokázal zalehnout.
     
    53:58
    Dlouhá Trávníčkova přihrávka podél mantinelu nenašla žádného z hráčů v barvách domácího týmu.
    53:08 Jan STEHLÍK - 3:3
     
    53:08
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Druhá využitá přesilovka Kozlů a je opět srovnáno! JAN STEHLÍK se naprosto tvrdě opřel v pravém kruhu do kotouče a napálil ho na Hamalčíkovu branku. Ústecký gólman sice schytal ránu do svých betonů, těmi ho ale srazil za svá záda. Asistence: Jakub Husa a Martin Štohanzl.
     
    51:58
    Od vlastní branky se rozjel a podél mantinelu v útočném pásmu projel Václav Jankovský. Celá akce ale vedla k jediné střele na Hamalčíka, kterou Ústečtí zneškodnili a vyhodili puk na opačný konec kluziště.
     
    51:18
    Kolínským se dařila kombinace po obvodu útočné třetině. Od modré posléze vyslal na Hamalčíka dělovku Lukáš Blaha. Ústecký gólman ale zvládl včas zasáhnout a kotouč polapil.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Marek Voženílek – 2 min., držení).
     
    50:40
    Gabriel Szturc nepřešel přes Jakuba Semiráda. Kozlové se díky tomu mohli nadechnout a vydat se po dlouhé době před Hamalčíkovu branku.
     
    49:23
    Velkou šanci měl před sebou Michal Trávníček, který se pokusil vyzrát na Lukeše trochu nečekanou akcí! Když už si to stavěl ke střele, tak najednou rychle posunul puk doprava na Jiřího Severu, který tak z první vypálil. Štěpán Lukeš se ale v brance stihl bleskově přesunout a puk vyrazil.
     
    48:36
    Kolínští se neustále pokouší o rozehrávky od vlastní branky. V poslední době ale mají všechny jepičí život, Kozlům se totiž nedaří probít ani přes modrou čáru.
     
    47:51
    Křižný nájezd Lukáše Krejčíka zblokoval Ondřej Bláha. Rozhořela se tak přetahovaná o kotouč ve středním pásmu, která stále nemůže najít vítěze.
     
    46:38
    Ústecké obraně se povedlo narušit souhru v trojúhelníku Kolínských. Miroslav Kukla se tedy musel vrátit až do vlastní třetiny. Bez jakéhokoliv prodlení ale nasměroval svůj tým zpět k Hamalčíkovi.
     
    45:43
    Obdržený gól ale Kozly nabudil k dalšímu ataku na Hamalčíkovu branku. Masivní napětí už přineslo i vyhrocené situace, nebylo třeba moc daleko od potyčky.
    44:28 Štěpán HAVRÁNEK - 3:2
     
    44:28
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan se poprvé v utkání ujímá vedení a to po výstavní trefě ŠTĚPÁNA HAVRÁNKA! Tomu se povedlo osamostatnit se před Lukešem a kličkou najít volný prostor u pravé tyče. Asistence: Jiří Severa a Michal Trávníček.
     
    43:43
    Miroslav Kukla zahájil další rozehrávku svého týmu. Ve spolupráci s Jakubem Husou se dokázal probít kolem mantinelu do útoku.
     
    42:22
    Obrovská šance Gabriela Szturce! Mladý ústecký forvard se pokoušel na několikrát protlačit puk pod Lukešem. Kolínský gólman si ale nakonec zvládl lehnout na bok a díky tomu kotouč zastavil.
     
    41:10
    Krejčíkovo vyhození kotouče za svou brankou zastavil Petr Hamalčík. Mohl tak nasměrovat svůj tým do protiakce, celkem rychle se ale puk objevil na hokejkách hostů.
     
