Chabarovsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Soči 1:4 (kon.) | Omsk – Jaroslavl 4:2 (kon.)
Minsk – Viťaz 5:4 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Neděle 31.01.2021, 15:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dinamo Minsk v důležitém zápasu na domácím ledě udolalo Viťaz výsledkem 5:4 a přiblížilo se postupu do play-off, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (18:15:50)
     
    Dnešní výhrou si tak Dinamo Minsk vytvořilo na šesté příčce tříbodový náskok na Čerepovec a hlavně má k dobru již sedm bodů na moskevský Spartak, jenž je na první nepostupové deváté příčce. A jelikož Dinamo i Spartak odehrají už "jen" devět zápasů, tedy mohou získat maximálně osmnáct bodů, může Minsk pomalu spřádat plány na play-off.

    Se Spartakem se Dinamo do konce základní části již nepotká, ale 5. února nastoupí k důležitému mači na hřišti právě Viťazu. Ten je nyní na osmé příčce, když má stejně jako Spartak Moskva stejně bodů (52), ale horší vzájemné zápasy. Spartak totiž Viťaz v sezoně ve všech třech zápasech porazil a na konci února může být zápas Spartak – Viťaz stěžejní.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 5-4
    Střely na branku: 31-22
    Zásahy gólmanů: 18-26
    Zblokované střely: 8-18
    Vyhraná buly: 36-31
    Hity: 30-11
    Vyloučení: 9-10
    Využití: 2-2
    V oslabení: 0-1.
     
    Perfektní zápas od první minuty je u konce. Již během začátku zápasu mohly padnout tři góly, ale v největší šanci nepřekonal Justin Danforth v samostatném uniku Furcha, jelikož mířil nad branku. Skóre se poprvé měnilo v čase 14:34, kdy se z předbrankového prostoru po výborné přihrávce Princeho prosadil Rob Klinkhammer. Dinamo mohlo zvýšit svůj náskok, protože mělo přesilovku, ale spoluhráči vystavili beka Menella na modré špatnou přihrávkou do nekomfortní situace, Alexandr Děrgačov se zmocnil puku a svůj únik zakončil střelou mezi betony Dominika Furcha. V téže přesilovce však Dinamo znovu otočilo stav ve svůj prospěch, po 58 sekundách od vyrovnání se nadvakrát z levé strany prosadil Francis Paré.

    V závěru první části byl vyloučen domácí Shane Prince a zkraje druhé třetiny hosté v přesilovce srovnali. Rána Daniila Pylenkova zapadla k pravé tyči, protože gólman Dinama přes clonu Smolina skoro nic neviděl. Ve 24. minutě domácí znovu vedli. Ilja Usov dostal krásný pas mezi dva hráče soupeře od Koljačonoka a svůj únik zakončil trefou mezi betony gólmana. Za 67 sekund našli hosté odpověď! Grebenščikov v situaci dva na jednoho vyzval ke gólu Danilu Moisejeva a ten se zblízka nemýlil – zvedl puk nad přesouvajícího se Furcha. Následovalo několik potyček, ale stav se do konce druhé části neměnil.

    V čase 45:08 vstřelili domácí důležitou branku. Roman Gorbunov si jí za dnešní výkon zasloužil, když dostal na pravé straně přihrávku od Parého, opřel se zápěstím do střely, prohnul pořádně hůl a jeho rána proklouzala pod betony Ježova do sítě. Necelé dvě minuty před koncem domácí využili přesilovku po hezké individuální akci Shane Princeho, jenž oklamal na pravém kruhu dva protihráče a před brankou se trefil nad lapačku gólmana.

    Jenže to nebylo vše. Přišlo vyloučení na domácí straně a 40 sekund před koncem propálil Furcha tvrdou ránou do šibenice Linus Hultström. Hosté ale i přes dva následné závary už vyrovnat nestihli a Dinamo bere z hlediska bojů o postupovou osmičku dva velmi důležité body – 5:4.
     
    Konec zápasu.
    60:00 Závěrečná potyčka
     
    60:00
    Se závěrečnou sirénou přišla ještě potyčka několika hráčů. Nejaktivnější byl domácí Rob Klinkhammer a Linus Hultström za hosty, takže oba dostávají dvě minuty za hrubost. Minimálně kapitánovi Dinama však nemusí dvouminutový trest vůbec vadit.
     
