Barys – Jekatěrinburg 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:3 (kon.) | N.Novgorod – Kunlun 3:0 (kon.)
Dynamo Moskva – Petrohrad 2:0 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Red Star Kunlun
Pondělí 01.02.2021, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! KHL už je v samotném závěru základní části, o důležité body se tak dnes porve Nižnij Novgorod, který narazí na Kunlun, jenž už postoupit nemůže, takže víceméně jen dohrává sezonu. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod
    Nižnij Novgorod ještě jistotu postupu nemá, i když je k němu hodně blízko. Ve Východní konferenci je sice až na osmém místě, avšak na devátý Novosibirsk má vysoký jedenáctibodový náskok, který by už neměl jen tak ztratit. Torpedo navíc pořád podává dobré výkony, protože nechce ponechat nic náhodě, i když je tomu tak jen občas. Naposledy třeba jednoznačně padlo s Jokeritem 1:4, ale předtím zase porazilo Minsk. Celkově dnešní domácí vyhráli z posledních deseti utkání čtyři. Pokud si takovou úspěšnost udrží až do konce základní části, o postup by se neměli bát. Dnes by ale bezpodmínečně měli porazit poslední Kunlun.

    Poslední tři utkání
    Jokerit vs. Nižnij Novgorod – 4:1
    Minsk vs. Nižnij Novgorod – 1:3
    Spartak vs. Nižnij Novgorod – 3:2pp

    Nejproduktivnější hráči
    Damir Žafjarov 54 bodů (19+35)
    Andy Miele 41 bodů (17+24)
    Chris Wideman 35 bodů (8+27)
     
    Red Star Kunlun
    Kunlun loni usiloval o postup až do posledních zápasů, letos tomu ale tak rozhodně nebude, za což asi může i fakt, že nemůže nastupovat v domovském prostředí, protože celou sezonu odehrává v Mytišči. Jde to poznat, protože doma má skoro nejslabší bilanci v lize, horší už je jen Soči a Riga. Red Star je tak naprosto zaslouženě na posledním místě Východní konference, celkově je už horší jenom Riga. Dnešní hosté navíc nejspíš ani nedohrají sezonu se ctí, protože se jim absolutně nedaří. Nyní už drží šňůru pěti zápasů za sebou, ve které nezvládli duely ani s papírově slabšími Nižněkamskem a Chabarovskem. Ani dnes se od něj samozřejmě nečeká výhra, určitě to ale zkusí zlomit.

    Poslední tři utkání
    Kazaň vs. Kunlun – 3:1
    Jaroslavl vs. Kunlun – 3:2
    Viťaz vs. Kunlun – 3:0

    Nejproduktivnější hráči
    Ethan Werek 25 bodů (13+12)
    Hunter Shinkaruk 24 bodů (10+14)
    Ryan Sproul 18 bodů (6+12)
     
    Československá stopa v utkání
    Vojtěch Mozík (KUN)
    Andrej Šustr (KUN)
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Kočetkov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Marin, Ručkin, Aljajev, Fedotov – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Szwarz, Šenfeld (C) – Gončaruk, Kloos, Varnakov – Belevič, A. Michejev, Urakov (A) – Drobin.

    Red Star Kunlun: Šikin (J. Smith) – Sproul (A), Chelios (A), Šustr, Mozík, Pedan, Baldajev, Starikov – Toropčenko, Šaškov, Leščenko – Monachov, Nikolišin, A. Lazarev – S. Foo, Lockhart (C), Wong – Shinkaruk, Collins, Werek – Bakanov..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal směrem do vlastního pásma, odkud rozehrával zadák Sproul.
     
    00:40
    Do předbrankového prostoru si poté sjel hostující Shinkaruk, který se ovšem do zakončení nedostal. Na druhou stranu se žene rychlonohý útočník Žafjarov.
     
    01:11
    Hostující brankář Šikin si připsal první zákrok, povedlo se mu pozastavit hru. Následovalo vhazování po jeho pravé ruce, i tentokráte byl úspěšnější Kunlun.
     
    01:37
    Na pravém křídle poté číhal domácí Terry, kterému se ovšem nepovedlo nahrát přesně. Následovalo rychlé přečíslení, při kterém v šanci selhal Lazarev.
     
