Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Chicago – Columbus 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Anaheim – St. Louis 1:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 4:3 (po pr.)
Edmonton – Ottawa 8:5 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
St. Louis Blues
Pondělí 01.02.2021, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Brayden Schenn (STL) 2+0
    Ville Husso (STL)
    Rickard Rakell (ANA) 0+0 (04:41:34)
     
    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    John Gibson (ANA) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6%, odchytal 60:00
    Ville Husso (STL) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 60:00
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím St. Louis Blues, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:1. Hostující celek vstoupil do poslední periody naprosto parádním způsobem, hned v jejím úvodu se dokázal dvakrát prosadit, což znamenalo tříbrankové vedení. Anaheim se posléze snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže přes dobře fungující obranu soupeře to prostě nešlo. St. Louis Blues tak dotáhlo své vysoké vedení do vítězného konce a z tohoto zápasu tak bere plný počet bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Hosté nahazovali kotouč do středního pásma, kde se nacházel volný Kyrou, kterému se povedlo prověřit připravenost brankáře Gibsona.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:11
    Předávka v podání Backese nakonec putovala na paty protihráče. Mohla z toho být další inkasovaná branka, avšak zakončení se Schennovi moc nepovedlo.
     
    57:04
    Shattenkirk nahozením trefil prvního protihráče, od kterého se puk odrazil zpět do středního pásma. Domácí na nic nečekali a ihned ho poslali zpět za branku.
     
    56:17
    Anaheim znovu nastřelil kotouč do pásma soupeře, načež odjel na střídačku. Hodně času na rozehrávku tak měl Faulk, který navíc konstruktivně rozehrál.
     
    55:03
    Hra byla znovu přerušena a na řadu tak přichází vůbec poslední komerční přestávka tohoto zápasu. St. Louis Blues stále vede hned tříbrankovým vedením.
     
    54:13
    O kontaktní branku se poté pokoušel domácí Steel, který si sjel k levému kruhu, kde se pokoušel překvapit brankáře. Husso nakonec musel zasahovat nadvakrát.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:04
    Velice zkušeně to poté vyřešil hostující Schwartz, jehož formace odjela na střídačku. Proto jsme sledovali posunutí puku do pásma, kde se ho ujal Lindholm.
     
    52:01
    Od vrcholku pravého kruhu zkoušel směrem na domácí branku vypálit Krug, který zřejmě trefil pouze protihráče. před Gibsonem. Anaheim je stále pod náporem.
     
    51:01
    Hodně důrazně si nyní počínal jeden z hostujících hráčů, sudí ovšem nevylučovali a nechali pokračovat ve hře. Anaheim ovšem zahrál za cenu dalšího icingu.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby v tuto chvíli zbývá poslední desetiminutovka. Nyní si po delší době připsal práci brankář Husso, který dokázal rychle vyklepat puk.
     
    49:21
    Do protiútoku se vydal hostující Schwartz, který podél hrazení zkoušel nahrát na svého útočného kolegu Schenna, jenž u zadního mantinelu na soupeře nevyzrál.
     
    48:09
    Po levém křídle se prohnal do pásma hostující Thomas, který ještě přenechal do tandemu na Hoffmana. Třetí letka hostujícího celku nasbírala cenné vteřinky.
     
    47:22
    St. Louis Blues se znovu dostalo na dostřel branky soupeře, kde nakonec situaci dokázal vyčistit obránce Hutton, který i díky mantinelu rozehrál na Agozzina.
     
    46:01
    Anaheim se snaží s výsledkem něco udělat, avšak také v tomto případě narazil pouze na dobře postavenou obranu. Vzápětí ale zasahoval také Shattenkirk.
     
    45:21
    Po přejetí červené čáry jsme znovu sledovali nahození podél mantinelu, které si na opačné straně dokázal najít domácí obránce Soucy, jenž ihned otočil hru.
     