    59:57
    Ani Danila Moisejev se nyní v obtížné pozici v závaru před brankou neprosadil a pro hosty už je to hodně kritické. Na srovnání mají jen tři sekundy. Důležité bude, kdo vyhraje buly po pravici Furcha.
     
    59:45
    Dvě nahození do mlýnice před brankou Furcha domácí zvládli.
     
    59:28
    V dramatickém závěru vyhráli hosté buly a jdou hned do útočného pásma, přičemž Ilja Ježov mizí ze své branky.
    59:22 Linus HULTSTRÖM - 5:4
     
    59:22
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak pozor, rozhodnuto ještě zdaleka není, jelikož hosté čtyřicet sekund před koncem třetí třetiny snižují na 4:5! Justin Danforth na levém kruhu poslal puk na Moisejeva. Forvard Viťazu dal přihrávku podél modré pro LINUSE HULTSTRÖMA, přičemž švédský bek si sjel blíže ke středu kluziště a tvrdou ránou se trefil nad vyrážečku Furcha, který toho znovu moc neviděl. Asistence: Danila Moisejev, Justin Danforth.
     
    59:09
    Hosté ještě mají maličkou šanci na zdramatizování zápasu, jelikož Ilja Šinkevič v souboji o puk podrazil soupeře a usedá na trestnou lavici.
    58:50 Shane PRINCE - 5:3
     
    58:50
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Je zřejmě rozhodnuto. Hosté v oslabení museli trošku otevřít hru, čehož využil SHANE PRINCE. Kanaďan dostal na pravé straně puk a v útočném pásmu oklamal dvojici Pautov, Popov. Následně si najel si před branku a svojí hezkou akci zakončil přesnou střelou nad vyrážečku zkoprnělého Ježova. Asistence: Rob Klinkhammer, Arťom Děmkov.
     
    58:40
    Hosté už musí riskovat a i v oslabení jdou do protiútoku dva na dva, který ale končí na útočné modré.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:50
    Velký problém pro hosty. Roman Gorbunov potvrdil dobrý výkon, když šel do rychlého útoku na modré a Igor Golovkov ho musel zahákovat. Ačkoliv je nyní hodně rozzlobený, když usedá na trestnou lavici, může se zlobit jen a jen na sebe.
     
    56:18
    Na obou stranách se již hraje v pěti.
     
    55:18
    Útok hostí končí ofsajdem, přechod Viťazu přes modrou nyní trošku vázne.
     
    54:18
    Pokračovat se bude při hře čtyři na čtyři.
     
    54:18
    Celá situace vznikla tím, že Michail Smolin poslal soupeře na mantinel a Ilja Šinkevič mu oplatil několika šťouchanci. Oba jdou ven. Smolin za vražení na hrazení, domácí bek za hrubost.
     
    54:18
    A už se to zase pere. Před obrannou modrou Viťazu si něco vysvětluje Ilja Usov a Francis Paré s dvěma protihráči, ale sudí dokázali obě dvojičky včas rozdělit.
     
    53:45
    Mattias Tedenby na levém kruhu přehrál puk na Daugavinše, který nahodil kotouč do předbrankového prostoru, kde bylo pořádně rušno. Domácí si nakonec celou situaci pohlídali.
     
    52:59
    Mosaljov vybojoval kotouč na levé straně útočné modré a poté poslal výbornou přihrávku před branku na Zacka Mitchella. Kanadský forvard už nastavoval hokejku na usměrnění puku do sítě, ale scházel mu zhruba půl metr.
     
    52:36
    Ačkoliv výborně hrající Roman Gorbunov zbořil hitem za brankou Viťazu svého protivníka, k puku se nakonec dostávají hosté.
     
    52:17
    Buly před vlastní klecí zvládli hráči v modrém výborně a vyváží puk daleko od Furcha.
     
    51:41
    Po vyhraném buly hostí přišlo ihned nahození na druhou stranu kluziště. O zakázané uvolnění se ale nejednalo a nakonec měli domácí co dělat, aby z toho nebyla nějaká šance pro soupeře.
     
    Střely na branku: 30-18.
     
    51:40
    Hra má po delším čase spád bez přerušení. Protiútok hostí nezakončil dobře Daugavinš, jenž z pozice z kruhů střílel nad branku. Na druhé straně raději podržel střelu z levého kruhu Ilja Ježov ve výstroji. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    50:34
    Alexandr Kogalev obkroužil útočné pásmo a udržel kotouč pro spoluhráče. U mantinelu nakonec vyhráli přetahovanou hosté.
     
