Barys – Jekatěrinburg 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:3 (kon.) | N.Novgorod – Kunlun 3:0 (kon.)
Dynamo Moskva – Petrohrad 2:0 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pondělí 01.02.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Barysem Nur-Sultan a Avtomobilistem Jekatěrinburg. Duel startuje ve 14:30.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Hostující Avtomobilist odehrál padesát jedna zápasů a vybojoval v nich padesát devět bodů. Jekatěrinburg s tímto ziskem drží sedmou pozici Východní konference. Na devátý Novosibirsk má aktuálně k dobru náskok jedenácti bodů. V posledním duelech se hostům moc nedaří. Čtyřikrát v řadě už z kluziště odcházeli jako poražení. Naposledy doma nestačili na Kazaň.
     
    Barys Nur-Sultan

    Domácí Barys Nur-Sultan odehrál padesát zápasů a vybojoval v nich šedesát bodů. S tímto ziskem je jediný kazašský celek v KHL na šesté pozici Východní konference o bod před svým dnešním soupeřem. Barys hlavně doma střídá dobré a nepovedené zápasy. Po vítězství nad Nižněkamskem nestačil naposledy na Ufu.
     
    Vzájemné zápasy

    8.1.2021 Jekatěrinburg – Barys 2:3
    7.10.2021 Jekatěrinburg – Barys 3:2
     
    Češi a Slováci

    Jakub Kovář (JEK) – 45 zápasů, 92,31%
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Karatajev) – Dietz (A), Makljukov, Blacker, Lintuniemi, Samat Danijar, Heatherington (A) – Videll, Varone, Paňukov – Petuchov, Gurkov, R. Starčenko – Lilja (C), Valk, Michajlis – Ševčenko, Sagadějev, Akolzin – Musorov.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Holzer, Arzamascev, D. Zajcev – Makejev, Dacjuk (C), Bělousov – Macek, Holland (A), Chripunov – Obidin, Litovčenko, Bočarov – Žukenov, Protapovič, Šalagin – Zacharov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ravodin – Novikov, Ponamarenko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas začal! Domácí Barys vstoupil do utkání v tradičních modrých dresech, hokejisté Jekatěrinburgu oblékli pro dnešní střetnutí bílé dresy.
     
    00:43
    Už v první minutě rozhodčí poprvé vylučují. Přesilovku si zahraje celek z Kazachstánu, na trestnou lavici putuje bek Genoway za podrážení.
     
    01:02
    Úvodní vteřinky oslabení si Avtomobilist pohlídal s velkou jistotou. Pavel Dacjuk vyhrál buly na Trjamkina, jenž dokázal poslat kotouč až za bránu soupeře.
     
    01:33
    Jakub Kovář zachytil nahození Dietze a co bylo důležité, puk udržel ve výstroji. Na dorážku čekali Varone a Starčenko.
     
    02:19
    Phil Varone se zkusil z pravého křídla proháčkovat až před bránu. V momentě, kdy se chystal vystřelit, mu hokejku šikovně zablokoval Macek.
     
    02:43
    Barys první početní převahu využít nedokázal. S jejím koncem střílel s levého kruhu kapitán Darren Dietz, Jakub Kovář opět připraven.
     
    03:10
    Obránce Jesse Blacker se rozhodl neriskovat a před forčekujícím Hollandem ujel za vlastní bránu, kde následně přenechal kotouč Heatheringtonovi a šel střídat.
     
    03:46
    Za brankou pro změnu operoval hostující Stěpan Chripunov. I on nejprve čekal na dostřídání řad, posléze rozjel akci po levé lajně.
     
    04:16
    Rychlý protiútok Jekatěrinburgu vyvrcholil zakončením Andreja Obidina z mezikruží. Velezkušený Henrik Karlsson nepustil touš za záda.
     
