Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Chicago – Columbus 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Anaheim – St. Louis 1:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 4:3 (po pr.)
Edmonton – Ottawa 8:5 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Colorado Avalanche
Pondělí 01.02.2021, 02:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Minnesota Wild a Colorado Avalanche.
     
    Minnesota Wild

    Hokejisté Minnesoty se v západní divizi nacházejí na průběžné čtvrté pozici, přičemž za sebou mají devět zápasů, během kterých se jim povedlo nasbírat deset bodů. Minnesota tak na vedoucí Colorado ztrácí pouhé dva body, což by se klidně v případě vítězství mohlo smazat. Wild z posledních pěti ligových duelů vyhráli dvakrát, naposledy tomu tak bylo 29. ledna na domácím ledě proti Los Angeles, které si odvezlo porážku poměrem 3:5. Minnesota v minulém kole zaznamenala letošní čtvrtou prohru, na domácím ledě nestačila právě na Colorado, kterému povedlo vyhrát celkem jednoznačným způsobem 5:1.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Jordan Greenway
    – 8 bodů (1+7)
    2. Joel Eriksson - 7 bodů (5+2)
    3. Kirill Kaprizov - 7 bodů (2+5)
     
    Colorado Avalanche

    Na opačné straně stojí Colorado, kterému pro změnu patří vedoucí pozice západní divize, přičemž na svém kontě má dvanáct bodů. Také Colorado má za sebou již devět zápasů, nicméně druhé Vegas má hned o dva zápasy méně. Colorad má velice dobrou formu, z posledních pěti duelů totiž prohrálo pouze jedinkrát, bylo tomu tak v souboji proti šestému Anaheimu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 3:1. Colorado má aktuálně na svém kontě tři výhry v řadě, postupně se jednalo o výhry proti San Jose a Minnesotě. Colorado navíc z uplynulých tří duelů nasázelo hned třináct branek, naopak inkasovalo pouze čtyřikrát.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Nathan MacKinnon
    – 12 bodů (2+10)
    2. Mikko Rantanen - 10 bodů (7+3)
    3. Cale Makar - 10 bodů (0+10)
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy, Hunt – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Ma. Johansson – Hartman, Bjugstad, Parise (A) – M. Foligno, Sturm, Greenway – Bonino, V. Rask.

    Colorado Avalanche: Miska (Grubauer) – Makar, Girard, E. Johnson (A), Byram, Timmins, Graves – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Compher, Ničuškin – Sherwood, Jost, O'Connor..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě pouštěl do útočného manévru, při kterém daleko nedojel Kaprizov.
     
    00:36
    Na druhé straně se k prvnímu střeleckému pokusu zápasu dostal kapitán MacKinnon, který mířil slabě doprostřed. To byla snadná práce pro brankáře Talbota.
     
    01:12
    Nahozením od modré čáry to poté zkoušel Makar, který ovšem o poznání minul domácí branku. Talbot nemusel zasahovat, oba celky poté stihly vystřídat.
     
    01:39
    Nahozený kotouč vyprodukoval také domácí Suter, který to zkoušel spíše na teč. Puk se nakonec od jednoho z hráčů odrazil mimo prostor branky Colorada.
     
    02:10
    Kaprizovova formace se znovu usadila v pásmu soupeře, kde se pokoušela vymanit ze sevření. Nakonec to dobře udělal Saad, který se s pukem dostal vpřed.
     
    03:13
    Kaprizov to poté zkoušel vzít na sebe, jenomže ukvapenou střelu poslal pouze do protihráče před sebou. Colorado Avalanche okamžitě peláší po pravém křídle.
     
    04:04
    Za vlastní brankou se k puku dostal brankář Miska, kterému se ovšem nepovedlo zachytit nahození podél mantinelu. Ze strany Minnesoty nebezpečí nepřišlo.
     
    04:21
    Na modré čáře si o nahrávku řekl Rantanen, kterému ovšem puk přeskočil hokejku. Jeho celek tak musel vyklidit útočné pásmo, kam se rychle vrátil zpět.
     