    49:47
    Almqvist je na ledě a Dinamo je v pěti.
     
    49:45
    Dvě sekundy před návratem vyloučeného Almqvista měli hosté výbornou šanci. Vypadalo to, že Moisejev nechá za brankou vyjet puk po prknech na spoluhráče, ale výborným manévrem ho srazil na Michaila Smolina, jenž byl v předbrankovém prostoru. Dominik Furch rychle zareagoval a zachránil svému týmu průběžné vedení.
     
    49:23
    Ani v dalším útoku se Viťazu nepodařilo zavést puk do útočného pásma.
     
    49:04
    Přesilovková akce hostí nemůže pokračovat, jelikož přišla klička Fjodora Malychina na modré a takové situace většinou končí ofsajdem.
     
    48:52
    Alexandr Děrgačov šel na teč do předbrankového prostoru, kde přímo do nechráněné části bez výstroje koupil tvrdou ránu svého spoluhráče od modré. Je značně otřesen a za pomocí spoluhráčů odchází na střídačku.
     
    47:50
    Hosté hrají v plném počtu a začíná jejich přesilovka.
     
    47:47
    Adam Almqvist dokonce Danfortha fauloval zahákoval a síly na ledě se na tři sekundy srovnají. Poté domácí půjdou do oslabení.
     
    47:47
    Tři sekundy před návratem vyloučeného Daugavinše se vydal po levé straně do protiútoku Justin Danforth. Je s podivem, že domácí dají soupeři při vlastních přesilovkách tolik příležitostí na protiútoky.
     
    47:10
    Střela Parého sice vypadla Ježovovi z výstroje, avšak puk si hosté pohlídali a jejich gólman zapisuje šestadvacátý zákrok.
     
    46:48
    Klinkhammer pálil z kruhů přímo do připraveného Ježova. Pro odražený kotouč si sjel na levou stranu další hráč Dinama, avšak ani následná střela neprošla za záda Ilji Ježova.
     
    46:19
    Také nyní měli domácí při kombinaci namále a soupeř se už chystal na protiútok, ale Brennan Menell na modré celou situaci vyřešil.
     
    45:50
    Další komplikace pro Viťaz přichází vyloučením Kasparse Daugavinše. Ale to jsem psal i po první brance zápasu a hned poté hosté v oslabení srovnali.
    45:08 Roman GORBUNOV - 4:3
     
    45:08
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Přesilovku sice Dinamo nevyužilo, ale krátce poté se už domácí radují a brankář Ilja Ježov nemá úplně čisté svědomí. Francis Paré přihrál na pravý kruh pro ROMANA GORBUNOVA, který neváhal, pořádně prohnul svojí hokejku a jeho tvrdá rána zápěstím proklouzla pod betonem gólmana Víťazu do sítě. Čtyřiadvacetiletý Rus, hrající první sezonu v KHL, si gól za dnešní výkon zasloužil, jelikož spoluhráče zásobuje výbornými přihrávkami a má podíl na druhé brance Dinama, kterou trefil Paré. Nyní si s Francisem Parém role prohodili. Asistence: Francis Paré. Denis Mosaljov.
     
    44:43
    Viťaz prekérní moment zvládl a je v plném počtu.
     
    44:18
    Střela obránce Adama Almqvista od modré šla přesně do míst, kde byl připravený Ježov. Na teč byl připraven Zack Mitchell, ale puk mu šel daleko od hokejky. Švédský bek tak na svůj první gól za Dinamo letos stále čeká.
     
    44:03
    Francis Paré dostal od Mitchella pobídku na levý kruh, ovšem ránou z první minul branku. Domácí ale stále kombinují před Ježovem.
     
    43:43
    Dinamo si už staví v útočném pásmu kombinační deštník.
     
    42:58
    Jenže domácí si hned po buly opět nedali pozor na rychlý protiútok. Ostřílený lotyšský borec Kaspars Daugavinš vzal při situaci dva na dva odpovědnost na sebe, ovšem ránou z levého kruhu tentokrát Furcha nepřekonal.
     
    42:43
    Ačkoliv Dmitrij Markovin ukazoval, že se soupeře ani nedotkl, sudí byli jiného názoru a posílají útočníka Viťazu na dvě minuty ven za podrážení.
     