    04:57
    Michail Šalagin v útočmém pásmu dokázal tvrdě, ale čistě odstavit Danijara, načež se vydal ofenzivní složku týmu podpořit Charles Genoway. Bekhendová střela na zadní tyč jen těsně minula svatyni.
     
    05:11
    V permanenci musel být Jakub Kovář. Český gólman výborně zmenšil střelecký úhel Akolzinovi, tvrdou střelu švihem ukryl v lapačce.
     
    05:38
    Český gólman měl velké štěstí, neboť mu střela Dietze propadla mezi betony, avšak puk šťastně projel těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    06:27
    Výborný průnik po levém mantinelu předvedl Georgij Bělousov. Avtomobilist se dokázal usadit v útočné třetině, Barys je pod tlakem.
     
    06:50
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Peterse se ujímají vedení! Vasilevskij dostal na modrou nahrávku od Dacjuka, načež kotouč předal kolegovi z obrany NIKITU TRJAMKINOVI. Šestadvacetiletý hokejista využil volného prostoru před sebou, najel si do levého kruhu a z tohoto prostoru zamířil zápěstím neomylně k levé tyči. Asistence: Alexej Vasilevskij a Pavel Dacjuk.
    06:50 Nikita TRJAMKIN - 0:1
     
    07:22
    Domácí budou mít možnost okamžitě odpovědět. Na lavici hanby je poslán za hákování Peter Holland, hosté se budou dnes podruhé bránit ve čtyřech.
     
    07:56
    Velkou obětavost nyní ukázal Korbinian Holzer. německý obr si lehl do dělovky Dietze a od jeho brusle se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    08:28
    Přesilovky se Nur-Sultanu zatím vůbec nedaří. Roman Starčenko předem avizoval, kam bude nahrávat, nataženou holí poslal kotouč do středního pásma Bělousov.
     
    08:59
    A opět Korbinian Holzer. Urostlý bek ukazuje, že v oslabení je velmi platným článkem. Teď sestřelil Michajlise a zase hosty osvobodil.
     
    09:22
    Asistent kapitána Peter Holland je zpátky na ledové ploše. Neváhá a zapojuje se do výpomoci s defenzivou, Avtomobilist zůstává pod tlakem.
     
    09:54
    Hodně volného místa dostal na vrcholku levého kruhu Pavel Akolzin. Mířil nečekaně na přední tyčku, avšak trefil pouze oblouk brány.
     
    10:27
    Curtis Valk neměl komu nahrát a tak to zkusil na vlastní pěst. Zpoza brány vyjel a chtěl touš zasunout k bližší tyči, Kovář přilepil beton ke konstrukci včas.
     
    10:54
    Aktivita Barysu v útočném pásmu ještě pár vteřin pokračovala. Ve finále střílel Michajlise do vyrážečky Kováře, následně Avtomobilist osvobodil Trjamkin.
     
    11:27
    Třetí vyloučení a do třetice na straně hostujícího mužstva. Zajcev si v rohu kluziště počínal nedovoleně proti Makljukovi, jehož zahákoval.
     
    11:48
    Tak ž by platilo do třetice všeho dobrého? Třetí početní převahu ovšem domácí nezačali dobře, po prohraném buly Varoneho vyhodil přes všechny čáry Holzer.
     
    12:24
    Michajlisova družina se snaží, avšak Avtomobilist má výborně rozestavenou defenzivu. Kovář zatím v třetím oslabení zasahovat nemusel.
     
    12:49
    A další úspěšné osvobození, tentokráte v podání Sergeje Zborovského. Ten volil výstřelp o mantinelu, Dietz na kotouč jen těsně nedosáhl.
     