    02:10
    U levého mantinelu poté usiloval o kotouč domácí Aljajev, kterému se naknec povedlo oslovit kolegu Varnakova, s jehož zakončením si Šikin stačil poradit.
     
    03:13
    Kunlun to poté zkoušel rozehrávkou na levou stranu, kde se sice nacházel Toropčenko, avšak ten měl k puku daleko. Poté domácí brankář raději přerušil hru.
     
    04:02
    Nyní jsme pro změnu sledovali zakázané uvolnění, kotouč totiž směřoval přes všechny čáry. Hra se vrátila do pásma Kunlunu, kde se bude opět vhazovat.
     
    05:11
    Šenfeld se daleko nedostal, narazil totiž na prvního protihráče, kterému se navíc povedlo vyvézt kotouč na druhou stranu. Oba celky se v úvodu hodně trápí.
     
    06:07
    Nižnij Novgorod se znovu usadil kolem branky soupeře, jenomže tam neplechu dokázal ukončit hostující obránce Chelios, který vyvezl kotouč kupředu.
     
    07:02
    K pravému kruhu si poté sjel domácí Urakov, který se pokoušel ohrozit branku soupeře. Před ní ovšem nastřelil pouze protihráče, nápor domácích ale trvá.
     
    07:15
    Následuje první komerční přestávka tohoto zápasu, po ní se přesuneme zpět před brankáře Tichomirova.
     
    08:13
    Hostující Collins i tentokráte uspěl na vhazování a po jeho nahrávce to střeleckým pokusem zkoušel kolega Chelios, který ovšem nezaměstnal brankáře.
     
    09:20
    Sproulovi se povedlo udržet touš před modrou čárou, kam se jeho celek po chvíli musel vracet. Nakonec to nahrávkou podél pravého hrazení zkoušel Nikolišin.
     
    10:00
    Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Nesledujeme nic atraktivního, rovněž čekáme na první slušnou šanci.
     
    11:11
    Torpedo pracovalo s pukem v pásmu soupeře, kde si do mezikruží sjel obránce Pajgin. Ten poté bekhendem mířil vedle branky, Šikin tak nemusel zasahovat.
     
    11:30
    Zajímavou pozici poté měl hostující Wong, který to zkoušel ránou pod ruku, avšak Tichomirov si dokázal poradit.
     
    12:14
    Na opačné straně se pokoušela zahrozit domácí první letka, která se nakonec přeci jenom dostala do zakončení. Szwarzova rána ovšem putovala vedle tyče.
     
    12:34
    Kunlun se znovu ubránil a poté se vydal do protiútoku, při kterém se Werekovi nepovedlo na levém křídle nastartovat Shinkaruka.
     
    13:08
    Předávka kotouče měla u modré čáry najít domácího Widemana, kterému touš přeskočil hokejku. Torpedo se nedokázalo zpět vrátit, neboť zakročil Nikolišin.
     
    13:48
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Arťom Aljajev – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:01
    Najednou měl u levého kruhu poměrně dost prostoru domácí Szwarz, který se pokoušel vypálit z jedničky. Jeho pokus ovšem trefil pouze brusli protihráče.
     
    14:26
    V oslabení uháněl sám na branku domácí Fedotov, který to zkoušel mezi betony brankáře, s čímž Šikin ale počítal.
     
    15:24
    Kunlun udržel kotouč před modrou čárou a z dobré pozice mohl zakončovat obránce Pedan. Jeho rána ovšem neprošla, domácím se přesto nepovedlo vyhodit.
     
    16:01
    První přesilová hra tohoto zápasu je minulostí, první branku jsme neviděli. Oba celky si vypracovaly šanci, avšak zatím koncovka hodně pokulhává.
     
    17:12
    Kunlun se nyní dostal k nadějnému tlaku, při kterém to střelecky zkoušel Foo. Jeho rána ovšem byla snadnou kořistí pro Tichomirova, který tak přerušil hru.
     
    18:09
    Do protiútoku poté vyrazil hostující Toropčenko, který přesto počkal na podporu od svých spoluhráčů, načež se Kunlunu povedlo nahrnout kotouč do rohu.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:01
    Domácí celek se ještě nadechoval k náporu, avšak k zakončení to nakonec nevedlo. Kunlun poté šikovně vyhodil, aby z toho nebyl icing.
     