    41:50
    Nicméně Dinamo je při vstupu do třetí třetiny výrazně aktivnější a snaží se jít počtvrté v utkání do vedení.
     
    41:39
    Gorbunov opět servíroval svým spoluhráčům gólovou přihrávku. Už to vypadalo, že obkrouží branku, ovšem poté dobrou přihrávkou vyzval ke střele Alexe Kogaleva. Jenže útočníkovi s číslem 47 nesedl puk na hokejku ideálně. Po chvilce zkoušel střelu i Denis Mosaljov, ale jeho pokus měl spíše prověřovací charakter.
     
    40:14
    Hostům se nadvakrát zásluhou Mattiase Tedenbyho dovedlo poslat puk ven z obranného pásma. Jenže pokračující akce končí ofsajdem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:57.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 3-3
    Střely na branku: 23-13
    Zásahy gólmanů: 10-20
    Zblokované střely: 3-12
    Vyhraná buly: 22-18
    Hity: 24-8
    Vyloučení: 5-5
    Využití: 1-1
    V oslabení: 0-1.
     
    Také druhá třetina je minulostí. Hosté do ní šli s přesilovou hrou, kterou dokázali 11 sekund před jejím koncem využít. Jakub Jeřábek hezkou zadovkou vybídl k ráně z první DAniila Pylenkova a jeho dělovka zapadla přes clonícího Smolina k pravé tyči. Za dvě minuty už domácí opět vedli. Vladislav Koljačonok vyslal do brejku Ilju Usova, jenž dostal pas přesně mezi dva obránce, před brankářem si navedl puk na bekhend a našel mezeru mezi betony Ježova. Jenže vedení Dinama opět netrvalo dlouho. Grebenščikov vedl útok po levé straně, v situaci dva na jednoho přihrál před branku na Danilu Moisejeva a ten zakončil nad Furchem do sítě. Poté bylo k vidění i několik potyček a třeba Danforth s Princem dostali za lehký pěstní souboj dvě a dvě minuty. Gól však už nepadl žádný a důležitý zápas tak půjde do třetí třetiny za stavu 3:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    V probíhající poslední minutě druhé třetiny mohl jít do protiútoku Arťom Děmkov, ovšem prudkou přihrávku nezpracoval.
     
    38:27
    Hra se opět přelévá z jedné strany na stranu a stále se pokračuje ve výborném tempu. Vzápětí se Gončarov snažil s pukem obkroužit branku a poté po prknech přihrál na modrou pro spoluhráče.
     
    37:48
    Hra nemůže pokračovat, kotouč opustil plochu a bude se nakonec vhazovat na středovém kruhu.
     
    36:34
    Hned po buly dal Šinkevič výborný pas zpoza branky pro Zacka Mitchella, jenž mohl před brankou Ježova zakončovat. Ale netrefil puk ideálně a brankář Viťazu měl nakonec lehčí práci, než sám čekal.
     
    36:21
    Ilja Šinkevič ještě při odchodu na střídačku pořádně naložil soupeři. Vzápětí byla hra přenesena k brance Viťazu a i zde přišla na řadu menší potyčka. Sudí nyní na trestnou lavici nikoho neposílají.
     
    35:25
    Adam Almqvist vyslal dlouhou přihrávku na Kogaleva, jenž si s ní úplně neporadil a kotouč před brankou Viťazu sebral snadno Jakub Jeřábek.
     
    34:15
    Viťaz sice získal v útočném pásmu po buly kotouč, ale nepřesná přihrávka vedla ke ztrátě pásma. Ale ani domácí se daleko nedostali.
     
    33:20
    A hned z toho byl protiútok na straně druhé, hokej se dnes vskutku hraje fantastický. Arťom Děmkov si na útočné modré obhodil soupeře a po levé straně si sjel blíže k brance. Jeho střelu ale dokázal Ilja Ježov výborně vyrazit. Jenže jeho spoluhráči vyhodili kotouč jen na modrou pro Ilju Šinkeviče, jehož tvrdá střela vyprášila betony gólmana Viťazu.
     
    32:58
    Jakub Jeřábek drží kotouč za brankou. Poté dlouhou přihrávkou vyslal do protiútoku Gončarova, který puk nedokázal zpracovat.
     