    13:30
    Hosté se dokázali ubránit i třetí přesilovce soupeře. Následně to byli oni, kteří získali výhodu útočného pásma, Jegor Petuchov pod tlakem vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    13:39
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Avtomobilist odskakuje do dvoubrankového náskoku! Vasilevského nahození od modré bylo sraženo k GEORGIJOVI BĚLOUSOVOVI, jenž dokázal zamířit z úhlu do horních pater brány, Karlsson reagoval příliš pozdě. Asistence: Alexej Vasilevskij.
    13:39 Georgij BĚLOUSOV - 0:2
     
    14:30
    Domácím se zatím nedaří, každá jejich akce je úspěšně zastavena bezchybně pracující defenzivou Jekatěrinburgu. Kirill Paňukov v situaci dva na dva nepřešel přes Zborovského.
     
    15:21
    Barys právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok přináší kontaktní gól. Hosté přišli o pásmo a puku se chopil JAKOB LILJA, švédský útočník z pravého křídla vypálil prudkou ránu do pravé šibenice, Kovář byl bez šance. Bez asistence.
    15:21 Jakob LILJA - 1:2
     
    16:23
    Střetnutí má zase náboj! Hokejisté v modrých dresech by teď mohli mít psychicky navrch, neboť konečně dokázali prolomit obranu soka.
     
    16:44
    Henrik Karlsson musel předvést své schopnosti proti Pavlu Dacjukovi. Kapitán Avtomobilistu střílel zápěstím z pravého kruhu na bližší tyč, gólman zasáhl levým ramenem.
     
    17:05
    Jekatěrinburg si mohl vzít rychle dvoubrankové vedení zpět. Alexej Makejev byl v souboji hokejek úspěšnější než Valk, avšak tváří v tvář Karlssonovi neuspěl, brankář s forhendovou kličkou počítal a střelu vytěsnil pravým betonem.
     
    17:32
    Nikitu Trjamkina se vydala pronásledovat hned dvojice protihráčů. Obránce volil sázku na jistotu, napříč pásmem předal kotouč kolegovi z obrany Vasilevskému.
     
    18:16
    Nahozený puk Holzerem Georgij Bělousov jen prodloužil do útočného pásma a šel střídat. Druhá lajna hostů byla na ledě více jak minutu, potřebuje odpočinek.
     
    18:51
    Jakub Kovář si dokázal poradit se střelou Dietze, na níž do poslední chvíle přes chumel hráčů neviděl. Měl však štěstí, protože jej černá guma trefila do výstroje.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Pavel Akolzin nabral tak velkou rychlost, že ve finále akce úplně zapomněl vystřelit. Dojel až za branku soupeře, kde jej úspěšně zpacifikoval Chripunov.
     
    19:41
    Zřejmě poslední střelecký pokus v úvodním dějství obstaral Vjačeslav Litovčenko. Střelu příklepem z levého kruhu Karlsson chytil a nepustil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Barys Astana vstupoval do utkání v roli mírného favorita, avšak po první třetině je oproti Jekatěrinburgu o gól pozadu. Avtomobilist poslal do vedení v 7. minutě Nikita Trjamkin, jenž využil volný prostor ke střele na bližší tyč. Dvoubrankový náskok hostům vystřelil Georgij Bělousov, který uzmul volný kotouč po sraženém nahození a z úhlu mířil přesně. Svěřenci trenéra Michajlise dokázali alespoň snížit zásluhou Jakoba Lilji, jenž začal akci v obranném pásmu a zakončil ji ránou z pravého křídla do pravé šibenice.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu! Úvodní buly druhé části ovládl Phil Varone, Barys tak může podniknout útok, který v honbě za vyrovnáním.
     
    20:36
    Barys právě vstřelil branku!
    Vyrovnání přichází, Nur-Sultan úspěšně smazal dvoubrankové manko! Od modré čáry napřáhl kapitán Dietz a mimo dosah Kováře puk ztečoval PHIL VARONE. Asistence: Darren Dietz a Roman Starčenko.
    20:36 Phil VARONE - 2:2
     
    21:09
    A další komplikace pro hosty. Budou se totiž muset bránit čtvrtému oslabení, potřetí jde o prohřešek hákování. Fauloval Stěpan Chripunov.
     
