Motor ČB – Mladá Boleslav 2:6 (kon.) | Liberec – Olomouc 1:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 6:3 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:0 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:4 (3:4 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:4 (2:3, 0:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Neděle 31.01.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:18:58)
     
    Ve třetí třetině jsme byli svědky jediného a závěrečného gólu, kterým skončil stav dnešního utkání 2:4. Postaral se o něho po ani ne dvou minutách Lukáš Pech. Poté poměrně pražští hráči vypustili síly a nechali hrát spíše domácí hokejisty. Ti se dostali k nejedné nemalé šanci, obvykle ale končila Salákovým zákrokem, který si jich v poslední dvacetiminutovce připsal poměrně dost. S jeho zkušenostmi si ale žádnou branku vsítit nenechal a podržel své spoluhráče. Na závěr je ještě jednou potřeba vyzdvihnout výkony mladíka z řad zlínských brankářů, který proti nejlepšímu týmu ligy měl doslova zkoušku ohněm a i přes dva obdržené góly podle všech sledujících prošel a ukázal svoji kvalitu.
     
    Konec zápasu.
     
    58:40
    Už je tady samotný závěr utkání a trochu překvapivě zůstává Kořének stále mezi dvěma tyčemi a ani trenér Svoboda nesvolává své hráče k sobě v rámci oddechového času.
     
    57:41
    Blíží se poslední dvě minuty zápasu a pro domácí to začíná vypadat opravdu bledě, navíc hráči pražské Sparty tahají čas přihrávkami na jistotu v obraném pásmu. Na druhou stranu, který tým by to neděla při dvoubrankovém vedení s papírově slabším soupeřem.
     
    56:42
    Do dalšího výpadu se dostal Karafiát s Dufkem, ani jejich pokus nebyl úspěšný a skončil na hokejkách soupeřových obránců.
     
    55:42
    Po vhazování před zlínským zaskakujícím brankářem jsou u kotouče na pár chvil opět Pražáci, kteří dělají přesně to co potřebují, a to, že zdržují hru.
     
    54:43
    Žižka se pokus najít přihrávkou po mantinelu svého spoluhráče na modré hráče. Ten ho však nepochopil a tak se musí vracet pro kotouč až ke Kořénkovi. To všechno hraje do karet Spartě, která je čím dál tím blíž už páté výhře v řadě.
     
    53:45
    Ke střele od modré se dostal Řezníček, jeho střela ale byla zblokována a skončila v rohu kluziště, odkud posílá dalekonosnou přihrávku do útoku jeden ze sparťanských obránců.
     
    52:46
    Po vhazování před pražskou svatyní jsou u kotouče jak jinak než domácí, ti ale opět přichází o kotouč. Ten budou ale mít šanci získat zpět, jelikož se píská až klasicky zakázané uvolnění, tentokrát ale ze strany soupeře.
     
    51:47
    Po dalším vyhraném vhazování před brankou Beranů přichází další zakázané uvolnění, tentokrát už naprosto jasné. Po dalším vhazování jsou opět úspěšní valaši. Tentokrát jejich postup do útoku nekončí zakázaným uvolněním ale pouze kotoučem v ochranné síti.
     
    50:27
    Už běží poslední desetiminutovka a domácím se pomalu ale jistě krátí čas. Naopak jejich soupeř z hlavního města se už asi vidí v autobuse s dalšími třemi body na kontě, jelikož jejich tempo a styl hry se opravdu hodně zvolnil.
     
    48:48
    Po delší době tady máme vhazování před Kořénkem, ve kterém byli úspěšnější domácí. Po přihrávce Fořta přes celé kluziště se mohl dostat k puku Vopelka. Sudí ale dost nekompromisně zapískal zakázané uvolnění i přes nesouhlas téměř všech na stadionu, včetně zlínského trenéra Svobody.
     
    47:49
    Sparta začala v posledních pár minutách nabírat opět na otáčkách. K Jejich soupeř má sice stále navrch, už to ale není jeden útok za druhým, který končil obvykle až v Salákově lapačce.
     