    44:01
    Posléze na druhou stranu dokázal rozehrát domácí obránce Shattenkirk, který ovšem odrazem našel pouze hokejku protihráč, jenž se daleko ale nedostal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:31
    Anaheim to bude mít najednou hodně složité, absolutně se mu totiž nepovedl vstup do třetí třetiny. V krátkém časovém sledu totiž inkasoval hned dvě branky.
    42:17 Colton PARAYKO - 1:4
     
    42:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další přesný zásah St. Louis Blues! Napoprvé dokázal domácí brankář odolat, jenomže nápor hostujícího celku pokračoval a od modré čáry zakončoval COLTON PARAYOKO. Jeho střela z nouze překvapivě propadla znovu mezi betony brankáře Gibsona.
    Asistence: Niko Mikkola, Robert Thomas.
    41:07 Brayden SCHENN - 1:3
     
    41:07
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hostující celek nakonec přeci jenom využívá přesilovou hru! Po souboji za brankou se kotouč dostal přesně do mezikruží, kde se nacházel trestuhodně nekrytý BRAYDEN SCHENN, kterému se střelou mezi betony povedlo překonat domácího brankáře Gibsona.
    Asistence: Ryan O'Reilly, David Perron.
     
    41:01
    Až nyní se St. Louis Blues konečně usadilo v pásmu, což vedlo k nahrávce k pravému kruhu na Perrona, jehož další předávku pro změnu zablokoval soupeř.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který pokračuje v oslabení. I proto jsme okamžitě sledovali vyhození na druhou stranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám nabídla naprosto odlišný obrázek hry. St. Louis Blues předvedlo úplně jiný výkon, navíc se mu krátce po třetině hry povedlo srovnat krok, načež o čtyři minuty později dostal hostující celek do vedení Blais. Anaheim najednou přestal hrát a hostující celek lítal po hrací ploše natolik aktivně, že z toho málem byla další branka. I přesto St. Louis Blues vede poměrem 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Maxime Comtois – 2 min., držení).
     
    39:11
    Za volným kotoučem se pokoušel dostat domácí Steel, jenomže mnohem lépe to provedl bránící Blais, který poté rozjel protiakci svého celku.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    38:01
    Lindholm se manévrem dostal kolem protihráče, avšak poté ho za brankou atakoval druhý protihráč. Anaheim se nyní hodně trápí při přechodu směrem vpřed.
     
    37:01
    Na opačné straně se o vyrovnávací branku pokoušel domácí Steel, který ovšem nenašel recept na brankáře Gibsona, jenž si s bekhendem dokázal poradit.
     
    36:07
    Na modré čáře si řekl o nahrávku obránce Scandella, který ovšem při pokusu o zakončení zlomil hokejku. Bruslí se mu tak povedlo odkopnout puk k mantinelu.
     
    35:35
    Nyní se vhazovalo přes hostujícím brankářem, který ovšem neměl žádnou práci. Naopak se jeho celek dostal na druhou stranu, kde zkoušel zakončit Kyrou.
    34:59 Sammy BLAIS - 1:2
     
    34:59
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se poprvé v tomto duelu dostává do vedení! Nahrávka do předbrankového prostoru v podání Thomase nakonec našla hokejku SAMUELA BLAISE. Ten na nic nečekal a okamžitě pálil směrem na domácí branku, přičemž se mu povedlo vyzrát na brankáře Gibsona, který na rychlé zakončení sotva reagoval.
    Asistence: Mike Hoffman, Robert Thomas.
     
    34:41
    Za vlastní brankou musel rychle jednat Larsson, který před protihráčem odehrál kotouč podél hrazení. Nyní sledujeme boj o hrací předmět za brankou St. Louis.
     
    34:26
    Na konci pohledné akce nyní byl domácí Agozzino, jehož pokus trefil pouze beton brankáře Hussa!
     
    34:11
    Anaheim se poté musel vracet k vlastní brance, odkud rozehrával obránce Hakanpaa. Na levém křídle se daleko nedostal Rakell, který se vrací k Sanfordovi.
     
    33:01
    Lindholm pouze přenechal za branku soupeře, kde to vyjetím zkoušel Rakell. Ten zametl kotouč pod brankáře, načež jsme sledovali menší melu v brankovišti.
     