    31:56
    Hned po buly podnikli domácí rychlý protiútok, který vedl Rob Klinkhammer. Na kruhu předal puk před branku pro Shane Princeho, jenž ho lehce ztečoval na branku a Ilja Ježov musel vytáhnout dobrý zákrok, aby udržel svému týmu remízový stav.
     
    31:36
    Protiútok Viťazu vedl po pravé straně Tedenby, který hledal křižnou přihrávkou Justina Danfortha, jenž už se spolu s Shane Princem také vrátil z trestné lavice. Ovšem neuspěl a domácí se raději uklidňují vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    30:36
    Jako třeba nyní Rob Klinkhammer. Dostal mezi kruhy výzvu na střelu, poklekl si ke střeleckému pokusu a řádně prověřil Ilju Ježova, který puk nakonec našel někde ve výstroji.
     
    30:00
    Gólostroj ze začátku druhé třetiny se nyní zatím zastavil, to ovšem neznamená, že ani jeden z týmů nemá další dobré šance.
     
    29:03
    Po nepřesné rozehrávce Viťazu se mezi kruhy na chvilku dostal k puku Francis Paré, ale byl rychle zablokován obránci a nezmohl se ani na střelu.
     
    28:49
    Nikita Gončarov a Ilja Šinkevič jsou znovu na ledě. Hra je následně přerušená ofsajdem při útočné akci Minsku.
     
    27:15
    Jeřábkovo nahození si Furch pohlídal, v lapačce puk stáhl na led a rozehrál na svoje spoluhráče.
    26:44 Další potyčka před brankou Furcha
     
    26:44
    Ilja Šinkevič se jal Furcha bránit nejvíce a vzal si do parády Nikitu Gončarova. Oba dva jdou na dvě minuty ven za hrubost.
     
    26:30
    Za brankou bojuje o puk Šinkevič s Znacharenkem, kteří nakonec nebyli tak úspěšní. Kotouč se dostal před branku Furcha, kde jej zkoušel dostrkat do sítě po Jeřábkově střele číhající Nikita Gončarov. Toho se hned snažili od svého gólmana odstavit domácí hráči a vznikla další potyčka.
     
    26:25
    Druhá perioda je zatím hodně kouskována častými přerušeními. Buly nyní proběhne před Furchem.
     
    25:59
    Před brankou Ilji Ježova bylo pořádně rušno. Ve velkém závaru ale domácí hokejisté neprotlačili puk přes ležícího brankáře Viťazu do sítě.
     
    25:35
    Justin Danforth a Shane Prince se do sebe v obranném pásmu Viťazu pořádně pustili a za pěstní potyčku si půjdou na čtyři minuty odpočinout.
    24:44 Danila MOISEJEV - 3:3
     
    24:44
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Jenže ani nyní se Minsk neraduje z průběžného vedení nikterak dlouho! Protiútok dva na jednoho vedl po pravé straně Grebenščikov, jenž si všiml, že mu před branku najíždí DANILA MOISEJEV. Přes obránce Almqvista dal na svého spoluhráče přesný pas a ten se trefil nad přesouvajícího se Furcha do sítě. Obránce Falkovskij se už vracel marně. Asistence: Svjatoslav Grebenščikov.
    23:36 Ilja USOV - 3:2
     
    23:36
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Výborný špíl pokračuje. ILJA USOV si po zisku kotouče Děmkova najel do středního pásma na osu hřiště. Dostal přesný pas od beka Koljačonoka mezi beky Hultströmem a Voronkovem. Mířil sám na brankáře Ježova, naznačil bekhend a poté zakončil mezi betony gólmana, který zde nechal poměrně výraznou mezeru. Asistence: Vladislav Koljačonok, Arťom Děmkov.
     
    23:18
    Boj o důležité body pokračuje. Po vyrovnání mají logicky více ze hry hosté, ovšem Furcha od druhé branky výrazněji neprověřili.
    21:21 Daniil PYLENKOV - 2:2
     
    21:21
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Stav je opět vyrovnán a také domácí ekipa využívá přesilovou hru. Jakub Jeřábek dostal puk zpět na modrou a sjížděl si na levý kruh. Poté už byl trošku z úhlu, ale vymyslel výbornou zpětnou přihrávku na DANIILA PYLENKOVA, který se opřel do puku a trefil se přesně k pravé tyči. Furch toho moc neviděl, neboť mu před brankou stínil Michail Smolin. Asistence: Jakub Jeřábek, Danila Moisejev.
     