    46:50
    Největší slabinou ševců je v posledních momentech přestup přes střední pásmo, kde v podstatě vždycky přijdou o kotouč, nemají to ale snadné protože i pražská obrana odvádí poctivou práci v dnešním utkání.
     
    45:51
    Fořt se dostal k prověřovací střele od modré. Tou ale Salákovi moc vrásek na čele nenadělal, nicméně aspoň prověřil jeho pozornost. A navíc v hokeji se každá střela počítá.
     
    44:52
    Důkazem tlaku domácích může být mimo jiné i Dufkova střela, která orazítkovala tyčku svatyně Saláka. Ten se za kotoučem jenom ohlídl, jelikož měl naprosto zakrytý výhled.
     
    43:53
    Berani po čtvrtém obdrženém gólu zažívají z nějakého důvodu až nepochopitelné zmrtvýchvstání, které jim moc podobné není. Pomáhají jim v tom i poměrně mizerné výkony jejich soupeře z posledních minut.
     
    42:54
    Do velice nebezpečného zakončení se dostal Okál, který se po přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů ocitl naprosto sám před Salákem. Jeho zakončení ale mířilo přímo do středu brankářova těla, takže s tím moc problémů neměl.
    41:55 Lukáš PECH - 2:4
     
    41:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu branka, která by mohla být rozhodující! Po ztrátě kotouče jednoho z obránců ševců se dostal ke ztracenému puku Jan Buchtele, který svou přihrávkou našel LUKÁŠE PECHA. Asistence: Jan Buchtele a Robert Říčka.
     
    41:43
    Nosek zkusil vyslat Dufka do útoku, jeho přihrávka byla ale tak nepřesná, že naopak našla soupeřova hráče.
     
    40:44
    Úvodní buly posledního dějství vyhrál pro domácí Fořt. Ti ihned nahazují do útoku, kde je ale u kotouče jako první Salák. Ten hnedka vyslal své spoluhráče do útoku, tam se ale opakoval obdobný scénář.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství jsme až překvapivě nebyli svědky ani jedné branky. Blíže k němu měl tým ze středu Čech, to ale jenom díky tomu, že domácí k ničemu nepouštěl. Dominance pražského celku však nebyla tak obrovská aby z ní pramenily vyloženě gólové šance každé dvě minuty. Je nutno ale vyzdvihnout výkony benjamínka domácích, který si při svém debutovém zápase počíná bravurně. Po dvou třetinách stav 2:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:38.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:44
    Domácí se snaží opět jako v minulé třetině ještě vytěžit další gól do kabiny.
     
    37:28
    K zajímavé tečí se dostal Pech, který tečoval prudké nahození Saláka už před útočnou modrou, kotouč se ale vznesl tak nebezpečně, že jeho padavý směr letu by mohl nadělat trable i velezkušenému brankáři. Mladičký Kořének si s ním ale poradil bravurně.
     
    36:29
    Ke střele se dostal tentokrát Sedláček, jeho pokus byl ale zblokovány jedním z obránců pražského týmu a tak kotouč končí v ochranné síti.
     
    35:30
    Na ledě jsou po téměř čtyřiceti minutách k vidění poměrně dost ostré kontakty, žádný z nich ale není trestuhodný, nebo si to aspoň sudí myslí, kteří jsou dneska opravdu hodně benevolentní.
     
    34:31
    Po vhazování jsou zase u puku hosté, což je pomalu až dnešní stálice. Co se ale změnilo, je to, že už s ním nejsou tak nebezpeční jako dřív. Nicméně z výkonu neubrali, spíš se akorát domácí oklepali.
     
    33:32
    K prudké střele se dostal veterán domácích Okál. Jeho pokus ale mířil přímo do středu brány, takže trefil Saláka, který ani neměl zakrytý výhled. Navíc jeho střelu ani nikdo netečoval.
     
