Opava – Brno 0:2 (kon.) | Ostrava – Plzeň 0:2 (kon.) | Slavia – Jablonec 3:0 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
0:2 (0:1)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 31.01.2021, 14:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a mějte hezký zbytek víkendu. Na viděnou. (17:24:11)
     
    V příštím kole pojede Opava 6. února do Karviné. Brno bude o další body ve stejný den usilovat na hřišti Bohemians 1905.
     
    Brno si po třetí výhře v sezóně polepšilo na patnáctou příčku tabulky. Opava zůstává s jediným vítězstvím poslední a vidina záchrany se jí po duelu "o šest bodů" opět vzdálila.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:29.
     
    Opava opět nevstřelila branku, prohrála s Brnem 0:2 a promarnila možnost na posun z poslední příčky tabulky. Duel přitom nezačal pro Slezany špatně, jenže obrovské šance Čvančary z 5. a 7. minuty zůstaly nevyužity. To Brno z ojedinělé akce udeřilo. Adam Fousek se uvolnil na levé straně a křižnou tečovanou střelou na vzdálenější tyč poslal Zbrojovku do vedení. Slezané, kteří museli v první půli pro zranění vystřídat Holíka s Březinou, se posléze tlačili za vyrovnáním, domácí se ale ne a ne prosadit. Šest minut po změně stran sice hlavičkoval za záda Berkovce Žídek, rozhodčí ale viděli těsný ofsajd. V 79. minutě střílel Nešický z přímého kopu pod břevno, Berkovec ale výborně zasáhl. Na druhé straně spálil dobrou možnost Fousek, který střílel po přihrávce z pravé strany těsně vedle pravé tyče. Zbrojovka se ale přeci jen ještě jednou radovala. V úvodní minutě nastavení přidal pojistku Jan Hladík, který potrestal upadnutí Schaffartzika střelou z pravé strany pokutového území.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Už je to v podání Opavy křeč. Slezané jsou sice na útočné polovině, Brno je ale zataženo a pohodlně se brání.
     
    90+2
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90+2
    Jan Žídek protestoval od střídačky směrem k rozhodčímu a vykoledoval si žlutou kartu.
    90+1. Jan HLADÍK - 0:2
     
    90+1
    Brno právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Jan Schaffartzik při snaze o zpracování balonu před vlastním vápnem upadl a nabídl tak možnost k zakončení JANU HLADÍKOVI. Ten ranou z pravé strany prostřelil Fendricha a dal razítko na výhru Zbrojovky.
     
    90
    Peter Štepanovský fauloval Aleše Nešického. Vilém Fendrich pošle směrem dopředu dlouhý nákop.
     
    90
    Již běží poslední minuta řádné hrací doby. Balon se pohybuje ve střední části hrací plochy. Uvidíme, kolik se hlavní arbitr rozhodně nastavit.
     
    89
    Na centrovaný balon Aleše Nešického si nabíhal Tomáš Čvančara, pas to však byl přetažený. Rozehrávat bude Martin Berkovec.
     
    88
    Za hlavu se drží Tomáš Smola. Ten se ve výskoku srazil s Pavlem Dreksou. Je pískán faul hostujícího kapitána.
     
    87
    Další velká možnost Zbrojovky. Rohový kop z levé strany prodlužoval Vilém Fendrich konečky prstů na zadní tyč, kde mířil trestuhodně vedle branky střídající Daniel Fila!
     
    86
    Po centru z levé strany se balon odrazil někam k penaltovému puntíku k Janu Hladíkovi, jeho ránu ale zablokoval Jan Schaffartzik.
     
    85
    Patrik Hellebrand si ukopl balon, a tak musel krátce před pokutovým územím faulovat Jana Hladíka. Je z toho žlutá karta a zajímavá standardka pro Brno.

    Filip Lefenda

    Branky: 18. A. Fousek (J. Sedlák), 90+1. Hladík

    Karty:   31. Březina (OPA), 85. Hellebrand (OPA), 90+2. Žídek (OPA) – 9. Šumbera (BNO), 27. A. Fousek (BNO), 45+2. Růsek (BNO), 72. Štepanovský (BNO)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:29.
    Slezský FC Opava: Fendrich – Březina (45. Schaffartzik), Didiba, Žídek (C) (56. Smola) – Kania (56. Večerka), Nešický, Tiéhi, Hellebrand, Helešic – Čvančara, Lukáš Holík (11. Juřena).
    Náhradníci: Šrom – Večerka, Smola, Schaffartzik, Mondek, Juřena, Kulhánek.

    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Jakub Šural, Dreksa (C), Pernica – Štepanovský, J. Sedlák, Pachlopník (64. Vaněk), Bariš, Šumbera (46. Jan Moravec) – A. Fousek (64. Hladík), Růsek (83. Fila).
    Náhradníci: Floder – Jan Moravec, Hlavica, Hladík, Vaněk, Ad. Čermák, Fila.

    Rozhodčí: Dubravský – Blažej, Kubr
    ocianews.com