    40:06
    Úvodní buly sice vyhrál Slovan, rychle se ale kotouče zmocnili Kozlové, kteří se pokusili o rozehrávku. K Hamalčíkovi se ale nedostali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla už trochu větší gólové hody. Opět byl o něco málo lepší domácí tým, který své snažení proměnil ve dvě branky, zatímco inkasoval jen jednou. I díky tomu jsou šance obou týmů před závěrečnou periodou otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Díky svému nájezdu z levé strany mohl Jiří Severa poslat Ústecké do vedení! Jeho ránu z těsné blízkosti brankoviště ale Lukeš dokázal povedeným zákrokem vykrýt.
     
    38:55
    Podél mantinelu si najížděl Anatolij Protasenja. V poslední chvíli ho ale zvládl blokovat Petr Pýcha. I tak ovšem Slovan zůstává v útoku.
     
    37:40
    Díky celkem klidné rozehrávce se Kolín dostal až k Hamalčíkově svatyni. K jeho ohrožení se ale nedostal, naopak záhy se musel vydat bránit prostor před Lukešem.
     
    37:21
    Domácí v plném počtu.
     
    36:39
    Krejčíkovu těžkou ránu z vnější hranice kruhu zblokoval svou nohou Martin Tůma. Nic to ale nemění na pokračující útočné souhře Kozlů.
     
    36:00
    Velkou šanci měl David Šafránek, který zakončoval napravo z těsné blízkosti. Hamalčíkovi se ale povedlo kotouč svým tělem zalehnout.
     
    35:27
    Slovanu se po krátkém kolínském náporu povedlo vytěsnit svého soupeře až k vlastní brance. Kozlové se tak musí probít zpět.
     
    35:21
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Vladimír Brož – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    34:11
    Dělovku Lukáše Krejčíka od modré srazil Gabriel Szturc. Slovanu se posléze povedlo uvolnit a rozehrát směrem ke kolínské svatyni.
     
    33:31
    Husovu ránu srazil svou nohou Sebastian Jasečko. Kolínští se ale snažili napadat Hamalčíkovu branku. Jejich akce ovšem pohořela na nepřesné souhře.
     
    32:25
    Robin Martínek se snažil dotečovat Husovo nahození na branku. Puk ale zvedl příliš vysoko, ten totiž pouze obloučkem přepadl přes ústeckou branku. Kolínský nátlak ale trvá i nadále.
     
    31:38
    Další zákrok kolínského gólmana. Tentokrát po střele Sebastiana Jasečka od modré. I s touto šancí si ale Lukeš dokázal úspěšně poradit.
     
    31:07
    Z přetahované o puk ve středním pásmu vyšli vítězně domácí. Michal Trávníček se posléze v pravém kruhu odhodlal ke střele. Puk ale zaplul naprosto přesně do lapačky Štěpána Lukeše,
     
    30:31
    Dalekonosnou rozehrávku Slovanu ve středním pásmu zastavil Lukáš Blaha. Ten poslal do akce Vojtěcha Sílu, kterému se ovšem nepovedlo kvůli ofsajdu přejít přes modrou.
     
    29:20
    Ondřej Bláha potřetí! Tentokrát v mezikruží postrčil kotouč doprava na Jana Grima, který vyzkoušel sílu svého projektilu na Štěpánu Lukešovi. Kolínský strážce svatyně ale zvládl vyrazit kotouč svým ramenem nad sebe.
     
    28:14
    Od modré vypálil křižmo na Lukeše Sebastian Jasečko. Jeho ránu po zemi ale v mezikruží zblokovali Kolínští, kteří se tím pádem mohli vydat do protiakce.
     
    27:30
    Hráči Slovanu vyčkávají s rozehrávkou za vlastní brankou. Danielu Vrdlovcovi se posléze povedlo vyvézt puk podél pravého mantinelu. Ke střele se ale v pravém kruhu dostal Vladimír Brož. Lukeš celkem bez obtíží pokryl.
    26:44 Aleš FURCH - 2:2
     
    26:44
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústecká odpověď na sebe nenechala dlouho čekat! Ondřej Bláha se dostal k další vyložené střele, kterou sice Lukeš pokryl, nicméně puk zcela pod kontrolou neměl. ALEŠOVI FURCHOVI se ho tak povedlo protlačit hokejkou pod betonem kolínského gólmana. Asistence: Ondřej Bláha.
    25:55 David ŠAFRÁNEK - 1:2
     
    25:55
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolínští se opět ujímají vedení! DAVID ŠAFRÁNEK dostal krásně nabito v levém kruhu, čehož bez váhání využil a naprosto přesně poslal kotouč za Hamalčíkova záda. Asistence: Zdeněk Král a Miroslav Kukla.
     
