Motor ČB – Mladá Boleslav 2:6 (kon.) | Liberec – Olomouc 1:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 6:3 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:0 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:4 (3:4 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:6 (0:3, 2:2, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 31.01.2021, 15:30 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Tipsport extraligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Motorem a Boleslaví. Buly je naplánováno na 15:30 a my budeme u toho.
     
    BK Mladá Boleslav

    Mladá Boleslav ještě bude chtít zabojovat o první čtyřku. V současné době se totiž nachází na pátém místě se ziskem šedesáti sedmi bodů, na čtvrtou Plzeň ztrácí jediný bod. Středočeši mají navíc o jeden zápas odehráno méně. Bruslaři mohou být spokojení s počtem inkasovaných branek, kterých je nyní 89, oni sami jich nasázeli 117. V posledních třech duelech brala Mladá Boleslav čtyři body. Nejprve doma porazila Třinec těsně 3:2. Poté ale následovala porážka v prodloužení od Sparty 2:3 a v posledním duelu nestačila na Karlovy Vary 1:3. Zrovna v posledním duelu se brankou blýsknul dokonce karlovarský gólman Filip Novotný, jemuž se to povedlo jako prvnímu v historii české ligy.

    Nejproduktivnější hráči:
    David Šťastný – 37 bodů (18+19)
    Martin Ševc – 22 bodů (4+18)
    Pavel Kousal – 20 bodů (11+9)
     
    Madeta Motor České Budějovice

    Jihočeši si představovali rozhodně jiný návrat do extraligy po sedmi letech, určitě chtěli být v tabulce výše. Jsou totiž na posledním místě tabulky a brzy se z něj nedostanou. Po třiceti sedmi zápasech má na svém kontě šestadvacet bodů a na třináctý Zlín ztrácí deset bodů. Motor má nejhorší defenzivu, když inkasoval už 144 branek, na druhou stranu jich dal devadesát tři, což je pátý nejhorší útok.

    Co se týče týmových statistik, tak ani v těch domácí celek nezáří. České Budějovice dosud vstřelily dvacet sedm branek v přesilových hrách, což dělá úspěšnost 16,27%. Oslabení mají hokejisté z budějovické metropole nejhorší v lize, když ubránili jen 76,47% přesilových her soupeře.

    Motor získal v posledních třech zápasech dva body. Nejprve se odehrálo těsné utkání s Litvínovem, ale na ten jihočeští hokejisté doma nestačili o jednu branku 3:4. Následoval divoký zápase na ledě Třince. Tam totiž České Budějovice vstřelily sedm branek, dvakrát dokonce měly tříbrankový náskok, ale... Nakonec nebraly ani bod, když padly 7:9. Jistá satisfakce následovala v posledním zápase. Třikrát se Motor utkal s Hradcem Králové od přesunu licence z Motoru do tohoto východočeského města. Až na čtvrtý pokus se mu ale povedlo vyhrát. Sekunda ho dělila od tříbodového zisku. Nakonec však Jihočeši stejně vyhráli, i když po samostatných nájezdech.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 25 bodů (9+16)
    Zdeněk Doležal – 21 bodů (11+10)
    Miroslav Forman – 15 bodů (7+8)
     
    1. vzájemný zápas – 20.9.2020:

    Mladá Boleslav – Motor 5:2

    Branky a nahrávky: 17. Šťastný (Ševc, R. Zohorna), 29. Lunter (R. Zohorna), 50. J. Stránský, 56. Šťastný (R. Zohorna), 58. J. Strnad (J. Růžička) – 25. M. Novák (Z. Doležal, Gilbert), 28. Suchánek (Z. Doležal, Raška I).

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Šidlík – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Alderson, Zbořil (A), Jääskeläinen – Flynn, Cienciala, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský.

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Pavel, Vydarený (A), Slováček – Jonák, Prokeš, Beránek – M. Novák (A), Gilbert, Raška I – Indrák, Michnáč, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček.
     