    04:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nakonec se do vedení dostává hostující celek! Colorado Avalanche totiž přešlo na druhou stranu, kde se do palebné pozice dostal JOONAS DONSKOI, který toho dokázal využít. Jeho zakončení zápěstím směřovalo mezi ruku brankáře Talbota, který tak do tohoto zápasu nevstupuje zrovna ideálně.
    Asistence: Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog.
    04:33 Joonas DONSKOI - 0:1
     
    05:20
    Minnesota to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak klidně může obrátit.
     
    06:01
    Minnesotě se povedlo vystřídat, jenomže následná útočná akce skončila ještě na červené čáře. Poté nahazoval obránce Byram, který ovšem trefil pouze brankáře.
     
    07:54
    Colorado se málem dostalo do dvoubrankového vedení, nakonec tomu tak ale nebylo. Minnesota se poté dostala do zakončení, které putovalo do betonu.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nico Sturm – 2 min., podrážení).
     
    10:11
    Colorado chvíli kombinoval v pásmu, načež jsme sledovali nahození z hole Bayrama, jehož ránu ovšem srazil jeden z protihráčů vysoko nad branku soupeře.
     
    11:12
    U mantinelu si hodně důrazně počínal domácí Kaprizov, avšak dle sudích to bylo v rámci pravidel. Minnesota se daleko nedostala, hra se tedy rychle otáčí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:07
    Posléze se domácím nepovedlo rozehrát vůbec dobře, Sturm na prudkou nahrávku vůbec nedosáhl a znovu se tak bude vhazovat před brankářem Talbotem.
     
    13:01
    Po levém křídle se do pásma dostal domácí Greenway, který to zkoušel nahrávkou vedle sebe. Jeden z hráčů ovšem tečoval puk do moci brankáře Misky.
     
    14:24
    Tutovka pro Colorado! Sám před brankou byl hostující Burakovskij, který si hodil puk do forhendu, avšak se mu nepovedlo překonat Talbota.
     
    15:01
    Colorado to poté zkoušelo po pravém křídle, kde se nacházel Kadri. Ten se ovšem daleko nedostal, posléze obránce Dumba vyhodil kotouč raději do bezpečí.
     
    16:07
    MacKinnonova formace se dostala na druhou stranu, kde se jí nepovedlo vydržet. Vzápětí ovšem nastřeloval kotouč Makar, který prověřil domácího brankáře.
     
    16:19
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Z rychlého protiútoku se domácí celek prosazuje a srovnává tak krok! Minnesota se totiž pustila do protiútoku, při kterém to na sebe vzal JORDAN GREENWAY. Ten sice neuspěl, avšak poté se kotouč odrazil od Eriksona právě ke Greenwayovi, kterému se už povedlo trefit prázdnou branku soupeře.
    Asistence: Joel Eriksson, Ryan Hartman.
    16:19 Jordan GREENWAY - 1:1
     
    16:52
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Samuel Girard – 2 min., hákování).
     
    17:13
    Máme za sebou také poslední komerční přestávku první periody, před malým momentem se povedlo Minnesotě srovnat krok. Následovat bude vhazování.
     
    18:11
    Minnesota se dostala k sympatickému náporu, po kterém se soupeři povedlo vyhodit kotouč na druhou stranu hrací plochy, kde se ho chopil zadák Hunt.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:11
    Domácí Brodin se pokoušel zavézt kotouč na druhou stranu, jenomže jeden ze spoluhráčů byl v pásmu jako první a jednalo se tak o postavení mimo hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nakonec nabídla dvě branky. Nejprve se do vedení dostalo Colorado, jenž mělo i posléze o něco více ze hry, avšak poté paradoxně inkasovalo, což znamenalo vyrovnávací branku. Nerozhodný výsledek navíc vydržel až do konce třetiny, oba celky tak mají k vítězství pořád stejně daleko.
     
    Střely na branku: 10 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyznělo lépe pro domácí celek, který vyhrál celkem čistě. Následná rozehrávka o mantinel nakonec putovala na Greenwaye.
     