    21:57
    Domácí hráči se usadili v útočném pásmu, zatím ovšem nedošlo k žádnému nebezpečnému zakončení. Dělovka Dietze jen narazila do zadního mantinelu.
     
    22:28
    Velmi dobrou práci odvedl Georgij Bělousov. Ten tak dlouho obtěžoval Lintuniemiho, až jej donutil k chyběné rozehrávce.
     
    22:48
    Další úspěšné vyhození Jekatěrinburgu. Postaral se o něj Dmitrij Žukenov, jenž měl dostatek prostoru a Dietzovi poslal kotouč vysoko nad hlavou.
     
    23:10
    Stěpan Chripunov je zpátky na ledové ploše. Barysu dnes přesilovky vůbec nevycházejí. Měl už čtyři a ještě si nevypracoval jedinou gólovku.
     
    23:39
    Poté, co se síly na ledě vyrovnali, zkusil Avtomobilist znovu odskočit do vedení. Svižný pokus Bělousova měl gólové parametry, prosvištěl těsně nad.
     
    24:27
    Na druhé straně mohl parádní obrat dokonat. Phil Varone. Před branku dostal ideální nahrávku do hokejky, avšak trestuhodně minul, Kovář zasahovat nemusel.
     
    24:59
    Více jak tříminutovou pasáž bez přerušení ukončil Samat Danijar. Kazašský bek se nedokázal domluvit s Akolzinem, výsledkem je icing.
     
    25:24
    Střetnutí i nadále probíhá svižným tempem. Přečíslení tři na dva řešil Pavel Dacjuk slabým projektilem do chráničů Dillona Heatheringtona.
     
    25:47
    Curtis Valk ahodil puk za branku a doufal, že dokáže přebruslit Maceka. Německý útočník si ovšem chytře dal před protivníka tělo a nepustil jej před sebe.
     
    26:09
    Jakub Kovář mohl zkusit rozehrát, ale rozhodl se neriskovat a po zákroku levým betonem raději touš přikryl lapačkou. Vhazování proběhne po jeho pravici.
     
    26:30
    Finský obránce Alex Lintuniemi nejrychleji zareagoval na sražené nahození Bělousova Blackerem. S pukem si zajel za vlastní svatyni odkud nahrál volnému Michajlisovi a šel střídat.
     
    27:15
    Černá guma se dostala na střídačku domácího mužstva, naštěstí nikoho nezranila. Poslal ji tam Jakob Lilja, od jehož kalhot se odrazilo vyhození Žukenova.
     
    27:34
    Hodně odvážnou kličkou se prezentoval Michail Šalagin. Nový muž v sestavě Avtomobilistu byl v cestě směrem k vlastní bráně, načež forčekujícímu Valkovi udělal zdařilou kličku s odrazem o mantinel.
     
    28:03
    Po výměně puku mezi Chripunovem a Zborovským putoval touš na modrou čáru, ke vypálil dělovku z první Zachar Arzamascev. Karlsson zakročil bez problémů.
     
    28:31
    A další zákrok zkušené, již sedmatřicetiletého strážce svatyně domácího mužstva. Ten včas srazil betony k sobě proti střele Vasilevského.
     
    29:03
    Navzdory tvrdému hitu od Genowaye ještě Jakob Lilja dokázal nahodit kotouč před bránu. Starčenko ještě chtěl vystřelit na dlouhou hokejku, jenže nedokázal dostatečně zpevnit pravou ruku, v níž držel hůl.
     
    29:47
    Střela zápěstím Charlese Genowaye nebyla vůbec povedená. Avšak Avtomobilist pokračuje na kotouči, protože za bránu soupeře dojel nejrychleji Alexej Makejev.
     
    30:18
    Domácí se ovšem dokázali zmocnit kotouče. Makejev byl krátce po převzetí touše zdvojen a klička proti Dietzovi nebyla úspěšná.
     