    2. vzájemný zápas – 9.11.2020:

    Motor – Mladá Boleslav 1:2p

    Branky a nahrávky: 23. D. Voženílek (Pýcha, Michnáč) – 53. Ševc (Šťastný), 61. Šťastný (R. Zohorna, Ševc).

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Vydarený, Plášil, Pavel, Allen, Pýcha, Slováček – Prokeš, Christov, D. Voženílek – M. Novák, R. Přikryl, Beránek – Karabáček, Indrák, Doležal – Raška, Michnáč, Jonák.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc, Šidlík, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Klikorka – Šťastný, R. Zohorna, Lunter – Jääskeläinen, Zbořil, P. Kousal – Najman, Flynn, Stránský – Bičevskis, Strnad, Kotala.
     
    3. vzájemný zápas – 22.12.2020:

    Mladá Boleslav – Motor 5:4

    Branky a nahrávky: 23. Fillman (Cienciala, Pláněk), 38. Bičevskis (Flynn, P. Kousal), 41. P. Kousal (Najman), 42. Jääskeläinen (Bernad), 54. Jääskeläinen (Šťastný, Ševc) – 27. Forman (Vydarený), 30. Prokeš (Suchánek, Slováček), 44. Forman (Z. Doležal, Plášil), 60. Adamský (Michnáč, Suchánek).

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, G. Szturc, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský.

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Slováček, Suchánek, Roth – Christov, Jonák, D. Voženílek – Forman, Gilbert, Z. Doležal – Adamský, Prokeš, Karabáček – Michnáč.
    Budou se Boleslavští takhle radovat na jihu Čech?
     
    Úvodní sestavy:

    Madeta Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Plášil, Slováček, Kubíček, Vydarený, Lytvynov, Štencel – Z. Doležal, Toman, Forman – Alderson, R. Přikryl, M. Novák – Holec, D. Voženílek, Jonák – Ville, P. Novák, Beránek.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc, Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík, Moravec – Šťastný, A. Zbořil, Lunter – Kotala, Cienciala, Jääskeläinen – P. Kousal, Najman, Flynn – J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad.

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Komárek, Votrubec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Za favority jsou považování hosté, kteří hrají v bílozeleném dresu, ti domácí nastupují v modrých dresech.
     
    01:02
    A to už byla velká šance Motoru! Miroslav Forman zkusil vypálit z levého kruhu a za Růžičkou zazvonila tyčka! Velká škoda pro domácí.
     
    01:26
    A první střela také hostujícího celku. Ondřej Najman zkusil bekhendem vystřelit z prostoru mezi kruhy, ale mířil přesně do hrudi budějovického brankáře.
     
    02:18
    Ondřej Dlapa zastavil kotouč ve středním pásmu a chtěl rozjet rychlou akci pasem na útočnou modrou. Tam se však ke kotouči nikdo z hostů nedostal.
     
    02:59
    Daniel Voženílek schytal dnes už asi třetí ránu... ale pokaždé se z toho oklepal. Ondřej Slováček nakonec pálil od modré, ale Jan Růžička byl přirpaven.
     
    03:15
    Conor Allen který to v Českých Budějovicích velmi dobře zná, vystřelil prudkou ránu od modré. Jan Strmeň však dokázal zasáhnout svou vyrážečkou.
     
    03:48
    Jihočeši zkoušeli rychlou protiakci, jenže ta byla zastavena čárovým sudím. Ten signalizuje ofsajd, a tak se bude vhazovat na útočné modré domácího celku.
     
    04:15
    Martin Novák se vydal napadat do útočné třetiny, ale David Cienciala jeho atak zvládnul bez větších potíží, když bekhendem posunul kotouč na Ševce.
     
    04:55
    Jan Štencel musel zabrat ve středním pásmu a stihl odehrát puk bekhendem před svým soupeřem. Od něj se však puk odrazil na střídačku Boleslavi.
     
