Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Chicago – Columbus 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Anaheim – St. Louis 1:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 4:3 (po pr.)
Edmonton – Ottawa 8:5 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
St. Louis Blues
Pondělí 01.02.2021, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Brayden Schenn (STL) 2+0
    Ville Husso (STL)
    Rickard Rakell (ANA) 0+0 (04:41:34)
     
    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    John Gibson (ANA) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6%, odchytal 60:00
    Ville Husso (STL) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 60:00
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím St. Louis Blues, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:1. Hostující celek vstoupil do poslední periody naprosto parádním způsobem, hned v jejím úvodu se dokázal dvakrát prosadit, což znamenalo tříbrankové vedení. Anaheim se posléze snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže přes dobře fungující obranu soupeře to prostě nešlo. St. Louis Blues tak dotáhlo své vysoké vedení do vítězného konce a z tohoto zápasu tak bere plný počet bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Hosté nahazovali kotouč do středního pásma, kde se nacházel volný Kyrou, kterému se povedlo prověřit připravenost brankáře Gibsona.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:11
    Předávka v podání Backese nakonec putovala na paty protihráče. Mohla z toho být další inkasovaná branka, avšak zakončení se Schennovi moc nepovedlo.
     
    57:04
    Shattenkirk nahozením trefil prvního protihráče, od kterého se puk odrazil zpět do středního pásma. Domácí na nic nečekali a ihned ho poslali zpět za branku.
     
    56:17
    Anaheim znovu nastřelil kotouč do pásma soupeře, načež odjel na střídačku. Hodně času na rozehrávku tak měl Faulk, který navíc konstruktivně rozehrál.
     
    55:03
    Hra byla znovu přerušena a na řadu tak přichází vůbec poslední komerční přestávka tohoto zápasu. St. Louis Blues stále vede hned tříbrankovým vedením.
     
    54:13
    O kontaktní branku se poté pokoušel domácí Steel, který si sjel k levému kruhu, kde se pokoušel překvapit brankáře. Husso nakonec musel zasahovat nadvakrát.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:04
    Velice zkušeně to poté vyřešil hostující Schwartz, jehož formace odjela na střídačku. Proto jsme sledovali posunutí puku do pásma, kde se ho ujal Lindholm.
     
    52:01
    Od vrcholku pravého kruhu zkoušel směrem na domácí branku vypálit Krug, který zřejmě trefil pouze protihráče. před Gibsonem. Anaheim je stále pod náporem.
     
    51:01
    Hodně důrazně si nyní počínal jeden z hostujících hráčů, sudí ovšem nevylučovali a nechali pokračovat ve hře. Anaheim ovšem zahrál za cenu dalšího icingu.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby v tuto chvíli zbývá poslední desetiminutovka. Nyní si po delší době připsal práci brankář Husso, který dokázal rychle vyklepat puk.
     
    49:21
    Do protiútoku se vydal hostující Schwartz, který podél hrazení zkoušel nahrát na svého útočného kolegu Schenna, jenž u zadního mantinelu na soupeře nevyzrál.
     
    48:09
    Po levém křídle se prohnal do pásma hostující Thomas, který ještě přenechal do tandemu na Hoffmana. Třetí letka hostujícího celku nasbírala cenné vteřinky.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Silfverberg (Getzlaf, H. Lindholm) – 31. B. Schenn (Faulk, Krug), 35. Blais (Hoffman, Thomas), 42. B. Schenn (R. O'Reilly, Perron), 43. Parayko (Mikkola, Thomas)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Shattenkirk, H. Lindholm, Hakanpää, Fowler, Ja. Larsson, B. Hutton – Terry, Getzlaf (C), Jones – Heinen, Steel, Silfverberg (A) – Rakell, Agozzino, Comtois – Rowney, Backes (A), Deslauriers.
    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Faulk, Krug, Parayko (A), Scandella, Mikkola, Dunn – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – Kyrou, B. Schenn (A), Schwartz – Blais, Thomas, Hoffman – Sundqvist, Barbašev, Clifford.

    Rozhodčí: Brenk, Morton – Gawryletz, Rody
    thejrc.org