Edmonton – Toronto 4:3 (po pr.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Washington – Boston 4:3 (po pr.) | Tampa – Nashville 4:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (po pr.)
Carolina – Dallas 4:1 (kon.) | Montreal – Calgary 0:2 (kon.) | Minnesota – Colorado 1:5 (kon.)
Anaheim – St. Louis 1:6 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 1:4 (kon.) | Buffalo – New Jersey 3:5 (kon.)
Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
Minnesota Wild
1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Colorado Avalanche
Neděle 31.01.2021, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Colorado nahání v Západní divizi vedoucí Vegas, jenže není samo. Avalanche čeká v neděli v noci zápas proti Minnesotě, se kterou mají shodně deset bodů a na vedoucí Golden Knights ztrácí jeden jediný bod. V Xcel Energy Center budeme sledovat velice zajímavý zápas, po kterém se jeden z týmů dočasně dostane do čela divize vzhledem k tomu, že Vegas už do konce týdne nehraje. Poslední vzájemné utkání vyhráli Avalanche.
     
    Minnesota Wild

    Výjimečné utkání má před sebou obránce Ian Cole, který se po třech sezónách strávených v Coloradu vůbec poprvé představí proti svému bývalému týmu. Jednatřicetiletý Američan loni odehrál v dresu Lavin pouze dva zápasy, a tak byl přesun do jiné organizace logickým tahem. Ian Cole odehrál v dresu Colorada 138 utkání, během nichž zaznamenal 41 bodů za 6 gólů a 35 asistencí. Bilance Wild 5 výher a 3 porážky.

     
    Colorado Avalanche

    Colorado vyhrálo po porážce v Anaheimu dvakrát nad San Jose a proti Minnesotě bude usilovat o třetí výhru v řadě. Avalanche získali výměnou za beka Iana Colea obránce Grega Pateryna, který v dresu organizace z Denveru odehrál šest zápasů a na svém kontě má teď dva kanadské body za dvě asistence. Philipp Grubauer naposledy pochytal všech 21 střel Sharks a připsal si letos druhý shutout, celkově třináctý v kariéře NHL.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Kähkönen (Talbot) – Dumba, Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Soucy, Cole – Hunt, Bjugstad, Parise (A) – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Ma. Johansson – Greenway, Sturm, M. Foligno – Hartman, Bonino, V. Rask. Hlavní trenér: Dean Evason.

    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Makar, Girard, E. Johnson (A), Byram, Timmins, Graves – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Compher, Ničuškin – O'Connor, Jost, Sherwood. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Justin StPierre, Tom Chmielewski. Čároví: Ryan Galloway, Tony Sericolo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Avalanche vyhráli úvodní vhazování zápasu a Cale Makar na pravém křídle ihned zavezl puk do útočného pásma, u hrazení byl ale pod tlakem a ke střele se nedostal.
     
    00:57
    Joel Eriksson Ek dobře forčekoval před bránou Avalanche, jenže proti dvojnásobné přesile měl osamocený malou šanci na úspěch, rozhodně ale zpomalil hru.
     
    02:16
    Hokejisté Minnesoty si vytvořili obrovský tlak a v rychlém sledu se dostali ke dvěma střelám, z nichž první skončila na výstroji domácího brankáře a druhá poté mimo.
     
    03:02
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Kaapo Kähkönen ztratil hůl a LOGAN O'CONNOR toho dokonale využil, když před vrcholem levého kruhu pro vhazování natáhl k táhlé střele zápěstím a puk zamířil vedle levého betonu domácího brankáře ke vzdálenější pravé tyči – 0:1! Asistence: Samuel Girard a Cale Makar.
    03:02 Logan O'CONNOR - 0:1
     
    04:22
    Avalanche rozehráli podél trestných lavic nepřesně a puk zamířil vedle pravé tyče brány Minnesoty na zakázané uvolnění. Vhazování před bránou Philippa Grubauera.
     