    05:18
    Vít Jonák nejspíše nahazoval od modré, ale do jeho pobídky vložil hokejku jeden z hostujících hráčů, který srazil puk jen do ochranné sítě.
     
    06:02
    Vít Jonák si najížděl před branku, kde byl chvilku sám. Nakonec právě na něj mířila přihrávka z rohu kluziště, jenže domácí hráč ji nedokázal zpracovat.
     
    06:44
    Komerční přestávka.
     
    07:03
    Brandon Alderson si věřil v souboji jeden na jednoho, ale ztratil kotouč na útočné modré. Díky tomu se může hostující celek vydat zase do útočné třetiny.
     
    07:48
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Strnad – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:06
    Matěj Toman poslal hodně špatnou přihrávku na Ondřeje Slováčka, který kotouč už nedokázal zastavit. Od té doby se domácí nemohou dostat do pásma.
     
    09:08
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Velká chyba domácích znamená první branku v budějovické síti! Plášil nedostal ideální přihrávku na modrou. Tam si puk uzmul JAN STRÁNSKÝ, který si najel mezi kruhy a parádní ranou na zadní tyč rozvlnil síťku. Bez asistence.
    09:08 Jan STRÁNSKÝ - 0:1
     
    09:48
    Jakub Strnad je na ledě!
     
    09:59
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Ondřej Dlapa – 2 min., podrážení).
     
    10:06
    Matěj Toman se napřáhl na vrcholku kruhu a vyslal slušnou dělovku. Ta však trefila Petra Šidlíka, načež se hostujícím hráčům povedlo vyhodit.
     
    10:39
    Motor se během chvilky dostal zpět do pásma a pro změnu vystřelil Miroslav Forman. Roman Přikryl kotouč nedokázal tečovat, a tak Jan Růžička chytá.
     
    11:15
    Jakub Strnad získal kotouč na útočnou modré a prosmýkl se až ke střele bekhendem. Ta však nebyla moc prudká, a tak Jan Strmeň v pohodě vyráží.
     
    11:59
    Ondřej Dlapa je na ledě!
     
    12:12
    Karel Plášil zlomil při střele hokejku, to byla velká smůla. Právě proto vzniklo přečíslení dva na jednoho, ale Mladá Boleslav to nevyřešila dobře.
     
    13:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši ubránili oslabení a dostávají se do dvoubrankového vedení! DAVID BERNAD si z modré sjel do lepší pozice. Odtud vyzkoušel střelu na zadní tyč, kde vymetl skvělým způsobem pavouky! Asistence: Ondřej Dlapa a David Šťastný.
    13:00 David BERNAD - 0:2
     
    13:45
    Přečíslení dva na jednoho v podání Jihočechů! To táhl Martin Beránek, kterému najížděl Pavel Novák. Ten byl přikrytý, tak to prvně jmenovaný zkusil sám, ale Jan Růžička vyráží. Právě Martin Beránek poté podjel a vyhodil branku z pozice.
     
    14:26
    Zdeněk Doležal získal kotouč ve středním pásmu a rodila se akce dva na dva. Právě devadesát trojka ale poté zkazila přihrávku a přišla o kotouč.
     
    15:14
    Daniel Voženílek udržel kotouč proti napadajícímu soupeři a hledal spoluhráče na modré. Tam však stihl vložit hokejku jeden z hostujících hráčů.
     
    15:56
    Ondřej Slováček vyslal dobrou pobídku od modré. do které ještě sáhl jeden ze spoluhráčů. Jan Růžička s potížemi kotouč vyrazil, načež Miroslav Holec netrefil odkrytou branku!
     
    16:25
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A Středočeši vedou už o tři branky! CONOR ALLEN se dostal k odraženému kotouči a trefil se naprosto přesně do růžku na levé tyči. Asistence: Adam Zbořil a Mário Lunter.
    16:25 Conor ALLEN - 0:3
     
    17:36
    Pavel Novák měl dobrou rychlost, a tak se proháčkoval až ke střele. Ta však byla sražena soupeřovo hokejkou, a tak šla hodně mimo tři tyče.
     