    32:32
    Na to, že domácí třetí brankář zažívá extraligovou premiéru, tak se mu zatím drží. Navíc se ani psychicky naprosto nesložil po první brance, kterou inkasoval sotva za půl minuty. Nutno taky dodat, že minimálně půl roku si nezachytal, jelikož jsou všechny juniorské soutěže zakázané.
     
    31:33
    Po delší době tu máme vhazování i na druhé strany kluziště, přes Salákem. To opět vyhrává Sparta a opět se může vrhat do útoku. Tentokrát se dostal ke střele Němec. Ani jeho pokus ale neskončil brankou.
     
    30:34
    Vhazování vyhráli opět hosté a ti tak můžou pokračovat v tažení na dobytí Zlína. To se jim zatím daří, nic ale nemají jisté, jelikož je rozdíl jenom jednobrankový.
     
    29:35
    A domácí se dostávají ke kotouči a opět pouze vyhazují, aby mohli vystřídat. To tak akorát vyhovuje Pražanům, kteří jsou už opět v útoku. Ke střele se dostal Sukeľ.
     
    28:36
    Nutno připomenout, že domácí se už nějakou tu minutu nedostali do útočného pásma, natož k zakončení, které by měl alespoň nějakou naději na gól.
     
    27:37
    Do dalšího útoku se mohli dostat hráči z hlavního města, v tom jim ale zabránil sudí, který signalizuje ofsajd. I přesto se však píská, jelikož si toho jeden z útočících hráčů nevšimnul. Aby toho nebylo pro hosty málo, tak sudí je přesvědčený o tom, že šlo o úmysl.
     
    26:38
    Po souboji o kotouč za Kořenkovými zády získávají tento kus černé gumy Berani. Ti ho ale zahazují tak, aby nedošlo k zakázanému uvolnění, zároveň ale aby mohli vystřídat.
     
    25:39
    Domácím se podařilo vystřelit po delší době na Salákovu bránu a hnedka puk končí jeho lapačce. Po buly se dostávají ke kotouči opět ševci a ihned opakují střelu, tentokrát z druhého kruhu. U dalšího vhazování přece jenom měli více štěstí sparťanští hokejisté a ti se hnedka hrnou opět do útoku.
     
    24:40
    Berani se nyní pokusili udržet v útočném pásmu. Sobotka ale přišpendlil jednoho ze zlínských útočníku a obral o kotouč i za pomoci od jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    23:41
    K snad první střele druhé třetiny ze strany domácího mančaftu se dostal Ondráček. Jeho pokus z poměrně ostrého úhlu skončil vedle a ke kotouči se dostávají opět hosté.
     
    22:42
    Ze strany Sparty to už není tak drtivý tlak jako byl chvílemi v první třetině, nicméně odvádí to co je potřeba, jelikož ševce nepouští vůbec k ničemu a drží si je bezpečně daleko od vlastní svatyně.
     
    21:43
    Beranům se podařilo vyhrát buly ve vlastním pásmu a i oni se nyní můžou vrhnout do útoku. To se jim ale nedaří i díky poměrně ostrému zastavení jednoho z pražských obránců. To ale zůstává u rozhodčích bez povšimnutí, takže se pokračuje v plném počtu.
     
    20:44
    Kotouče se zmocnili opět Sparťanští díky Horákovi, a vrhají se hnedka do útoku, kde by bez pochyb chtěli uplatnit roli favorita. Kromě pár střel se ale zatím k ničemu nedostali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     
    V prvním dějství toho bylo opravdu hodně k vidění! K první brance se dostali poměrně rychle domácí díky gólu Lukáše Vopelky. Poté ale přišlo poměrně přísné vyloučení z řad Beranů a Sparta měla šanci na vyrovnání. Přesilovku využil pouhou vteřinu před koncem Martin Jandus a odstartoval kanonádu Sparty. Přesně za minutu se postaral o gól Andrej Kudrna. Po jeho brance se dostal na led náhradní brankář domácích Michal Kořenek po zranění zlínské dvojky Daniela Hufa. Ten inkasoval hned první branku jeho extraligové kariéry za méně než minutu. Tentokrát se o ní postaral David Tomášek. Už to vypadalo pro ševce hodně bledě, v závěru první dvacetiminutovky ale přišel zvrat jménem Daniel Gazda, který ještě dal šanci domácím na body z dnešního utkání. Po první třetině je stav 2:3 a určitě se máme ještě na co těšit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:11 Jiří KARAFIÁT - 2:3
     