    25:39
    Střelu od modré v podání Jakuba Husy dokázal Hamalčík srazit svými betony.
     
    25:08
    Štěpán Lukeš v posledních chvílích zažívá krušné časy ve své brance. Proti soupeřovým střelám je ale úspěšný.
     
    24:45
    Michal Trávníček našel na středu stojícího Karla Klikorku, který neváhal a z první napálil puk na kolínskou branku. Jeho ránu ale zblokoval hned první stojící hráč hostí.
     
    24:08
    Slovanu se daří narušovat kombinaci kolínského týmu a nepustit svého soupeře ke střele.
     
    23:29
    Kozlové pozvolna rozehrávají od vlastní branky. Po výpadu podél mantinelu se ke střele dostal Martin Štohanzl. Jeho ránu pod značným úhlem ale Hamalčík lapil.
    23:00 Ondřej BLÁHA - 1:1
     
    23:00
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    V signalizované výhodě dochází k vyrovnání! ONDŘEJ BLÁHA si najížděl přes levý kruh a z jeho hranice vyslal tvrdou střelu k bližší tyči Lukešovy klece. Bez asistence.
     
    22:46
    Celkem rychle se ale domácí museli vrátit zpět.
     
    22:03
    Kale Costa vložil hůl do nahrávky mířící na Jana Stehlíka. Slovan se díky tomu mohl na krátkou dobu vydat před Lukeše.
     
    21:29
    Hosté v plném počtu.
     
    21:19
    Dlouho čekal na nahrávku, nakonec Jiří Drtina vystřelil. Lukeš ale reagoval svými betony.
     
    20:28
    Další nájezd Slovanu už byl úspěšnější. Dominik Sklenář se navíc v pravém kruhu dostal do zakončení. Puk ale napálil příliš vysoko, neboť ten skončil v ochranné síti nad Lukešovou brankou.
     
    20:09
    Domácí vstoupili do druhé třetiny rozehrávkou od vlastní branky. Při přechodu přes modrou ale byli zachyceni sudími v ofsajdovém postavení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina tohoto utkání je za námi. O poznání lépe do ní vstoupil domácí tým, který vyslal na gólmana Lukeše o poznání větší množství střel, žádnou z nich ale neposlal za jeho záda. Na druhé straně se Kozlům povedlo využít jednu přesilovku a do další fáze utkání tak vstoupí s těsným náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Hned zkraje oslabení zvládl Kolín vyhodit puk na opačný konec ledové plochy.
     
    19:29
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Jakub Semirád – 2 min., podrážení).
     
    19:17
    Slovan se marně snaží probít ven ze třetiny.
     
    18:26
    Nájezd vzal na sebe Martin Štohanzl. Osudný se mu ale stal plánovaný průnik přes trojici bránících hráčů Slovanu, kterým se povedlo mu kotouč ukořistit.
    17:42 David ŠAFRÁNEK - 0:1
     
    17:42
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Přesilovka využita, Kozlové jdou vedení! Po rychlé kombinaci Kolínských se v levém kruhu naprosto přesně opřel do kotouče DAVID ŠAFRÁNEK a svou ranou rozvlnil volný prostor u bližší tyče Hamalčíkovy branky. Asistence: Zdeněk Král.
     
    16:45
    Průjezd Davida Šafránka přes modrou zpomalil Štěpán Matějček, který mu vypíchl puk. I tak se ale k němu Kolínští rychle dostali a započali útočnou kombinaci před Hamalčíkem.
     