    21:03
    Buly na levé straně v útočném pásmu vyhráli hosté. Jakub Jeřábek měl puk na střelu, ale zatím jde do kombinace.
     
    20:30
    Hostům se zatím nepodařilo v přesilové hře vážněji ohrozit branku Dominika Furcha, který dneska chytá zatím velmi spolehlivě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:03.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 2-1
    Střely na branku: 8-5
    Zásahy gólmanů: 4-6
    Zblokované střely: 2-6
    Vyhraná buly: 10-7
    Hity: 10-6
    Vyloučení: 2-2
    Využití: 1-0
    V oslabení: 0-1.
     
    První třetina rozhodně bavila. Již v úvodu měly oba týmy jednu velkou šanci a ukázalo se, že by mohly branky padat. Ve čtvrté minutě si domácí obrana nedala pozor na Justina Danfortha, který v úniku Furcha nepřekonal, když mířil vedle. První gól tak přišel až v 15. minutě, kdy se z předbrankového prostoru prosadil domácí kapitán Rob Klinkhammer. Domácí poté dostali výhodu přesilové hry, ovšem tu zahráli špatně. Na modré ztratili puk a Alexandr Děrgačov z protiútoku zamířil mezi betony Furcha. Přesilovka Dinama pokračovala a vyrovnaný stav vydržel jen 58 sekund. Francis Paré totiž nadvakrát využil nabídku Zacka Mitchella. První střelu ještě poslal z levého kruhu do tyče, druhým pokusem se již trefil pod horní tyčku – 2:1. Poté byl ještě vyloučen Shane Prince, takže Viťaz půjde do druhé třetiny s výhodou přesilovky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Dinamo půjde do druhé třetiny v oslabení, pokud tedy Viťaz nevyužije krátkou přesilovku před koncem první třetiny. Shane Prince dostává dvě minuty za podrážení
    19:26 Francis PARÉ - 2:1
     
    19:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    V Minsk Aréně se opravdu v posledních vteřinách dějí věci! Remízový stav trval jen 58 sekund, než domácí dostal do vedení FRANCIS PARÉ. Gorbunov na sebe na pravé straně strhl pozornost, zakvedlal s pukem a z pravého kruhu přihrál na levý právě pro Parého, který střelou z pokleku z první trefil tyč. Ovšem puk se mu znovu odrazil na hůl a podruhé se už střelou nad překonaného Ježova nemýlil. Asistence: Roman Gorbunov, Zack Mitchell.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny a domácí stále pokračují v přesilové hře.
    18:28 Alexandr DĚRGAČOV - 1:1
     
    18:28
    Viťaz právě vstřelil branku!
    V přesilové hře domácí inkasují a stav je srovnán na 1:1. ALEXANDR DĚRGAČOV využil chyby na útočné modré, kde si Brennan Menell nezpracoval těžkou přihrávku spoluhráče. Vzápětí ujel do protiútoku a s Furchem si poradil zakončením mezi betony.
     
    17:49
    Pro hosty vyvstává další problém. Jakub Jeřábek dostává dvě minuty za vysokou hůl a domácí budou moct navýšit své vedení.
     
    16:05
    Kirill Voronin se již řítil do protiútoku, ale nakonec dostal až moc prudkou přihrávku, puk na útočné modré neztlumil a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    15:55
    Úvodní branka nabudila domácí k ještě vyšší aktivitě. Tím spíše, že nyní dostal Alexandr Děrgačov na útočné modré pořádný strom.
    14:32 Rob KLINKHAMMER - 1:0
     
    14:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    ROB KLINKAMMER se ukázal jako správný kapitán. Najel si mezi kruhy, kam se k němu dostal puk po výborném vybídnutí Princeho zpoza branky a čtyřiatřicetiletý forvard se zkušenostmi z NHL jej poslal do sítě. Ztlumil si kotouč na hokejce a střelou nad beton vsítil svůj jedenáctý gól v sezoně. Asistence: Shane Prince, Zack Mitchell.
     
    14:01
    Dominik Furch si také sáhl na puk, když zlikvidoval jednoduché nahození ze středního pásma.
     
    13:26
    Roman Gorbunov se snažil vybojovat na útočné modré puk, ten mu ale nakonec prošel do středního pásma. Dinamo ale v posledních vteřinách zvyšuje svojí aktivitu.
     