    30:55
    Hokejisté v modrém se vydali na zteč ve třech. Proti sobě měl stejný počet soupeřů. Kirill Paňukov hrál individuálně, narazil a strom jménem Trjamkin.
     
    31:27
    Kapitán Nur-Sultanu Darren Dietz musel zabrat. na záda mu totiž nepříjemně dotíral Macek, avšak bek si poradil, mimo dosah soupeře zahrál odrazem o mantinel.
     
    31:57
    Znovu se hraje delší dobu bez přerušení. Maxim Musorov nastřelil puk do útočného pásma a šel střídat, stejně jako ostatní spoluhráči.
     
    32:26
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Jakuba Kováře. Obranný výstřel Zborovského ještě zkoušel tečovat Holland, ale ve vzduchu rychle letící černou šmouhu minul.
     
    32:59
    Barys zkoušel zaútočit konstruktivně. Začátek se podařil, avšak konec nebyl úplně podle představ. Dietzovi přeskočil kotouč přes hokejku až za modrou čáru.
     
    33:20
    Do kombinační akce domácího mužstva se zapojil rovněž Henrik Karlsson, jenž vyrážečkou zpracoval nepovedenou nahrávku Petuchova. Hru přenesl doleva na Starčenka.
     
    33:39
    Český gólman Jakub Kovář musel být v pozoru proti Gurkovovi. Ten nakonec nezkoušel objet bránu. Přihrávku na modrou skvěle vystihl Holzer, hra probíhá ve středním pásmu.
     
    34:14
    Korbinian Holzer skrze dva protivníky hledal rozjetého Pavla Dacjuka. Kapitán Avtomobilistu nabral velkou rychlost, jenže puk se k němu nedostal.
     
    34:38
    Ve druhé třetině je jednoznačně aktivnějším týmem Michajlisova družina. Ta je psychicky nahoře, neboť smazala dvoubrankovou ztrátu a ze všech sil usiluje o obrat.
     
    35:14
    Jakub Kovář dopřál spoluhráčům alespoň pár vteřin odpočinku. Sáhl si pro vysoké nahození Dietze, jež určitě nemířilo mezi tři tyče a přerušil tak hru.
     
    35:29
    Pěknou individuální akcí s prezentoval Stanislav Bočarov. Od pravého mantinelu se probil před Karssona, jenže po kličce po bekhendu nedokázal zakončit.
     
    36:10
    Druhý zákrok pro brankáře Jekatěrinburgu v rozmezí několika málo sekund. Tentokráte si poradil s křižnou střelou příklepem, jejímž autorem byl Dmitrij Ševčenko.
     
    36:42
    Hosté se marně snaží dostat z pod tlaku. Brooks Macek sice dostal kotouč do středního pásma, zde však byl o puk zase bleskově připraven.
     
    37:21
    Rozhodčí nemohl odpískat zakázané uvolnění, jelikož Pavel Dacjuk dokázal pozměnit směr Zborovského vyhození. Curtis Valk tak musel zabrat a měl co dělat, aby se touše zbavil před dotírajícím Chripunovem.
     
    37:57
    Dění hry zase probíhá v obranném pásmu Avtomobilistu. Kovář se musí mít v pozoru, elitní lajna Barysu hraje s velkou chutí a zápalem.
     
    38:24
    Bezprostřední nebezpečí vlastní svatyně se ovšem hokejistům Jekatěrinburgu zatím daří nepřipouštět. V nápřahu dokázal Lintuniemimu vypíchnout puk Bělousov.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Domácí ujeli do přečíslení dva na jednoho. Phil Varone prováhal ideální příležitost k přihrávce, následně poslal puk Valkovi za brusle.
     