    16:27
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Michal Trávníček – 2 min., podrážení).
     
    15:59
    Sám podél mantinelu vyrazil Marek Němec. Obkroužil si Hamalčíkovu branku a už se chystal ke střele, když ho nedovoleně zastavil Michal Trávníček, Kolín pokračuje v signalizované výhodě bez gólmana.
     
    14:42
    Petr Pýcha zastavil ústeckou souhru a naopak nasměroval do akce Lukáše Krejčíka. Tomu se sice povedlo vypálit na Hamalčíka, gólman Slovanu ale puk svými betony vyrazil.
     
    14:00
    Domácí v plném počtu.
     
    13:52
    Jakub Husa to zkusil od modré. Trefil ale prvního stojícího bránícího hráče ústeckého týmu.
     
    12:53
    Křiznou vysokou střelu na Hamalčíka vyslal Jan Stehlík. Nastřelil ji ale až příliš vysoko, kotouč se pouze prolétl nad Hamalčíkovou svatyní.
     
    12:04
    Slovan celkem rychle vyhodil puk k Lukešovi. U mantinelu pak stíhal Protasenja Jakuba Husu. Ovšem neúspěšně, Kolínští pochvíli zamířili zpět před branku domácího týmu.
     
    12:00
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Sebastian Jasečko – 2 min., sekání).
     
    11:19
    Slovan se stále drží v útočném prostoru. Lukešovu branku zvládá ostřelovat od modré čáry, puk ale málokdy letí přímo na gólmana kolínského týmu.
     
    10:58
    Hosté v plném počtu.
     
    10:23
    Ústecká předbranková kombinace pokračuje i nadále. Slovan se ale málokdy dostane přímo ke střele na Lukeše, a když už, ještě před dolétnutím k gólmanovi to zblokuje nějaký z kolínských obránců.
     
    09:36
    Nikým nehlídaný Miroslav Kukla převzal kotouč za vlastní brankou a obloukem ho vyhodil až k Hamalčíkovi.
     
    09:08
    Ústečtí si zatím přihrávají ve třech mezi sebou podél levého mantinelu.
     
    08:58
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Jakub Váchal – 2 min., hákování).
     
    08:22
    Havránkovi se povedlo vyvézt puk z kolínského sevření až na modrou čáru k Lukešovi. Nevyšla mu ale přihrávka doprava, i tak se ale Slovan udržel v tomto prostoru.
     
    07:40
    Kozlové celkem nadějně operují v prostoru před Hamalčíkem. Zvládají držet puk na svých holích díky nahrávkám, leč střela na ústeckého gólmana stále ne a ne přijít.
     
    07:06
    Jakub Husa si zprvu celkem nadějně vyvážel puk středem pole ven. Nevyšla mu ale souhra se Zdeňkem Králem a Slovan vyrazil do brejku.
     
    06:40
    Po vhazování další střela Slovanu! Tentokrát v podání Jiřího Drtiny od modré čáry. Lukeš si ale i s touto šancí dokázal poradit.
     
    06:21
    Anatolij Protasenja operuje s kotoučem za Lukešovou brankou. Až konec se z otočky odhodlal k zakončení. Brankář Kozlů ale puk přidržel u betonů.
     
    05:14
    Kozlům se daří ostřelovat prostor před brankou Petra Hamalčíka. Samotnou svatyni Slovanu ale ani v jednom případě trefit nedokázali.
     
    04:41
    Načež z mezikruží prověřil pozornost Štěpána Lukeše Štěpán Havránek. Kolínský gólman ale zvládl ramenem vyrazit puk nad sebe do ochranné sítě.
     
    04:05
    Jiří Severa narušil postupný přechod Kolína ze středního pásma. Díky tomu mohl jeho tým rychle vystartovat před Lukeše, kde celkem snadno obsadil pozice k přihrávání.
     
    03:16
    Útočná souhra domácího týmu pokračuje i nadále! Po kombinaci Slovanu se k zakončení dostal Dominik Sklenář. Ten se pokusil prostrčit kotouč k Lukešově levé tyči, úspěšný ovšem nebyl.
     