    19:11
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto by ještě pořádně mohlo zdramatizovat zápas! Po kratším tlaku Beranů, kterých v poslední době nebylo moc se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti JJIŘÍ KARAFIÁT, který se svou střelou nemýlil a dal ještě jeho spoluhráčům šanci na vyrovnání. Asistence: Daniel Gazda a Jakub Svoboda.
     
    18:49
    Blíží se poslední minuta první třetiny a domácí se ještě snaží tlačit.
     
    17:32
    Ke střele domácích se dostal Šlahař, jeho pokus ale skončil na betonech brankáře Sparty, který jej přikryl lapačkou. Ten může mít ale štěstí, že autor poslední střely nepřihrával před bránu, kde mohl zakončovat s kapkou štěstí Sebera.
     
    15:48
    Domácí se v posledních minutách opravdu snaží seč jim síly stačí, na rozjetou pražskou mašinu je to ale zkrátka opravdu málo a rozdíl oproti nejlepšímu týmu Extraligy je poměrně jednoznačný.
     
    14:24
    Po snad pěti minutách přichází alespoň nějaký výpad do útočné části kluziště ze strany domácích. To ale končí po střele, která mířila na bránu. Salákovi ale žádné trable určitě nadělat nemohla.
     
    13:02
    Tak domácí pochopitelně odvádí velkou herní bídu na ledě v posledních minutách. Na co sáhnou se jim nedaří a že by se jim dařilo na pár vteřin zůstat u kotouče se nedá ani říct.
    11:07 David TOMÁŠEK - 1:3
     
    11:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, tak toto je obrat jako hrom! V pouhých ani ne dvou minutách tu přichází naprosté selhání domácích v podobě dalšího selhání defenzívy, která tropí opravdu jednu chybu za druhou. Toho využil další sparťanský hráč DAVID TOMÁŠEK. Asistence: Lukáš Rousek a Ondřej Němec.
     
    10:28
    Střídání v týmu PSG Berani Zlín: ze hřiště odchází Daniel Huf, přichází Michal Kořének.
    10:28 Andrej KUDRNA - 1:2
     
    10:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu hnedka další branku po další chybě domácí obrany, jejíž zaváhání byli opět kritické. Využil toho ANDREJ KUDRNA. Domácím se navíc rodí další trable, jelikož Huf vypadá, že se zranil. Asistence: David Vitouch.
    09:28 Martin JANDUS - 1:1
     
    09:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu vyrování a to pouhou jednu jedinou vteřinu před koncem přesilovky. Domácí defenzíva doposud odváděla dobrou defenzivní práci. To se ale nyní změnilo, když došlo k úniku dva na dva. Skóroval MARTIN JANDUS. Asistence: Roman Horák.
     
    09:07
    Blíží se závěr první přesilovky a zatím se tváří tak, že zůstane nevyužita. Obzvlášť v druhé části početní výhody přišel hodně velký tlak ze strany Sparty.
     
    08:08
    Tak Pražané mají nyní jedinečnou šanci na vyrovnání, kterou by měli popadnout za pačesy. Po téměř minutě se ale zatím k ničemu nedostali díky dobré defenzivě domácích.
     
    07:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., napadení).
     
    06:18
    Tak přece jenom přichází po delší době útočný výpad ze strany domácích. Kromě pár střel se ale k ničemu nebezpečnému nedostali a u kotouče jsou opět sparťanští.
     