    39:47
    Henrik Karlsson ještě musel zasahovat, avšak nemusel řešit žádnou složitější situaci. Slabý pokus Hollanda poslal vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Svěřenci trenéra Michajlise ve druhé dvacetiminutovce zabrali a odměnou jim byl vyrovnávací gól, který vstřelil hned v úvodu prostředního dějství Phil Varone, který dokázal tečovat střelu kapitána Dietze. Barys byl i po vyrovnávací trefě aktivnějším týmem, avšak Jakub Kovář za svá záda další puk nepustil. Třetí dějství slibuje dramatickou podívanou, máme se rozhodně na co těšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka zápasu má za sebou své první vteřiny. Phil Varone na buly porazil Litovčenka, útočí Barys.
     
    40:39
    Nedorozumění mezi Liljou a Videllem vedlo k zakázanému uvolnění. Oba Švédi si ještě celou situaci zpětně vysvětlují.
     
    41:19
    Po pravém mantinelu se zbavil osobního strážce Kirill Paňukov. V plné rychlosti pálil z pravého křídla na přední tyč, cílové zařízení těsně minul.
     
    41:40
    Hokejisté v modrých dresech pokračují v aktivním pojetí hry. Nyní ovšem musel zasahovat Henrik Karlsson, který vyrážečkou kryl slabý pokus Chripunova.
     
    42:06
    K individuálnímu útoku zavelel Korbinian Holzer. Skončil za brankou domácích, odkud na modrou nabil Trjamkinovi, ten trefil pozičně dobře postaveného obránce.
     
    42:39
    Jakub Kovář musel hrát, protože Sergej Zborovskij pozměnil směr vyhození Blackera. Český gólman zachoval chladnou hlavu a před forčekujícím Michajlisem hrál na opačnou stranu do míst, kde byl Žukenov.
     
    43:11
    Domácí strážce svatyně Karlsson si nebyl úplně jistý, zda udržel střelu Hollanda ve výstroji. Ohlížel se pro jistotu za sebe, ale puk se mu nakonec skutečně podařilo přidržet.
     
    43:37
    I nadále platí, že zápas pokračuje v rychlém tempu a přerušuje se jen minimálně. Střelu Valka od pravého mantinelu Lilja tečoval nad břevno.
     
    44:16
    Velezkušený sedmatřicetiletý Henrik Karlsson výborně zmenšil střelecký úhel Bočarovovi, jenž z těžké pozici poslal touš jen do rukavice gólmana.
     
    44:52
    Zpátky na druhou stranu. Do protiútoku se rozjel Dmitrij Gurkov, který ještě hledal napříč pásmem rozjetého Akolzina, ten skákavou žabičku promáchl.
     
    45:20
    Rozhodčí odpískal Avtomobilustu zakázané uvolnění a hostující hokejisté se s tímto rozhodnutím nechtějí smířit. Dacjuk měl pocit, že špičkou hokejky tečoval vyhození Vasilevského.
     
    45:59
    Jakob Lilja dojel jako prví k levému mantinelu, kde jej našel Dillon Heatherington. Švédský forward zkoušel Kováře překvapit z velkého úhlu, neuspěl.
     
    46:27
    V souboji za brankou si Maxim Musorov počínal statečně, ve finále ovšem o kotouč přišel. Dobrou defenzivní práci odvedl Sergej Zborovskij.
     
    46:45
    Dlouhou nahrávku Sagadejeva posunul Ševčenko k mantinelu na Danijara. Obránce neváhal a tvrdou dělovkou rozezvučel plexisklo za brankou.
     
    47:28
    Pátý dvouminutový trest v utkání, páté provinění hráče Jekatěrinburgu, Ruští rozhodčí vylučují beka Vasilevského na dvě minuty za sekání.
     
    47:49
    Paradoxně to byli hosté, kteří při vlastním oslabení dostali k ohrožení soupeřovy svatyně. Pokus Obodina však Karlssonovi moc starostí nenadělal.
     