    21:01
    Daleko se s pukem na opačné straně nedostal Landeskog. Vzápětí jsme sledovali protiútok, při kterém se do akce dostal hostující brankář Miska.
     
    21:28
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hned v úvodu se domácí celek dostává do vedení! U pravého kruhu měl hodně prostoru Spurgeon, kterému se místo zakončení povedlo najít lépe postaveného VICTORA RASKA, jenž zametl kotouč do prázdné branky. Ve hře bylo video, avšak se bude pokračovat bez zkoumání této situace.
    Asistence: Jared Spurgeon, Ryan Suter.
    21:28 Victor RASK - 2:1
     
    22:39
    Hostující brankář měl další práci, puk se mu nakonec povedlo zachytit do své výstroje. Na případnou dorážku byla připravená dvojice Rask – Sturm.
     
    23:12
    V krátkém časovém sledu další přerušení, tentokráte po zakončení z hokejky hostujícího Kadriho. Talbot byl připraven a kotouč schoval do své výstroje.
     
    23:31
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Bleskovým způsobem máme ale vyrovnáno! Colorado se dokázalo usadit v pásmu, kde to parádním způsobem udělal obránce CALE MAKAR, který se nejprve manévrem zbavil protihráče a následnou střelou švihem zamířil naprosto přesně. Minnesota si tak jednobrankové vedení moc dlouho neužila.
    Asistence: Nathan MacKinnon, Samuel Girard.
    23:31 Cale MAKAR - 2:2
     
    24:21
    Colorado pokračovalo v tlaku, při kterém to nahozením z velké vzdálenosti zkoušel Rantanen. Talbot celou dobu kotouč viděl, proto se mu povedlo zakročit.
     
    24:48
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Bowen Byram – 2 min., podrážení).
     
    25:21
    Kaprizov operoval u pravého kruhu, odkud se mu v mezikruží povedlo oslovit Bjugstada. Ten ovšem promáchl, avšak kotouč přeci jenom zůstal v pásmu soupeře.
     
    26:01
    Bonino se doslova pokoušel dotlačit kotouč za ležícího Misku, který ovšem nechal kotouč pod sebou. Dorážel také obránce Spurgeon, který ale nebyl úspěšný.
     
    27:01
    Colorado nakonec přečkalo toto oslabení, avšak to bylo s velkým štěstím. Miska měl totiž plné ruce práce, přesto se mu povedlo udržet nerozhodný výsledek.
     
    28:10
    Po pravém křídle se do pásma soupeře prodíral domácí Sturm, který narazil do protihráče. Volného kotouče se ukal Girard, jenž zahrál za cenu dalšího icingu.
     
    29:05
    Za volným pukem se jako první dostal hostující Makar, který si musel dát pozor na napadající dvojici protihráčů. Vzápětí se povedlo svižně vypálit Kaprizovovi.
     
    30:11
    S pukem si poté zahrál také hostující brankář Miska, který pouze přeposlal do tandemu na Girarda. Colorado nerozehrálo nejlépe, jednalo se o další icing Avalanche.
     
    30:37
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nick Bonino – 2 min., podrážení).
     
    31:33
    Na modré čáře se k dalšímu zakončení dostal Makar, který ovšem minul branku. Makar poté nahazoval, avšak při dorážce nedokázal uspět kolega Rantanen.
     
    32:01
    MacKinnon tentokráte vhazování prohrál, jenomže domácím se nepovedlo vyhodit. To poté napravil až pozorný Bjugstad, kterému se povedlo zažehnat nebezpečí.
     
    33:15
    Colorado pokračovalo v náporu, při kterém to neudělal zrovna nejlépe Burakovsky, který nahrávku poslal do protihráče. Minnesota tak přečkala i další oslabení.
     
    34:27
    Minnesota se poté natlačila před brankáře Misku, kterému se povedlo i tentokráte odolat. Poté to ještě nahozením zkoušel Spurgeon, který nadělal velký zmatek.
     
    35:01
    Do šance si před malým momentem sjel právě domácí kapitán Spurgeon, před kterým číhala poloprázdná branka, avšak luxusní zákrok vytasil Miska!
     