    19:10
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Arťom Aljajev – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    19:56
    Nyní sám na branku v oslabení znovu unikal domácí Fedotov, který ani při druhém samostatném nájezdu nevyzrál na Šikina!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku a skóre je tak stále bezbrankové. Sledovali jsme vyrovnanou podívanou, při které oba celky narážely na dobře fungující obrany. O něco aktivnější přesto bylo domácí Torpedo, které ale nedokázalo střelecky prosadit. První třetina navíc přinesla dvě přesilovky, obě měl k dispozici hostující celek.
     
    Střely na branku: 7 – 12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který ovšem pokračuje v oslabení. Wideman proto dokázal vyhodit na druhou polovinu.
     
    20:47
    Do pásma soupeře se poté dostal domácí Terry, kterému se tak povedlo nasbírat cenné vteřinky. Poté měl menší práci také hostující brankář Šikin.
     
    21:14
    Torpedo se poté pustilo do útoku po levém křídle, kde měl ovšem daleko ke kotouči domácí Šenfeld. Na opačné straně se málem do šance protáhl Leščenko.
     
    22:07
    Tečovaná střela od modré čáry v podání hostujícího Šustra nakonec dopadla vedle domácí branky. Torpedo tak útočilo po levém křídle, kde neuspěl Miele.
     
    23:20
    Poté u pravého kruhu zkoušel vydolovat kotouč domácí Čechovič, který měl proti sobě přesilu protihráčů. Vzápětí si další zákrok připsal brankář Tichomirov.
     
    23:47
    V rychlostním souboji uspěl domácí obránce Orlov, hra se tak znovu přestěhuje před brankáře Šikina.
     
    24:10
    Szwarz poté nahrával podél mantinelu, přičemž se mu povedlo najít Terryho. Ten se poté natlačil až před brankáře Šikina, který raději schoval kotouč pod sebe.
     
    25:03
    Domácí Varnakov nakonec dosáhl na prudkou nahrávku, načež se mu ještě pod sebou povedlo najít kolegu Gončaruka, jenž prověřil připravenost brankáře.
     
    26:12
    Před brankářem domácích se poté snažil do nahození vložit hokejku hostující Lockhart, který ale tečoval vedle branky. Tichomirov tak nemusel zasahovat.
     
    27:21
    Snadná práce pro Tichomirova, kterému se povedlo do své lapačky sevřít nahození z velké vzdálenosti. Je před námi další komerční přestávka zápasu.
     
    28:09
    U pravého kruhu měl hodně času na zakončení Shinkaruk, který ovšem mířil přímo do připravené lapačky. Posléze jsme sledovali menší strkanici před brankou.
     
    28:41
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Andrej Šustr – 2 min., krosček).
     
    29:21
    Nižnij Novgorod se znovu dostal do pásma soupeře, kde se Šenfeldovi na pravém křídle povedlo najít lépe postaveného Varnakova, který ovšem úplně promáchl.
     
    30:00
    Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, avšak na první branku stále čekáme. Nyní se kotouč dostal mimo hrací plochu, následovat tak bude vhazování.
     
    31:01
    Nižnij Novgorod se znovu prokousal za opačnou modrou čáru, kde ovšem útočil do přehuštěné obrany. Následné zakončení z hole Widemana putovalo vedle.
     
    31:31
    Torpedo se přesto dostalo do vyložené šance, avšak v ní selhal jeden z domácích hráčů, kterému se nepovedlo vyzrát na Šikina!
     
    31:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    32:08
    Kunlunu se povedlo o hrazení dostat kotouč do bezpečnějšího prostoru, jenomže soupeř se bleskovým způsobem dostal zpět, avšak ke střele to ale nevede.
     
    33:20
    Kunlun se po delší době usadil na druhé straně, kde to nahozením z velké vzdálenosti zkoušel obránce Pedan, jehož pokus byl i přesto hodně nepovedený.
     
    34:16
    Poté to nahrávkou do předbrankového prostoru zkoušel domácí Szwarz, který ovšem trefil pouze hokejku protihráče. Následně to vyjetím zkoušel Čechovič.
     
    34:30
    Puk se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo hrací plochu, vhazovat se bude před Tichomirovem.
     