    18:13
    Oba týmy už byly na ledě celkem dlouho. Takže když se kotouč dostal do středního pásma, rozhodly se oba celky pro střídání celých formací.
     
    18:53
    Jan Strmeň se musel po delší době připomenout zákrokem, který však nebyl nijak nebezpečný. Vhazovat se bude po levici budějovického brankáře.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda dnešního utkání, po které vedou hostující hokejisté už o tři branky. Tu první navíc dali ve vlastním oslabení. Jan Stránský ujel p chybě na modré do samostatného úniku a prosadil se parádní ranou na zadní tyč. Poté se trefil pro změnu obránce, kterým se stal David Bernad, jenž trefil zadní růžek. Do třetice se prosadil Conor Allen, který pro změnu trefil úplně stejné místo...

    Další třetina začne přibližně v 16:18.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 14 – 11
    Střely mimo: 3 – 0
    Zblokované střely: 5 – 1
    Hity: 1 – 0
    Vhazování: 10 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Trvalo to jenom třicet pět sekund a už je to o čtyři branky. Za střelce branky je označený DAVID ŠŤASTNÝ, ale kotouč do branky nejspíše dostal Martin Beránek. Asistence: Adam Zbořil a Marek Hrbas.
    20:35 David ŠŤASTNÝ - 0:4
     
    21:31
    Roman Přikryl šikovně tečoval kotouč, jenže jeho teč mířila těsně vedle tyčky. Tato lajna ještě zůstala u touše, ovšem bez nějaké zajímavé šance.
     
    22:03
    A tentokrát zase šance Mladé Boleslavi, ta zatím hraje lépe než domácí celek. Jan Strmeň udržel kotouč ve výstroji, a tak se před ním bude vhazovat.
     
    23:05
    Tentokrát se hosté sami vyhnali z pásma, tak alespoň vystřídali. Neměli však problémy se založením akce, a tak se během chvilky dostal zpět do pásma.
     
    23:26
    Dvakrát během krátké chvilky musel zasahovat českobudějovický brankář. Pokaždé puk udržel někde ve výstroji, takže byla hra během chvilky přerušena.
     
    24:01
    Zdeněk Doležal měl okolo sebe celkem hodně prostoru, přesto nedokázal nahrát přesně. Z následné protiakce se dostal do dobré pozice, ale Conor Allen nedokázal z prostoru mezi kruhy trefil prostor brankáře.
     
    24:57
    České Budějovice bojovaly o kotouč v útočném pásmu. To se jim však nepovedlo, a tak se dopředu mohou zase hnát hostující hokejisté.
     
    25:48
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Ondřej Dlapa – 2 min., napadení).
     
    26:03
    To byla velká šance na domácí straně! Daniel Voženílek dostal skvělou přihrávku od Formana na hranici brankoviště, ale ten nedokázal přehodit beton.
     
    27:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají přesilovou hru a je to zase o tři branky! Zdeněk Doležal sice ještě gólmana nepřekonal, ale na hranici brankoviště byl agilní DANIEL VOŽENÍLEK, jenž byl tentokrát úspěšný. Asistence: Zdeněk Doležal.
    27:07 Daniel VOŽENÍLEK - 1:4
     
    27:34
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Šimon Kubíček – 2 min., hákování).
     
    27:49
    I Mladá Boleslav celkem rozebrala domácí celek a ke střele z nebezpečné pozice se dostal David Šťastný. Ten druhou branku v utkání nezapsal do statistik.
     
    28:16
    Daniel Voženílek se vydala napadat svého soupeře do středního pásma. Právě on se však dostal do ofsajdového postavení, které je také odpískáno.
     