    36:26
    Landeskog poté pouze nahazoval do rohu mantinelu, kam poté zkoušel jako první přispěchat. Mnohem lépe to ale provedl Brodin, který navíc šikovně rozehrál.
     
    37:02
    Kaprizov dokázal na modré čáře najít některého z obránců, který to zkoušel svižnou střelou na branku. Jednalo se o nepřesný pokus, Miska tak nezasahoval.
     
    38:01
    Najednou se do šance dostal hostující Donskoi, kterému se v dobré pozici nepovedlo vůbec trefit branku. Následné Makarovo nahození nebylo nejpřesnější.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    39:20
    Domácí nyní pouze nahazovali směrem za branku soupeře, kde se o rozehrávku pokoušel Graves, který o mantinel zkoušel najít Rantanena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám znovu nabídla dva přesné zásahy. Hned v úvodu se Minnesota dostala do vedení, jenomže z něj se moc dlouho neradovala. Coloradu si totiž připsalo poměrně rychlou odpověď, přičemž nerozhodný výsledek vydržel až do konce druhé třetiny. Směrem dopředu ale sledujeme vyrovnanou podívanou, oba celky jsou k výhře pořád stejně daleko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se nejprve vydal do vlastního pásma, odkud se povedlo rozehrát domácímu Suterovi.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:08
    Na levém křídle se z otočky dostával do zakončení domácí Bjugstad, který ovšem o poznání minul branku soupeře. Do protiútoku se poté pouštěl MacKinnon.
     
    42:10
    Dobrou střeleckou pozici poté měl Bjugstad, který zakončoval z velkého úhlu. Jednalo se o snadnou práci pro brankáře Misku, který pro jistotu pozastavil hru.
     
    42:40
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., hákování).
     
    43:15
    Colorado čistým způsobem vyhrálo vhazování, jenomže Kadri své spoluhráče vyhnal z pásma. Puk je nyní u branky Avalanche, což se domácím hodí.
     
    44:21
    Donskoi se po stahovačce dostal k zakončení od pravého kruhu, jenomže svůj pokus poslal přímo doprostřed branky. Poté prostor před brankou vyčistila obrana.
     
    45:01
    Obrovská šance pro Byrama! Ten si sjel k zadní tyči, kde se pokoušel překonat přesouvajícího se Talbota, který nakonec zasahovat nemusel.
     
    46:17
    Coloradu se nakonec nepovedlo využít přesilovou hru, nejednalo se o nic extra dobře sehraného. Minnesota přesto měla v jednom případě velké štěstí.
     
    47:01
    Nathan MacKinnon musel odstoupit ze zápasu a dnes se na ledě nepředstaví. Jedná se o zranění ve spodní části těla, obrovské oslabení pro Avalanche.
     
    47:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Avalanche přeci jenom dostává do vedení! Coloradu se totiž povedlo zachránit kotouč před modrou čárou, načež se Kadrimu povedlo přenechat na lépe postaveného BRANDONA SAADA. Ten to zkoušel zakončením k bližší brankové konstrukci, kam se nakonec brankář Talbot nedokázal natáhnout.
    Asistence: Nazem Kadri.
    47:09 Brandon SAAD - 2:3
     
    47:48
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nico Sturm – 2 min., držení).
     
    48:24
    Najednou tu bude mít hodně složité domácí Minnesota, která ta totiž znovu bude muset dotahovat jednobrankové manko. Vše musí začít úspěšným oslabením.
     
    49:01
    Kadri to zkoušel z úhlu, jenomže trefil pouze pozorného brankáře Talbota. Colorado se ovšem dostalo zpět k volnému kotouči, se kterým nedokázalo nic vymyslet.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby v tuto chvíli zbývá poslední desetiminutovka. Minnesotě se nyní povedlo ubránit početní výhodu soupeře, jenomže stále prohrává.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:01
    Do protiútoku se poté dostával domácí Bjugstad, který to vyřešil nahozením do rohu. Tam ovšem uspělo Colorado, kterému se poté povedlo zaměstnat Talbota.
     