    35:01
    Pedan to zkoušel nahrávkou podél hrazení, kterou si poté u levého kruhu dokázal najít Leščenka. Jeho okamžitá nabídka ovšem putovala mimo dosah kolegů.
     
    35:07
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Ruslan Pedan – 2 min., sekání).
     
    36:12
    V oslabení se do úniku dostal hostující Spencer Foo, který to zkoušel střelou pod břevno, avšak trefil pouze horní brankovou konstrukci!
     
    37:03
    Palebnou pozici měl poté také domácí Ručkin, který ovšem před brankou trefil pouze obětavého protihráče. Při dalším zakončení už Šikin musel zasahaovat.
     
    38:03
    Zadák Pedan se po návratu na ledovou plochu zapojil do útočné akce, avšak zakončení poslal výrazně vedle branky. Tichomirov se tak pouze ohlédl.
     
    38:05
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Vojtěch Mozík – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:11
    Torpedu se tato početní převaha zrovna moc nedaří, zatím jsme se nedočkali ničeho nebezpečného a domácí tak pokračují v kombinaci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která se hodně podobala té první. Ani v tomto případě jsme se nedočkali branky a stále na první přesnou trefu čekáme. Směrem dopředu byl ovšem aktivnější Nižnij Novgorod, který si vypracoval několik slušných šancí, avšak k překonání Šikina to zatím nevedlo. Kunlun se v průběhu druhé třetiny směrem dopředu trápil, sám se nedostal do žádné slibné šance, a i proto je stav stále bezbrankový.
     
    Střely na branku (celkem): 25 – 19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě pustil směrem kupředu. U levého mantinelu ale zasahoval Chelios.
     
    40:44
    Na opačné straně se Šustrovi povedla předávka kotouče na vedle stojícího Mozíka, jehož nahození od modré čáry nakonec směřovalo vedle branky.
     
    41:15
    Oba celky poté odjely na střídačku, s další akcí ovšem přispěchal domácí celek. Žafjarov pouze nahazoval podél mantinelu, načež sympaticky pálil Čechovič.
     
    41:59
    Do útočného pásma dokázal vtrhnout hostující Nikolišin, který ovšem neměl potřebnou podporu od spoluhráčů. Tento útočný výpad tak skončil poměrně rychle.
     
    42:13
    Nahození směrem na domácí branku trefilo pouze protihráče, jenomže Nižnij Novgorod dokázal rozehrát vůbec dobře, neboť tu máme další zakázané uvolnění.
     
    43:09
    Do protiútoku poté vyrazil hostující Werek, po jehož nahrávce nakonec z dobré pozice zakončoval kolega Monachov, který dělovku poslal pouze do protihráče.
     
    44:12
    Kunlun stále operoval kolem branky soupeře, jenomže k ničemu nebezpečnému to nakonec nevedlo. Za vlastní brankou se navíc zorientoval Fedotov.
     
    44:56
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Ruslan Pedan – 2 min., podrážení).
     
    45:24
    Torpedo se znovu prosadilo na vhazování, načež si ke levému kruhu sjel Žafjarov. Jeho svižná rána zápěstím trefila prostředek branky, Šikin byl úspěšný.
     
    46:10
    Domácím se poté nepovedl přechod za opačnou modrou čáru, jednalo se tak o ofsajdové postavení a následovat bude vhazování před pásmem Kunlunu.
     
    46:55
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Ryan Sproul – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    47:14
    Orlov dokázal předat kotouč do tandemu na lépe postaveného spoluhráče, který pro změnu z jedničky zakončoval k bližší tyči, avšak trefil pouze boční síť branky.
     
    48:05
    Zavánělo to dalším ofsajdem domácího celku, avšak sudí nechali pokračovat. Za modrou čárou ovšem číhal hostující Mozík, kterému se povedlo vyhodit.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Damir Žafjarov – 2 min., držení hole).
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Viktor Baldajev – 2 min., hrubost).
     
    49:13
    Torpedu se v krátkém časovém sledu nepovedlo využít ani druhou přesilovou hru, i nyní to bylo spíše trápení, které nevedlo k žádným střeleckým pokusům.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka, stále čekáme na vůbec první branku tohoto zápasu. V posledních minutách nevidíme nic zajímavého.
     