    28:41
    Miroslav Holec jel příhodně ve svém obranném pásmu, kde se k němu odrazil kotouč. Následně ho vyhodil a budějovická lajna mohla vystřídat.
     
    29:15
    Středočeši se v posledních desítkách sekund nemohou dostat do útočného pásma. Vypadá to, že se hokejisté Motoru bez větších problémů ubrání.
     
    29:34
    Šimon Kubíček je na ledě!
     
    30:14
    Ondřej Slováček v těžké pozici zastavil kotouč na útočné modré, ale v tu chvíli se k němu stáhli hned dva soupeři, kteří ho o touš nakonec obrali.
     
    30:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je za námi trochu více než půlka utkání a domácí právě schytávají bůra! JAKUB KOTALA si sjel před branku, kam na něj nakonec mířila přihrávka. Kotalovi stačilo nastavit hokejku a mohl jít slavit. Asistence: David Cienciala a Joona Jääskeläinen.
    30:51 Jakub KOTALA - 1:5
     
    31:23
    To byla velká šance na domácí straně! Ondřej Najman se zjevil úplně osamocený před Strmeněm, ale domácí gólman zvládl zasáhnout ramenem.
     
    31:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ale tohle byla pěkná akce, takže je to zase o tři branky! KAREL PLÁŠIL zachytil odražený kotouč na modré a vydal se mezi kruhy. Odtud vyslal parádní střelu, kterou nemohl Jan Růžička chytit. Asistence: Miroslav Holec a Daniel Voženílek.
    31:53 Karel PLÁŠIL - 2:5
     
    32:34
    Martin Beránek chtěl zavést kotouč do pásma, ovšem nakonec ho musel jen nahodit. Budějovice o něj poté ještě bojovaly, ale na své hokejky jej nezískaly.
     
    33:18
    Komerční přestávka.
     
    33:55
    Vypadá to, že se nám budou měnit formace na straně domácího celku! Roman Přikryl totiž nyní nastupuje se Zdeňkem Doležalem a Miroslavem Formanem.
     
    34:21
    Zdeněk Doležal nebyl vůbec bráněný na středu hřiště, kam také dostal přihrávku. Střela mu ale vůbec nesedla, takže vůbec nehrozila branku hostí.
     
    34:56
    René Vydarený se vydal napadat svého soupeře, ovšem nebyl úspěšný. Přesto po zákroku Jana Růžičky vybojovali domácí hokejisté ještě vhazování.
     
    35:32
    Ondřej Dlapa jen nahodil kotouč do útočného pásma a vystřídal. Už trochu tahal nohy, takže Boleslav se neudržela v pásmu a domácí mohou jít dopředu.
     
    36:08
    To byla zajímavá možnost na domácí straně! Gabin Ville sebral kotouč poslednímu hráči, ale při zakončení byl trochu rozhozen, a tak zakončil jenom do hrudi gólmana!
     
    36:54
    Oddechový čas pro hosty.
     
    37:07
    Jihočeši svírají svého soupeře v jeho obranném pásmu. René Vydarený vyslal zajímavou pobídku před branku, kde Miroslav Forman nedokázal tečovat.
     
    37:55
    Roman Přikryl šikovně zavezl kotouč do útočného pásma, ale tam po pár soubojích domácí o touš přišli. Do konce třetiny zbývají už jenom dvě minuty.
     
    38:25
    To byla celkem zajímavá možnost! Jan Růžička na střelu neviděl, a tak ji vyrazil jenom před sebe, kde se Daniel Voženílek nakonec k zakončení nedostal.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    39:20
    To byla velká šance na hostující straně! Pavel Kousal dostal skvělou přihrávku a mohl jet sám na gólmana. Nezvládl však zakončení, které poslal vysoko nad branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A již jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých nadále vedou hosté o tři branky! Boleslavi se navíc podařilo skórovat už po 35 sekundách, když David Šťastný byl označen za střelce branky. Jihočeši se branky dočkali ve dvacáté osmé minutě, když se dorážkou prosadil Daniel Voženílek. Středočeši si však vzali vysoké vedení zpět, když krásnou akci zakončil Jakub Kotala. Na jeho branku po minutě odpověděl Karel Plášil, jenž se trefil přesně do růžku.