    52:17
    Na rozehrávku si musel dát pozor domácí Spurgeon, který nakonec velice přesně rozehrál směrem na Sutera, kterému se povedlo dostat puk za branku soupeře.
     
    52:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácím se přeci jenom povedlo srovnat krok a začínáme od začátku! Minnesota poměrně dlouho operovala v pásmu, načež si odražený kotouč našel v mezikruží VIKTOR RASK, kterému se bleskovým zakončením povedlo překonat brankáře Misku, jenž zřejmě vůbec nic neviděl.
    Asistence: Kirill Kaprizov.
    52:34 Victor RASK - 3:3
     
    52:55
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Bowen Byram – 2 min., hákování).
     
    53:17
    Minnesota ovšem neuspěla na vhazování a ke kotouči se tak dostal Girard. Tomu se bekhendem povedlo procedit kotouč ven z pásma, kde ale číhal protihráč.
     
    54:07
    Kaprizov nedokázal zpětnou nahrávkou najít Bjugstada. Naopak tuto nabídku přečetl jeden z protihráčů, kterému se povedlo nasbírat další cenné vteřinky.
     
    55:06
    Od modré čáry vypustil nahozený kotouč na branku obránce Brodin, který nezaměstnal Misku. Puk skončil v ochranné síti, proto je hra znovu přerušena.
     
    56:20
    Po delší době o sobě dalo vědět také Colorado, které ovšem nevypáli směrem na branku. Poté domácí celek rozehrál tak, že z toho bylo zakázané uvolnění.
     
    57:04
    Nyní s rozehrávkou vypomohl také domácí brankář Talbot, který nechtěl riskovat. Po rychlé kombinaci se puk dostal k Miskovi, jenž raději znovu přerušil hru.
     
    58:12
    Nyní se po vhazování domácím povedlo odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru. Z pravého křídla se navíc natlačil ke střele Brodin, který ovšem neuspěl.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    59:21
    Coloradu se nyní dokázalo dostat ven z vlastního pásma a dost možná vyprodukuje poslední střelecký pokus řádné hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Na řadu přijde prodloužení, bude se hrát pět minut.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Prodloužení trvalo hodně krátce! Minnesota totiž zahájila první útočnou akci, při které si do palebné pozice sjel švédský obránce JONAS BRODIN, jehož dělovka se zastavila až v brance soupeře. Brankář Miska měl sice čistý výhled, přesto kotouč směřoval mezi betony.
    Asistence: Jordan Greenway, Joel Eriksson.
    60:18 Jonas BRODIN - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Minnesoty, která svého soupeře porazila výsledkem 4:3 po prodloužení. Colorado se v 48. minutě dostalo znovu do vedení, avšak to mu nevydrželo ani pět minut. Domácí celek si totiž přichystal vyrovnávací branku, což znamenalo, že utkání dospělo až do prodloužení. To ale trvalo pouhých osmnáct vteřin, druhý plusový bod totiž Minnesotě vystřelil švédský obránce Jonas Brodin.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88%, odchytal 60:18
    Hunter Miska (COL) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:18
     
    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč.
     
    Tři hvězdy utkání

    Jonas Brodin (MNS) 1+0
    Victor Rask (MNS) 2+0
    Cale Makar (COL) 1+0 (04:48:35)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Greenway (J. Eriksson Ek, Hartman), 22. V. Rask (Spurgeon, Suter), 53. V. Rask (Kaprizov), 61. Brodin (Greenway, J. Eriksson Ek) – 5. Donskoi (MacKinnon, Landeskog), 24. Makar (MacKinnon, Girard), 48. Saad (Kadri)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy, Hunt – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Ma. Johansson – Hartman, Bjugstad, Parise (A) – M. Foligno, Sturm, Greenway – Bonino, V. Rask.
    Colorado Avalanche: Miska (Grubauer) – Makar, Girard, E. Johnson (A), Byram, Timmins, Graves – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Compher, Ničuškin – Sherwood, Jost, O'Connor.

    Rozhodčí: Chmielewski, Lee – Galloway, Sericolo
    ocianews.com