    51:07
    Tak dlouho kroužil v pásmu soupeře domácí Gončaruk, až se nakonec přeci jenom dostal do zakončení, jenž nebylo povedené. Šikin následně musel zasahovat.
     
    51:44
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Viktor Baldajev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    52:05
    O další rozehrávku se pro změnu staral domácí Wideman, kterému se ve středním pásmu povedlo najít rozjetého Čechoviče, jenž se ale ke střele nedostal.
     
    52:08
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a dostává se tak do vedení! Torpedo znovu kombinovalo v nebezpečné vzdálenosti od branky soupeře, načež to nenápadným nahozením na branku vyzkoušel CHRIS WIDEMAN. Šikin tuto střelu absolutně neviděl a ani se mu nepovedlo reagovat.
    Asistence: Chris Terry.
    52:08 Chris WIDEMAN - 1:0
     
    53:14
    Kunlun to pochopitelně bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá zhruba sedm minut, což je hodně času.
     
    54:05
    V krátkém časovém sledu se znovu vhazovalo po pravici brankáře Tichomirova. Kunlunu se povedlo bleskově vypálit, avšak střela putovala do zad soupeře.
     
    54:27
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Vjačeslav Leščenko – 2 min., hákování).
     
    54:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá i druhou přesilovou hru v řadě! Kunlunu se znovu nepovedlo vyhodit, na což doplatil. Nahrávka totiž směřovala k pravému kruhu na CHRISE TERRYHO, který bleskovým zakončením překonal přesouvajícího se brankáře Šikina.
    Asistence: Ivan Čechovič.
    54:41 Chris TERRY - 2:0
     
    55:27
    Na druhou stranu se pro změnu dostal hostující Werek, který poté nahrával podél mantinelu. Hra se ovšem rychle obrátila a hostující brankář měl další práci.
     
    56:12
    Nahrávka k modré čáře nakonec našla Šustra, který se poté dostal k nahození. To ovšem putovalo přímo doprostřed branky, kde číhal Tichomirov.
     
    56:18
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek navíc přidává další branku! Torpedo tentokráte vyrazilo do přečíslení, při kterém to na sebe vzal JORDAN SZWARZ, jehož nahrávku si jeden z protihráčů srazil do vlastní sítě. Kotouč dokonale zapadl mezi nohy přesouvajícího Šikina, který tak potřetí v tomto duelu inkasuje.
    56:18 Jordan SZWARZ - 3:0
     
    57:54
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení).
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    59:21
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává, nyní si další zákrok připsal hostující brankář Šikin, který vyrážel do rohu.
     
    59:27
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Michail Varnakov – 2 min., držení).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Torpeda, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:0. I třetí třetina se hodně podobala předchozímu průběhu utkání, nicméně do vedení se dostal domácí celek, kterému se povedlo využít přesilovou hru. Torpedo v krátkém časovém sledu navíc odskočilo na rozdíl dvou branek. Domácí celek navíc stále neměl dost, do konce zápasu přidal ještě jednu trefu, což pohodlně stačilo k vítězství. Kunlun se dnes střelecky neprosadil, což na výhru stačit nemohlo.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 39:31.
    Zblokované střely – 18:15.
    Vyloučení – 5:9.
    Využití přesilovek 2/9 – 0/5.
    Vhazování – 35:35.
     
    Československá stopa v utkání
    Vojtěch Mozík (KUN) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:51
    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:43 (19:25:05)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 53. Ch. Wideman (Terry), 55. Terry (Čechovič), 57. Szwarz


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Kočetkov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Marin, Ručkin, Aljajev, Fedotov – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Szwarz, Šenfeld (C) – Gončaruk, Kloos, Varnakov – Belevič, A. Michejev, Urakov (A) – Drobin.
    Red Star Kunlun: Šikin (J. Smith) – Sproul (A), Chelios (A), Šustr, Mozík, Pedan, Baldajev, Starikov – Toropčenko, Šaškov, Leščenko – Monachov, Nikolišin, A. Lazarev – S. Foo, Lockhart (C), Wong – Shinkaruk, Collins, Werek – Bakanov.

    Rozhodčí: Beljajev, Bukin – Kanifadin, Kučava

    Diváci: 2200
    thejrc.org