    Další třetina začne přibližně v 17:11.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 25 – 25
    Střely mimo: 5 – 5
    Zblokované střely: 9 – 3
    Hity: 3 – 3
    Vhazování: 17 – 29
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Jan Růžička byl poprvé v akci v poslední třetině. Byl to pro něj celkem rutinní zákrok...
     
    42:02
    Tentokrát se rozehrávka domácímu týmu nepovedla, a tak je spískáno zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce budějovického brankáře.
     
    42:17
    A během chvilky se stejná situace opakovala. Jihočechům to moc nemuselo vadit, ale poté se provinili ofsajdem, takže museli zase vyklidit pásmo.
     
    43:25
    David Bernad nejprve naznačil střelu, načež si kotouč ještě trochu posunul. Poté vystřelil, ale zblokovanou střelu chytil Jan Strmeň tygřím skokem do lapačky.
     
    44:20
    Třetí perioda zatím není zrovna zábavná... Oba týmy se sice poměrně snaží, ale jejich snaha nekončí žádnou zajímavější šancí...
     
    45:09
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., držení).
     
    45:38
    Mladá Boleslav ztratila kotouč a došlo k nepříjemné srážce Davida Šťastného, který se těžce zvedal. Následovala velká šance Víta Jonáka, jenže ten o kousek nedosáhl na puk!
     
    46:25
    Středočeši se až nyní usadili v útočném pásmu. David Bernad nakonec hledal přihrávkou spoluhráče u tyčky, jenže tento pas byl sražen domácím hráčem.
     
    47:09
    Roman Přikryl je na ledě!
     
    47:20
    Komerční přestávka.
     
    47:38
    Jeden z hostujících hokejistů inkasoval nějaký úder do obličeje a hra je proto přerušena. Na ledě je krev, takže nastoupí i uklízecí četa. Boleslavský hráč dostal do obličeje kotoučem a po chvilce se zvedl.
     
    48:04
    Na ledě máme technické problémy, když nám pro změnu nejde časomíra... Ve hře se však bude pokračovat, rozhodující bude čas v boxu.
     
    48:32
    Jakub Kotala lehce zastavil rodící se útok domácího celku a chtěl rozjet akci dlouhou přihrávkou. Po té se však kotouč dostal jen na střídačku Motoru.
     
    49:05
    České Budějovice se snaží napadat svého soupeře při zakládání akce, ale ke kotouči se nakonec nedostaly. Musí se proto vracet rychle do obrany.
     
    49:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši se po jednoduché akci prosazují! JAN STRÁNSKÝ si sjel na přihrávku z pravé strany a byl v dobré pozici. Proto se s tím nerozpakoval a táhlou střelou prostřelil Jana Strmeně. Asistence: Oscar Flynn.
    49:32 Jan STRÁNSKÝ - 2:6
     
    50:17
    Martin Ševc se ocitl v napadání tří soupeřů přesto našel prostor pro přihrávku na levou stranu. Bruslaři z toho nedokázali vytěžit ani střelu.
     
    51:11
    Gabin Ville se vydala napadat v útočném pásmu a trochu tím zamotal hlavy svým soupeřům. Jihočeši z toho přesto nedokázali vytěžit ani střelecký pokus.
     
    51:54
    Daniel Voženílek je dnes hodně aktivní a rozhodně patří mezi nejlepší hráče Motoru. To ukazuje také dvěma body, které dnes zatím získal...
     
    52:06
    Komerční přestávka.
     
    52:36
    Matěj Toman zastavil průnikovou přihrávku ve středním pásmu, načež se domácí po chvilce dostali do pásma. Tam však zatím podstupují hlavně souboje.
     