    05:08
    I přes první vstřelený gól a překvapivé vedení domácí moc nedominují. Po vhazování se v podstatě k ničemu nedostali a jakékoli jejich počiny o útok končí obvykle zakázaným uvolněním.
    03:30 Lukáš VOPELKA - 1:0
     
    03:30
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu velice rychlý první gól a překvapivě ze strany Beranů. Po střele Pavla Kubiše se dostal k odraženému kotouči LUKÁŠ VOPELKA, který zakončoval do téměř odkryté brány. Pro lajka by to mohlo znít, že měl zakončení snadné, opak je však pravdou. Tento skákavý puk se velice těžko trefuje a to obzvlášť při zakončení z tak velkého úhlu z první. Asistence: Pavel Kubiš a Tomáš Fořt.
     
    01:43
    Domácím se příliš nedaří zatím jakkoli dostat do útoku. Jednou se jim podařilo vyhodit, ale toto nahození skončilo ofsajdem.
     
    00:44
    Úvodní buly vyhrál pro hosty Sobotka a ti se po pár přihrávkách dostávají ihned do útoku. Po pár vteřinách ale přicházejí o kotouč po nepřesné přihrávce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Nosek (A), M. Novotný, Gazda, Suhrada, Ferenc – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – J. Ondráček, Karafiát, Dufek.

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Kudrna.

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Brejcha, Frodl.
     
    HC Sparta Praha

    Hosté z Prahy mají oproti domácím ještě lepší formu. Vždyť mají desetizápasovou šňůru utkání, ve kterých získali alespoň bod. Navíc poslední čtyři utkání vyhráli takže mají v týmu opravdu velkou pohodu. Aby toho neměli málo tak momentálně obsazují první místo v tabulce a přímý postup do čtvrtfinále mají v podstatě jistý. Na druhém místě jim ale dýchá na záda třinecký mančaft, který má o pouhé dva body méně a navíc má zápas k dobru, takže by potřeboval výhru za tři body jako sůl. To je ale právě to co se od nich očekává,, minimálně podle posledních výkonů, díky kterým jsou pro dnešní utkání jednoznačnými favority. Můžeme jen hádat, zda si Sparta prodlouží jejich veleúspěšnou sérii nebo se jejich soupeři podaří skolit Goliáše.

    Poslední tři utkání:
    Sparta Praha vs. Plzeň – 4:0
    Sparta Praha vs. Mladá Boleslav – 3:2 pp
    Kometa Brno vs. Sparta Praha – 2:4
     
    PSG Berani Zlín

    Domácí Berani mají v poslední době až nezvykle dobrou formu. Z posledních 5 zápasů vytěžili 7 bodů a to mimo jiné díky výhře nad favorizovanou Plzní. Mimo tento velice důležitý úspěch taky porazili Olomouc a určitě mají velice dobrou atmosféru v týmu. Pomoct by jim mohlo i to, že až bleskurychlým tempem dotahují Olomouc, na kterou ztrácí jenom čtyři body. Ta se nachází na posledním místě zajišťujícím postup do play off, které se už rychle blíží. Výhra by byla pro domácí velice cenná a mohla by jim vlít čerstvou krev do žil. Jejich soupeř z Prahy je ale pro dnešní zápas jasným favoritem a pro domácí ševce to bude zkouška ohněm.

    Poslední tři utkání:
    Olomouc vs. Zlín – 2:4
    Litvínov vs. Zlín – 3:2
    Zlín vs. Liberec – 2:3 po sn.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 4. Vopelka (Kubiš, Fořt), 20. Karafiát (Gazda, Svoboda) – 10. M. Jandus (Horák), 11. Kudrna (Vitouch), 12. Tomášek (Rousek, O. Němec), 42. Pech (Buchtele, Říčka)


    Berani Zlín: Huf (11. Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Nosek (A), M. Novotný, Gazda, Suhrada, Ferenc – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – J. Ondráček, Karafiát, Dufek.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Kudrna.

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Brejcha, Frodl
    thejrc.org