Spezia – Udinese 0:1 (kon.) | Atalanta BC – Lazio 1:3 (kon.) | Cagliari – Sassuolo 1:1 (kon.)
Crotone – Janov 0:3 (kon.) | Neapol – Parma 2:0 (kon.) | AS Řím – Hellas Verona 3:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
2:0 (1:0)
Parma Calcio 1913
Neděle 31.01.2021, 18:00 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • Italská Serie A • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec podle předpokladů končí výhrou Neapole, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Ani druhý poločas nám nepřinesla zrovna pohlednou podívanou, ba naopak se hra hodně podobala té z prvního poločasu. Parma dlouhou dobu usilovala o vyrovnávací branku, avšak nakonec se jí za celý zápas nepovedlo proniknout do žádné vyložené šance. Ani Neapol nepředvedla zrovna dobrý výkon, i tak zhruba deset minut před koncem zápasu přidala druhou branku, což rozhodlo o vítězství. (19:53:20)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:16.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vypadá to, že se žádné další změny skóre už nedočkáme. Neapol se totiž nachází daleko od svého pokutového území, soupeř tak do žádné šance nepouští.
     
    90+1
    Neapol před malým momentem zahrávala standardní situaci z pravé strany, avšak míč se povedlo odvrátit Osoriovi, jenž ho poslal mimo šestnáctku.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je pomalu a jistě rozhodnuto. Uvidíme, zda se bude ještě něco málo nastavovat.
     
    87
    U středového kruhu se povedlo v souboji uspět hostujícímu Manovi, který měl kolem sebe smečku hladových protihráčů, proti které neměl žádnou šanci.
     
    86
    Neapol se nyní usadila kousek od pokutového území, kde se do zakončení pravou nohou dostal Bakayoko. Jeho rána přeci jenom směřoval vedle branky.
     
    85
    Napadající Lozano si nyní v souboji o míč pomohl nedovoleným způsobem, za což klidně mohl vyfasovat žlutou kartu. Nakonec tomu tak ale nebylo.
    82. Matteo POLITANO - 2:0
     
    82
    Neapol právě vstřelila branku!
    O vítězi zápasu se zdá být rozhodnuto! Neapol totiž kombinovala na pravém křídle, odkud přiletěl do šestnáctky střílený centr. Ten bránící Osorio zablokoval pouze k osamocenému MATTEU POLITANOVI, který měl na zakončení hodně času. Nakonec se jednalo o ránu levou nohou, jenž skončila až za zády brankáře Sepeho.
     
    81
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Jasmin Kurtić, přichází Wylan Cyprien.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Neapol i nadále vede nejtěsnějším možným způsobem, Parma je stále o něco málo aktivnější.
     
    80
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Gastón Brugman, přichází Dennis Man.
     
    80
    Di Lorenzo si v souboji jeden na jednoho pohrával s bránícím Kurtićem, který mu ale centrovanou nabídku dokázal srazit. Neapol se chopí dalšího rohu.
     
    79
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Giuseppe Pezzella, přichází Maxime Busi.
    78. Demmeho rána byla sražena.
     
    78
    V pokutovém území si našel střeleckou pozici domácí Demme, který udeřil do míče, avšak ten kousek vedle branky zablokoval Osorio.

    David Suchý

    Branky: 32. Elmas (Demme), 82. Politano

    Karty:   72. Demme (NEA), 75. Demme (NEA) – 6. Gagliolo (PRM), 31. Gi. Pezzella (PRM), 71. Conti (PRM), 76. Brugman (PRM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:16.
    SSC Neapol: Ospina – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui (77. Nikola Maksimović) – P. Zieliński (70. Bakayoko), Demme, Elmas (77. Hysaj) – Lozano, Petagna (63. Politano), L. Insigne (C).
    Náhradníci: Contini, Meret – Bakayoko, Cioffi, Politano, Rrahmani, Lobotka, Hysaj, Nikola Maksimović, Osimhen, Ghoulam.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Conti, Osorio, Gagliolo, Gi. Pezzella (79. Busi) – Grassi (46. Hernani), Kurtić (81. Cyprien), Brugman (80. Man) – Kucka – Cornelius, Gervinho (C).
    Náhradníci: Colombi – Brunetta, Hernani, Sprocati, Cyprien, Busi, Mihaila, Iacoponi, Dierckx, Sohm, Man, Zagaritis.

    Rozhodčí: La Penna – Baccini, Mastrodonato
    thejrc.org