    06:04
    Philipp Grubauer si připsal první úspěšný zákrok, když zasáhl proti prudké ráně Nicka Bonina z prostoru mezikruží a kotouč vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    06:15
    Erik Johnson se nerozpakoval a na pravém křídle vypálil prudce od hrazení, Kaapo Kähkönen byl ale na přední tyči připraven a puk podržel. Reklamní přestávka.
     
    06:49
    Minnesota právě vstřelila branku!
    MATT DUMBA si zpracoval puk v pravém kruhu pro vhazování a z ostrého úhlu pak napřáhl k nádherné střele zápěstím, která po odrazu od levého ramene Philippa Grubauera vymetla přední pravý horní roh brány! V St. Paul je to 1:1. Asistence: Jonas Brodin a Jordan Greenway.
    06:49 Matt DUMBA - 1:1
     
    07:39
    Minnesota v dnešním zápase vystřelila pouze dvakrát, jenže hned její druhá střela skončila vyrovnávacím gólem. Colorado má na kontě už sedm střel na bránu.
     
    09:05
    Svěřenci Jareda Bednara trochu vypadli z tempa, které nyní udávají domácí hokejisté Minnesoty, žádnou slibnou šanci na otočení skóre si však nevytvořili.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:17
    Minnesotě dnes chybí Kevin Fiala, který sestřelil v zápase s Los Angeles Kings ošklivě Matta Roye a za vražení na hrazení byl suspendován na tři utkání.
     
    10:21
    Philipp Grubauer sevřel nahození Minnesoty z vrcholu levého kruhu pro vhazování v lapačce a za stavu 1:1 následuje krátká komerční přestávka.
     
    11:26
    Mikko Rantanen mohl skórovat v blízkosti levé tyče, jenže Kaapo Kähkönen si pohlídal prostor u přední tyče a jeho prudkou ránu z ostrého úhlu vyrazil.
     
    12:31
    J. T. Compher krásně objel bránu Minnesoty a u pravé tyče se snažil puk z otočky zasunout do sítě, Kaapo Kähkönen byl ale opět ve střehu, aby zasáhl a puk zmrazil.
     
    13:32
    Nick Bonino mohl po nahození z pravého křídla využít zmatků před bránou Colorada, jeho bekhendová střela z blízkosti ale skončila mimo!
     
    14:09
    Hra byla po obrovské šanci Minnesoty přerušena a probíhá další krátká komerční přestávka. Colorado hraje na ledě Minnesoty v závěru první části 1:1.
     
    16:58
    Ryan Graves vypálil na pravém křídle od modré čáry a dobře mířil ke vzdálenější levé tyči brány, Kaapo Kähkönen ale puk holí vyrazil do ochranné sítě.
     
    17:48
    Před bránou Minnesoty vznikly velké zmatky a puk se v brankovišti nebezpečně odrážel, žádný z hráčů Colorada se ale do zakončení nedostal a brána byla posunuta. Kaapo Kähkönen skončil na zádech a strhla se menší mela.
     
    17:57
    Ryan Suter fauloval ihned po vhazování v obranném pásmu a dostal dvě minuty za podrážení. Colorado si zahraje v závěru úvodní části první přesilovou hru.
     
    18:47
    Mikko Rantanen se mohl prosadit na pravém křídle, kde vypálil z ostrého úhlu, jeho prudká střela ale byla na přední tyči zablokována a Wild mohli vyhodit puk.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    JOONAS DONSKOI si nyní najel před bránu na nádhernou zadovku Andrého Burakovskyho od zadního mantinelu a střelou bez přípravy zamířil k levé tyči! Colorado využilo 16 sekund před přestávkou přesilovou hru a vzalo si vedení zpět. Asistence: Brandon Saad a André Burakovsky.
    19:43 Joonas DONSKOI - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Matt Dumba odpověděl nádhernou střelou na úvodní gól Logana O'Connora, jenže Colorado si poté vzalo ztracené vedení zpět, když pouhých 17 sekund před přestávkou využil přesilovou hru Joonas Donskoi. Po první třetině. Minnesota Wild 1 Colorado Avalanche 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:05.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 6-14; Zablokované střely: 4-2; Vhazování: 45%-55%; Hity: 7:3; Přesilové hry: 0/0-1/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Minnesota vyhrála úvodní vhazování druhé třetiny, do které hosté z Denveru vstupují s jednobrankovým vedením 2:1. Rozdílový gól vstřelil Joonas Donskoi.
     