    02:11
    Robin Martínek nepřešel přes dvojící bránících hráčů Slovanu. Proti kolínské brance tak mohl rozjet protiakci Aleš Furch.
     
    01:53
    Za odhozeným pukem dopředu vystartoval Gabriel Szturc. Lukeš ovšem puk posunul hokejkou za sebe k mantinelu. Tam se o kotouč rozhořel tvrdý souboj.
     
    00:58
    Slovan se nebezpečně přibližuje k brance Štěpána Lukeše. Z pravé strany na něj přímou střelu vyslal Štěpán Havránek. Kolínskému gólmanovi se ji ale podařilo zneškodnit.
     
    00:10
    První buly vyhráli Kolínští. Celkem rychle i Hamalčík připsal první zákrok. Střelu Davida Šafránka ale snadno vyrazil od svých betonů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (Haas) – Vladimír Brož, Klikorka, J. Drtina (A), Š. Havránek, M. Voženílek, Jasečko, Mareš – Tůma (A), Matějček, D. Sklenář – Trávníček (C), Vrdlovec, Severa – O. Bláha, G. Szturc, Grim – Furch, Costa, Protasenja.

    SC Kolín: Š. Lukeš (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Váchal, Muška – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – L. Krejčík (A), Zumr, Petržilka – Síla, Štohanzl, Němec – R. Martínek, Semirád, J. Stehlík (A) – Mašín.

    Rozhodčí: Petružálek, Pilný – Maštalíř, Roischel.
     
    Předchozí vzájemné klání obou týmů

    12. 12. 2020, 8. kolo: SC Kolín – HC Slovan Ústí nad Labem 4:2
    Branky a nahrávky:
    6. Zdeněk (Štohanzl, Blaha), 8. L. Krejčík (Zumr, Stehlík), 14. Husa (Jankovský, Z. Král), 24. Jankovský (Z. Král, Šafránek) – 28. J. Drtina (Severa, Š. Havránek), 59. Trávníček (Vrdlovec).
    Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1.
    Střely na branku: 32:33.
    Po třetinách: 3:0, 1:1, 0:1.

    Sestava Kolína: Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Váchal, Pýcha, Zdeněk – Jankovský, Z. Král, Šafránek (C) – L. Krejčík (A), Zumr, Stehlík (A) – Síla, Štohanzl, Petržilka – Semirád, R. Martínek, Němec.

    Sestava Ústí nad Labem: Hamalčík – M. Voženílek, Vl. Brož (A), Š. Havránek, J. Drtina (A), Vala, Pika, Zich – Pšenička, Vrdlovec, Tůma – Trávníček (C), Matějček, Severa – O. Bláha, G. Szturc, Protasenja – Grim, Furch, Tlačil.
     
    Střelecky drží Kolínské nad vodou především David Šafránek. Svůj příděl ve výši 25 kanadských bodů rozdělil mezi třináct gólů a dvanáct asistencí. V počtu nahrávek ho ale předskočila hned celá trojice hráčů – Václav Jankovský a Jakub Husa, oba s patnácti gólovými přihrávkami, Zdeněk Král dokonce se sedmnácti. Jasnou jedničkou Kolína je Martin Sejpal. Brankoviště Kozlů hájil v sedmnácti utkáních s úspěšností 88,91 %. Záda mu kryjí Štěpán Lukeš, jemuž se poštěstilo chránit kolínskou svatyni v pěti zápasech, a to s úspěšností 91,76 %, a Ondřej Martínek se čtyřmi odchytanými zápasy a úspěšností 88,57 %. V posledním utkání Kolína proti Havířovu ale příležitost dostal osmnáctiletý Tomáš Sajdl, přičemž úspěšnost svých zákroků vyhoupl na 92,31 %.
     
