Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Chicago – Columbus 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Anaheim – St. Louis 1:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 4:3 (po pr.)
Edmonton – Ottawa 8:5 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Colorado Avalanche
Pondělí 01.02.2021, 02:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Jonas Brodin (MNS) 1+0
    Victor Rask (MNS) 2+0
    Cale Makar (COL) 1+0 (04:48:35)
     
    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88%, odchytal 60:18
    Hunter Miska (COL) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:18
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Minnesoty, která svého soupeře porazila výsledkem 4:3 po prodloužení. Colorado se v 48. minutě dostalo znovu do vedení, avšak to mu nevydrželo ani pět minut. Domácí celek si totiž přichystal vyrovnávací branku, což znamenalo, že utkání dospělo až do prodloužení. To ale trvalo pouhých osmnáct vteřin, druhý plusový bod totiž Minnesotě vystřelil švédský obránce Jonas Brodin.
     
    Konec zápasu.
    60:18 Jonas BRODIN - 4:3
     
    60:18
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Prodloužení trvalo hodně krátce! Minnesota totiž zahájila první útočnou akci, při které si do palebné pozice sjel švédský obránce JONAS BRODIN, jehož dělovka se zastavila až v brance soupeře. Brankář Miska měl sice čistý výhled, přesto kotouč směřoval mezi betony.
    Asistence: Jordan Greenway, Joel Eriksson.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Na řadu přijde prodloužení, bude se hrát pět minut.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:21
    Coloradu se nyní dokázalo dostat ven z vlastního pásma a dost možná vyprodukuje poslední střelecký pokus řádné hrací doby.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    58:12
    Nyní se po vhazování domácím povedlo odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru. Z pravého křídla se navíc natlačil ke střele Brodin, který ovšem neuspěl.
     
    57:04
    Nyní s rozehrávkou vypomohl také domácí brankář Talbot, který nechtěl riskovat. Po rychlé kombinaci se puk dostal k Miskovi, jenž raději znovu přerušil hru.
     
    56:20
    Po delší době o sobě dalo vědět také Colorado, které ovšem nevypáli směrem na branku. Poté domácí celek rozehrál tak, že z toho bylo zakázané uvolnění.
     
    55:06
    Od modré čáry vypustil nahozený kotouč na branku obránce Brodin, který nezaměstnal Misku. Puk skončil v ochranné síti, proto je hra znovu přerušena.
     
    54:07
    Kaprizov nedokázal zpětnou nahrávkou najít Bjugstada. Naopak tuto nabídku přečetl jeden z protihráčů, kterému se povedlo nasbírat další cenné vteřinky.
     
    53:17
    Minnesota ovšem neuspěla na vhazování a ke kotouči se tak dostal Girard. Tomu se bekhendem povedlo procedit kotouč ven z pásma, kde ale číhal protihráč.
     
    52:55
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Bowen Byram – 2 min., hákování).

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Greenway (J. Eriksson Ek, Hartman), 22. V. Rask (Spurgeon, Suter), 53. V. Rask (Kaprizov), 61. Brodin (Greenway, J. Eriksson Ek) – 5. Donskoi (MacKinnon, Landeskog), 24. Makar (MacKinnon, Girard), 48. Saad (Kadri)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy, Hunt – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Ma. Johansson – Hartman, Bjugstad, Parise (A) – M. Foligno, Sturm, Greenway – Bonino, V. Rask.
    Colorado Avalanche: Miska (Grubauer) – Makar, Girard, E. Johnson (A), Byram, Timmins, Graves – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Compher, Ničuškin – Sherwood, Jost, O'Connor.

    Rozhodčí: Chmielewski, Lee – Galloway, Sericolo
    thejrc.org