    32:05
    Aby toho nebylo málo, tak se do odraženého puku opřel také Dunn, který rovněž nevypálil nikterak dobře. Na opačné straně dal o sobě vědět domácí Deslauriers.
     
    31:15
    St. Louis Blues navíc pokračuje v aktivitě a nyní se znovu dostalo k brance soupeře. Nakonec jsme sledovali zakončení od Faulka, který ale trefil pouze protihráče.
    30:13 Brayden SCHENN - 1:1
     
    30:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nyní se domácí celek přeci jenom raduje z vyrovnávací branky! Anaheim se totiž nechal hodně zatlačit, načež se puk dostal k pravému kruhu, kde měl příliš prostoru obránce Faulk. Jeho střílená nabídka nakonec putovala na hokejku BRAYDENA SCHENNA, kterému se povedlo tečovat mimo dosah brankáře.
    Asistence: Justin Faulk, Torey Krug.
     
    30:00
    Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, domácí celek stále vede o jednu branku. Druhá perioda je zatím v režii St. Louis Blues, které však stále prohrává.
     
    29:11
    Hosté znovu ukázkově napadali, což vedlo k zisku kotouče. Ten se poté dostal až k modré čáře na kapitána O'Reilly, jehož pokus nedoputoval až k domácí brance.
     
    28:05
    Do protiútoku se poté dostával Barbašev, který ještě v tandemu hledal Sundqvista. Nakonec zakončoval prvně jmenovaný, avšak pouze do ruky brankáře.
     
    27:11
    Anaheim se nyní natlačil k brance soupeře, kde to místo zakončení Fowler zkoušel nahrávkou, která byla hodně zbytečná. Fowler poté přeci jenom pálil, ale vedle.
     
    26:01
    Rozehrávka o mantinel našla u opačné modré čáry hostujícího Schenna, který počkal na podporu od svých spoluhráčů. Gibson ovšem nemusel zasahovat.
     
    25:10
    Souboj u levého hrazení vyzněl lépe pro Anaheim Ducks, který to poté zkoušel pasem na levou stranu, kde se nacházel Steel, jenž ovšem nahrávku nepozastavil.
     
    24:24
    Za volným kotoučem se jako první dostal domácí obránce Fowler, který se ovšem při rozehrávce dostal do menších problémů, ze kterých rychle vybruslil
     
    23:31
    V krátkém časovém sledu další přerušení hry, vhazovat se bude před modrou čárou.
     
    23:01
    Posléze přes všechny čáry vyhazoval domácí obránce Shattenkirk, hra se tak znovu přestěhuje před brankáře Gibsone, který měl nyní celkem dost práce.
     
    22:21
    St. Louis Blues se dostalo k pořádnému náporu, avšak tomu chybělo zakončení. Nakonec to neudělal moc dobře Dunn, který nahrávkou trefil protihráče.
     
    21:14
    K pravému kruhu si sjel hostující Schenn, kterému se u opačného kruhu povedlo najít naprosto osamoceného Schwartze, s jehož zakončením si Gibson poradil.
     
    20:25
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Hampus Lindholm – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě pokoušel o první akci, jenž ovšem skončila pouze zakázaným uvolněním.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 8 – 6.
     
    Máme za sebou první třetinu, která přinesla velice rychlou branku, o kterou se z přesilové hry postaral domácí Silfverberg, jehož rána zapadla přesně k tyči. I posléze byl Anaheim o něco aktivnějším týmem, jenomže podruhé se mu nepovedlo najít recept na brankáře Hussa. St. Louis Blues se postupem času přeci jenom zlepšilo a dokonce nebylo daleko od vyrovnání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Gibson měl nyní zakrytý výhled, přesto nakonec nemusel zasahovat. Na opačné straně vypomohl s rozehrávkou brankář Husso, který našel Hoffmana.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    18:02
    Od modré čáry to nahozením na branku zkoušel obránce Hakanpaa, který ale mířil kousek vedle branky. Na druhé straně se přes soupeře nedostal Schwartz.
     
