Bayern – Hoffenheim 4:1 (kon.) | W. Brémy – Schalke 1:1 (kon.) | Dortmund – Augsburg 3:1 (kon.)
Frankfurt – Hertha 3:1 (kon.) | Union Berlín – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Leverkusen 1:0 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:1 (0:1)
FC Schalke 04
Sobota 30.01.2021, 15:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • Německá Bundesliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:36:56)
     
    Utkání 19. kola německé Bundesligy mezi Werderem Brémy a Schalke 04 dospělo k remízovému výsledku 1:1. Měli jsme možnost sledovat dva zcela odlišné poločasy. V tom prvním dominovali hosté, kteří se dokázali dostat do vedení ve 38. minutě zásluhou Omara Mascarella, který zamířil do protipohybu Pavlenky.

    Do druhého dějství vstoupili domácí jako vyměnění. Najednou byli všude o krok dříve a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vyrovnat. Blízko byl v 74. minutě Juja Osako, jehož hlavičku ještě Fährmann skvělým zákrokem vytěsnil na břevno. Zeleno-bílí se dočkali o tři minuty později, kdy Rašica přihrál na střed žolíkovi Kevinu Möhwaldovi, jenž prostřelil gólmana střelou k bližší tyči. V nastavení základní hrací doby se svěřenci kouče Kohfeldta radovali z obratu, ale radost byla krátká, na gól asistující Gebre Selassie stál totiž v době nahrávky v ofsajdovém postavení.

    Domácí Brémy se díky remíze posunuli na dvanáctou příčku před Hoffenheim a Augsburg, s nimiž mají shodný počet bodů, jen lepší skóre. Schalke zůstává poslední, na pozice zajišťující záchranu ztrácí devět bodů.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:20.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Všechno je jinak. Hlavní rozhodčí Storks ještě konzultoval celou situaci s videorozhodčím a vyšlo najevo, že český obránce Gebre Selassie stál v době nahrávky v ofsajdu. Gól tak neplatí, zápas skončí remízou.
     
    90+4
    Domácí za minutu dvanáct dávají gól a obracejí vývoj střetnutí ve svůj prospěch! Gebre Selassie ještě zastihl míč na hrací ploše a pasem na střed našel Eggesteina, který prostřelil marně se natahujícího Fährmanna.
     
    90+3
    Juja Osako měl dnes již druhou dobrou příležitost ke skórování. Do vnitra pokutového území ostal výbornou nahrávku, jenže placírkou zvedl balón až příliš.
     
    90+2
    Čtvrtá žlutá karta utkání putuje znovu do kádru Schalke. Malick Thiaw dokázal odehrát míč před Veljkovćem, jenže pak mu úplně zbytečně přišlápl pravý kotník.
     
    90+1
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Ömer Toprak, přichází Niklas Moisander.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Rozehrávky přímého kopu se chopil sám faulovaný Leonardo Bittencourt. Střla mu ovšem vůbec nesedla, Ralf Fährmann mohl zůstat klidným.
     
    88
    Žlutou kartu si za ostrý šlapák na pravé lýtko Bittencourta vysloužil Klaas-Jan Huntelaar. Nizozemský útočník se ve staronovém dresu neuvedl v tom nejlepším světle.
     
    87
    Po delší době se do hry zapojil Jiří Pavlena. Český reprezentační gólman včas vyběhl, aby před za obranu zabíhajícím Huntelaarem přihrál Augustinssonovi.
     
    86
    Matija Nastasić si nedokázal pohlídat Veljkoviće a málem mohl pořádně litovat. Stoper Brém totiž zakončoval hlavou na zadní tyč a jen o pár decimetrů svatyni minul.
     
    85
    Více volného prostoru dostal zhruba dvacet metrů od brány Juja Osako. Dalekonosný projektil zamířil o pořádný kus nad horní tyč.
     
    84
    Domácí dominují. Maximilian Eggestein zkoušel proniknout středem, ale proti početní převaze neuspěl, zastavil jej Uth, ten vzápětí pod tlakem Möhwalda jen odkopl do zámezí.
     
    83
    Nohama si zahrál Ralf Fährmann, kterému adresoval nahrávku z nouze Matija Nastasić. Gólman dlouhým odkopem vrátil míč na útočnou polovinu.
     
    82
    Leonardo Bittencourt si netroufl na střelu, volil raději centr. Vysoko do vzduchu se vyšplhal Marco Friedl, v záklonu zakončoval vedle pravé tyčky.

    Milan Huppert

    Branky: 77. Möhwald (Rašica) – 38. Mascarell (Harít)

    Karty:   63. Stambouli (SCH), 66. Fährmann (SCH), 90+2. Thiaw (SCH)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:20.
    Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, Toprak (90+1. N. Moisander), Friedl – Gebre Selassie (C), Bittencourt, M. Eggestein, Mbom (46. Möhwald), Agu (46. Augustinsson) – Schmid (46. Rašica), Sargent (61. Osako).
    Náhradníci: dos Santos Haesler – Augustinsson, Dinkci, Grujev, Chong, Möhwald, N. Moisander, Osako, Rašica.

    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Kabak, Nastasić, Kolašinac (C) – Stambouli, Mascarell (80. Thiaw) – Schöpf (46. Boujellab), Uth, Harít (70. William) – Hoppe (80. Huntelaar).
    Náhradníci: Langer – Boujellab, Mendyl, Mercan, Oczipka, Thiaw, William, Huntelaar.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Hüwe
    thejrc.org