    Kozlové jsou na tom velmi podobně jako Slovan. Na domácím stadionu podlehli naposledy hned zkraje ledna Kladnu, od té doby neztratili ani bod. Z města Františka Kmocha tak s nepořízenou odjížděli Přerov, Frýdek-Místek, Benátky nad Jizerou a Havířov. Ovšem i zde platí, co se daří doma, naprosto nevychází venku. Mimo svůj stadion totiž Kolín naposledy úspěšně zvládl až duel se Slavií, se kterou se utkal v polovině prosince. Následně odjížděl bez bodů z Frýdku-Místku, Litoměřic, Prostějova, Vsetína a Třebíče.
     
    Střeleckou produktivitu ústeckého týmu táhne jeho kapitán Michal Trávníček. Zkušený harcovník si dosud připsal už 21 kanadských bodů, jež rozdělil mezi jedenáct gólů a deset nahrávek. Právě v asistencích se ale před něj dostal Jiří Severa, na svém kontě má o dvě více. Gólů ale vsítil jen šest. Gólmanskou jedničkou Slovanu je Petr Hamalčík. Svatyni Ústečanů hájil již v jedenácti kláních, a to s úspěšností 92,28 %. Sekunduje mu Marek Schwarz, který odchytal osm zápasů s úspěšností 87,62 %. V poslední době ale dostává příležitost člen reprezentační osmnáctky Oliver Šatný. Do branky Slovanu se postavil ve dvou případech a zajistil si úspěšnost 90,77 %.
     
    Slovan v lednu ovšem potvrzuje domácí formu. Ve všech lednových domácích kláních vybojoval alespoň jeden bod. Jedinou domácí prohru musel přijmout v nervydrásajícím souboji s jihlavskou Duklou, který ve prospěch týmu z Vysočiny rozhodla až dvanáctá série samostatných nájezdů. Dva body pak Ústečtí ztratili po výhrách v prodloužení nad Slavií a Benátky nad Jizerou. Naproti tomu Kadaň, Šumperk a Frýdek-Místek obrali o všechny tři body. Poněkud méně radostná je ale jejich venkovní bilance. Ta čítá tři duely, v Porubě, Třebíči a Prostějově, Slovan ale ani v jednom z nich na body nedosáhl.
     
    Ústecký stadion nabídne duel dvou tabulkových konkurentů. O něco málo lépe na tom ale jsou Středočeši, kterým patří v současné době třinácté místo s počtem rovných třiceti bodů. Slovan je ale Kozlům dosti v patách, má na ně ztrátu jediného bodu, kvůli čemuž je také v tabulce o jednu příčku níže.
     
    Zdravím vás u 25. kola hokejové Chance ligy u střetu dvou týmů, které bojují o postup do nejlepší dvanáctky. HC Slovan Ústí nad Labem totiž na svém ledě přivítá SC Kolín. Přeji vám příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 23. O. Bláha, 27. Furch (O. Bláha), 45. Š. Havránek (Severa, Trávníček) – 18. Šafránek (Z. Král), 26. Šafránek (Z. Král, Kukla), 54. J. Stehlík (Husa, Štohanzl), rozh. náj. Šafránek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   David Šafránek (KOL)
    0:1   Martin Tůma (UNL)
    2. série:
    0:2   Lukáš Krejčík (KOL)
    0:2   Jiří Severa (UNL)
    3. série:
    0:3   Jan Stehlík (KOL)
    0:3   Daniel Vrdlovec (UNL)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (s.n. Haas) – Vladimír Brož, Klikorka, J. Drtina (A), Š. Havránek, M. Voženílek, Jasečko, Mareš – Tůma (A), Matějček, D. Sklenář – Trávníček (C), Vrdlovec, Severa – O. Bláha, G. Szturc, Grim – Furch, Costa, Protasenja.
    SC Marimex Kolín: Š. Lukeš (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Váchal, Muška – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – L. Krejčík (A), Zumr, Petržilka – Síla, Štohanzl, Němec – R. Martínek, Semirád, J. Stehlík (A) – Mašín.

    Rozhodčí: Petružálek, Pilný – Maštalíř, Roischel
    thejrc.org