    20:28
    Kaapo Kähkönen vyrazil střelu Mikka Rantanena z levého kruhu pro vhazování horní stranou vyrážečky a puk se poté od jeho spoluhráče Joonase Brodina odrazil do tyče! Velká šance.
    20:28 Kaapa Kähkönena teď zachránila branková konstrukce!
     
    21:36
    Domácí brankář Minnesoty má další úspěšný zákrok poté, co našel puk po tečované střele od modré čáry a rychle ho zmrazil pod lapačkou. Hra byla přerušena.
     
    22:08
    Joel Eriksson Ek si na levém křídle skvěle pokryl puk před Bowenem Byramem a z úhlu napřáhl ke střele zápěstím, která skončila v náručí Philippa Grubauera.
     
    23:07
    Colorado právě vstřelilo branku!
    MIKKO RANTANEN vystřelil na bodu levého kruhu pro buly a jeho nádherná střela zápěstím zamířila nad lapačkou Kaapa Kähkönena do vzdálenějšího pravého horního rohu brány Wild! Asistence: Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog. (1:3)
    23:07 Mikko RANTANEN - 1:3
     
    25:43
    Minnesota si vytvořila několik slibných šancí, jenže Philipp Grubauer neinkasoval a Kaapo Kähkönen poté musel před pár okamžiky zasahovat proti střele od modré.
     
    26:24
    Nathan MacKinnon dostal dvě minuty za podrážení a po komerční přestávce přesilová hra pro hráče Wild.
     
    28:38
    Nathan MacKinnon se řítil ihned po skončení přesilové hry z levého křídla téměř sám na bránu, Kaapo Kähkönen ho ovšem dokázal vychytat!
     
    30:18
    Carson Soucy fauloval a byl vyloučen za hákování. Po další komerční přestávce tedy přesilová hra pro Avs.
     
    30:47
    Joel Eriksson Ek skvěle vystihl přihrávku Colorada přes osu útočného pásma a ihned kotouč odpálil podél střídaček až za bránu Philippa Grubauera.
     
    31:47
    Ryan Hartman zabojoval na levém křídle a byl odměněn střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování, která mířila ke vzdálenější pravé tyči brány, Philipp Grubauer ale jeho pokus vykopl levým betonem.
     
    32:40
    Colorado druhou přesilovou hru v zápase nevyužilo a krátce na to vyhodilo puk podél trestných lavic na zakázané uvolnění. Wild prohrávají o dva góly 1:3.
     
    33:10
    Philipp Grubauer ztlumil nahození Wild ze středního pásma na hokejce a usměrnil puk rychle za svou bránu, aby jeho spoluhráči mohli pod tlakem snadněji rozehrát.
     
    34:09
    Marcus Johansson forčekoval v útočném pásmu velice agresivně, kotouč se ovšem odrazil mimo jeho dosah a Philipp Grubauer přerušil hru. Reklamní přestávka.
     
    34:31
    Joel Eriksson Ek se ocitl před bránou v obrovské šanci a po několika odrazech mohl puk zamést do odkryté sítě, jenže trefil brusli spoluhráče Marcuse Foligna a Philipp Grubauer nakonec zmrazil volný kotouč vleže pod lapačkou! Páni!
    34:31 Joel Eriksson Ek trefil v obrovské šanci brusli spoluhráče!
     