    12:33
    Situaci dva na jednoho v domácím podání zazdila špatná finální přihrávka. Opatrnost důležitého utkání je zatím hodně znát.
     
    10:42
    Po dalším vyhození Viťazu už čeká Gorbunov, až se mu otevřou dvířka a bude moct zpět na led.
     
    10:24
    Přesilovka Viťazu se pomalu blíží ke konci a nutno říct, že hosté v ní nevymysleli zhola nic.
     
    09:41
    Když už se hosté opět dostali do útočného pásma, utekl Hultströmovi na modré kotouč. Švéd z Vimmerby zatím nehraje příliš dobrý zápas.
     
    08:50
    Roman Gorbunov nejprve sekl soupeře a poté – což bylo horší a pozornosti sudího neušlo – podrážel Svjatoslava Grebenščikova. Dvěma minutám se tak nemůže divit.
     
    08:44
    Nakonec se Viťaz s obtížemi přece jen dostal do útočného pásma a dokázal vybojovat přesilovou hru.
     
    08:10
    Linus Hultström čeká za brankou, až se mu spoluhráči rozjedou do útoku a on bude moct založit akci.
     
    07:18
    Viťaz se v oslabení ubránil a hraje opět v plném počtu.
     
    06:34
    Po dalším pokusu obránce Falkovského se už hosté osvobozují.
     
    06:06
    Rob Klinkhammer se následně dostal na dorážku z předbrankového prostoru, nicméně Ilja Ježov proti němu stačil výborně zasáhnout.
     
    05:51
    Rána Stěpana Falkovského od modré nadělala Ivanu Ježovi pořádné problémy, ale nakonec puk proklouzal za branku.
     
    05:18
    Dinamo bude mít výhodu přesilové hry. Hráčů v bílém bylo na ledě až příliš a střídačka hostí dostává dvouminutový trest.
     
    04:33
    Linus Hultström si poradil s napadáním Voronina, ovšem nerozehrál úplně přesně.
    03:37 Justin Danforth se obvykle v těchto situacích nemýlí. Nyní ano
     
    03:37
    Obrovská šance hostí. Už při akci Dinama to vypadalo, že dvojice beků zcela opomněla možnost, že by domácí mohli ztratit puk a do kontru mohl ujet Justin Danfort. A přesně tohle se stalo. Mířil nad lapačku Furcha, ale branku vysoko přestřelil.
     
    02:50
    Adam Almqvist podnikl útočný výlet, po kterém nemohlo jeho nahození z levé strany uspět.
     
    02:33
    Zdá se, že se hra na chvilku uklidnila, po dvou poměrně velkých šancích na obou stranách.
     
    01:45
    A právě Borodkin při vyhozeném puku Dinama pocítil tvrdost mantinelů v Minsk Aréně, když ho zboural jeden z protihráčů.
     
    01:34
    Úvod zápasu je v pořádném tempu. Zapotil se také Dominik Furch, který musel likvidovat střelu Gončarova a vzápětí měl i trošku štěstí, že Borodkin minul dorážku.
     
    00:40
    Vzápětí na modré dostal do zad pořádnou krosnu domácí kapitán Rob Klinkhammer. Celkem se divím, že vše zůstalo bez odezvy jeho spoluhráčů.
     
    00:18
    Jenže už po pár sekundách mohlo jít Dinamo do vedení. Z pravé strany si najel na kruh Shane Prince, jehož tvrdá rána šla přesně do míst, kde byl připravený Ilja Ježov!
     
    00:04
    Úvodní buly důležitého zápasu zvládli lépe hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymna Běloruska a Ruska dohrála, jde se na věc!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Falkovskij, Almqvist, Šinkevič, Znacharenko (A), Denisov – Klinkhammer (C), Z. Mitchell, Prince (A) – Gorbunov, Kogalev, Mosaljov – Děmkov, Paré, Usov – Protas, K. Voronin, Alistrov – Martynov.

    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Jeřábek, Pylenkov, Hultström, Voronkov, Golovkov (C), Borodkin, Pautov – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – Děrgačov, Grebenščikov, Moisejev – Smolin, Gončarov, Malychin – V. Popov (A), Markovin, Sergejev – Kondyrev.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Viktor Gašilov – Jevgenij Antonov, Ilnur Galimov.
     