    48:09
    Jakob Lilja čekal na nahrávku a to se mu málem vymstilo. Chyběly centimetry, aby mu puk dokázal vypíchnout Trjamkin. Nepovedlo se a forward vzápětí hledal před brankou Michajlise, jenž z dobré pozice minul.
     
    48:33
    Další útok museli hokejisté Barysu založit z vlastní třetiny, neboť Avtomobilist osvobodil Arzamascev. Hráči v modrém se dokázali dostat do útočné třetiny a spouštějí další kolotoč přihrávek.
     
    49:28
    Alexej Vasilevskij sprintuj do defenzivy ve snaze odčinit svůj nedovolený zákrok. pro Nur-Sultan dnes přesilovky nejsou výhodou, ve všech zatím pohořel.
     
    49:49
    Bek Dillon Heatherington raději ujel před sprintujícím Bočarovem za vlastní bránu. Útočník ani tak snahy nevzdal a vydal se za bránu, avšak obránce chytře vyjel druhou, volnou stranou.
     
    50:16
    Útočnou akci kazašského mužstva zastavilo postavení mimo hru. Phil Varone udělal před modrou velkou chybu, když šel ještě do zbytečné kličky navíc, s čímž nepočítal Videll.
     
    50:59
    Zachar Arzamascev pouze smutně pohlédl ke stropu haly. Dělovka z dobré pozice mu vůbec nesedla, kotouč vypálil až do ochranné sítě.
     
    51:11
    Váhajícího Dietze se vydali napadat hned dva protihráči. Kapitán Barysu si nakonec poradil na jedničku, odrazem o mantinel dokázal uvolnit Valka.
     
    51:55
    Středovou čáru přejel a do útočné třetiny nahodil kotouč Samat Danijar. Oba týmy střídají, lajny se s blížícím se závěrem protáčejí v kratších časových intervalech.
     
    52:37
    Hosté se po delší době dokázali usadit v útočné třetině. Avšak jejich pobyt v tomto prostoru nebyl příliš dlouhý, Trjamkina vytlačil do střední třetiny Paňukov.
     
    52:53
    Henrik Karlsson si s velkým sebevědomím povyjel proti Georgiju Bělousovovi, jehož střelecký pokus forhendem skryl mezi betony.
     
    53:23
    Po pravém mantinelu nabral obrovskou rychlost Curtis Valk. Střelu zápěstím Kovář vyrazil pravým betonem před sebe, stejnou částí výstroje následně pokryl i dorážku Vidella.
     
    53:53
    Hokejisté Avtomobilistu se ve třetí třetině zvedli, už nepůsobí dojmem výrazně horšího týmu. Dacjuk si vyměnil puk s Bělousovem, načež pálil příklepem nad břevno.
     
    54:27
    Situaci dva na dva nevyřešil Brooks Macek tím nejšťastnějším způsobem. Za brankou se dostal do obležení dvou protihráčů, kotouč neudržel.
     
    54:37
    Další útok Jekatěrinburgu podnikl Michail Šalagin. Z vrcholku pravého kruhu zkusil Karlssona nachytat na přední tyči, kazašský gólman si ovšem tuto ránu pohlídal.
     
    55:10
    Premiérové vyloučená v kádru domácího mužstva přichází až v úvodu poslední pětiminutovky třetí třetiny. Za vlastní brankou se nedovoleného bránění dopustil Dillon Heatherington.
     
    55:58
    Svěřenci trenéra Peterse se drží v útočném pásmu a bojují o třetí zásah, který by je výrazně přiblížil vítězství. Zatím sledujeme pouze přihrávky, nikoli zakončení.
     
    56:16
    Na sebe to vzal až Nikita Trjamkin. Ruský obránce dostal ideální nahrávku do hokejky od Dacjuka a mířil tvrdou střelou do pravé šibenice. Karlsson ovšem fantasticky zareagoval a černou gumu zachytil v lapačce.
     
    56:40
    Dlouho bylo domácí mužstvo pod zámkem. Nakonec se ale dokázal osvobodit, Jesse Blacker propasíroval kotouč mezi bruslemi Holzera.
     