    35:57
    Carson Soucy míří podruhé v řadě na trestnou lavici, tentokrát na ní ale stráví čtyři minuty za krosček.
     
    36:43
    Marcus Foligno mohl skórovat během oslabení, když se v pravém kruhu nádherně otočil s pukem a u pravé tyče ho chtěl zasunout do sítě, těsně ovšem minul vzdálenější levou tyč brány Avs!
     
    37:54
    André Burakovsky odpověděl po přihrávce Bowena Byrama střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, která taktéž minula vzdálenější levou tyč brány.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:21
    Mikko Rantanen pálil na pravém křídle bez přípravy nepřesně, zatímco táhlá střela Calea Makara od modré čáry skončila v lapačce Kaapa Kähkönena.
     
    39:40
    Obránce Avalanche je při chuti a na ose útočného pásma opět vypálil od modré čáry, Kaapo Kähkönen ale puk vleče vyrazil a poté zmrazil pod svou lapačkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hostující Colorado v závěru druhé třetiny nevyužilo čtyřminutovou přesilovou hru, mrzet ho to ovšem příliš mnoho nemusí, protože po přestávce jeho vedení navýšil nádhernou střelou Mikko Rantanen. Skóre po druhé třetině. Minnesota Wild 1 Colorado Avalanche 3.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:01.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-26; Zablokované střely: 14-3; Vhazování: 56%-44%; Hity: 15:4; Přesilové hry: 0/1-1/4; Trestné minuty: 8-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:32
    Colorado se na levém křídle zapojilo do hry v moment, kdy mu muselo být jasné, že se ocitne v postavení mimo hru, které bylo správně posouzeno jako úmyslné.
     
    41:28
    Wild nemohou střídat poté, co puk vyhodili vedle pravé tyče brány Philippa Grubauera na zakázané uvolnění. Na ledě je kapitán Jared Spurgeon.
     
    42:14
    Ryan Hartman je dnes hodně vidět a nyní vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho rána ovšem minula bránu a skončila v pravém rohu ledové plochy.
     
    43:02
    Na opačné straně ledové plochy střílel od modré čáry Conor Timmins, jeho pokus zápěstím z pravé strany ale minul přední tyč a Kaapo Kähkönen se pouze ohlédl.
     
    43:36
    Jordan Greenway byl vyloučen za hákování a Colorado má teď k dispozici čtvrtou přesilovou hru. Využije ji?
     
    45:04
    Bowen Byram zamíchal s pukem v levém kruhu pro vhazování a chtěl ho nahodit před bránu, Wild ale kotouč odrazili až do obranného pásma hostů z Denveru.
     
    45:56
    Ryan Graves napálil puk zpět do útočného pásma, to už se ale pískalo postavení mimo hru a následovalo vhazování v neutrální zóně před střídačkou Wild.
     
    46:21
    Avalanche se rychle vrátili do útočného pásma a J. T. Compher pálil po přihrávce z pravého křídla v prostoru mezikruží nepřesně. Hosté stále vedou 3:1.
     
    46:54
    Gabriel Landeskog oslabil svůj tým a dostal dvě minuty za sekání. Po reklamní přestávce přesilová hra Wild.
     
    47:38
    Valerij Ničuškin se zmocnil puku v levém rohu obranného pásma Avalanche a vysokým obloukem ho přes neutrální zónu vyhodil k bráně Minnesoty.
     
    48:04
    Matt Dumba měl problémy se zpracováním puku v levém kruhu a bekhendem ho nahodil před bránu, kde nebyl nikdo, kdo by ho usměrnil mezi tři tyče.
     
    48:39
    Nick Bonino se nádherně uvolnil v blízkosti levé tyče a mohl vrátit Minnesotu zpět do hry, jenže jeho střela zápěstím zamířila nad bránu Philippa Grubauera.
     
    48:48
    Matt Dumba vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu a zdánlivě mířil do prázdné brány Avs, jenže Philipp Grubauer se přesunul a zmrazil kotouč ve své výstroji.
     