    Československá stopa v zápasu:
    Dominik Furch (MIN): 32 zápasů, 18 výher, 2,54 průměr obdržených branek, 91,3% úspěšnost zákroků
    Jakub Jeřábek (VTZ): 36 zápasů, 10 bodů (5+5)
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Dinamo – Viťaz 4:3 pr. (26.11.2020)
    Viťaz – Dinamo 2:4 (15.9.2020)
    Viťaz – Dinamo 5:1 (16.1.2020)
    Dinamo – Viťaz 3:2 (10.1.2020)
    Dinamo – Viťaz 4:3 (13.11.2019)
     
    HC Viťaz Moskevská oblast:
    Hosté aktuálně drží přesně osmé místo, která zajišťuje poslední postupovou příčku ze Západní konference do bojů o play-off. Bilance Viťazu v této sezoně je hodně vyrovnaná – 24 vítězství a 26 porážek (čtyřikrát za bod). Někdejší "zlý tým" KHL sice nedává moc branek, když číslo 130 vstřelených gólů je až podprůměrným počtem, ale ani moc branek v tomto ohledu nedostává, inkasoval jen o devět branek více. V posledních pěti zápasech má Viťaz podobnou bilanci jako Minsk – tři výhry a dvě porážky. Oproti devátému Spartaku Moskva má jen lepší skóre, takže body nutně potřebuje.

    Poslední zápasy Viťazu:
    Viťaz – Kunlun 3:0
    Viťaz – Nur-Sultan 4:5 pr.
    Viťaz – Petrohrad 1:3
    Viťaz – Novosibirsk 3:1
    Soči – Viťaz 1:2 pr.
     
    Dinamo Minsk:
    Průběžné šesté místo během padesáti odehraných zápasů drží běloruský tým, který v posledním kole statečně bojoval proti CSKA Moskva. Dinamo nyní zapsalo dvě porážky v řadě a proti Viťazu už potřebuje bodovat, jelikož nad devátým Spartakem má k dobru už jen pět bodů. Minsk doposud vyhrál 27 zápasů v 50 utkáních a třiadvacetkrát prohrál, z toho třikrát za bod. Dinamo má možná trošku smůlu v tom, že hraje v obtížné Tarasovově divizi, kde je CSKA Moskva, Jaroslavl a moskevské Dinamo, tedy samá smetánka.

    Poslední zápasy Dinama:
    Dinamo – CSKA Moskva 2:4
    Dinamo – Nižnij Novgorod 1:3
    Dinamo – Čerepovec 2:1
    Soči – Dinamo 2:3 pr.
    Čerepovec – Dinamo 1:2 sn.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Kontinentální hokejové ligy, která se hraje samozřejmě i v neděli 30. ledna 2021. Předposlední lednový den proti sobě nastoupí HC Dinamo Minsk, jenž v Minsk Areně hostí HC Viťaz. Utkání se mělo původně hrát právě v moskevské oblasti, ale vinou různých opatření byla pořadatelství prohozena a zápas se bude konat v Minsku. Půjde o souboj dvou týmů ze západní konference, jenž nutně potřebují každý bod, aby se dostaly do bojů o play-off. O to bude utkání, jehož úvodní buly bude vhozeno v 15:10 hodin, zajímavější!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 15. Klinkhammer (Prince, Z. Mitchell), 20. Paré (Gorbunov, Z. Mitchell), 24. Usov (Koljačonok, Děmkov), 46. Gorbunov (Paré, Mosaljov), 59. Prince (Klinkhammer, Děmkov) – 19. Děrgačov, 22. Pylenkov (Jeřábek, Moisejev), 25. Moisejev (Grebenščikov), 60. Hultström (Moisejev, Danforth)


    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Falkovskij, Almqvist, Šinkevič, Znacharenko (A), Denisov – Klinkhammer (C), Z. Mitchell, Prince (A) – Gorbunov, Kogalev, Mosaljov – Děmkov, Paré, Usov – Protas, K. Voronin, Alistrov – Martynov.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Jeřábek, Pylenkov, Hultström, Voronkov, Golovkov (C), Borodkin, Pautov – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – Děrgačov, Grebenščikov, Moisejev – Smolin, Gončarov, Malychin – V. Popov (A), Markovin, Sergejev – Kondyrev.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Viktor Gašilov – Jevgenij Antonov, Ilnur Galimov
    thejrc.org