Edmonton – Toronto 4:3 (po pr.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Washington – Boston 4:3 (po pr.) | Tampa – Nashville 4:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (po pr.)
Carolina – Dallas 4:1 (kon.) | Montreal – Calgary 0:2 (kon.) | Minnesota – Colorado 1:5 (kon.)
Anaheim – St. Louis 1:6 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 1:4 (kon.) | Buffalo – New Jersey 3:5 (kon.)
Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.)
po prodl.
Edmonton Oilers
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 31.01.2021, 01:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:42 Connor MCDAVID - 4:3
     
    60:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec vítězí! Postarala se o to dvojice jejich nejproduktivnějších hráčů. Leon Draisaitl dostal ve středním pásmu puk od McDavida z levého křídla ho zavezl přes útočnou modrou. V situaci 2 na 1 pak nahrál před branku právě CONNOROVI MCDAVIDOVI, jenž pohotově nastavil hůl a kotouč usměrnil za bezmocného Andersena. Asistence: Leon Draisaitl a Tyson Barrie.
     
    60:22
    Nylander v první šanci! Ujel domácí obraně, ale Koskinen zasáhl pravým betonem!
     
    59:52
    Domácí mohli rozhodnout! Dostali se do přečíslení 2 na 1 a Nugent-Hopkins kotouč předložil před branku Joshovi Archibaldovi. Proti němu se však stačil přemístit Frederik Andersen, jenž hostům zachránil minimálně bod!
     
    53:40
    Wayne Simmonds sebral před brankou puk právě Barriemu a dostal se do gólové šance! Domácí podržel Koskinen.
     
    52:23
    Draisaitl vysunul Dominika Kahuna, který z pravé strany těsně minul vzdálenější tyčku hostující svatyně!
     
    49:15
    Tohle byl zákrok utkání! Mitchel Marner už zakončoval do odkryté branky, ale Koskinen se proti němu vrhl tygřím skokem a vyrazil puk mířící do jeho klece lapačkou!
     
    47:43
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Kailer Yamamoto – 2 min., držení).
     
    38:07
    Domácí nápor pokračoval, ale nakonec z toho vzešel brejk Toronta! Alexander Kerfoot vyvezl puk po pravé straně a v situaci 3 na 2 si vybral přihrávku pod sebe na Waynea Simmondse. Ten z první zamířil do Koskinena!
     
    34:35
    Connor McDavid v přesilovkách nepotřebuje spoluhráče! Zase projel sám až před Andersena, který ale tentokrát podržel svůj tým!
     
    34:06
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Mikko Lehtonen – 2 min., držení).
     
    34:02
    Connor McDavid si našel puk po nepřehledné situaci před brankou, stáhl si ho na forhend a Andersena zachránila tyčka! Na hostující straně se bude vylučovat...
    29:16 Zach HYMAN - 3:3
     
    29:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Také hosté využívají svou první přesilovku a to znamená, že je vyrovnáno! Nahození Mikka Lehtonena tečoval mezi kruhy John Tavares tak, že puk vypadl u brankoviště před ZACHEM HYMANEM, který ho zametl do odkryté branky – 3:3. Asistence: John Tavares a Mikko Lehtonen.
     
    28:34
    Leon Draisaitl srazil krosčekem Austona Matthewse. První přesilovka pro Maple Leafs.
    28:08 Auston MATTHEWS - 3:2
     
    28:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou v kontaktu! Milimetrovou souhru předvedlo duo Mitchell Marner – AUSTON MATTHEWS, kteří si několikrát vyměnili puk a po finální přihrávce svého spoluhráče střílel Matthews sice z úhlu, ale do odkryté klece – 3:2. Asistence: Mitchell Marner a Jake Muzzin.
    26:13 Connor MCDAVID - 3:1
     
    26:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku využívají zásluhou svého kapitána CONNORA MCDAVIDA! Ten si vystačil sám. Puk si vzal ve vlastní obranné třetině, překonal celou bránící čtveřici Toronta a v pádu stačil zamířit do protipohybu Frederika Andersena. McDavid zase ukázal svou extratřídu – 3:1. Asistence: Tyson Barrie.
     
    25:51
    Trest za nedovolené bránění dostává William Nylander. Domácí si zahrají první přesilovku v utkání.
     
    24:33
    Domácí podržel gólman Koskinen! Matthews našel od zadního mantinelu volného Mitchella Marnera, který mířil jen do Koskinena a stejně si vedl i dorážející Zach Hyman!
    19:46 Josh ARCHIBALD - 2:1
     
    19:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí skórují 14 sekund před přestávkou a berou si tak zpět své vedení! Po souboji v rohu kluziště se dostal k puku JOSH ARCHIBALD, který ho poslal za branku na Connora McDavida a sám si nabruslil před brankoviště. McDavid ho našel a Archibald zblízka zamířil přesně. Asistence: Connor McDavid a Tyler Ennis.
    17:46 William NYLANDER - 1:1
     
    17:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají! John Tavares obral v útočném pásmu o puk Jamese Neala a s pomocí odrazu o brusli protihráče dokázal nahrát před branku WILLIAMOVI NYLANDEROVI, který nabídnuté šance využil a zblízka překonal Koskinena – 1:1. Asistence: John Tavares a Ilja Michejev.
     
    12:39
    Frederik Andersen chyboval, když nahozený puk odehrál jen před sebe. Do šance se tak dostal Josh Archibald, který z otočky minul levou tyčku hostující klece!
    11:28 Dominik KAHUN - 1:0
     
    11:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení po spolupráci svého německého dua! Leon Draisaitl zavezl puk do útočného pásma na pravém křídle. Poté našel bekhendovou přihrávkou DOMINIKA KAHUNA, jehož první střela byla zablokována, ovšem Kahun se dostal ke kotouči znovu a na druhý pokus ho poslal nad lapačku Andersena. Asistence: Leon Draisaitl.
     
    07:50
    Velmi dobré střídání čtvrté hostující formace! Spezza nyní tečoval nástřel spoluhráče těsně vedle již odkryté klece!
    03:38 Domácí Ennis neproměnil trestné střílení.
     
    03:38
    Nepřešel a trestné střílení tedy bylo potvrzeno. Jeho exekutorem byl Tyler Ennis, který zvolil střelu na vyrážečku. Netrefil ale branku!
     
    03:38
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Mikko Lehtonen – trestné střílení, nedovolené blokování branky nebo hromadění sněhu brankářem).
     
    03:38
    Kotouč, který mířil za záda brankáře Frederika Andersena, vytáhl z brankové čáry rukavicí obránce Mikko Lehtonen. Rozhodčí nařizují trestné střílení proti Torontu!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 12. Kahun (Draisaitl), 20. J. Archibald (McDavid, Ennis), 27. McDavid (Barrie), 61. McDavid (Draisaitl, Barrie) – 18. W. Nylander (Tavares, I. Michejev), 29. Matthews (Marner, Muzzin), 30. Hyman (Tavares, Lehtonen)


    Edmonton Oilers: Koskinen (Skinner) – Bear, Nurse, A. Larsson, Jones, Barrie, Koekkoek – Puljujärvi, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl (A), Kahun – Kassian, Turris, Neal – J. Archibald, D. Shore, Ennis.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly, Holl, Muzzin, Bogosian, Lehtonen – Marner (A), Matthews (A), Hyman – I. Michejev, Tavares (C), W. Nylander – Simmonds, Kerfoot, Vesey – Spezza, Engvall, Barabanov.

    Rozhodčí: Joannette, Skilliter – Cherrey, Shewchyk
    thejrc.org