    49:40
    Colorado už hraje v plném počtu a na pravém křídle zkoušel skórovat Conor Timmins, střela hostujícího obránce z ostrého úhlu ale byla zablokována.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:48
    Hra byla v rychlém sledu dvakrát přerušena. Střela Nathana MacKinnona skončila v ochranné síti, zatímco táhlý pokus Conora Timminse ztlumil Kaapo Kähkönen.
     
    51:32
    Colorado má velký tlak a především lépe bruslí. Minnesota se pouze brání a na nějaký velký obrat to dnes nevypadá. Po přerušení hry komerční přestávka.
     
    52:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    BRANDON SAAD využil úžasné práce Nathana MacKinnona v levém kruhu pro vhazování, když na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu bez přípravy a jeho rána zamířila do prázdné sítě! Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
    52:17 Brandon SAAD - 1:4
     
    53:25
    Wild v závěru zápasu nestíhají a navíc budou čelit další přesilové hře. Zach Parise byl vyloučen za podrážení.
     
    54:55
    Colorado právě vstřelilo branku!
    J. T. COMPHER si zpracoval u levé tyče skvělou diagonální přihrávku Samuela Girarda z pravé strany a poté puk po ledě poslal z ostrého úhlu do prázdné brány! Colorado už teď vede 5:1! Asistence: Samuel Girard a André Burakovsky.
    54:55 J. T. COMPHER - 1:5
     
    54:59
    Carson Soucy se pošťuchoval s jedním z protihráčů a rozhodčí raději přerušili hru, aby nedošlo na bitku. Po přerušení následuje krátká komerční přestávka.
     
    57:07
    Minnesota se po dlouhé době dostala do útočného pásma, jenže se ocitla v postavení mimo hru. Colorado vede 5:1 a míří za třetím vítězstvím za sebou.
     
    58:51
    Ryan Hartman dostal dvě minuty za sekání, což jen dokumentuje nevydařený zápas Minnesoty Wild.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Colorado dnes porazilo v přímém souboji o první místo Západní divize domácí Minnesotu a o bod předskočilo vedoucí Vegas. Avalanche tak zakončili úvodní měsíc nového roku třemi výhrami v řadě a klíčovou roli opět sehrála první a druhá útočná formace hostí, když se prosadili Joonas Donskoi, Mikko Rantanen a také Brandon Saad. Obránce Ian Cole se vůbec poprvé představil proti svému bývalému týmu. Konečný výsledek. Minnesota Wild 1 Colorado Avalanche 5.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 20-33; Zablokované střely: 18-4; Vhazování: 52%-48%; Hity: 21:5; Přesilové hry: 0/2-2/7; Trestné minuty: 14-4.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Kaapo Kähkönen (MIN) – 28 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,8%, odchytal 59:55
    Philipp Grubauer (COL) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,0%, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Mikko Rantanen (COL) 1+1
    2. Nathan MacKinnon (COL) 0+2
    3. Brandon Saad (COL) 1+1 (04:46:00)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Dumba (Brodin, Greenway) – 4. O'Connor (Girard, Makar), 20. Donskoi (Saad, Burakovsky), 24. Rantanen (MacKinnon, Landeskog), 53. Saad (MacKinnon, Rantanen), 55. Compher (Girard, Burakovsky)


    Minnesota Wild: Kähkönen (Talbot) – Dumba, Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Soucy, Cole – Hunt, Bjugstad, Parise (A) – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Ma. Johansson – Greenway, Sturm, M. Foligno – Hartman, Bonino, V. Rask. Hlavní trenér: Dean Evason.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Makar, Girard, E. Johnson (A), Byram, Timmins, Graves – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Compher, Ničuškin – O'Connor, Jost, Sherwood. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Justin StPierre, Tom Chmielewski. Čároví: Ryan Galloway, Tony Sericolo
    thejrc.org