    53:15
    Utkání se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. O třech bodech je poměrně dlouho rozhodnuto, a tak nesledujeme atraktivní podívanou.
     
    53:51
    Jan Růžička zapsal další rutinní zákrok, českobudějovičtí střelci ho dnes zase tak moc neprověřili. Nyní Motor vybojoval alespoň buly v útočném pásmu.
     
    54:19
    Miroslav Forman se štěstí vybojoval kotouč v útočném pásmu, načež se ke střele dostal Zdeněk Doležal. ten však spíše ohrozil rozhodčího v rohu kluziště.
     
    55:06
    Zakázané uvolnění přesouvá hru před mladoboleslavskou svatyni. Motor ztrácí čtyři branky. Uvidíme, zda utkání ještě alespoň trochu zdramatizuje.
     
    55:21
    Hned po vhazování se ale kotouče ujala Mladá Boleslav a drží se v útočném pásmu. Zatím ale nemá potřebný prostor ke střeleckému pokusu, na kotouči se však drží.
     
    56:01
    Brandon Alderson se cpal s kotoučem na holi do útočného pásma. Byl na to ale bohužel pro domácí sám. Puk při přechodu do pásma ztratil, byl od něj odstaven a nedostal se do zakončení.
     
    56:45
    David Šťastný je po srážce v obranném pásmu v pořádku a nyní zatopil obraně domácích. Jeho přihrávka do gólové pozice byla zbržděna.
     
    57:15
    To nevypadalo úplně špatně na straně Motoru! Miroslav Holec svou střelou ale neuspěl, načež Šimon Kubíček z dobré pozice ani netrefil kotouč.
     
    58:03
    Jan Růžička chytil kotouč, načež se hned dvojice hráčů snažil ještě dorážet puk, který však nebyl vidět. Následovala proto mela, kterou rozhodčí brzy uklidnili.
     
    58:03
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Miroslav Forman – 2 min., hrubost).

    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Kotala – 2 min., hrubost).
     
    58:34
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. České Budějovice se snaží využít prostoru na ledě, ale po střele z ostrého úhlu skončil puk jen v ochranné síti.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    59:18
    Utkání se ale spíše už jen dohrává. Motor toho dnes moc nevymyslel a zaslouženě prohraje. Mladá Boleslav drží kotouč na svých hokejkách.
     
    59:49
    Avšak to byla ještě velká šance na hostující straně! Conor Allen zakončoval přečíslení dva na jednoho, ale lapačka Jana Strmeně mu překazila brankovou radost!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Mladá Boleslav dnes vyhrála naprosto zaslouženě a bere tři body do tabulky. V poslední třetině jsme se dočkali už jenom jedné branky, o kterou se postaral Jan Stránský. Tomu nechala obrana domácího celku až moc prostoru, čehož tento střelec využil. Právě on se stal jediným dvoubrankovým střelcem zápasu.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 27 – 33
    Střely mimo: 8 – 10
    Zblokované střely: 19 – 9
    Hity: 4 – 4
    Vhazování: 33 – 40
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:51:18)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 28. D. Voženílek (Z. Doležal), 32. Plášil (Holec, D. Voženílek) – 10. J. Stránský, 13. Bernad (Dlapa, Šťastný), 17. Allen (A. Zbořil, Lunter), 21. Šťastný (A. Zbořil, Hrbas), 31. Kotala (Cienciala, Jääskeläinen), 50. J. Stránský (Flynn)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Plášil, Slováček, Kubíček, Vydarený, Lytvynov, Štencel – Z. Doležal, Toman, Forman – Alderson, R. Přikryl, M. Novák – Holec, D. Voženílek, Jonák – Ville, P. Novák, Beránek.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc, Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík, Moravec – Šťastný, A. Zbořil, Lunter – Kotala, Cienciala, Jääskeläinen – P. Kousal, Najman, Flynn – J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad.

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Komárek, Votrubec
    thejrc.org