    17:22
    St. Louis Blues se dostalo do přečíslení, při kterém z nebezpečné pozice zakončoval Sundqvist. Gibson se musel činit, puk se mu povedlo vyrazit vedle.
     
    16:02
    Do protiútoku se poté pouštěl domácí Jone, který pouze prodlužoval směrem za branku soupeře. Tam se ovšem zorientoval pozorný obránce Scandella.
     
    15:25
    V dobré pozici se nyní nacházel domácí Silfverberg, kterému se v mezikruží vůbec nepovedlo trefit kotouč. V opačném případě bychom sledovali vyloženou šanci.
     
    14:07
    St. Louis Blues to zkoušelo přes levou stranu, kde ovšem neměl ideální podporu od svých spoluhráčů Perron, který tak pouze prodlužoval směrem do pásma.
     
    13:01
    Nejprve se Husso vyznamenal proti ráně v podání Rowneye, poté ze druhé vlny zakončoval kolega Backes, kterému se nepovedlo uspět.
     
    12:07
    Zatím sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, avšak před malým momentem se hosté dostali pod menší tlak, který nakonec nepřinesl branku v podání soupeře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:20
    Posléze se do akce dostal také sudí, který si všiml ofsajdového postavení v podání hostujícího Schwartze. Na pořadu dne tak bude další komerční přestávka.
     
    10:33
    Anaheim se nyní nadechl k pořádnému náporu, při kterém vyprodukoval několik střeleckých pokusů. Husso zasahoval snad dvakrát, nakonec neinkasoval.
     
    09:13
    S pukem si nyní zahrál také hostující brankář Husso, který ovšem při rozehrávce chyboval. Domácí celek toho nedokázal využít, o zakončení se nejednalo.
     
    08:44
    St. Louis Blues uspělo na vhazování a chvíli se drželo kolem branky soupeře. Poté se ovšem povedlo zakročit Jonesovi, který poslal puk do bezpečí.
     
    06:54
    Nyní došlo k posunutí domácí branky, hlavní sudí tak musel přerušit hru a chvíli se tak hrát nebude.
     
    06:17
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Brayden Schenn – 2 min., hákování).
    04:54 Jakob SILFVERBERG - 1:0
     
    04:54
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí bleskovým způsobem dokázali využít přesilovou hru! Krátce po vhazování se totiž na levém kruhu dostal do palebné pozice domácí JAKOB SILFVERBERG, kterému se technickou ránu podařilo poslat mimo dosah brankáře Hussa, jenž poprvé v tomto duelu inkasoval.
    Asistence: Ryan Getzlaf, Hampus Lindholm.
     
    04:47
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Sammy Blais – 2 min., podrážení).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Anaheim hostí na úvod nového měsíce St. Louis, proti němuž bude usilovat o ukončení série dvou porážek v řadě. Oba týmy se střetnou na přelomu měsíce ledna a února podruhé během necelých 24 hodin a Blues budou usilovat už o třetí vítězství za sebou. Poslední vzájemný zápas ovládli hráči St. Louis, když vyhráli 6:1.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Silfverberg (Getzlaf, H. Lindholm) – 31. B. Schenn (Faulk, Krug), 35. Blais (Hoffman, Thomas), 42. B. Schenn (R. O'Reilly, Perron), 43. Parayko (Mikkola, Thomas)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Shattenkirk, H. Lindholm, Hakanpää, Fowler, Ja. Larsson, B. Hutton – Terry, Getzlaf (C), Jones – Heinen, Steel, Silfverberg (A) – Rakell, Agozzino, Comtois – Rowney, Backes (A), Deslauriers.
    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Faulk, Krug, Parayko (A), Scandella, Mikkola, Dunn – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – Kyrou, B. Schenn (A), Schwartz – Blais, Thomas, Hoffman – Sundqvist, Barbašev, Clifford.

    Rozhodčí: Brenk, Morton – Gawryletz, Rody
    thejrc.org