    57:17
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    V přesilovce se sice Jekatěrinburg neprosadil, ale to jej vůbec nemusí mrzet, neboť vstřelil důležitý gól o pár vteřin později! Střelu Bočarova totiž Karlsson pravým betonem vyrazil jen před sebe, DMITRIJ ŽUKENOV měl posléze při bekhendové dorážce jednoduchou práci. Asistence: Stanislav Bočarov a Peter Holland.
    57:17 Dmitrij ŽUKENOV - 2:3
     
    57:50
    Čas hraje proti Nur-Sultanu. Ten byl od druhé třetiny lepším týmem, ale v koncovce byl málo efektivní, což nakonec možná bude hrát klíčovou roli.
     
    58:46
    Domácí dokázali vybojovat vhazování v útočném pásmu. Pavel Akolzin nahodil od modré a Jakub Kovář přidržel kotouč do doby, dokud rozhodčí nepřerušil hru.
     
    58:46
    Domácí kouč Michajlis si vzal timeout a po jeho vypršení zůstává Henrik Karlsson na střídačce, Barys zkouší powerplay!
     
    59:11
    Je po nadějích. Frustrovaný domácí kapitán Darren Dietz u mantinelu nesmyslně krosčekoval Obidina, ten vybojovaným faulem s největší pravděpodobností zajistil Jekatěrinburgu vítězství.
     
    59:40
    Hosté si s přehledem hlídají závěr utkání. Drží puk ve středním pásmu na hokejkách a nedovolují soupeři ještě zkusit powerplay a hru alespoň pět na pět.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Jekatěrinburgu přerušili sérii čtyř porážek v řadě, na ledě ve formě hrajícího kazašského Nur-Sultanu zvítězili 3:2. Hosté získali nadějný náskok už v průběhu první třetiny, když zásluhou gólů Nikity Trjamkina a Georgije Bělousova vedli o dvě branky, avšak ještě před koncem úvodního dějství vrátil Barys na kontakt Jakob Lilja.

    V prostředním dějství domácí zabrali a hned v jeho první minutě dokázali vyrovnat zásahem Phila Varoneho. Svěřenci kouče Michajlise byli i nadále aktivnějším týmem, jenže obrat dokonat nedokázali a v závěru střetnutí naopak doplatili na nedisciplinovanost. Faul Heatheringtona sice hosté nevyužili, ale v pokračujícím tlaku skóroval Dmitrij Žukenov sedm sekund po uplynutí trestu, to běžela 58. minuta. Domácí ještě zkusili powerplay, avšak veškerým snahám na vyrovnání dal konec kapitán Darren Dietz, jenž byl vyloučen za zbytečný krosček ve vlastní obranné třetině.

    Petersova družina se díky vítězství posunula ve Východní konferenci na pátou příčku právě před Nur-Sultan a Čeljabinsk. Mužstvo z Kazachstánu se propadlo na sedmou pozici.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,94%
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:52:21)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Lilja, 21. Varone (Dietz, R. Starčenko) – 7. Trjamkin (Alexej Vasilevskij, Dacjuk), 14. Bělousov (Alexej Vasilevskij), 58. Žukenov (Bočarov, Holland)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Karatajev) – Dietz (A), Makljukov, Blacker, Lintuniemi, Samat Danijar, Heatherington (A) – Videll, Varone, Paňukov – Petuchov, Gurkov, R. Starčenko – Lilja (C), Valk, Michajlis – Ševčenko, Sagadějev, Akolzin – Musorov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Holzer, Arzamascev, D. Zajcev – Makejev, Dacjuk (C), Bělousov – Macek, Holland (A), Chripunov – Obidin, Litovčenko, Bočarov – Žukenov, Protapovič, Šalagin – Zacharov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ravodin – Novikov, Ponamarenko
    thejrc.org